Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Έρχεται το ADAM ROCKS: το … ‘Σκληρό’ Παιδί της Οικογένειας ADAM

  • Παγκόσμια πρεμιέρα στη Γενεύη: Το ROCKS είναι το νέο μέλος της οικογένειας ADAM
  • Νέα εξειδικευμένη κατηγορία: Το ADAM ROCKS είναι το πρώτο mini-crossover πόλης
  • Σκληροτράχηλο, στιβαρό, με υφασμάτινη οροφή για απεριόριστη αίσθηση ελευθερίας
  • Συμπαγής δύναμη: Νέα τεχνολογία τρικύλινδρου turbo με 115 hp
  • Άριστα συνδεδεμένο: Πρωτοποριακό σύστημα infotainment IntelliLink
Η τελευταία λέξη της μόδας και της τεχνολογίας: το ADAM ROCKS συνδυάζει τη χαρά της οδήγησης ενός ανοιχτού αυτοκινήτου με την απόλαυση ενός mini-crossover & λάτρη της περιπέτειας. Κάνοντας παγκόσμιο ντεμπούτο στο προσεχές Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης (6 – 16 Μαρτίου), το ADAM ROCKS είναι η επόμενη προσθήκη στην οικογένεια ADAM. Έρχεται να πλαισιώσει τα ADAM JAM, ADAM GLAM και ADAM SLAM, και να επεκτείνει τις σχεδόν απεριόριστες δυνατότητες εξατομίκευσης του ADAM, ενισχύοντας τη θέση του σαν πρωταθλητής εξατομίκευσης. Όταν το πρωτότυπο του ADAM ROCKS παρουσιάστηκε πριν από 12 μήνες...
επίσης στη Γενεύη, γνώρισε τόσο ενθουσιώδη υποδοχή ώστε η νέα ηγεσία της εταιρίας σε χρόνο ντε τε αποφάσισε να του δώσει ‘σάρκα και οστά’, και να ανακοινώσει την παραγωγή του στο φετινό Σαλόνι της Γενεύης. Το ADAM ROCKS θα κυκλοφορήσει στην αγορά φέτος το καλοκαίρι.

Το νεότερο μέλος της οικογένειας lifestyle μοντέλων πόλης της Opel έχει μήκος 3,74 m και αστείρευτο κέφι για ζωή – μέσα και έξω από την πόλη. Με μία ηλεκτρική, αναδιπλούμενη, υφασμάτινη οροφή Swing Top στάνταρ και μοναδικά πλαστικά προστατευτικά αμαξώματος, το οποίο μάλιστα είναι ψηλότερο κατά 15 mm, το ADAM ROCKS εγκαινιάζει μία νέα, εξειδικευμένη κατηγορία της αγοράς. Είναι το πρώτο τρίθυρο mini-crossover πόλης με μήκος κάτω των 4.00 m. Θέλοντας να διαφοροποιήσουν περαιτέρω την καμπίνα, οι σχεδιαστές της Opel εξέλιξαν νέα σχεδιαστικά στοιχεία, διακόσμους και ταπετσαρίες καθισμάτων, αποκλειστικά για το ADAM ROCKS. Επιπλέον των καινοτομιών που αναβαθμίζουν την ασφάλεια και άνεση του ADAM – όπως το hands-free Park Assist που παρκάρει το αυτοκίνητο αυτόματα – το ROCKS περιλαμβάνει τη νέα γενιά infotainment IntelliLink της Opel. Αυτή επιτρέπει την ομαλή ενσωμάτωση λειτουργιών smartphones με λειτουργικό σύστημα ANDROID και Apple iOS μέσα στο αυτοκίνητο και το καθιστά το καλύτερο συνδεδεμένο ‘μικρό’ σε πολύ προσιτή τιμή.

