Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Ένα αυτοκίνητο που κινείται μόνο του!

Εντυπωσιάζει με τις ικανότητές του το Ropits -
Ο γνωστός ιαπωνικός όμιλος τεχνολογίας Hitachi αποκάλυψε ένα μικρό ηλεκτρικό όχημα το οποίο δεν χρειάζεται τη βοήθεια του… οδηγού! Το αυτοκίνητο αφήνει τον έναν και μοναδικό επιβάτη, που μπορεί να φιλοξενήσει, σε όποιο σημείο θέλει αυτός και στη συνέχεια φεύγει μόνο του!

Το αυτοκίνητο, το οποίο ονομάζεται Ropits (Robot for Personal Intelligent Transport System) αποκαλύφθηκε στην πόλη Tsukuba. Επιπλέον, το Ropits έχει σχεδιαστεί για να ακολουθεί πορεία μόνο πάνω στα πεζοδρόμια και μπορεί να προγραμματιστεί από ένα tablet PC, το οποίο φυσικά είναι εφοδιασμένο με τους κατάλληλους χάρτες.

Σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Kyodo, το Ropits διαθέτει GPS καθώς και αισθητήρες απόστασης με λέιζερ για να εντοπίζει και να αποφεύγει τα διάφορα εμπόρια που βρίσκονται γύρω του.

Φυσικά, επειδή ούτε η ισορροπία είναι δουλειά του επιβάτη, το ρομπότ έχει ειδικό αισθητήρα για να μπορεί να κινείται πάνω σε ανώμαλο έδαφος.

Όπως αναφέρει το πρακτορείο, ο επιβάτης το μόνο που χρειάζεται να κάνει είναι να επιλέγει τον προορισμό μέσω μιας οθόνης αφής που βρίσκεται μέσα στο αυτοκίνητο. Σε περιπτώσεις κινδύνου, ο επιβάτης μπορεί να πάρει τον έλεγχο του αυτοκινήτου χρησιμοποιώντας ένα μοχλό ελέγχου. Άραγε το Ropits ανοίγει το δρόμο για τα μελλοντικά ταξί στις μεγαλουπόλεις;

Δείτε το βίντεο...



πηγή

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Αγορά μοτοσυκλέτας, σκούτερ ή παπιού με άτοκες δόσεις χωρίς δάνειο από τράπεζα

Αγορά μοτοσυκλέτας, σκούτερ ή παπιού με άτοκες δόσεις Θέλετε να προβείτε στην αγορά μοτοσυκλέτας, σκούτερ ή παπιού με 36 άτοκες δόσεις και χωρίς δάνειο από τράπεζα; Και όμως γίνεται...Δείτε πώς:

Online εφαρμογή εκτίμησης αξίας μεταχειρισμένων αυτοκινήτων

Η εφαρμογή AUTOSCAN είναι μια μηχανή προσεγγιστικής εκτίμησης αξίας μεταχειρισμένων αυτοκινήτων, βασιζόμενη στην επεξεργασία μεταβλητών παραγόντων που επηρεάζουν την εμπορική μεταπωλητική τους αξία σε ετήσια βάση. Το ανθρώπινο δυναμικό της δραστηριοποιείται στον χώρο του αυτοκινήτου καθημερινά, διατηρώντας βάσεις δεδομένων σχετικά με τα χαρακτηριστικά της εμπορικής αξίας των μεταχειρισμένων αυτοκινήτων της ελληνικής αγοράς καταγράφοντας την διαδικασία αγοραπωλησίας τους. Αντλεί πολύτιμες πληροφορίες από τεχνικές και εμπορικές παραμέτρους που συνεχώς μεταβάλουν την οικονομική...

Αυτοκίνητα-ευκαιρίες: Το τμήμα μεταχειρισμένων - κατασχεμένων αυτοκινήτων της Eurobank δίνει αυτοκίνητα με 600-800 ευρώ! Ελέγξτε αν αξίζουν με 45 ευρώ παίρνοντας 10σέλιδη τεχνική αναφορά!

Το τμήμα μεταχειρισμένων - κατασχεμένων αυτοκινήτων της Eurobank δίνει αυτοκίνητα με 600-800 ευρώ! Το αρμόδιο τμήμα μεταχειρισμένων - κατασχεμένων αυτοκινήτων της Eurobank δίνει προς πώληση νέα αυτοκίνητα-προσφορές με πολύ χαμηλές τιμές και πού ξέρεις με λϊγο καλό ψάξιμο - και αρκετή τύχη -  ίσως βρείς αυτό που σε ενδιαφέρει χωρίς να πονέσει ιδιαίτερα η τσέπη σου...