Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

BMW Motorsport News – Τεύχος 10/14

Δυναμική παρουσία σε DTM, United SportsCar Championship και αμέτρητα ακόμα πρωταθλήματα: Κάθε εβδομάδα ομάδες και οδηγοί της BMW από όλο τον κόσμο αγωνίζονται για βαθμούς, νίκες και τίτλους. Όμως και εκτός πίστας, μέλη της μεγάλης οικογένειας της BMW Motorsport σε όλο τον κόσμο βρίσκονται στο προσκήνιο της επικαιρότητας με τα κατορθώματά τους. Το “BMW Motorsport News” σας ενημερώνει συνοπτικά και κατατοπιστικά για τις αγωνιστικές εξελίξεις. Με αυτό τον τρόπο είστε πάντα στην αιχμή της ενημέρωσης.

DTM: Η BMW Team Schnitzer αναδείχτηκε η καλύτερη ομάδα των pits για το 2013.

Ταχύτητα και ακρίβεια – δύο βασικά και απαραίτητα στοιχεία για κάθε pit stop στο DTM. Και γι αυτό είναι πολύ σημαντικό η ομάδα των pits να εργάζεται απόλυτα συγχρονισμένα κατά τη διάρκεια αλλαγής ελαστικών. Το 2013, η BMW Team Schnitzer ξεπέρασε τους πάντες. Στο σύνολο των δέκα...
αγώνων της χρονιάς, κατάφερε να ξαναστείλει τα αυτοκίνητα στην πίστα με νέο σετ ελαστικών ταχύτερα από οποιαδήποτε άλλη ομάδα. Την περασμένη εβδομάδα, το επίτευγμά της αναγνωρίστηκε με τη διάκριση “Best Pit Stop Award”, που απονεμήθηκε από την κατασκευάστρια ελαστικών Hankook. Η επίσημη απονομή πραγματοποιήθηκε στη BMW Motorsport στο Μόναχο (DE) την Τετάρτη.

Παρουσία του Διευθυντή της BMW Motorsport Jens Marquardt, ο ιδιοκτήτης της ομάδας Herbert Schnitzer (DE), ο διευθυντής της ομάδας Charly Lamm (DE) και ο οδηγός της BMW Bruno Spengler (CA) παρέλαβαν το βραβείο εκ μέρους ολόκληρης της ομάδας. «Όταν συνειδητοποιήσαμε ότι κερδίσαμε το βραβείο, έγινε πανηγύρι μέσα στην ομάδα» δήλωσε ο Lamm. «Αυτό το βραβείο σημαίνει πολλά για εμάς. Είναι όμορφο που η Hankook μπορεί να δείχνει την εκτίμησή της στη δουλειά των μηχανικών με τη μορφή του Best Pit Stop Award. Η επιβεβαίωση ότι πετύχαμε τις καλύτερες επιδόσεις από όλες τις ομάδες μέσα σε ένα χρόνο είναι η καλύτερη ανταμοιβή για τη σκληρή δουλειά μας. Θα ήθελα να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στην ομάδα, που πραγματικά μας έκανε να ξεχωρίσουμε το 2013.» Η BMW Team Schnitzer πέτυχε την ταχύτερη αλλαγή ελαστικών σε πέντε από τους δέκα αγώνες.

Στο Nürburgring (DE) και στη Μόσχα (RU), η ομάδα της Freilassing (DE) πέτυχε ακόμα και το 1-2: Bruno Spengler και Dirk Werner (DE) πήραν την 1η και 2η θέση στο διαγωνισμό για το ταχύτερο pit stop.

DTM: πρώτα στο χορτάρι, μετά στο νερό – εναλλακτική προπόνηση για τον Félix da Costa .