Το ROCKS εκτός από τα νέα τολμηρά σχεδιαστικά χαρακτηριστικά λανσάρει και συστήματα κίνησης νέας γενιάς στην οικογένεια ADAM. Θα εφοδιάζεται με το νέο, τρικύλινδρο 1.0 ECOTEC Direct Injection Turbo της Opel. Αυτό το λιλιπούτειο high-tech σύνολο αναβαθμίζει τα πρότυπα πολιτισμένης λειτουργίας στην κατηγορία των τρικύλινδρων κινητήρων και αποδίδει 115 hp, με εντυπωσιακή ροπή στις χαμηλές στροφές 166 Nm. Η απόδοση καυσίμου είναι εξαιρετική με 4,3 l/100 km (σύμφωνα με τη διαδικασία δοκιμών NEDC, προκαταρτικά δεδομένα). Ο κινητήρας 1.0 ECOTΕC Direct Injection Turbo συνδυάζεται με ένα νέο, πολύ αποδοτικό, συμπαγές εξατάχυτο μηχανικό κιβώτιο που υπόσχεται πολύ ομαλή και γρήγορη διαδικασία αλλαγών σχέσεων.

«Το ROCKS ανοίγει νέους ορίζοντες για το ADAM,» σχολιάζει ο Dr. Karl-Thomas Neumann, CEO της Opel. «Συνδυάζει με απαράμιλλο τρόπο το σκληροτράχηλο χαρακτήρα ενός crossover με τη μαγεία της ‘ανοιχτής οδήγησης’. Όπως και τα υπόλοιπα Opel ADAM, το ROCKS είναι πραγματικός πρωταθλητής εξατομίκευσης. Σχεδόν κάθε ROCKS θα είναι μοναδικό. Και στην έκδοση ROCKS, το ADAM παραμένει το καλύτερο συνδεδεμένο μικρό αυτοκίνητο με ποικίλες καινοτομίες. Επίσης λανσάρει κινητήρα και κιβώτιο νέας γενιάς με προηγμένες τεχνολογίες. Τίποτα λιγότερο! Είμαστε περήφανοι που μέσα σε μόλις δώδεκα μήνες, οι ομάδες μας μετέτρεψαν το ADAM ROCKS σε ένα από τα σημαντικότερα εκθέματα του φετινού Σαλονιού Αυτοκινήτου της Γενεύης.»

Ο πρωταθλητής εξατομίκευσης σε ‘σκληροτράχηλη’ εκδοχή

Εμπνευσμένο από τα κατορθώματα των ευέλικτων αθλητών ‘Parkour’ που χρησιμοποιούν το αστικό τοπίο σαν σκηνικό για τα παράτολμα εγχειρήματά τους, το νέο ADAM ROCKS εγκαινιάζει ένα νέο εξειδικευμένο τομέα στη μικρή κατηγορία, και συγκεκριμένα των mini, τρίθυρα crossover πόλης. Μέχρι τώρα, το πιο συμπαγές συγκρίσιμο, κατά μία έννοια, μοντέλο είναι περίπου 40 cm μακρύτερο. Σκληροτράχηλη εμφάνιση, ψηλότερο αμάξωμα και μυώδεις αναλογίες καθώς και μία οροφή Swing Top για άμεση απόλαυση ‘ανοιχτής οδήγησης’ θα προσελκύσει όσους αναζητούν προσωπική ελευθερία ‘εκτός της πεπατημένης’, στην πόλη ή στην εξοχή.

Βασικό στοιχείο στη δυναμική εμφάνιση του ADAM ROCKS είναι το μεγαλύτερο κατά 15 mm ύψος του αμαξώματος που αυξάνει την απόσταση από το έδαφος και του προσδίδει μία εικόνα στιβαρότητας και ‘αρρενωπότητας’. Τμήματα του συστήματος πλαισίου έχουν τροποποιηθεί ή ρυθμιστεί εκ νέου – όπως αποσβεστήρες, ελατήρια, γεωμετρία πίσω ανάρτησης και το άμεσης απόκρισης σύστημα διεύθυνσης. Το αυξημένο ύψος και πλάτος του αυτοκινήτου συνδυάζονται με στάνταρ 17άρες ή προαιρετικές 18άρες ζάντες αλουμινίου. Για ακόμα πιο εξατομικευμένη εμφάνιση, διατίθενται νέα κλιπ ζαντών σε σχέδιο “Wild” και διαφορετικά χρώματα που είναι μοναδικά στο ROCKS.

