Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Το ηλεκτροκίνητο BMW i3 τιμήθηκε με το “Grünes Lenkrad” (Πράσινο Τιμόνι) με 1.670 βαθμούς και υπεροχή 95-μονάδων έναντι του πλησιέστερου ανταγωνιστή

Στις 16 Νοεμβρίου 2013 η νέα BMW X5, αλλά και το επαναστατικό BMW i3, έκαναν την πρώτη τους εμφάνιση στα καταστήματα των Αντιπροσώπων. Λίγες ημέρες νωρίτερα, τα δύο μοντέλα χάρισαν στην BMW μία λαμπρή διπλή νίκη στο διαγωνισμό για το “Goldenes Lenkrad” (Χρυσό Τιμόνι) 2013 που διοργανώνουν τα περιοδικά “Auto Bild” και “Bild am Sonntag”. Την ίδια στιγμή, η νέα έκδοση BMW X5 γιόρτασε μία πρεμιέρα: την απονομή του “Goldenes Lenkrad” για πρώτη ...
φορά στην κατηγορία SUV σε μοντέλο BMW. Το ηλεκτροκίνητο BMW i3 τιμήθηκε με το “Grünes Lenkrad” (Πράσινο Τιμόνι) 2013, ένα βραβείο που απονέμεται στην BMW για δεύτερη φορά. Η πρώτη χρονιά ήταν το 2007, όταν λανσαρίστηκε αυτή η διάκριση, και κύριος συντελεστής της επιτυχίας ήταν η τεχνολογία Efficient Dynamics.

Η επιλογή των νικητών της τρέχουσας χρονιάς βασίζεται σε πανευρωπαϊκή ψηφοφορία με τη συμμετοχή περίπου 200.000 αναγνωστών, καθώς και στην ετυμηγορία μιας επιτροπής ειδικών που αποτελείται από οδηγούς αγώνων, σχεδιαστές, τεχνικούς, εκδότες και διαπρεπείς δοκιμαστές. Τα δύο βραβεία παρέλαβαν ο CEO της BMW AG, Dr. Norbert Reithofer και ο Επικεφαλής Εξέλιξης, Dr. Herbert Diess κατά τη διάρκεια εορταστικού γκαλά στο Βερολίνο.

Η κατάκτηση του “Grünes Lenkrad” (Πράσινο Τιμόνι) για δεύτερη φορά έρχεται σαν επιστέγασμα της πρώτης επιτυχίας. Η τεχνολογία Efficient Dynamics αποτέλεσε το θεμέλιο λίθο για τη συνεχή βελτίωση της οδηγικής απόλαυσης σε συνδυασμό με μείωση της κατανάλωσης και των εκπομπών ρύπων. Το BMW i3 εφαρμόζει αυτή την αρχή στην πράξη με απόλυτη συνέπεια. Είναι το παγκοσμίως πρώτο premium μοντέλο που σχεδιάστηκε εξ αρχής ως αμιγώς ηλεκτρικό. Ο ηλεκτροκινητήρας 125 kW/170 hp προσφέρει μετακινήσεις μηδενικών ρύπων σε συνδυασμό με τη γνώριμη οδηγική απόλαυση BMW χάρη στην υψηλή ευελιξία και την εξαιρετική επιτάχυνση.

Οι αξιοσημείωτες οικολογικές επιδόσεις του BMW i3 είναι επίσης το αποτέλεσμα μιας ολιστικής φιλοσοφίας εξέλιξης που δεν σταματά στην ηλεκτροκίνηση. Στη φάση εξέλιξης των μοντέλων BMW i, λαμβάνεται υπόψη ολόκληρος ο κύκλος ζωής τους για τη βελτιστοποίηση όλων των παραγόντων, από τη χρήση φυσικών πόρων και τις μεθόδους παραγωγής μέχρι την αξιοποίηση των οχημάτων στην περιβαλλοντικά βιώσιμη διαδικασία ανακύκλωσης. Σχεδίαση αιχμής, καινοτόμος αρχιτεκτονική, κλωβός επιβατών από πλαστικό ενισχυμένο με ανθρακονήματα σε συνδυασμό με αλουμινένιο πλαίσιο και υψηλό ποσοστό φυσικών υλικών στο εσωτερικό καθιστούν αυτά τα επαναστατικά χαρακτηριστικά άμεσα αναγνωρίσιμα.

Στο θεσμό “Grünes Lenkrad”, το BMW i3 πήρε καθαρή νίκη με 1.670 βαθμούς και υπεροχή 95-μονάδων έναντι του πλησιέστερου ανταγωνιστή. Στη φετινή ψηφοφορία, σε πρώτη φάση οι αναγνώστες και μία διεθνής ομάδα ειδικών επέλεξαν πέντε από 18 συνολικά καινοτόμες τεχνολογίες οι οποίες στη συνέχεια υποβλήθηκαν σε διεξοδικές δοκιμές από την κριτική επιτροπή. Η διαδικασία περιλάμβανε για πρώτη φορά την αξιολόγηση τεχνολογίας δικτύωσης, ένα τομέα στον οποίο το BMW i3 συγκέντρωσε επίσης υψηλό σκορ χάρη στο BMW ConnectedDrive και μία μεγάλη ποικιλία υπηρεσιών προσαρμοσμένων στις ανάγκες της ηλεκτρικής μετακίνησης.

