Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Η Kia δείχνει το μέλλον στην Έκθεση της Γενεύης

Το εντυπωσιακό πρωτότυπο GT4 Stringer με το οποίο έκανε αισθητή την παρουσία της στη Γενεύη η Kia πλαισιώνει το ηλεκτρικό Soul και το ανανεωμένο Sportage.

Μετά την Έκθεση Αυτοκινήτου NAIAS στην Αμερική, η Kia παρουσιάζει τα εκθέματά της σε ένα πιο οικείο περιβάλλον για αυτήν από το κοινό του οποίου έχει και μεγαλύτερες βλέψεις. Αναφερόμαστε στη Διεθνή Έκθεση της Γενεύης και φυσικά την ευρωπαϊκή αγορά, όπου τα τελευταία χρόνια η κορεατική φίρμα σημειώνει μια αξιόλογη πορεία.

Το πρωτότυπο GT4 Stringer θα αναλάβει να ταξιδέψει το μάτι και το μυαλό του επισκέπτη στο μέλλον. Δημιουργήθηκε από την ομάδα σχεδιασμού της Kia στην Καλιφόρνια και είναι αναμφίβολα...
μια τολμηρή προσέγγιση, τόσο αισθητικά όσο και σε επίπεδο τεχνικών προδιαγραφών. Κάτω από το καπό του βρίσκεται ένας 4κύλινδρος υπερτροφοδοτούμενος κινητήρας 2,0 λίτρων ο οποίος αποδίδει 315 ίππους. Η μετάδοση της κίνησης περνά στους πίσω τροχούς μέσω ενός χειροκίνητου κιβωτίου ταχυτήτων έξι σχέσεων, με την ανάρτηση να αποτελείται από διπλά ψαλίδια.

Στο δρόμο είναι δύσκολο να το δούμε αυτούσιο, όπως δηλώνουν οι άνθρωποι της Kia, ωστόσο, το GT4 Stringer αναμένεται να αποτελέσει πηγή έμπνευσης για τους μηχανικούς και σχεδιαστές της φίρμας, όσον αφορά τα μελλοντικά τους μοντέλα.

Σε αυτά ανήκει και το νέο ηλεκτρικό Soul το οποίο θα κάνει επίσης την πρεμιέρα του επί ευρωπαϊκού εδάφους στην Έκθεση της Γενεύης. Αυτή την περίοδο, όπως έχουμε ήδη γράψει, πραγματοποιεί δοκιμές σε σκληρές συνθήκες προκειμένου να εξελίξει τα συστήματά του και να τα κάνει αποδοτικότερα. Η μετάδοση της κίνησης περνά στους εμπρός τροχούς, με την ισχύ να αγγίζει τα 81,4 kW περίπου 110 ίππους δηλαδή και τη ροπή τα 285 Nm. Το σημαντικότερο ωστόσο για ένα τέτοιο όχημα είναι η αυτονομία, η οποία κατά προσέγγιση ανέρχεται στα 200 χιλιόμετρα, όπως και το γεγονός ότι το μοντέλο αναμένεται να είναι διαθέσιμο στην ευρωπαϊκή αγορά μέσα στο 2014.

Επίσης, αποκαλυπτήρια θα γίνουν και στην ανανεωμένη εκδοχή του δημοφιλούς Sportage. Μικρές αισθητικές αλλαγές έχουν γίνει όσον αφορά τη σχεδίαση του μοντέλου, ενώ στο εσωτερικό έχουν χρησιμοποιηθεί πιο ποιοτικά υλικά για την κατασκευή του, γεγονός που αναβαθμίζει την εικόνα του. Επιπλέον, πλουσιότερο είναι και το επίπεδο εξοπλισμού, όπου μεταξύ άλλων βρίσκουμε, ένα νέο σύστημα ήχου με οθόνη LCD 4,2 ιντσών και θερμαινόμενο τιμόνι.