Προστατευτικά σε ανθρακί απόχρωση περιβάλλουν το αμάξωμα του ADAM ROCKS, προσδίδοντάς του αντοχή και στιβαρότητα. Η εμπρός τραπεζοειδής μάσκα, με χρωμιωμένο λογότυπο στο κέντρο ενσωματώνεται στο προστατευτικό πάνελ, ενώ στοιχεία που θυμίζουν ‘μπούμερανγκ’ δημιουργούν μία satin chrome αντίθεση, πλαισιώνοντας τα κελύφη των εμπρός προβολέων ομίχλης/φλας και των φώτων όπισθεν/πίσω προβολέων ομίχλης. Φώτα ημέρας και πίσω φώτα LED προσφέρονται στάνταρ. Ασημί προστατευτικές ποδιές μπροστά και πίσω και μία τολμηρή, χρωμιωμένη εξαγωγή ολοκληρώνουν την εξωτερική εμφάνιση.

Ευπροσάρμοστο όσο τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειας ADAM, το νέο ROCKS παίρνει μία θέση δίπλα στους πρωταθλητές εξατομίκευσης. Σε ό,τι αφορά το εξωτερικό στυλ, το ROCKS υιοθετεί την ίδια σχεδίαση ‘οπτικά’ ανεξάρτητης οροφής με τα ADAM JAM, ADAM GLAM και ADAM SLAM, προσφέροντας τη δυνατότητα συνδυασμού διαφορετικών αποχρώσεων αμαξώματος και οροφής. Νέες εξωτερικές αποχρώσεις θα λανσαριστούν με το ADAM ROCKS, όπως η ζωηρή κίτρινη “Goldbusters”. Το χρωματολόγιο θα περιλαμβάνει 18 εξωτερικές αποχρώσεις και έξι αποχρώσεις οροφής για τους δίχρωμους συνδυασμούς.

Απόλαυση ανοιχτής οδήγησης στην πόλη και όχι μόνο

Το ROCKS συνδυάζει ένα ‘σκληροτράχηλο’ χαρακτήρα με την οδηγική απόλαυση ανοιχτού αυτοκινήτου και το πνεύμα εξατομίκευσης ενός γνήσιου ADAM. Η στάνταρ, υφασμάτινη οροφή SwingTop ανοίγει άμεσα ένα παράθυρο στον ουρανό. Λειτουργεί ηλεκτρικά μέσω ενός μπουτόν που βρίσκεται στο εμπρός τμήμα της επένδυσης οροφής και αναδιπλώνεται πάνω στις κολόνες C σε 5 μόλις δευτερόλεπτα. Αυτό το έξυπνο σύστημα δεν έχει καμία αρνητική επίδραση στην ακαμψία του αμαξώματος ή στη λειτουργικότητα του αυτοκινήτου: ο χώρος αποσκευών διατηρεί το πλήρες άνοιγμα και τη χωρητικότητά του.

Το τμήμα της οροφής είναι βελτιστοποιημένο ακουστικά για καλή ηχομόνωση της καμπίνας, ενώ το ανθεκτικό ύφασμα τριών υλικών φέρει ένα εσωτερικό στρώμα από νεοπρένιο για αδιάβροχη προστασία και αντοχή. Η υφασμάτινη οροφή Swing Top διατίθεται σε τρεις εξωτερικές αποχρώσεις – μαύρη, καφέ σκούρα (Sweet Coffee) ή ανοιχτή καφέ (Light Oak) – που συνδυάζονται με τις διαφορετικές αποχρώσεις οροφής του ROCKS.