Ο οδηγός της BMW Team MTEK António Félix da Costa (PT) προετοιμάστηκε για την πρώτη του σεζόν στο DTM με δύο ασυνήθιστα προπονητικά προγράμματα αυτή την εβδομάδα. Ο Πορτογάλος έδειξε πρώτα στους ποδοσφαιριστές στο γήπεδο RB Leipzig ότι μπορεί να χρησιμοποιεί τα πόδια του όχι μόνο για να φρενάρει και να επιταχύνει αλλά ότι έχει ταλέντο και στον έλεγχο της μπάλας. Μετά από ένα πρόγραμμα προθέρμανσης με τον κορυφαίο αθλητή στο άλμα επί κοντώ Tim Lobinger (DE), τώρα προπονητή φυσικής κατάστασης στην 3η Εθνική, συμμετείχε σε έναν προπονητικό αγώνα με ποδοσφαιριστές από τη Λειψία (DE). «Είναι απίστευτο το πόσο υψηλά είναι τα στάνταρντ στην τρίτη εθνική του Γερμανικού Πρωταθλήματος. Είναι εμφανώς μερικές κατηγορίες ανώτεροι από εμένα στο χορτάρι, αλλά πιστεύω ότι δεν με φτάνουν στην πίστα» δήλωσε ο Félix da Costa, μέγας θαυμαστής της 32 φορές πρωταθλήτριας Πορτογαλίας Benfica Lisbon. Στη συνέχεια πήγε στη Dortmund (DE) την Πέμπτη για ένα αποκλειστικό προπονητικό πρόγραμμα με τους οκτώ Γερμανούς αθλητές που κέρδισαν το χρυσό μετάλλιο στην κωπηλασία στους Ολυμπιακούς του 2012 στο Λονδίνο. «Ήταν μία θαυμάσια εβδομάδα για μένα» δήλωσε ο Félix da Costa. «Η κωπηλασία ήταν άκρως απολαυστική. Είχε ενδιαφέρον να συγκρίνω την προπόνησή μου σαν αγωνιστικός οδηγός με την αντίστοιχη αυτών των παιδιών. Προπονούνται πολύ σε δύναμη ενώ εγώ δίνω μεγαλύτερη έμφαση στην αντοχή. Ωστόσο, στόχος μας είναι ο ίδιος: θέλουμε πάντα να κερδίζουμε.»

Αγώνας 24Η: η BMW Sports Trophy Team Marc VDS έτοιμη για το πρωτάθλημα αντοχής.

Η BMW Sports Trophy Team Marc VDS παρουσίασε επίσημα την ομάδα της για το Nürburgring 24H την Πέμπτη. Οι Maxime Martin (BE) και Marco Wittmann (DE), δύο οδηγοί της DTM από τη φετινή σοδειά της BMW Motorsport, θα υποστηρίξουν τη Βελγική ομάδα στην ‘Πράσινη Κόλαση’. Οι Martin και Wittmann θα εναλλάσσονται στο τιμόνι της 25 BMW Z4 GT3 με το έμπειρο δίδυμο των Jörg Müller (DE) και Uwe Alzen (DE). Το δεύτερο αυτοκίνητο, Νο 26, θα οδηγήσουν οι Markus Palttala (FI), Nick Catsburg (NL), Bas Leinders (BE) και Dirk Adorf (DE). Οι οδηγοί που θα συμμετάσχουν στον 24Η αγώνα του Spa-Francorchamps (BE) θα ανακοινωθούν αργότερα. «Έχουμε μάθει πολλά για το αυτοκίνητο και σαν ομάδα τα τελευταία δύο χρόνια» δήλωσε ο επικεφαλής της ομάδας Leinders. «Γι’ αυτό, είμαστε προετοιμασμένο όσο ποτέ για τις προκλήσεις που μας περιμένουν. Είναι εκπληκτικό που για μία φορά ακόμα μπορούμε να βασιζόμαστε στη συνεργασία της BMW Motorsport». Στο πλαίσιο της προετοιμασίας για το Nürburgring 24 Hours, που φέτος πραγματοποιείται για 42η φορά, η BMW Sports Trophy Team Marc VDS θα τρέξει σε τέσσερις γύρους του VLN Endurance Championship και στον κατατακτήριο αγώνα στις 5/6 Απριλίου.

