Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Νέο KYMCO XCITING 400i

Σχεδιάζοντας εμπειρίες οδήγησης
Με νέα ξεχωριστή σχεδίαση, το νέο μέλος της σειράς Xciting συμπληρώνει την γκάμα της KYMCO στα scooter με sport χαρακτηριστικά.

Στην πόλη, στο επαρχιακό δίκτυο ή την Εθνική οδό, ο αναβάτης θα γνωρίσει μια ιδανική πρόταση για τους ανθρώπους που θέλουν να κινούνται με scooter στην πόλη και δεν διστάζουν να ταξιδέψουν και εκτός αυτής.

Η ομάδα έρευνας και εξέλιξης της KYMCO κινήθηκε κάτω σε ένα συγκεκριμένο...
σχεδιαστικό «δόγμα», προσπαθώντας να δημιουργήσει ένα σύνολο Ασφάλειας & Ευελιξίας.

Έτσι, όλα ξεκίνησαν από τη σχεδίαση του πλαισίου, πάνω στη φιλοσοφία των μεγάλου κυβισμού μοτοσυκλετών: άκαμπτο, ελαφρύ και με γρήγορη γεωμετρία.

Επέλεξαν τη λύση του περιμετρικού χωροδικτυώματος και μείωσαν το μεταξόνιο στα 1.567mm. Δημιούργησαν έτσι τη βάση που πάνω της θα στηριχθεί ο κινητήρας, ορίζοντας όμως και τη συμπεριφορά του συνόλου.

Επιλέχθηκε εμπρόσθιο πιρούνι διαμέτρου 41mm με έδραση σε διπλές πλάκες τιμονιού. Αποτέλεσμα αυτού είναι το εμπρός σύστημα να παραμένει άκαμπτο, χωρίς ταλαντώσεις, με άμεση απόκριση στις απότομες εναλλαγές πορείας και την απαραίτητη αίσθηση ευστάθειας στη διάρκεια ενός βίαιου φρεναρίσματος.

Η αίσθηση ακρίβειας σε όλες τις ταχύτητες, κυριαρχεί. Ο χειρισμός του scooter κινείται σε φιλικά επίπεδα για τον αναβάτη. Η αίσθηση κατανομής του βάρους εμπρός και πίσω είναι το αποτέλεσμα του γενικού «weight lifting» που έχει δεχτεί σε πολλά σημεία του νέο Xciting 400i.

Το βάρος παραμένει κάτω από 200 κιλά - 199 κιλά κενό - μειώνοντας την κατανάλωση και αυξάνοντας την αυτονομία αλλά και το κόστος χρήσης του συνόλου.

Στα φρένα υπάρχουν πλέον 2 πλευστοί δίσκοι τύπου «μαργαρίτα» Ø280mm με ακτινικές δαγκάνες εμπρός και ένας πλευστός δίσκος Ø260mm πίσω. Η προσθήκη δικάναλου ABS τελευταίας γενιάς προσφέρει ακόμα μεγαλύτερη ασφάλεια κατά το φρενάρισμα με αναλογικά μικρή επιβάρυνση στην τιμή.

Οι τροχοί είναι διαμέτρου 15” εμπρός και 14” πίσω με ζάντες ελαφρού κράματος νέας σχεδίασης. Η νέα σέλα προσφέρει περισσότερο χώρο και καλύτερη θέση οδήγησης, ενώ ταυτόχρονα παρέχει μεγαλύτερη άνεση και στον συνεπιβάτη.

Το νέο Xciting κινεί ένας νέος κινητήρας 400 κ.εκ. τεχνολογίας G5-SC, που ενσωματώνει ό,τι πιο προηγμένο κυκλοφορεί σήμερα στους κινητήρες της KYMCO, με έμφαση στις επιδόσεις και στην οικονομία.

Το υγρόψυκτο σύνολο χωρητικότητας 399cc διαθέτει τροφοδοσία καυσίμου με ηλεκτρονικό ψεκασμό και φτάνει σε απόδοση τους 36 ίππους στις 7.500 στροφές. H ροπή βρίσκεται 3,84 kgm στις 6250.

Το δοχείο λαδιού είναι ανεξάρτητο, με ενσωματωμένο σύστημα ψύξης του λιπαντικού. Ο νέος κινητήρας έχει σημαντικά μικρότερο όγκο και βάρος, φτάνοντας να είναι 16 κιλά πιο ελαφρύς από εκείνον του Xciting 500!