Αποκλειστική καμπίνα με απαράμιλλη συνδεσιμότητα

Η καμπίνα του ROCKS αποπνέει το δικό της, ιδιαίτερο χαρακτήρα. Έχουν σχεδιαστεί δύο νέες, αποκλειστικές εκδόσεις εσωτερικού ROCKS. Αυτές περιλαμβάνουν ένα κύριο πίνακα οργάνων, αποχρώσεις καθισμάτων και επενδύσεων θυρών και λοιπά στοιχεία εξοπλισμού που είναι μοναδικά στο μικρό πρωτοποριακό Opel. Μία έκδοση προέρχεται απευθείας από το πρωτότυπο ADAM ROCKS που παρουσιάστηκε πέρσι: αυτή περιλαμβάνει κομψά, σπορ υφασμάτινα/Morrocana καθίσματα και επενδύσεις θυρών σε απόχρωση Peanut, τιμόνι, επιλογέα ταχυτήτων και χειρόφρενο από δέρμα στο ίδιο χρώμα, και χαρούμενο διάκοσμο “Surf”. Η άλλη έκδοση υιοθετεί προηγμένη σχεδίαση Coffee Bean – καθίσματα σε μία πλούσια, καφέ σκούρα απόχρωση σε μαύρο περιβάλλον καμπίνας με έντονες μπλε ραφές. Επιπλέον αυτών, σχεδόν όλες οι επιλογές εξατομίκευσης εσωτερικού που διατίθενται για την οικογένεια ADAM προσφέρονται και με το ROCKS.

Το ADAM ROCKS περιλαμβάνει το προηγμένο σύστημα IntelliLink της Opel που προσφέρει προηγμένη συνδεσιμότητα και εφαρμογές. Αυτό το σύστημα infotainment είναι πλήρως συμβατό με τα τελευταία smartphones που χρησιμοποιούν λειτουργικό σύστημα ANDROID και Apple iOS. Παρέχει συνδεσιμότητα USB και Bluetooth, audio streaming, μία έγχρωμη οθόνη αφής υψηλής ανάλυσης 7-ιντσών και επτά ηχεία. Το σύστημα IntelliLink της Opel στο ADAM ROCKS προσθέτει πλοήγηση μέσω της εφαρμογής BringGo καθώς και τις Stitcher και TuneIn apps. Η ενσωμάτωση συσκευών Apple iOS στο σύστημα παρέχει φωνητικό έλεγχο SIRI EYES FREE. Με αυτή, οι οδηγοί μπορούν να ακούνε αντί να διαβάζουν τα εισερχόμενα μηνύματα κειμένου κα να υπαγορεύουν SMS, έχοντας την προσοχή τους στραμμένη στο δρόμο και τα χέρια τους στο τιμόνι. Το IntelliLink είναι μία βραβευμένη, ασφαλής και εύχρηστη τεχνολογία, αλλά και απίστευτα προσιτή και καθιστά το ROCKS το καλύτερα συνδεδεμένο μικρό αυτοκίνητο της αγοράς, όπως τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειας ADAM.

Προηγμένος, νέος 1.0 ECOTEC Direct Injection Turbo με πλούσια ισχύ έως 115 hp

Το ADAM ROCKS λανσάρει το νέο κινητήρα 1.0 ECOTEC Direct Injection Turbo της Opel, που θέτει νέα πρότυπα στην πολιτισμένη λειτουργία των τριών κυλίνδρων. Τα επίπεδα θορύβων και κραδασμών είναι τα χαμηλότερα για τρικύλινδρο σύνολο – και σε πολλές περιπτώσεις καλύτερα ακόμα και από πολλών τετρακύλινδρων μονάδων. Η νέα γενιά κινητήρα εντυπωσιάζει επίσης με την πλούσια ροπή στις χαμηλές στροφές: 166 Nm παράγονται από τις 1.800 rpm. Κύριοι συντελεστές απόδοσης αυτού του συμπαγούς, αλουμινένιου κινητήρα με υπερσυμπιεστή single scroll είναι ο άμεσος ψεκασμός, ο μεταβλητός χρονισμός βαλβίδων, μία ελεγχόμενη αντλία νερού και η ενσωματωμένη πολλαπλή εξαγωγής. Η τεχνολογία Start/Stop είναι αναπόσπαστο κομμάτι του συστήματος και προσφέρεται στάνταρ. Ο νέος 1.0 ECOTEC Direct Injection Turbo διατίθεται σε δύο εκδόσεις ισχύος 66 kW/90 hp και 85 kW/115 hp. Η κατανάλωση είναι μόλις 4,3 l/100 km – εξαιρετική τιμή για βενζινοκίνητο όχημα (σύμφωνα με τη διαδικασία δοκιμών NEDC, προκαταρκτικά δεδομένα). Ο κινητήρας είναι τοποθετείται στην κορυφή της γκάμας των βενζινοκινητήρων του ADAM που περιλαμβάνει και τρεις τετρακύλινδρες ατμοσφαιρικές επιλογές (1.2L με 51 kW/70 hp και 115 Nm, 1.4L με 64 kW/87 hp/ και 74 kW/100 hp, που αποδίδουν 130 Nm).

