Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Επέκταση του Αμερικανικού εργοστασίου του BMW Group στη Νότια Καρολίνα


Το BMW Group επεκτείνει τη δυναμικότητα παραγωγής στο Αμερικανικό εργοστάσιο του Spartanburg , Νότια Καρολίνα. «Προκειμένου να ανταποκριθούμε στην ισχυρή παγκόσμια ζήτηση για τα BMW X μοντέλα μας, θα επενδύσουμε συνολικά ένα δισεκατομμύριο δολάρια στο εργοστάσιό μας στο Spartanburg μέχρι το 2016. Έτσι η συνολική δυναμικότητα παραγωγής θα...
αυξηθεί κατά 50% φτάνοντας στα 450.000 οχήματα από τα 300.000 που είναι σήμερα» εξήγησε ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της BMW AG , Norbert Reithofer , σε εορταστική τελετή στο Spartanburg την Παρασκευή για τα 20 χρόνια παραγωγής στις ΗΠΑ.

Η τελετή πραγματοποιήθηκε στους χώρους του εργοστασίου και μεταξύ των προσκεκλημένων που έδωσαν το παρών ήταν η Υπουργός Εμπορίου των ΗΠΑ Penny Pritzker , η Κυβερνήτης της Ν. Καρολίνα Nikki Haley , ο υπεύθυνος Παραγωγής – Μέλος Δ.Σ., Harald Kr ü ger και ο επικεφαλής του Εργοστασίου της BMW στο Spartanburg , Manfred Erlacher .

Παραγωγή της BMW X 7 στο Spartanburg.

Οι BMW X 3, X 5, X 5 M , X 6 και X 6 M κατασκευάζονται μέχρι τώρα στο Spartanburg , το πρότυπο κέντρο της BMW για μοντέλα X . Στις εκδηλώσεις της Παρασκευής γιορτάστηκε η έναρξη παραγωγής της BMW X 4. Ο Norbert Reithofer ανακοίνωσε ένα νέο μέλος της οικογένειας X : «Η BMW X 7 είναι ένα νέο, μεγαλύτερο μοντέλο X , το οποίο θα κατασκευάζεται στο Αμερικανικό εργοστάσιό μας με προορισμό τις παγκόσμιες αγορές – υπογραμμίζοντας για μία φορά ακόμα τη δέσμευσή μας στις ΗΠΑ.»

Κατά τη διάρκεια της τελετής, ο υπεύθυνος Παραγωγής - Μέλος Δ.Σ. της BMW , Harald Kr ü ger , μίλησε για τη σημασία των ΗΠΑ στη συνολική στρατηγική παραγωγής του BMW Group : «Το BMW Group στοχεύει στην επίτευξη ισορροπίας μεταξύ όλων των αγορών και ηπείρων. Το εργοστάσιο του Spartanburg είναι σημαντικό δομικό στοιχείο του διεθνούς παραγωγικού δικτύου μας που σήμερα αποτελείται από 28 μονάδες παραγωγής και συναρμολόγησης σε 13 χώρες. Συμβάλλει σημαντικά στην επικερδή, παγκοσμίως ισορροπημένη ανάπτυξη» συνέχισε ο Kr ü ger : «Το εργοστάσιο της BMW στο Spartanburg είναι το καλύτερο παράδειγμα της επιτυχημένης στρατηγικής μας ‘παραγωγή σύμφωνα με τις ανάγκες της αγοράς’.

Η πολιτεία της Ν. Καρολίνα μας έχει υποστηρίξει σαν ένας πολύτιμος και αξιόπιστος εταίρος σε όλη τη διάρκεια της 20ετούς παρουσίας μας στην περιοχή και έχει παίξει αποφασιστικό ρόλο στο να γίνουν οι Ηνωμένες Πολιτείες δεύτερη πατρίδα μας.»

Το ανθρώπινο δυναμικό του Spartanburg αυξάνεται στους 8.800 εργαζόμενους.

Η επέκταση του εργοστασίου συνεπάγεται επίσης σημαντική αύξηση του αριθμού των εργαζομένων στην Αμερικανική Μονάδα παραγωγής. «Η επέκταση του εργοστασίου θα δημιουργήσει περίπου 800 νέες θέσεις εργασίας, ανεβάζοντας το συνολικό ανθρώπινο δυναμικό στα 8.800 άτομα,» εξήγησε ο Reithofer . «Έτσι το Spartanburg γίνεται το μεγαλύτερο εργοστάσιο του παγκόσμιου δικτύου παραγωγής από απόψεως δυναμικότητας» πρόσθεσε.