Το νέο σύστημα μετάδοσης, που χρησιμοποιεί νέα προηγμένα υλικά τριβής και η τριπλή έδραση των αξόνων (στροφάλου και διαφορικού) συμβάλουν στο ιδιαίτερα χαμηλό επίπεδο θορύβου και στην γραμμική λειτουργία.

Στον αισθητικό τομέα οι σχεδιαστές του Xciting δημιούργησαν από την αρχή ένα ενιαίο σύγχρονο σύνολο, ακολουθώντας σχεδιαστικές τάσεις που συνδυάζουν υψηλή αισθητική με sport πινελιές.

Οι προβολείς είναι ισχυροί, με τεχνολογία LED DLR, ενώ το πίσω φωτιστικό σώμα έχει ενσωματωμένα Led guides. Νέας σχεδίασης είναι επίσης και ο ανεμοθώρακας, εξασφαλίζοντας χαμηλή αντίσταση στον αέρα, παράλληλα με μεγαλύτερη προστασία του αναβάτη στις υψηλές ταχύτητες ταξιδιού.

Ο χώρος κάτω από τη σέλα φτάνει στα 43 λίτρα, φιλοξενώντας με άνεση κράνος, αδιάβροχα και αφήνοντας χώρο για μικροαντικείμενα. Τέλος, o αναβάτης έχει στη διάθεσή του ψηφιακά όργανα με πλήρεις ενδείξεις σε οθόνη υγρών κρυστάλλων υψηλής αντίθεσης, με το στροφόμετρο να παραμένει αναλογικό, τονίζοντας τη sport εμφάνιση.

Διατίθεται σε δύο χρωματισμούς, Ghost White Matt και Diamond Black. Η τιμή του είναι 5.690 € για το απλό ενώ η έκδοση με σύστημα ABS κοστίζει 5.900 ευρώ.

Πηγή: Newsbeast.gr


Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Αγορά μοτοσυκλέτας, σκούτερ ή παπιού με άτοκες δόσεις χωρίς δάνειο από τράπεζα

Αγορά μοτοσυκλέτας, σκούτερ ή παπιού με άτοκες δόσεις Θέλετε να προβείτε στην αγορά μοτοσυκλέτας, σκούτερ ή παπιού με 36 άτοκες δόσεις και χωρίς δάνειο από τράπεζα; Και όμως γίνεται...Δείτε πώς:

Online εφαρμογή εκτίμησης αξίας μεταχειρισμένων αυτοκινήτων

Η εφαρμογή AUTOSCAN είναι μια μηχανή προσεγγιστικής εκτίμησης αξίας μεταχειρισμένων αυτοκινήτων, βασιζόμενη στην επεξεργασία μεταβλητών παραγόντων που επηρεάζουν την εμπορική μεταπωλητική τους αξία σε ετήσια βάση. Το ανθρώπινο δυναμικό της δραστηριοποιείται στον χώρο του αυτοκινήτου καθημερινά, διατηρώντας βάσεις δεδομένων σχετικά με τα χαρακτηριστικά της εμπορικής αξίας των μεταχειρισμένων αυτοκινήτων της ελληνικής αγοράς καταγράφοντας την διαδικασία αγοραπωλησίας τους. Αντλεί πολύτιμες πληροφορίες από τεχνικές και εμπορικές παραμέτρους που συνεχώς μεταβάλουν την οικονομική...

Αυτοκίνητα-ευκαιρίες: Το τμήμα μεταχειρισμένων - κατασχεμένων αυτοκινήτων της Eurobank δίνει αυτοκίνητα με 600-800 ευρώ! Ελέγξτε αν αξίζουν με 45 ευρώ παίρνοντας 10σέλιδη τεχνική αναφορά!

Το τμήμα μεταχειρισμένων - κατασχεμένων αυτοκινήτων της Eurobank δίνει αυτοκίνητα με 600-800 ευρώ! Το αρμόδιο τμήμα μεταχειρισμένων - κατασχεμένων αυτοκινήτων της Eurobank δίνει προς πώληση νέα αυτοκίνητα-προσφορές με πολύ χαμηλές τιμές και πού ξέρεις με λϊγο καλό ψάξιμο - και αρκετή τύχη -  ίσως βρείς αυτό που σε ενδιαφέρει χωρίς να πονέσει ιδιαίτερα η τσέπη σου...