Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Παγκόσμια Πρεμιέρα: Opel Zafira Tourer Concept, ‘Σαλόνι σε Τροχούς’



* Καινοτόμος, ευέλικτη φιλοσοφία καθισμάτων δημιουργεί μία ευάερη και φιλόξενη ατμόσφαιρα
* Δυναμική εξωτερική σχεδίαση που θυμίζει τρένο υψηλών ταχυτήτων
* High-tech στοιχεία δημιουργούν ισχυρή οπτική απήχηση και διασφαλίζουν τα υψηλότερα επίπεδα άνεσης

Geneva/Rüsselsheim. Το Opel Zafira Tourer Concept κάνει την παγκόσμια πρεμιέρα του στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης (3 – 13 Μαρτίου). Το όχημα δίνει μία γεύση από τη μελλοντική γενιά του πολυμορφικού...
Opel Zafira εγκαινιάζοντας νέες τάσεις. Το πρωτότυπο αυτοκίνητο συνδυάζει μέγιστη ευελιξία με μία premium αίσθηση, επιτυγχάνοντας ένα ιδανικό μίγμα λειτουργικότητας και ευεξίας. Το Zafira Tourer Concept είναι ένα ‘σαλόνι πάνω σε τροχούς’ (lounge on wheels) με ένα φωτεινό, ευάερο και υψηλής ποιότητας εσωτερικό που προσφέρει ευρυχωρία για τους πίσω επιβάτες. Φέρνει τις αξίες του Insignia - φιλοδοξία, ποιότητα και καινοτόμες τεχνολογίες - στην κατηγορία μοντέλων ενός όγκου προβάλλοντας παράλληλα τη σχεδιαστική φιλοσοφία της Opel ‘η γλυπτική τέχνη συναντά τη Γερμανική ακρίβεια’.

«Μεταφέραμε την ιδέα ενός αναπαυτικού σαλονιού σε ένα όχημα και δημιουργήσαμε μία όαση ευεξίας, ένα χώρο για ξεκούραση και απόλαυση. Οι επιβάτες μπορούν να χαλαρώνουν στο σαλόνι. Είναι άνετο, ευρύχωρο, ένας χώρος που ικανοποιεί τις προσδοκίες σου – ανεξάρτητα αν πρόκειται για επαγγελματικό ταξίδι ή για ένα μεγάλο ταξίδι διακοπών» σχολιάζει ο Mark Adams, Αντιπρόεδρος Σχεδίασης της Opel. «Το Opel Zafira Tourer Concept επιβάλλεται με μία κομψή σπορ εμφάνιση και την premium αίσθηση που αποπνέει».

Το πρωτοποριακό ευέλικτο Zafira γίνεται όαση πολυτέλειας και ευεξίας

Σαν ένα σαλόνι υψηλής ποιότητας, το εσωτερικό Zafira Tourer Concept κυριολεκτικά λούζεται στο φως, αφού το πανοραμικό παρμπρίζ καταλήγει στη μεγάλη κρυστάλλινη ηλιοροφή, η οποία εκτείνεται μέχρι το πίσω τμήμα του αυτοκινήτου. Μία ξεχωριστή πινελιά είναι ένα δεύτερο πάνελ από high-tech συνθετικό υλικό πλαισιωμένο από λυχνίες LED. Μικροσκοπικά μεταλλικά ρινίσματα εμφυτεύονται μέσα στο πλαστικό αντανακλώντας το φως και αναδύοντας ένα ευχάριστο, γλυκό φως σε διάφορες αποχρώσεις του κίτρινου. Αυτό ενισχύει την αίσθηση άνεσης και ζεστασιάς και χαρίζει στην καμπίνα μία λαμπερή εμφάνιση επιτυγχάνοντας παράλληλα μία αρμονική ισορροπία με το εξωτερικό κόσμο.

Στο Zafira Tourer Concept, οι μηχανικοί της Opel εξέλιξαν ακόμα περισσότερο τη φιλοσοφία επτά καθισμάτων Flex7 που λανσάρισε για πρώτη φορά το Zafira. Το σύστημα είναι πιο προηγμένο από ποτέ.

Η τρίτη σειρά μπορεί όπως πάντα να αναδιπλώνεται πλήρως στο επίπεδο του πατώματος του καινοτόμου Zafira Tourer Concept. Εντελώς αυτόματα, με το πάτημα ενός μπουτόν, η πενταθέσια διάταξη, μπορεί να μεταμορφώνεται σε μία ευρύχωρη καμπίνα με τέσσερις θέσεις πίσω με προδιαγραφές άνεσης και ποιότητας πρώτης κατηγορίας. Χάρη σε έναν έξυπνο, νέο μηχανισμό αναδίπλωσης, η πλάτη του μεσαίου καθίσματος της δεύτερης σειράς μεταμορφώνεται σε άνετα υποβραχιόνια για τους επιβάτες των εξωτερικών καθισμάτων. Στη συνέχεια αυτά μπορούν να μετακινηθούν προς τα πίσω και μέσα, δημιουργώντας μέγιστο χώρο για τα χέρια και τα πόδια των επιβατών διασφαλίζοντας ένα βέλτιστο επίπεδο άνεσης. Με επεκτεινόμενα υποπόδια, δημιουργείται το τέλειο κάθισμα για ξεκούραστα ταξίδια - ιδανικό για χαλάρωση.