VLN: Η σεζόν στη Nordschleife ξεκινά με δοκιμές και σεταρίσματα.

Το διήμερο πρόγραμμα δοκιμών και σεταρίσματος της VLN την Παρασκευή και το Σάββατο σηματοδότησε την επίσημη έναρξη της αγωνιστικής σεζόν στη Nürburgring-Nordschleife – και οι οπαδοί στην περιοχή Eifel πήραν μία συναρπαστική πρώτη γεύση από τα όσα πρόκειται να ακολουθήσουν στο VLN Endurance Championship και στο θρυλικό αγώνα 24Η στην ‘Πράσινη Κόλαση’.

Πάνω από 170 αυτοκίνητα έτρεξαν στο σιρκουί των 20-km. Ανάμεσα στις ομάδες ήταν οι BMW Sports Trophy Team Marc VDS και BMW Sports Trophy Team Schubert με τις αγωνιστικές BMW Z4 GT3, καθώς και αμέτρητες ομάδες ιδιωτικών συμμετοχών BMW. Η νέα σεζόν του VLN Endurance Championship ξεκινά στις 29 Μαρτίου και περιλαμβάνει συνολικά δέκα αγώνες το 2014.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Αγορά μοτοσυκλέτας, σκούτερ ή παπιού με άτοκες δόσεις χωρίς δάνειο από τράπεζα

Αγορά μοτοσυκλέτας, σκούτερ ή παπιού με άτοκες δόσεις Θέλετε να προβείτε στην αγορά μοτοσυκλέτας, σκούτερ ή παπιού με 36 άτοκες δόσεις και χωρίς δάνειο από τράπεζα; Και όμως γίνεται...Δείτε πώς:

Online εφαρμογή εκτίμησης αξίας μεταχειρισμένων αυτοκινήτων

Η εφαρμογή AUTOSCAN είναι μια μηχανή προσεγγιστικής εκτίμησης αξίας μεταχειρισμένων αυτοκινήτων, βασιζόμενη στην επεξεργασία μεταβλητών παραγόντων που επηρεάζουν την εμπορική μεταπωλητική τους αξία σε ετήσια βάση. Το ανθρώπινο δυναμικό της δραστηριοποιείται στον χώρο του αυτοκινήτου καθημερινά, διατηρώντας βάσεις δεδομένων σχετικά με τα χαρακτηριστικά της εμπορικής αξίας των μεταχειρισμένων αυτοκινήτων της ελληνικής αγοράς καταγράφοντας την διαδικασία αγοραπωλησίας τους. Αντλεί πολύτιμες πληροφορίες από τεχνικές και εμπορικές παραμέτρους που συνεχώς μεταβάλουν την οικονομική...

Αυτοκίνητα-ευκαιρίες: Το τμήμα μεταχειρισμένων - κατασχεμένων αυτοκινήτων της Eurobank δίνει αυτοκίνητα με 600-800 ευρώ! Ελέγξτε αν αξίζουν με 45 ευρώ παίρνοντας 10σέλιδη τεχνική αναφορά!

Το τμήμα μεταχειρισμένων - κατασχεμένων αυτοκινήτων της Eurobank δίνει αυτοκίνητα με 600-800 ευρώ! Το αρμόδιο τμήμα μεταχειρισμένων - κατασχεμένων αυτοκινήτων της Eurobank δίνει προς πώληση νέα αυτοκίνητα-προσφορές με πολύ χαμηλές τιμές και πού ξέρεις με λϊγο καλό ψάξιμο - και αρκετή τύχη -  ίσως βρείς αυτό που σε ενδιαφέρει χωρίς να πονέσει ιδιαίτερα η τσέπη σου...