Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Δείτε και αυτό...περί τελών ο λόγος


Του Γιώργου Ανδρή
Ολιγοήμερη παράταση της έκπτωσης κατά 50% στα τέλη ταξινόμησης των Ι.Χ., η οποία σε καμία περίπτωση δεν θα ξεπερνά χρονικά τις 15 ημέρες εξετάζουν υψηλόβαθμα στελέχη του υπουργείου Οικονομίας ώστε να ευνοηθούν οι καταναλωτές που έχουν ήδη παραγγείλει κάποια αυτοκίνητο και δεν προλαβαίνουν να το παραλάβουν έως τη λήξη του μέτρου στις 7 Αυγούστου.
Ωστόσο στελέχη του υπουργείου Οικονομίας τα οποία υποστηρίζουν την παράταση του μέτρου μέχρι τέλους του έτους έχουν αντιληφθεί τον κίνδυνο που εγκυμονεί κάτι τέτοιο, καθώς μπορεί η Ευρωπαϊκή Ενωση να κατηγορήσει τη χώρα για αθέμιτο ανταγωνισμό στην αγορά αυτοκινήτου.
Παραγγελίες
Πάντως όσοι καταναλωτές έχουν παραγγείλει το καινούργιο τους αυτοκίνητο πριν από τη λήξη του μέτρου αναμένεται να ευνοηθούν από το υπουργείο Οικονομίας καθώς -όπως υποστηρίζουν και υψηλόβαθμα στελέχη του υπουργείου- αν κάποιος έχει παραγγείλει το καινούργιο του ΙΧ στις αρχές Ιουλίου και το όχημά του εισαχθεί στη χώρα μας στις 9 Αυγούστου θα ήταν τουλάχιστον άδικο να μην το αποκτήσει σε χαμηλότερη τιμή εξαιτίας της λήξης του μέτρου για μόλις 2 ημέρες.
Ωστόσο δεν έχει διευκρινιστεί ακόμη τι θα γίνει με τους υποψήφιους καταναλωτές, τα καινούργια αυτοκίνητα των οποίων έχουν παραγγελθεί πριν από τη λήξη του προσωρινού μέτρου και αναμένεται να εισαχθούν στη χώρα μας ακόμη και 5 μήνες αργότερα?
Απόσυρση
Στελέχη από τη διοίκηση του Συνδέσμου Εισαγωγέων Αντιπροσώπων Αυτοκινήτων (ΣΕΑΑ) καθώς επίσης και από το Σύνδεσμο Εμπόρων Εισαγωγέων Αυτοκινήτων Ελλάδος (ΣΕΕΑΕ) φαίνεται πως βρίσκονται πολύ κοντά στη χάραξη ενός κοινού σχεδίου δράσης, ώστε να τονωθεί πραγματικά ο κλάδος.
Ειδικότερα, σύμφωνα με πληροφορίες, από κοινού οι δύο Σύνδεσμοι θα καταθέσουν πρόταση στις αρχές Σεπτεμβρίου που θα αφορά την απόσυρση παλαιών οχημάτων με συγκεκριμένα μέτρα που πρέπει να ληφθούν ώστε να τονωθούν οι χαμηλές πωλήσεις Ι.Χ., να αναπαλαιωθεί ο ρυπογόνος στόλος οχημάτων της χώρας, καθώς επίσης και να αυξηθούν τα πολύ χαμηλά έσοδα του κράτους από τον κλάδο.
Ωστόσο στελέχη του υπουργείου Οικονομίας εμφανίζονται επιφυλακτικά όσον αφορά την επαναφορά του Μέτρου της Απόσυρσης παλαιών οχημάτων, καθώς σε καμία περίπτωση τα οικονομικά της χώρας δεν αντέχουν να στηρίξουν ένα τέτοιο μέτρο και οι Σύνδεσμοι του κλάδου θα πρέπει να καταθέσουν προτάσεις, που θα μπορούν να υλοποιηθούν χωρίς να επιβαρυνθεί ο κρατικός προϋπολογισμός.
autolist.gr

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Αγορά μοτοσυκλέτας, σκούτερ ή παπιού με άτοκες δόσεις χωρίς δάνειο από τράπεζα

Αγορά μοτοσυκλέτας, σκούτερ ή παπιού με άτοκες δόσεις Θέλετε να προβείτε στην αγορά μοτοσυκλέτας, σκούτερ ή παπιού με 36 άτοκες δόσεις και χωρίς δάνειο από τράπεζα; Και όμως γίνεται...Δείτε πώς:

Online εφαρμογή εκτίμησης αξίας μεταχειρισμένων αυτοκινήτων

Η εφαρμογή AUTOSCAN είναι μια μηχανή προσεγγιστικής εκτίμησης αξίας μεταχειρισμένων αυτοκινήτων, βασιζόμενη στην επεξεργασία μεταβλητών παραγόντων που επηρεάζουν την εμπορική μεταπωλητική τους αξία σε ετήσια βάση. Το ανθρώπινο δυναμικό της δραστηριοποιείται στον χώρο του αυτοκινήτου καθημερινά, διατηρώντας βάσεις δεδομένων σχετικά με τα χαρακτηριστικά της εμπορικής αξίας των μεταχειρισμένων αυτοκινήτων της ελληνικής αγοράς καταγράφοντας την διαδικασία αγοραπωλησίας τους. Αντλεί πολύτιμες πληροφορίες από τεχνικές και εμπορικές παραμέτρους που συνεχώς μεταβάλουν την οικονομική...

Αυτοκίνητα-ευκαιρίες: Το τμήμα μεταχειρισμένων - κατασχεμένων αυτοκινήτων της Eurobank δίνει αυτοκίνητα με 600-800 ευρώ! Ελέγξτε αν αξίζουν με 45 ευρώ παίρνοντας 10σέλιδη τεχνική αναφορά!

Το τμήμα μεταχειρισμένων - κατασχεμένων αυτοκινήτων της Eurobank δίνει αυτοκίνητα με 600-800 ευρώ! Το αρμόδιο τμήμα μεταχειρισμένων - κατασχεμένων αυτοκινήτων της Eurobank δίνει προς πώληση νέα αυτοκίνητα-προσφορές με πολύ χαμηλές τιμές και πού ξέρεις με λϊγο καλό ψάξιμο - και αρκετή τύχη -  ίσως βρείς αυτό που σε ενδιαφέρει χωρίς να πονέσει ιδιαίτερα η τσέπη σου...