Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

«Audi: Ο πιο ελκυστικός εργοδότης στους οικονομολόγους και μηχανικούς»

Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος πραγματοποιήθηκε στην Γερμανία η έρευνα της Universum για να διαπιστωθεί ποιοι είναι οι δημοφιλέστεροι εργοδότες στις προτιμήσεις των αποφοίτων των ανωτάτων σχολών. 

Πιο συγκεκριμένα η έρευνα πραγματοποιήθηκε σε 22.700 σπουδαστές 135 Πανεπιστημίων σε όλη τη Γερμανία προκειμένου να διερευνηθεί ποιος είναι ο πιο ελκυστικός εργοδότης των πλέον ταλαντούχων αποφοίτων οι οποίοι θα βγουν στην αγορά το 2016.

Η έρευνα της Universum απαντάει στα εξής ερωτήματα:

1. Ποιες είναι οι εταιρείες που το 2013 πρωταγωνίστησαν στην προσέλκυση ταλαντούχων υποψηφίων και γιατί.
2. Και δεύτερον ποιοι είναι οι στόχοι καριέρας και οι προτιμήσεις των σπουδαστών.

Στις προτιμήσεις λοιπόν των οικονομολόγων και μηχανικών τις πρώτες θέσεις καταλαμβάνει ο κλάδος των αυτοκινήτων, όπου στις πρώτες θέσεις της κατάταξης αναδεικνύονται τέσσερις μεγάλες αυτοκινητοβιομηχανίες με πρώτη την Audi .

Επίσης στις προτιμήσεις των αποφοίτων της Πληροφορικής και των Φυσικών Επιστημών η Audi καταλαμβάνει την 4η και 6η θέση αντίστοιχα σε ένα ιδιαίτερα ανταγωνιστικό περιβάλλον στην αγορά της προσφοράς θέσεων εργασίας στους καλύτερους και πλέον ταλαντούχους υποψηφίους.

Να αναφέρουμε ότι χαμηλά στις προτιμήσεις των αποφοίτων των οικονομικών επιστημών στη Γερμανία (σε αντίθεση με τη διεθνή τάση) λόγω της συνεχιζόμενης οικονομικής κρίσης και για πρώτη φορά εκτός της κορυφαίας δεκάδας είναι οι Τράπεζες, οι συμβουλευτικές επιχειρήσεις και οι επιχειρήσεις στον τομέα της ενέργειας. Για πρώτη φορά εκτός της κορυφαίας δεκάδας και η Deutsche Bank (που πέρασε στη θέση 13).

Παρακάτω σας παραθέτουμε συνέντευξη του Διευθυντή Μarketing Ανθρώπινου Δυναμικού της Audi, Michael Groß ο οποίος ανέφερε εισαγωγικά ότι :

α) Αudi σημαίνει: «Να εμπνέεις ανθρώπους σε όλο τον κόσμο, με ιδέες και καινοτομίες»
β) Η κορυφαία μάρκα Audi συνεχίζει με επιτυχία την ανάπτυξή της, προσφέροντας παράλληλα σε ταλαντούχους νέους και νέες, συναρπαστικές προκλήσεις σε ένα διεθνές περιβάλλον.
γ) Ο κατασκευαστής αυτοκινήτων από το Ίνγκολστατ έχει διαμορφώσει για τους εργαζομένους του ένα εξαιρετικά ελκυστικό πλαίσιο συνθηκών, το οποίο έχει πολύ μεγάλη απήχηση στη νέα γενιά των δυνητικών στελεχών.

Πιο συγκεκριμένα:

Κύριε Groß, η Audi ανήκει στους κορυφαίους εργοδότες, θέλετε να μας περιγράψετε πώς το επιτυγχάνει αυτό;

Ως αυτοκινητοβιομηχανία διαμορφώνουμε το μέλλον της κινητικότητας, σκεφθείτε για παράδειγμα ενδεικτικά το Audi A3 g-tron και το πρωτοποριακό μας σχέδιο e-gas, με το οποίο οικοδομούμε μια ολόκληρη αλυσίδα αειφόρων ενεργειακών φορέων, γεγονός ιδιαίτερα συναρπαστικό για πολλούς. Παράλληλα, το ιδιαίτερα ευνοϊκό πλαίσιο συνθηκών που δημιουργούμε για τους εργαζομένους μας, τους επιτρέπει να προσφέρουν καθημερινά τον καλύτερο εαυτό τους. Στο πλαίσιο αυτό εντάσσονται επίσης οι διάσπαρτοι ανά τον κόσμο τόποι έδρας της εταιρείας μας, τα πολλά διαφορετικά μοντέλα οργάνωσης του χρόνου εργασίας και η ευέλικτη υπηρεσία φροντίδας και φύλαξης παιδιών.