Τα αναδιπλούμενα προσκέφαλα λειτουργούν επίσης ηλεκτρικά και προάγουν την αίσθηση ευρυχωρίας πρώτης κατηγορίας για την καμπίνα του Zafira Tourer Concept. Για λόγους ασφαλείας, τα προσκέφαλα παραμένουν σε κάθετη θέση για τον οδηγό όταν το αυτοκίνητο κινείται. Στη ρύθμιση lounge, με εξαίρεση το προσκέφαλο του οδηγού, περιστρέφονται κατά 90 μοίρες στην οριζόντια θέση, ενώ τα εξωτερικά στοιχεία κλίνουν ελαφρώς προς τα εμπρός – δημιουργώντας μία γνήσια αίσθηση άνεσης για τους επιβάτες.

Η σαφήνεια παίζει σημαντικό ρόλο στην άνεση και ευεξία των εμπρός επιβατών, όπου μία οθόνη αφής κυριαρχεί στην κεντρική κονσόλα. Ο καλυμμένος αποθηκευτικός χώρος από πάνω ενδείκνυται για ένα tablet PC όπως το iPad. Η θέρμανση ελέγχεται με δύο περιστρεφόμενα κουμπιά κάτω από την οθόνη και ο κλιματισμός μέσω μπουτόν.

Χάρη στα ευέλικτα και περιστρεφόμενα tablet PC στις πλάτες των εμπρός καθισμάτων, οι επιβάτες της δεύτερης σειράς μπορούν να σερφάρουν με άνεση στο internet ή να χειρίζονται εφαρμογές πολυμέσων. Καθίσματα από δέρμα caramel υψηλής ποιότητας με ασορτί ραφές, που δημιουργούν αντίθεση με τη σκούρα Cocoa brown επένδυση των καθισμάτων, μία μαλακή και παχιά μοκέτα και πολλά ποιοτικά υλικά ευχάριστα στην αφή, υπογραμμίζουν τον αποκλειστικό χαρακτήρα του πολυμορφικού μοντέλου.

Εξωτερική σχεδίαση: Θυμίζει κομψό τραίνο υψηλών ταχυτήτων

Το ευρύχωρο, ζεστό εσωτερικό σε καφέ σκούρους και caramel τόνους συνδυάζεται με μία κομψή, ανάγλυφη και προηγμένη εξωτερική σχεδίαση σε Frost Liquid Metal, μία ειδική μεταλλική γκρι-ασημί απόχρωση.

Το νέο χαρακτηριστικό εμπρός τμήμα με προβολείς σε σχήμα φτερού και διπλές τραπεζοειδείς εισαγωγές δημιουργεί μία δυναμική, σπορ εμφάνιση.

Φώτα ημέρας σχήματος φτερού με τεχνολογία LED, προβολείς bi-Xenon AFL και προβολείς ομίχλης όλα βρίσκονται πίσω από ένα κάλυμμα από πλεξιγκλάς. Οι προβολείς ομίχλης, που εδράζονται σε ένα γυαλιστερό, αλουμινένιο πλαίσιο, πίσω από ένα ακρυλικό κάλυμμα σε μπλε του πάγου και δημιουργούν αντίθεση με τη ζεστή ατμόσφαιρα του εσωτερικού. Τα στοιχεία αυτά μειώνουν οπτικά τον εμπρός πρόβολο. Η χαρακτηριστική κεντρική πτυχή Opel στο καπό εκτείνεται από τη μάσκα στο παρμπρίζ.

Όπως στο Astra Sports Tourer, η μεσαία γραμμή του Zafira κινείται προς τα πάνω σαν ένα μπαστούνι του χόκεϊ ενισχύοντας την εικόνα της επιτάχυνσης. Αυτό το σχήμα θυμίζει τρένο υψηλών ταχυτήτων. Το λείο, αεροδυναμικό αμάξωμα μειώνει αισθητά το θόρυβο του αέρα διασφαλίζοντας ένα αθόρυβο περιβάλλον στα ταξίδια με υψηλές ταχύτητες.

Οι αεροδυναμικά βελτιστοποιημένοι εξωτερικοί καθρέπτες φιλοξενούν τα φλας που παραπέμπουν σε κοσμήματα πάνω σε ένα κομψό, γυαλιστερό, αλουμινένιο αμάξωμα. Αυτές οι ποιοτικές λεπτομέρειες απηχούνται στο κάτω πλαίσιο των παραθύρων καθώς και στις ράγες οροφής.