Κατά τη διάρκεια των test drives, η BMW X5 εντυπωσίασε την κριτική επιτροπή όχι μόνο με τα σπορ χαρακτηριστικά, αλλά και με την εξαιρετική της απόδοση. Ισχυροί κινητήρες τεχνολογίας BMW TwinPower Turbo, μία πρωτοποριακή φιλοσοφία ανάρτησης και το ευφυές σύστημα τετρακίνησης BMW xDrive εγγυώνται την οδηγική απόλαυση ενός Sports Activity Vehicle. Η τρίτη γενιά BMW X5 έχει μειωμένο βάρος και βελτιωμένη δυναμική συμπεριφορά. Επιπλέον, η αναβαθμισμένη φιλοσοφία αξιοποίησης χώρου, η απαράμιλλη ευελιξία και το πολυτελές εσωτερικό συνέβαλαν σημαντικά στην κατάκτηση του βραβείου “Goldenes Lenkrad” στην κατηγορία SUV.

Ο θεσμός “Goldenes Lenkrad” (Χρυσό Τιμόνι) λανσαρίστηκε το 1976 για την επιβράβευση των σημαντικότερων και πιο συναρπαστικών καινοτομιών στον τομέα του αυτοκινήτου κάθε χρόνο. Η BMW Σειρά 6 Coupe ήταν ανάμεσα στους νικητές της πρώτης χρονιάς. Μέχρι σήμερα, η BMW έχει συγκεντρώσει πάνω από 20 διεθνούς κύρους διακρίσεις. Φέτος, αξιολογήθηκαν 49 νέα μοντέλα σε έξι κατηγορίες. Τα εξαιρετικά επιτεύγματα της BMW στο διαγωνισμό για το ‘Χρυσό Τιμόνι’ 2013 περιλαμβάνουν δύο ακόμα θέσεις στο βάθρο. Η νέα BMW Σειρά 4 κέρδισε τη δεύτερη θέση στην κατηγορία coupe & cabrio. H BMW Σειρά 3 Gran Turismo, ήρθε τρίτη στη μεσαία κατηγορία.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Αγορά μοτοσυκλέτας, σκούτερ ή παπιού με άτοκες δόσεις χωρίς δάνειο από τράπεζα

Αγορά μοτοσυκλέτας, σκούτερ ή παπιού με άτοκες δόσεις Θέλετε να προβείτε στην αγορά μοτοσυκλέτας, σκούτερ ή παπιού με 36 άτοκες δόσεις και χωρίς δάνειο από τράπεζα; Και όμως γίνεται...Δείτε πώς:

Online εφαρμογή εκτίμησης αξίας μεταχειρισμένων αυτοκινήτων

Η εφαρμογή AUTOSCAN είναι μια μηχανή προσεγγιστικής εκτίμησης αξίας μεταχειρισμένων αυτοκινήτων, βασιζόμενη στην επεξεργασία μεταβλητών παραγόντων που επηρεάζουν την εμπορική μεταπωλητική τους αξία σε ετήσια βάση. Το ανθρώπινο δυναμικό της δραστηριοποιείται στον χώρο του αυτοκινήτου καθημερινά, διατηρώντας βάσεις δεδομένων σχετικά με τα χαρακτηριστικά της εμπορικής αξίας των μεταχειρισμένων αυτοκινήτων της ελληνικής αγοράς καταγράφοντας την διαδικασία αγοραπωλησίας τους. Αντλεί πολύτιμες πληροφορίες από τεχνικές και εμπορικές παραμέτρους που συνεχώς μεταβάλουν την οικονομική...

Αυτοκίνητα-ευκαιρίες: Το τμήμα μεταχειρισμένων - κατασχεμένων αυτοκινήτων της Eurobank δίνει αυτοκίνητα με 600-800 ευρώ! Ελέγξτε αν αξίζουν με 45 ευρώ παίρνοντας 10σέλιδη τεχνική αναφορά!

Το τμήμα μεταχειρισμένων - κατασχεμένων αυτοκινήτων της Eurobank δίνει αυτοκίνητα με 600-800 ευρώ! Το αρμόδιο τμήμα μεταχειρισμένων - κατασχεμένων αυτοκινήτων της Eurobank δίνει προς πώληση νέα αυτοκίνητα-προσφορές με πολύ χαμηλές τιμές και πού ξέρεις με λϊγο καλό ψάξιμο - και αρκετή τύχη -  ίσως βρείς αυτό που σε ενδιαφέρει χωρίς να πονέσει ιδιαίτερα η τσέπη σου...