Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Τα αυτοκίνητα του μέλλοντος θα καίνε σακούλες

Επιστήμονες βρήκαν τρόπο να μετατρέπουν το πλαστικό σε ντίζελ και αέριο
Μην πετάξετε τις πλαστικές σακούλες από το σούπερ μάρκετ, με τις οποίες έχετε γεμίσει συρτάρια και θήκες στην κουζίνα σας.

Πού ξέρετε μπορεί στο μέλλον να τις χρησιμοποιήσετε για να… κινήσετε το αυτοκίνητό σας!

Ερευνητές από το πανεπιστήμιο του Ιλινόις ισχυρίζονται ότι έχουν βρει ένα τρόπο για να μετατρέπουν τις πλαστικές σακούλες σε…
ντίζελ, φυσικό αέριο και άλλα προϊόντα.

Η διαδικασία της μετατροπής τους σε καύσιμα παράγει σημαντικά μεγαλύτερη ενέργεια, από αυτή που απαιτεί η ίδια και εκτός από ντίζελ, παράγονται και άλλα προϊόντα όπως φυσικό αέριο, διαλύτες, βενζίνη, κεριά και λιπαντικά, όπως λάδια για τον κινητήρα και για τα υδραυλικά.

Ο επικεφαλής της μελέτης Dr Brajendra Sharma είπε στη Daily Mail: «Δεδομένου ότι το πλαστικό προέρχεται από το πετρέλαιο, μπορούμε να ανακτήσουμε σχεδόν το 80% των καυσίμων από αυτό μέσω απόσταξης».

Εκατοντάδες δισεκατομμύρια πλαστικές σακούλες πετάγονται κάθε χρόνο σε ολόκληρο τον κόσμο, ενώ σύμφωνα με κάποιες εκτιμήσεις ανακυκλώνονται μόλις μία στις οκτώ. Οι υπόλοιπες καταλήγουν σε χώρους υγειονομικής ταφής, χωματερές ή τους ωκεανούς.

Τα αποτελέσματα της συγκεκριμένης μελέτης δημοσιεύτηκαν στο περιοδικό Fuel Processing Technology.
Newsbeast.gr

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Αγορά μοτοσυκλέτας, σκούτερ ή παπιού με άτοκες δόσεις χωρίς δάνειο από τράπεζα

Αγορά μοτοσυκλέτας, σκούτερ ή παπιού με άτοκες δόσεις Θέλετε να προβείτε στην αγορά μοτοσυκλέτας, σκούτερ ή παπιού με 36 άτοκες δόσεις και χωρίς δάνειο από τράπεζα; Και όμως γίνεται...Δείτε πώς:

Online εφαρμογή εκτίμησης αξίας μεταχειρισμένων αυτοκινήτων

Η εφαρμογή AUTOSCAN είναι μια μηχανή προσεγγιστικής εκτίμησης αξίας μεταχειρισμένων αυτοκινήτων, βασιζόμενη στην επεξεργασία μεταβλητών παραγόντων που επηρεάζουν την εμπορική μεταπωλητική τους αξία σε ετήσια βάση. Το ανθρώπινο δυναμικό της δραστηριοποιείται στον χώρο του αυτοκινήτου καθημερινά, διατηρώντας βάσεις δεδομένων σχετικά με τα χαρακτηριστικά της εμπορικής αξίας των μεταχειρισμένων αυτοκινήτων της ελληνικής αγοράς καταγράφοντας την διαδικασία αγοραπωλησίας τους. Αντλεί πολύτιμες πληροφορίες από τεχνικές και εμπορικές παραμέτρους που συνεχώς μεταβάλουν την οικονομική...

Αυτοκίνητα-ευκαιρίες: Το τμήμα μεταχειρισμένων - κατασχεμένων αυτοκινήτων της Eurobank δίνει αυτοκίνητα με 600-800 ευρώ! Ελέγξτε αν αξίζουν με 45 ευρώ παίρνοντας 10σέλιδη τεχνική αναφορά!

Το τμήμα μεταχειρισμένων - κατασχεμένων αυτοκινήτων της Eurobank δίνει αυτοκίνητα με 600-800 ευρώ! Το αρμόδιο τμήμα μεταχειρισμένων - κατασχεμένων αυτοκινήτων της Eurobank δίνει προς πώληση νέα αυτοκίνητα-προσφορές με πολύ χαμηλές τιμές και πού ξέρεις με λϊγο καλό ψάξιμο - και αρκετή τύχη -  ίσως βρείς αυτό που σε ενδιαφέρει χωρίς να πονέσει ιδιαίτερα η τσέπη σου...