Σύμφωνα με έρευνα που δημοσίευσε το Αμερικανικό Υπουργείο Εμπορίου, ο ετήσιος όγκος εξαγωγών του εργοστασίου της BMW στο Spartanburg ανέρχεται σε 7,5 δις USD – που κάνει την Αμερικανική μονάδα παραγωγής του BMW Group το μεγαλύτερο εξαγωγέα οχημάτων των ΗΠΑ, βάσει των συνολικών εξαγωγών, εξαιρουμένης της NAFTA . Σχεδόν το 70% της παραγωγής του Spartanburg εξάγεται σε αγορές της BMW ανά τον κόσμο.

Σε πρόσφατη ανάλυση που δημοσίευσε το τμήμα Moore School of Business του Πανεπιστημίου της Ν. Καρολίνα, διαπιστώθηκε ότι οι δραστηριότητες του BMW Group στη Ν. Καρολίνα είχαν συνολικό αντίκτυπο περίπου 16,6 δις USD στην οικονομία της πολιτείας. Η παρουσία του BMW Group στη Ν. Καρολίνα υποστηρίζει συνολικά 30.000 θέσεις εργασίας. Η μελέτη αναφέρεται επίσης στη σημασία του BMW Group για την οικονομική ‘επιφάνεια’ της Ν. Καρολίνα, με τη βελτίωση της τεχνολογικής και παραγωγικής ανταγωνιστικότητας και την καθιέρωση ενός υψηλού επιπέδου εκπαίδευσης.






Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Αγορά μοτοσυκλέτας, σκούτερ ή παπιού με άτοκες δόσεις χωρίς δάνειο από τράπεζα

Αγορά μοτοσυκλέτας, σκούτερ ή παπιού με άτοκες δόσεις Θέλετε να προβείτε στην αγορά μοτοσυκλέτας, σκούτερ ή παπιού με 36 άτοκες δόσεις και χωρίς δάνειο από τράπεζα; Και όμως γίνεται...Δείτε πώς:

Online εφαρμογή εκτίμησης αξίας μεταχειρισμένων αυτοκινήτων

Η εφαρμογή AUTOSCAN είναι μια μηχανή προσεγγιστικής εκτίμησης αξίας μεταχειρισμένων αυτοκινήτων, βασιζόμενη στην επεξεργασία μεταβλητών παραγόντων που επηρεάζουν την εμπορική μεταπωλητική τους αξία σε ετήσια βάση. Το ανθρώπινο δυναμικό της δραστηριοποιείται στον χώρο του αυτοκινήτου καθημερινά, διατηρώντας βάσεις δεδομένων σχετικά με τα χαρακτηριστικά της εμπορικής αξίας των μεταχειρισμένων αυτοκινήτων της ελληνικής αγοράς καταγράφοντας την διαδικασία αγοραπωλησίας τους. Αντλεί πολύτιμες πληροφορίες από τεχνικές και εμπορικές παραμέτρους που συνεχώς μεταβάλουν την οικονομική...

Αυτοκίνητα-ευκαιρίες: Το τμήμα μεταχειρισμένων - κατασχεμένων αυτοκινήτων της Eurobank δίνει αυτοκίνητα με 600-800 ευρώ! Ελέγξτε αν αξίζουν με 45 ευρώ παίρνοντας 10σέλιδη τεχνική αναφορά!

Το τμήμα μεταχειρισμένων - κατασχεμένων αυτοκινήτων της Eurobank δίνει αυτοκίνητα με 600-800 ευρώ! Το αρμόδιο τμήμα μεταχειρισμένων - κατασχεμένων αυτοκινήτων της Eurobank δίνει προς πώληση νέα αυτοκίνητα-προσφορές με πολύ χαμηλές τιμές και πού ξέρεις με λϊγο καλό ψάξιμο - και αρκετή τύχη -  ίσως βρείς αυτό που σε ενδιαφέρει χωρίς να πονέσει ιδιαίτερα η τσέπη σου...