Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Πέντε διακρίσεις και μια έκπληξη στις δοκιμές πρόσκρουσης του Euro NCAP


Σε αυτό τον κύκλο …δοκιμών συμμετείχαν τα Audi Q5, Honda Jazz, Hyundai i20, Kia Soul, Audi Q5 και Suzuki Alto.

Εξαιρουμένου του Suzuki Alto το οποίο απέσπασε τρία αστέρια καθώς βαθμολογήθηκε με 55% στην κατηγορία ασφάλειας ενηλίκων επιβατών, 46% για την προστασία των παιδιών και με μόλις με 29% στη νέα κατηγορία των επιμέρους συστημάτων ασφαλείας όπου αξιολογούνται τα συστήματα παθητικής και ενεργητικής ασφάλειας που διαθέτει κάθε αυτοκίνητο, όλα τα υπόλοιπα αρίστευσαν.

Εντυπωσιακές θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν οι επιδόσεις των "μικρών" Honda Jazz και Hyundai i20 τα οποία, όπως σημειώνεται στην αναφορά της ανεξάρτητης αρχής Euro NCAP αποτελούν την απτή απόδειξη ότι το μεγάλο μέγεθος και βάρος δεν αποτελούν κριτήρια για το πόσο ασφαλές είναι ένα αυτοκίνητο καθώς δεν πληρούν μόνο τις παρούσες πρoδιαγραφές ασφαλείας αλλά και τις μελλοντικές.

Αναλυτικά, το Honda Jazz απέσπασε 78% στην ασφάλεια των ενηλίκων επιβατών, 79% στην κατηγορία που αφορά την ασφάλεια των παιδιών και 71% στα επιμέρους συστήματα ασφαλείας ενώ το Hyundai i20 βαθμολογήθηκε στις αντίστοιχες κατηγορίες με 88%, 83% και 86%.

Στο -"προσαυξημένο"- ύψος τους στάθηκαν τα Kia Soul και Peugeot 3008 προσθέτοντας τα ονόματα τους στον κατάλογο με τις πεντάστερες προτάσεις.

Το Kia Soul βαθμολογήθηκε με 87% για την ασφάλεια που παρέχει σε ενήλικους επιβάτες, με 86% σε παιδιά και με 86% για τα επιμέρους συστήματα ενεργητική και παθητικής ασφάλειας που διαθέτει. Στο ίδιο πλαίσιο κινήθηκε και η επίδοση του Peugeot 3008 το οποίο απέσπασε 86%, 81% και 97% στις αντίστοιχες κατηγορίες.

Τελευταίο και με διαφορά μεγέθους το Αudi Q5 σημείωσε την υψηλότερη βαθμολογία στην κατηγορία προστασίας ενηλίκων επιβατών με 92%. Στις υπόλοιπες κατηγορίες το γερμανικό SUV απέσπασε 84% για την ασφάλεια που παρέχει σε παιδιά και 71% για τα επιμέρους συστήματα ασφαλείας που διαθέτει.
in.gr

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Αγορά μοτοσυκλέτας, σκούτερ ή παπιού με άτοκες δόσεις χωρίς δάνειο από τράπεζα

Αγορά μοτοσυκλέτας, σκούτερ ή παπιού με άτοκες δόσεις Θέλετε να προβείτε στην αγορά μοτοσυκλέτας, σκούτερ ή παπιού με 36 άτοκες δόσεις και χωρίς δάνειο από τράπεζα; Και όμως γίνεται...Δείτε πώς:

Online εφαρμογή εκτίμησης αξίας μεταχειρισμένων αυτοκινήτων

Η εφαρμογή AUTOSCAN είναι μια μηχανή προσεγγιστικής εκτίμησης αξίας μεταχειρισμένων αυτοκινήτων, βασιζόμενη στην επεξεργασία μεταβλητών παραγόντων που επηρεάζουν την εμπορική μεταπωλητική τους αξία σε ετήσια βάση. Το ανθρώπινο δυναμικό της δραστηριοποιείται στον χώρο του αυτοκινήτου καθημερινά, διατηρώντας βάσεις δεδομένων σχετικά με τα χαρακτηριστικά της εμπορικής αξίας των μεταχειρισμένων αυτοκινήτων της ελληνικής αγοράς καταγράφοντας την διαδικασία αγοραπωλησίας τους. Αντλεί πολύτιμες πληροφορίες από τεχνικές και εμπορικές παραμέτρους που συνεχώς μεταβάλουν την οικονομική...

Αυτοκίνητα-ευκαιρίες: Το τμήμα μεταχειρισμένων - κατασχεμένων αυτοκινήτων της Eurobank δίνει αυτοκίνητα με 600-800 ευρώ! Ελέγξτε αν αξίζουν με 45 ευρώ παίρνοντας 10σέλιδη τεχνική αναφορά!

Το τμήμα μεταχειρισμένων - κατασχεμένων αυτοκινήτων της Eurobank δίνει αυτοκίνητα με 600-800 ευρώ! Το αρμόδιο τμήμα μεταχειρισμένων - κατασχεμένων αυτοκινήτων της Eurobank δίνει προς πώληση νέα αυτοκίνητα-προσφορές με πολύ χαμηλές τιμές και πού ξέρεις με λϊγο καλό ψάξιμο - και αρκετή τύχη -  ίσως βρείς αυτό που σε ενδιαφέρει χωρίς να πονέσει ιδιαίτερα η τσέπη σου...