Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Μια άλλη μονομαχία Mercedes (Smart) και China Motors(Noble) με νικητή...




Τους κινέζους! Θα μπορούσε βέβαια να είναι και υλικό για quiz για το ιστολόγιό μας δεδομένου ότι όπως βλέπετε στις δύο φωτογραφίες τα δύο μοντέλα μοιάζουν καταπληκτικά και μόνο τα αυτοκόλλητα με την ονομασία του μοντέλου προδίδουν την κινεζική προέλευση του κίτρινου Noble...Βέβαια οι πιο παρατηρητικοί θα εντοπίσουν άπειρες μικροδιαφορές ανάμεσα στα δύο μοντέλα με βάση και τις οποίες απεφάνθη το δικαστήριο. Εσείς ποιο από τα δύο θα αγοράζατε;

Την κοινή λογική και το προφανές προσδιόρισε το Μονομελές Πρωτοδικείο Πειραιώς ως σκεπτικό στην απόφασή του με την οποία απορρίπτει το αίτημα της Daimler A.G. για την αναστολή της εισαγωγής, διάθεσης και πώλησης του κινεζικού Noble στην Ελλάδα.

Στο αίτημα της γερμανικής αυτοκινητοβιομηχανίας εναντίον του έλληνα εισαγωγέα, Ντηλμάρ Α.Ε. και της εταιρείας διανομής China Motors Hellas, το δικαστήριο απεφάνθη λέγοντας ότι «η εντύπωση που προκαλεί στον τρίτο και ενημερωμένο χρήστη η οπτική εμφάνιση του Noble διαφέρει από εκείνη που προκαλείται στο ίδιο άτομο από την εμφάνιση του Smart». Και συνεχίζει πως «είναι κοινά παραδεκτό ότι η απόφαση αγοράς αυτ/του δεν μπορεί να είναι συνάρτηση μόνο των εξωτερικών χαρακτηριστικών [...] αλλά και πολλών άλλων τεχνικών προδιαγραφών που σχετίζονται με την ισχύ του κινητήρα, την κατανάλωση αλλά και τον εξοπλισμό [...] και τέλος την τιμή αγοράς του, το δίκτυο αντιπροσώπων της εταιρείας...».

Η απόφαση καταλήγει πως «δεν συντρέχει σχέση ανταγωνισμού μεταξύ των 2 εταιρειών» και ότι «δεν είναι δυνατό να παραπλανήσουν το κοινό», κάνοντας σαφή αναφορά στο γεγονός ότι «η αιτούσα (σ.σ. Daimler) δεν διαθέτει σήμερα στην ελληνική αγορά το συγκεκριμένο τύπο αυτοκινήτου Smart του οποίου φέρεται ότι έχει γίνει αντιγραφή [...], αλλά διαθέτει προς πώληση τύπο αυτ/του που διαφέρει σημαντικά ως προς τα εξωτερικά γνωρίσματα από αυτόν τον τύπο».

Το δικαστήριο έλαβε υπόψη τους τις προφανείς διαφορές ανάμεσα στα δύο αυτοκίνητα, όπως το μεγαλύτερο μήκος του Noble (3 μέτρα) έναντι του Smart (2,5 μέτρα), τον μεγαλύτερο αριθμό θέσεων επιβατών (4 θέσεις στο Noble, μόνο 2 στο Smart) και τις σημαντικές τεχνικές διαφοροποιήσεις, αφού το Noble είναι ένα προσθιοκίνητο αυτοκίνητο με τον κινητήρα εμπρός και κανονικό αμάξωμα, ενώ το Smart έχει κίνηση και κινητήρα πίσω και αντί αμαξώματος έχει «κλωβό». Συμπληρώνοντας, μάλιστα, ότι «το αυ/το Noble παρουσιάζει παραλλαγή των βασικών χαρακτηριστικών [...] που κατά τα κρατούντα ήθη είναι επιτρεπτό να αντιγραφούν», το δικαστήριο αποδέχθηκε ουσιαστικά το επιχείρημα ότι σχεδιαστικές ομοιότητες ανάμεσα σε αυτοκίνητα προκύπτουν από τον κοινή τους φύση, το ότι είναι δηλαδή αμφότερα αυτοκίνητα της ίδιας κατηγορίας.

Με την απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Πειραιώς ανοίγει πλέον ο δρόμος για το λανσάρισμα του Noble στην ελληνική αγορά, του μόνου αυτοκινήτου στα 3 μέτρα με 4 θέσεις. Με κύριο όπλο τη μοναδική πρακτικότητα και σύμμαχο το χαμηλό κόστος χρήσης και κτήσης, το Noble θα ξεκινήσει την εμπορική του διάθεση στο δεύτερο εξάμηνο του 2009.
cityauto.gr

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Αγορά μοτοσυκλέτας, σκούτερ ή παπιού με άτοκες δόσεις χωρίς δάνειο από τράπεζα

Αγορά μοτοσυκλέτας, σκούτερ ή παπιού με άτοκες δόσεις Θέλετε να προβείτε στην αγορά μοτοσυκλέτας, σκούτερ ή παπιού με 36 άτοκες δόσεις και χωρίς δάνειο από τράπεζα; Και όμως γίνεται...Δείτε πώς:

Online εφαρμογή εκτίμησης αξίας μεταχειρισμένων αυτοκινήτων

Η εφαρμογή AUTOSCAN είναι μια μηχανή προσεγγιστικής εκτίμησης αξίας μεταχειρισμένων αυτοκινήτων, βασιζόμενη στην επεξεργασία μεταβλητών παραγόντων που επηρεάζουν την εμπορική μεταπωλητική τους αξία σε ετήσια βάση. Το ανθρώπινο δυναμικό της δραστηριοποιείται στον χώρο του αυτοκινήτου καθημερινά, διατηρώντας βάσεις δεδομένων σχετικά με τα χαρακτηριστικά της εμπορικής αξίας των μεταχειρισμένων αυτοκινήτων της ελληνικής αγοράς καταγράφοντας την διαδικασία αγοραπωλησίας τους. Αντλεί πολύτιμες πληροφορίες από τεχνικές και εμπορικές παραμέτρους που συνεχώς μεταβάλουν την οικονομική...

Αυτοκίνητα-ευκαιρίες: Το τμήμα μεταχειρισμένων - κατασχεμένων αυτοκινήτων της Eurobank δίνει αυτοκίνητα με 600-800 ευρώ! Ελέγξτε αν αξίζουν με 45 ευρώ παίρνοντας 10σέλιδη τεχνική αναφορά!

Το τμήμα μεταχειρισμένων - κατασχεμένων αυτοκινήτων της Eurobank δίνει αυτοκίνητα με 600-800 ευρώ! Το αρμόδιο τμήμα μεταχειρισμένων - κατασχεμένων αυτοκινήτων της Eurobank δίνει προς πώληση νέα αυτοκίνητα-προσφορές με πολύ χαμηλές τιμές και πού ξέρεις με λϊγο καλό ψάξιμο - και αρκετή τύχη -  ίσως βρείς αυτό που σε ενδιαφέρει χωρίς να πονέσει ιδιαίτερα η τσέπη σου...