Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Σημαντικές οι προοπτικές για τα βιοκαύσιμα στην Ελλάδα

To 1ο Ετήσιο Συνέδριο με τίτλο «Βιοκαύσιμα: Με το Βλέμμα Στραμμένο στο 2020» οργάνωσε στο ξενοδοχείο Χίλτον με μεγάλη επιτυχία ο Σύνδεσμος Βιοκαυσίμων και Βιομάζας Ελλάδος (Σ.ΒΙ.Β.Ε.).

Οι συμμετέχοντες ξεπέρασαν τους 150 και ανάμεσά τους ήταν πολλοί νέοι, οι οποίοι αναζητούσαν να ακούσουν κάτι διαφορετικό για την ανάπτυξη αυτής της χώρας, κάτι καινοτόμο. Ο Σύνδεσμος, υπό την αιγίδα του...
Υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, με το 1ο Συνέδριό του εγκαινιάζει μια σειρά ετήσιων συνεδρίων, τα οποία σκοπεύουν να αποτελέσουν ένα forum ανοιχτής συζήτησης και ανταλλαγής απόψεων για τα ζητήματα του κλάδου των βιοκαυσίμων.

Ο Πρόεδρος του ΣΒΙΒΕ, κύριος Σωτήρης Φώλιας, στην ομιλία του αναφέρθηκε στη δυνατότητα που παρέχει ο κλάδος για ανάπτυξη και απασχόληση στη χώρα μας. «Είναι μια από τις ελάχιστες προοπτικές ανάπτυξης χωρίς καμία επιβάρυνση στον κρατικό προϋπολογισμό», όπως χαρακτηριστικά είπε. Η Ελλάδα έχει τις προοπτικές να αναδείξει ένα ανανεώσιμο καύσιμο που θα δίνει διέξοδο στους Έλληνες αγρότες, διατηρώντας όλη την προστιθέμενη αξία τους εντός της χώρας, συμβάλλοντας στη μείωση της ανεργίας, στη μείωση του ελλείμματος του εμπορικού ισοζυγίου και στη μερική απεξάρτηση από το πετρέλαιο. Το 1,6% της παγκόσμιας παραγωγής λαδιού πηγαίνει για την παραγωγή βιοκαυσίμου. Η χώρα μας υπολείπεται κατά πολύ στον τομέα αυτό, παρά το γεγονός ότι στην Ελλάδα έχουμε 6 εκ. αειφόρα ακαλλιέργητα στρέμματα.

Κεντρικοί ομιλητές του Συνεδρίου ήταν ο Αναπληρωτής Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κύριος Μάξιμος Χαρακόπουλος, ο Υφυπουργός Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής, κύριος Ασημάκης Παπαγεωργίου και ο Principal Administrator της Διεύθυνσης της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την Ενέργεια, Δρ. Κυριάκος Μανιάτης, ο οποίος τόνισε ότι τα βιοκαύσιμα είναι απαραίτητα για την αντιμετώπιση των κλιματικών και ενεργειακών προκλήσεων, ιδιαίτερα τα προηγμένα βιοκαύσιμα. Κατά τη διάρκεια του Συνεδρίου παρουσιάστηκαν οι τάσεις και οι προοπτικές στην Ευρώπη και παγκοσμίως και συζητήθηκαν πολιτικές ανάπτυξης.

Το Συνέδριο παρακολούθησαν εκπρόσωποι της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ενέργειας, των υπουργείων, ερευνητές, επιχειρηματίες, στελέχη επιχειρήσεων, ακαδημαϊκοί, δημοσιογράφοι.

Είναι η πρώτη συστηματική προσπάθεια στην Ελλάδα για την αποτύπωση του πλαισίου της λειτουργίας του κλάδου με στόχο την ανάπτυξή του με εξωστρέφεια και με εστίαση στην καινοτομία. Έγιναν πολλές ενδιαφέρουσες ομιλίες κατά τη διάρκεια του Συνεδρίου και οι οποίες θα αναρτηθούν τις επόμενες ημέρες στην ιστοσελίδα του ΣΒΙΒΕ, www.sbibe.gr.


Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Αγορά μοτοσυκλέτας, σκούτερ ή παπιού με άτοκες δόσεις χωρίς δάνειο από τράπεζα

Αγορά μοτοσυκλέτας, σκούτερ ή παπιού με άτοκες δόσεις Θέλετε να προβείτε στην αγορά μοτοσυκλέτας, σκούτερ ή παπιού με 36 άτοκες δόσεις και χωρίς δάνειο από τράπεζα; Και όμως γίνεται...Δείτε πώς:

Online εφαρμογή εκτίμησης αξίας μεταχειρισμένων αυτοκινήτων

Η εφαρμογή AUTOSCAN είναι μια μηχανή προσεγγιστικής εκτίμησης αξίας μεταχειρισμένων αυτοκινήτων, βασιζόμενη στην επεξεργασία μεταβλητών παραγόντων που επηρεάζουν την εμπορική μεταπωλητική τους αξία σε ετήσια βάση. Το ανθρώπινο δυναμικό της δραστηριοποιείται στον χώρο του αυτοκινήτου καθημερινά, διατηρώντας βάσεις δεδομένων σχετικά με τα χαρακτηριστικά της εμπορικής αξίας των μεταχειρισμένων αυτοκινήτων της ελληνικής αγοράς καταγράφοντας την διαδικασία αγοραπωλησίας τους. Αντλεί πολύτιμες πληροφορίες από τεχνικές και εμπορικές παραμέτρους που συνεχώς μεταβάλουν την οικονομική...

Αυτοκίνητα-ευκαιρίες: Το τμήμα μεταχειρισμένων - κατασχεμένων αυτοκινήτων της Eurobank δίνει αυτοκίνητα με 600-800 ευρώ! Ελέγξτε αν αξίζουν με 45 ευρώ παίρνοντας 10σέλιδη τεχνική αναφορά!

Το τμήμα μεταχειρισμένων - κατασχεμένων αυτοκινήτων της Eurobank δίνει αυτοκίνητα με 600-800 ευρώ! Το αρμόδιο τμήμα μεταχειρισμένων - κατασχεμένων αυτοκινήτων της Eurobank δίνει προς πώληση νέα αυτοκίνητα-προσφορές με πολύ χαμηλές τιμές και πού ξέρεις με λϊγο καλό ψάξιμο - και αρκετή τύχη -  ίσως βρείς αυτό που σε ενδιαφέρει χωρίς να πονέσει ιδιαίτερα η τσέπη σου...