Όχι μόνον ο κινητήρας αλλά και ένα κιβώτιο νέας γενιάς κάνει πρεμιέρα στο ADAM ROCKS. Και οι δύο εκδόσεις του 1.0 ECOTEC Direct Injection Turbo συνδυάζονται με ένα νέο, εξατάχυτο μηχανικό κιβώτιο συμπαγών διαστάσεων. Κατά τη διάρκεια εξέλιξής του, η έμφαση δόθηκε στην απόδοση (λόγω μειωμένων τριβών) και στην κορυφαία ποιότητα της διαδικασίας αλλαγών: η αλλαγή σχέσεων είναι άνετη, γρήγορη, ακριβής και ομαλή.

Μετά την πρεμιέρα του στη Γενεύη, το ADAM ROCKS θα αρχίσει να πωλείται στις αρχές του καλοκαιριού αφού δημοσιευτούν οι τιμές του. Η παραγωγή στο εργοστάσιο του Eisenach, στη Γερμανία θα ξεκινήσει τον Αύγουστο.





Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Αγορά μοτοσυκλέτας, σκούτερ ή παπιού με άτοκες δόσεις χωρίς δάνειο από τράπεζα

Αγορά μοτοσυκλέτας, σκούτερ ή παπιού με άτοκες δόσεις Θέλετε να προβείτε στην αγορά μοτοσυκλέτας, σκούτερ ή παπιού με 36 άτοκες δόσεις και χωρίς δάνειο από τράπεζα; Και όμως γίνεται...Δείτε πώς:

Online εφαρμογή εκτίμησης αξίας μεταχειρισμένων αυτοκινήτων

Η εφαρμογή AUTOSCAN είναι μια μηχανή προσεγγιστικής εκτίμησης αξίας μεταχειρισμένων αυτοκινήτων, βασιζόμενη στην επεξεργασία μεταβλητών παραγόντων που επηρεάζουν την εμπορική μεταπωλητική τους αξία σε ετήσια βάση. Το ανθρώπινο δυναμικό της δραστηριοποιείται στον χώρο του αυτοκινήτου καθημερινά, διατηρώντας βάσεις δεδομένων σχετικά με τα χαρακτηριστικά της εμπορικής αξίας των μεταχειρισμένων αυτοκινήτων της ελληνικής αγοράς καταγράφοντας την διαδικασία αγοραπωλησίας τους. Αντλεί πολύτιμες πληροφορίες από τεχνικές και εμπορικές παραμέτρους που συνεχώς μεταβάλουν την οικονομική...

Αυτοκίνητα-ευκαιρίες: Το τμήμα μεταχειρισμένων - κατασχεμένων αυτοκινήτων της Eurobank δίνει αυτοκίνητα με 600-800 ευρώ! Ελέγξτε αν αξίζουν με 45 ευρώ παίρνοντας 10σέλιδη τεχνική αναφορά!

Το τμήμα μεταχειρισμένων - κατασχεμένων αυτοκινήτων της Eurobank δίνει αυτοκίνητα με 600-800 ευρώ! Το αρμόδιο τμήμα μεταχειρισμένων - κατασχεμένων αυτοκινήτων της Eurobank δίνει προς πώληση νέα αυτοκίνητα-προσφορές με πολύ χαμηλές τιμές και πού ξέρεις με λϊγο καλό ψάξιμο - και αρκετή τύχη -  ίσως βρείς αυτό που σε ενδιαφέρει χωρίς να πονέσει ιδιαίτερα η τσέπη σου...