Ποια είναι τα προσόντα που κυρίως ζητάτε, και πώς προσεγγίζει η Audi τις νέες γυναίκες για να κεντρίσει το ενδιαφέρον τους και να τις ενθουσιάσει;

Μεγάλη σημασία δίνουμε στη συνολική εικόνα της προσωπικότητας: Ένας υποψήφιος θα πρέπει εκτός από την καλή βαθμολογία να μας πείσει ταυτόχρονα και με εμπειρία που έχει αποκτήσει στο εξωτερικό, με τη γνώση ξένων γλωσσών αλλά και με την αυθεντικότητα της προσωπικότητάς του. Σε ότι αφορά τις νέες γυναίκες, οι διοργανώσεις και δράσεις που ήδη εφαρμόζουμε για να κεντρίσουμε το ενδιαφέρον τους για την τεχνολογία, όπως είναι για παράδειγμα τα «Camp για νεαρές ερευνήτριες» ή οι ημέρες που είναι ειδικά αφιερωμένες σε νεαρές κοπέλες, «Girls’Day», έχουν ήδη πολύ μεγάλη απήχηση στην πράξη. Υπάρχει επίσης το πρόγραμμα Audi CarreerDay Women με το οποίο απευθυνόμαστε τόσο σε τελειόφοιτες όσο και σε επαγγελματικά έμπειρες μηχανολόγους, επίσης υποστηρίζουμε τα δίκτυα γυναικών και με ένα ειδικό πρόγραμμα καθοδήγησης προωθούμε ταλαντούχες εργαζόμενες στην εξέλιξή τους σε διοικητικές θέσεις.

Πώς προωθούνται οι νεοεισερχόμενοι και πότε αναλαμβάνουν υπευθυνότητες;

Μεγάλη σημασία για εμάς έχει η προσωπικότητα. Η αξιολόγηση του μακροπρόθεσμου δυναμικού του εργαζομένου γίνεται από τον προϊστάμενο μέσα στα πλαίσια ειδικών κύκλων εξέλιξης του προσωπικού και στη συνέχεια οι δύο μαζί από κοινού προγραμματίζουν μέτρα επιμόρφωσης ή/και το επόμενο βήμα εξέλιξης. Υπευθυνότητες αναθέτουμε πολύ γρήγορα στους εργαζομένους μας. Η φιλοσοφία διοίκησης που ακολουθούμε στη διαχείριση και εξέλιξη του ανθρώπινου δυναμικού μας στην Audi βασίζεται στην αξιοκρατία και στη συναίσθηση ευθύνης.

Ποιες διεθνείς δυνατότητες εξέλιξης (καριέρας) προσφέρει η Audi;

Κατά γενικό κανόνα όλοι οι εργαζόμενοί μας έχουν τη δυνατότητα να ακολουθήσουν διεθνή καριέρα κατά την εξέλιξή τους στην Audi, και ειδικότερα στους συνολικά 16 διαφορετικούς τόπους έδρας Audi, όπως θα διαμορφωθούν στο άμεσο μέλλον. Ήδη κατασκευάζεται το νέο μας εργοστάσιο στην πόλη San Jose Chiapa του Μεξικού, όπου από τα μέσα του 2016 θα κατασκευάζεται το Audi Q5.
Οι εργαζόμενοί μας έχουν πάντα την απόλυτή υποστήριξή μας σε κάθε τους απόφαση, τόσο στην επιλογή τους για το βήμα στο εξωτερικό όσο και στην πορεία της επιστροφής τους.

Εκείνο που ζητούν οι νέοι είναι η ισορροπία μεταξύ επαγγελματικής και ιδιωτικής ζωής καθώς και η σταθερή προοπτική, εσείς τι προσφέρετε;

Και τα δύο. Το 2013, όχι απλά προσλαμβάνουμε 1500 εργαζόμενους στην Audi, αλλά τους θέτουμε και στο επίκεντρο της προσοχής, δίνοντάς τους τη δυνατότητα να διαμορφώσουν οι ίδιοι την προσωπική τους ισορροπία μεταξύ της επαγγελματικής και ιδιωτικής τους ζωής, κάνοντας π.χ. χρήση ενός από τα περίπου 200 μοντέλα μερικής απασχόλησης που προσφέρουμε, επιλέγοντας για παράδειγμα την απομακρυσμένη θέση εργασίας ή το «Σαββατικό». Παράλληλα προσφέρουμε εξασφαλισμένη θέση εργασίας - και αυτό χάρη στη διασφάλιση της απασχόλησης έως το 2018 και την επιτυχημένη μας επιχειρηματική στρατηγική.