Τα σκούρα πίσω φώτα σε σχήμα λεπίδας με τεχνολογία LED αγκαλιάζουν το πλάι του αμαξώματος και την πίσω πόρτα. Η οριζόντια αλουμινένια μπάρα που φέρει το λογότυπο της Opel εκτείνεται μέχρι τα φωτιστικά στοιχεία χαρίζοντας στο Opel Zafira Tourer Concept μία πληθωρική και σπορ εμφάνιση πίσω. Οι δύο απολήξεις εξαγωγής σε παραλληλόγραμμο σχήμα είναι ενσωματωμένες σε μία ακόμα αλουμινένια μπάρα στην κάτω μάσκα, επιτείνοντας το δυναμικό στυλ.

Καινοτόμες σχεδιαστικές ιδέες και τεχνολογίες αναβαθμίζουν την εμφάνιση και την άνεση

Οι ζάντες αλουμινίου 20-ιντσών με διπλές ακτίνες σε σκούρα μεταλλική γκρι ματ λάκα δίνουν έμφαση στον εκ φύσεως αθλητικό χαρακτήρα του μοντέλου αλλά και σε μία αίσθηση ανώτερης ποιότητας. Οι γυαλιστερές ακτίνες δημιουργούν αντίθεση με τις αλουμινένιες επιφάνειες που τις κάνουν να ξεχωρίζουν από το σκούρο φόντο των ζαντών.

Υπάρχει επίσης μία έξυπνη, αποκλειστική λεπτομέρεια, κρυμμένη πίσω από πέντε λεπτά καλύμματα στις ακτίνες. Οι μηχανικοί της Opel τα σχεδίασαν σαν διακοσμητικά στοιχεία και προστατευτικά των μπουλονιών των τροχών. Απασφαλίζουν εύκολα και γρήγορα και τα καλύμματα ανοίγουν σε σχήμα αστεριού, επιτρέποντας πρόσβαση στα μπουλόνια. Τα ελαστικά 245/40 R20 προσθέτουν μία έξτρα πινελιά σπορ άνεσης.

Το Zafira Tourer Concept χρησιμοποιεί μία νέα έκδοση του μειωμένου κυβισμού και αποδοτικού 1.4 Turbo με τεχνολογία Start/Stop που προσφέρει μία ευχάριστη οδηγική εμπειρία για όλους τους επιβάτες.

Το Zafira Tourer Concept διαθέτει επίσης καινοτόμες τεχνολογίες που αναβαθμίζουν την ασφάλεια και την άνεση όπως το πλήρως προσαρμοζόμενο σύστημα απόσβεσης FlexRide.
[OPEL]

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Αγορά μοτοσυκλέτας, σκούτερ ή παπιού με άτοκες δόσεις χωρίς δάνειο από τράπεζα

Αγορά μοτοσυκλέτας, σκούτερ ή παπιού με άτοκες δόσεις Θέλετε να προβείτε στην αγορά μοτοσυκλέτας, σκούτερ ή παπιού με 36 άτοκες δόσεις και χωρίς δάνειο από τράπεζα; Και όμως γίνεται...Δείτε πώς:

Online εφαρμογή εκτίμησης αξίας μεταχειρισμένων αυτοκινήτων

Η εφαρμογή AUTOSCAN είναι μια μηχανή προσεγγιστικής εκτίμησης αξίας μεταχειρισμένων αυτοκινήτων, βασιζόμενη στην επεξεργασία μεταβλητών παραγόντων που επηρεάζουν την εμπορική μεταπωλητική τους αξία σε ετήσια βάση. Το ανθρώπινο δυναμικό της δραστηριοποιείται στον χώρο του αυτοκινήτου καθημερινά, διατηρώντας βάσεις δεδομένων σχετικά με τα χαρακτηριστικά της εμπορικής αξίας των μεταχειρισμένων αυτοκινήτων της ελληνικής αγοράς καταγράφοντας την διαδικασία αγοραπωλησίας τους. Αντλεί πολύτιμες πληροφορίες από τεχνικές και εμπορικές παραμέτρους που συνεχώς μεταβάλουν την οικονομική...

Αυτοκίνητα-ευκαιρίες: Το τμήμα μεταχειρισμένων - κατασχεμένων αυτοκινήτων της Eurobank δίνει αυτοκίνητα με 600-800 ευρώ! Ελέγξτε αν αξίζουν με 45 ευρώ παίρνοντας 10σέλιδη τεχνική αναφορά!

Το τμήμα μεταχειρισμένων - κατασχεμένων αυτοκινήτων της Eurobank δίνει αυτοκίνητα με 600-800 ευρώ! Το αρμόδιο τμήμα μεταχειρισμένων - κατασχεμένων αυτοκινήτων της Eurobank δίνει προς πώληση νέα αυτοκίνητα-προσφορές με πολύ χαμηλές τιμές και πού ξέρεις με λϊγο καλό ψάξιμο - και αρκετή τύχη -  ίσως βρείς αυτό που σε ενδιαφέρει χωρίς να πονέσει ιδιαίτερα η τσέπη σου...