Σημαντική είναι η δουλειά που έγινε από τους μηχανικούς προκειμένου να κάνουν το Sportage πιο φιλικό. Έτσι, ο ήχος που περνά στην καμπίνα είναι πολύ χαμηλότερης έντασης, αφού τώρα χρησιμοποιείται ένα νέο παρμπρίζ που περιορίζει τους αεροδυναμικούς θορύβους, ενώ αναβαθμισμένη είναι και η ανάρτηση, με νέα στηρίγματα στις βάσεις και το υποπλαίσιο.

Μικρότερου εμπορικού ενδιαφέροντος, αλλά μεγάλης σημασίας για την Kia είναι η πρεμιέρα του αναβαθμισμένου επίσης Optima Hybrid. Οι αλλαγές αφορούν τον αισθητικό τομέα εστιάζονται, στους νέους προφυλακτήρες εμπρός και πίσω, τα φώτα τύπου LED, τα πλαϊνά μαρσπιέ και τις νέας σχεδίασης ζάντες αλουμινίου 16 και 17 ιντσών. Πλουσιότερα και με νέα στοιχεία θα είναι και τα επίπεδα εξολπισμού, ενώ διαθέσιμες προαιρετικά θα είναι και νέες τεχνολογίες ασφάλειας. Στάνταρτ σε όλες τις εκδόσεις θα είναι το τρίτης γενιάς σύστημα πέδησης που προσφέρει καλύτερη αίσθηση και απόκριση στο φρενάρισμα. Το αναβαθμισμένο Optima Hybrid έχει προγραμματιστεί να μπει σε γραμμή παραγωγής τον Απρίλιο του 2014 ενώ οι πωλήσεις του θα ξεκινήσουν μέσα στο έτος.

Πηγή: gazzetta.gr




Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Αγορά μοτοσυκλέτας, σκούτερ ή παπιού με άτοκες δόσεις χωρίς δάνειο από τράπεζα

Αγορά μοτοσυκλέτας, σκούτερ ή παπιού με άτοκες δόσεις Θέλετε να προβείτε στην αγορά μοτοσυκλέτας, σκούτερ ή παπιού με 36 άτοκες δόσεις και χωρίς δάνειο από τράπεζα; Και όμως γίνεται...Δείτε πώς:

Online εφαρμογή εκτίμησης αξίας μεταχειρισμένων αυτοκινήτων

Η εφαρμογή AUTOSCAN είναι μια μηχανή προσεγγιστικής εκτίμησης αξίας μεταχειρισμένων αυτοκινήτων, βασιζόμενη στην επεξεργασία μεταβλητών παραγόντων που επηρεάζουν την εμπορική μεταπωλητική τους αξία σε ετήσια βάση. Το ανθρώπινο δυναμικό της δραστηριοποιείται στον χώρο του αυτοκινήτου καθημερινά, διατηρώντας βάσεις δεδομένων σχετικά με τα χαρακτηριστικά της εμπορικής αξίας των μεταχειρισμένων αυτοκινήτων της ελληνικής αγοράς καταγράφοντας την διαδικασία αγοραπωλησίας τους. Αντλεί πολύτιμες πληροφορίες από τεχνικές και εμπορικές παραμέτρους που συνεχώς μεταβάλουν την οικονομική...

Αυτοκίνητα-ευκαιρίες: Το τμήμα μεταχειρισμένων - κατασχεμένων αυτοκινήτων της Eurobank δίνει αυτοκίνητα με 600-800 ευρώ! Ελέγξτε αν αξίζουν με 45 ευρώ παίρνοντας 10σέλιδη τεχνική αναφορά!

Το τμήμα μεταχειρισμένων - κατασχεμένων αυτοκινήτων της Eurobank δίνει αυτοκίνητα με 600-800 ευρώ! Το αρμόδιο τμήμα μεταχειρισμένων - κατασχεμένων αυτοκινήτων της Eurobank δίνει προς πώληση νέα αυτοκίνητα-προσφορές με πολύ χαμηλές τιμές και πού ξέρεις με λϊγο καλό ψάξιμο - και αρκετή τύχη -  ίσως βρείς αυτό που σε ενδιαφέρει χωρίς να πονέσει ιδιαίτερα η τσέπη σου...