Ποιος είναι ο ρόλος των μέσων κοινωνικής δικτύωσης στη διαδικασία της πρόσληψης;

Τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, όπως π.χ. η σελίδα μας στο facebook «Kαριέρα στην Audi»
αποτελούν ένα παράθυρο επικοινωνίας και συζήτησης με τα άτομα τα οποία θέλουμε να προσεγγίσουμε, παρέχουμε πληροφορίες για την Audi και χτίζουμε μακροπρόθεσμους δεσμούς. Τα ψηφιακά μέσα δικτύωσης αποτελούν για εμάς εργαλεία πληροφόρησης και δημιουργίας δεσμών, για την πρόσληψη χρησιμοποιούμε στοχευμένα εκθέσεις, ημέρες καριέρας και την ειδική ιστοσελίδα μας για την καριέρα.

Tί είναι εκείνο που σας διαφοροποιεί από τους άλλους εργοδότες:

Στόχος μας είναι να έχουμε οδηγήσει τo 2020 την Audi στην 1η θέση της κατάταξης σε ό,τι αφορά τις κορυφαίες μάρκες και να είναι ο πιο ελκυστικός εργοδότης παγκοσμίως. Έως το 2015 η Audi προγραμματίζει επενδύσεις ύψους περίπου 11 δισεκατομμυρίων ευρώ, με έμφαση κυρίως σε νέα προϊόντα και αειφόρες τεχνολογίες. Οι καινοτόμες ιδέες καθώς επίσης ο ζήλος και η αφοσίωση των εργαζομένων μας είναι τα βασικά συστατικά που καθιστούν εφικτή την επιτυχία της Audi με το γνωστό σήμα των τεσσάρων κύκλων. Το 2013 πωλήθηκαν 1.57 εκατομμύρια αυτοκίνητα σημειώνοντας ένα ακόμα έτος ρεκόρ.



Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Αγορά μοτοσυκλέτας, σκούτερ ή παπιού με άτοκες δόσεις χωρίς δάνειο από τράπεζα

Αγορά μοτοσυκλέτας, σκούτερ ή παπιού με άτοκες δόσεις Θέλετε να προβείτε στην αγορά μοτοσυκλέτας, σκούτερ ή παπιού με 36 άτοκες δόσεις και χωρίς δάνειο από τράπεζα; Και όμως γίνεται...Δείτε πώς:

Online εφαρμογή εκτίμησης αξίας μεταχειρισμένων αυτοκινήτων

Η εφαρμογή AUTOSCAN είναι μια μηχανή προσεγγιστικής εκτίμησης αξίας μεταχειρισμένων αυτοκινήτων, βασιζόμενη στην επεξεργασία μεταβλητών παραγόντων που επηρεάζουν την εμπορική μεταπωλητική τους αξία σε ετήσια βάση. Το ανθρώπινο δυναμικό της δραστηριοποιείται στον χώρο του αυτοκινήτου καθημερινά, διατηρώντας βάσεις δεδομένων σχετικά με τα χαρακτηριστικά της εμπορικής αξίας των μεταχειρισμένων αυτοκινήτων της ελληνικής αγοράς καταγράφοντας την διαδικασία αγοραπωλησίας τους. Αντλεί πολύτιμες πληροφορίες από τεχνικές και εμπορικές παραμέτρους που συνεχώς μεταβάλουν την οικονομική...

Αυτοκίνητα-ευκαιρίες: Το τμήμα μεταχειρισμένων - κατασχεμένων αυτοκινήτων της Eurobank δίνει αυτοκίνητα με 600-800 ευρώ! Ελέγξτε αν αξίζουν με 45 ευρώ παίρνοντας 10σέλιδη τεχνική αναφορά!

Το τμήμα μεταχειρισμένων - κατασχεμένων αυτοκινήτων της Eurobank δίνει αυτοκίνητα με 600-800 ευρώ! Το αρμόδιο τμήμα μεταχειρισμένων - κατασχεμένων αυτοκινήτων της Eurobank δίνει προς πώληση νέα αυτοκίνητα-προσφορές με πολύ χαμηλές τιμές και πού ξέρεις με λϊγο καλό ψάξιμο - και αρκετή τύχη -  ίσως βρείς αυτό που σε ενδιαφέρει χωρίς να πονέσει ιδιαίτερα η τσέπη σου...