Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Απομακρύνεται η συγχώνευση Porsche - Volkswagen

Ολο και πιο πιθανό φαντάζει το ενδεχόμενο αναβολής της προγραμματισμένης συγχώνευσης μεταξύ της Porsche και της Volkswagen λόγω των ερευνών που διεξάγουν οι γερμανικές αρχές σχετικά με τον πρώην διευθύνοντα σύμβουλο και τον οικονομικό διευθυντή της Porsche. Συγκεκριμένα, οι αρχές εξετάζουν κατά πόσον τα δύο πρώην στελέχη του διοικητικού συμβουλίου της αυτοκινητοβιομηχανίας Βέντελιν Βίντεκινγκ και Χόλγκερ Χέρτερ διαδραμάτισαν κάποιο ρόλο στη χειραγώγηση της τιμής της μετοχής κατά τη διάρκεια των προσπαθειών συγχώνευσης με τη Volkswagen. «Η συνέχιση στην εξέταση των καταγγελιών θα είναι εξαιρετικά δαπανηρή αλλά και χρονοβόρα και δεν θα μπορεί να ολοκληρωθεί πριν από το τέλος του έτους», τόνιζε η ανακοίνωση της εισαγγελικής αρχής της Στουτγάρδης. Η έρευνες των αρχών εστιάζουν στις υποψίες ότι η Porsche δεν ενημέρωσε ...
επαρκώς την αγορά, μεταξύ 2007 και 2009, για τις προθέσεις της να αναλάβει τον έλεγχο της Volkswagen.

Οι δύο εταιρείες συμφώνησαν να προχωρήσουν σε συγχώνευση τον Αύγουστο του 2009 μετά την αποτυχημένη απόπειρα της Porsche να εξαγοράσει τη μεγαλύτερη ανταγωνιστική της. Η Volkswagen είχε προειδοποιήσει τον Οκτώβριο ότι η συμφωνία, η οποία είχε αρχικά προγραμματιστεί να ολοκληρωθεί το β΄ εξάμηνο του 2010, ενδεχομένως να καθυστερήσει λόγω αγωγών στις ΗΠΑ και φορολογικών ζητημάτων με τις γερμανικές αρχές.

Την ανακοίνωση της εισαγγελικής αρχής της Στουτγάρδης, την Πέμπτη, διαδέχθηκε μία σημαντική πτώση στην τιμή της μετοχής της Porsche στο Χρηματιστήριο της Φρανκφούρτης κατά 12%, σηματοδοτώντας τη μεγαλύτερη υποχώρηση σε διάστημα 19 μηνών.

Από την πλευρά της η αυτοκινητοβιομηχανία αναφέρει ότι «η συνολική πιθανότητα συγχώνευσης μειώνεται σε περίπτωση σημαντικών καθυστερήσεων», αφήνοντας ωστόσο ανοικτό το ενδεχόμενο για ολοκλήρωση της συμφωνίας το 2012.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Αγορά μοτοσυκλέτας, σκούτερ ή παπιού με άτοκες δόσεις χωρίς δάνειο από τράπεζα

Αγορά μοτοσυκλέτας, σκούτερ ή παπιού με άτοκες δόσεις Θέλετε να προβείτε στην αγορά μοτοσυκλέτας, σκούτερ ή παπιού με 36 άτοκες δόσεις και χωρίς δάνειο από τράπεζα; Και όμως γίνεται...Δείτε πώς:

Online εφαρμογή εκτίμησης αξίας μεταχειρισμένων αυτοκινήτων

Η εφαρμογή AUTOSCAN είναι μια μηχανή προσεγγιστικής εκτίμησης αξίας μεταχειρισμένων αυτοκινήτων, βασιζόμενη στην επεξεργασία μεταβλητών παραγόντων που επηρεάζουν την εμπορική μεταπωλητική τους αξία σε ετήσια βάση. Το ανθρώπινο δυναμικό της δραστηριοποιείται στον χώρο του αυτοκινήτου καθημερινά, διατηρώντας βάσεις δεδομένων σχετικά με τα χαρακτηριστικά της εμπορικής αξίας των μεταχειρισμένων αυτοκινήτων της ελληνικής αγοράς καταγράφοντας την διαδικασία αγοραπωλησίας τους. Αντλεί πολύτιμες πληροφορίες από τεχνικές και εμπορικές παραμέτρους που συνεχώς μεταβάλουν την οικονομική...

Αυτοκίνητα-ευκαιρίες: Το τμήμα μεταχειρισμένων - κατασχεμένων αυτοκινήτων της Eurobank δίνει αυτοκίνητα με 600-800 ευρώ! Ελέγξτε αν αξίζουν με 45 ευρώ παίρνοντας 10σέλιδη τεχνική αναφορά!

Το τμήμα μεταχειρισμένων - κατασχεμένων αυτοκινήτων της Eurobank δίνει αυτοκίνητα με 600-800 ευρώ! Το αρμόδιο τμήμα μεταχειρισμένων - κατασχεμένων αυτοκινήτων της Eurobank δίνει προς πώληση νέα αυτοκίνητα-προσφορές με πολύ χαμηλές τιμές και πού ξέρεις με λϊγο καλό ψάξιμο - και αρκετή τύχη -  ίσως βρείς αυτό που σε ενδιαφέρει χωρίς να πονέσει ιδιαίτερα η τσέπη σου...