Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Ανανέωση του Astra: νέος 1.6 CDTI με 3,9l/100km και 104g/km CO2

Το Opel Astra κάνει την είσοδό του επιθετικά στο νέο model year με τη νέα γενιά του 1.6 CDTI diesel και σύστημα infotainment IntelliLink με διεπαφή Bluetooth. Κι έχει περάσει μόλις ένας χρόνος από τότε που η πλήρως ανασχεδιασμένη οικογένεια Astra κυκλοφόρησε στην αγορά.

Το κινητήριο σύνολο 1.6 CDTI αντιπροσωπεύει το επόμενο βήμα στην επέλαση συστημάτων κίνησης της Opel και το κύριο στοιχείο του είναι η πολιτισμένη λειτουργία. Επιπλέον, ο κινητήρας ...
πληροί τις προδιαγραφές Euro-6 και καταναλώνει μόλις 3,9 lit diesel / 100 km – δηλαδή 7% λιγότερο από τον προκάτοχό του 1.700 κυβ. εκ. 130 hp με Start/Stop. Η υψηλή τεχνολογία δίνει έντονα ‘το παρών’ στο εσωτερικό του Astra: Το νέο σύστημα infotainment IntelliLink φέρνει τον κόσμο των smartphones μέσα στο αυτοκίνητο – με εύκολο έλεγχο και εργονομική διάταξη σε μία έγχρωμη οθόνη επτά ιντσών.

«Η Opel συμβολίζει τον ‘εκδημοκρατισμό’ των υψηλών τεχνολογιών και των χαρακτηριστικών υψηλής ποιότητας. Κατά παράδοση, κάνουμε προσιτές καινοτομίες των οχημάτων premium κατηγοριών σε μία ευρύτερη βάση πελατών και αυτό σκοπεύουμε να συνεχίσουμε, δήλωσε ο CEO της Opel, Dr Karl Thomas Neumann. Και μόλις το αποδείξαμε με την επαναστατική τεχνολογία IntelliLink στο νέο μας Insignia, η οποία διατίθεται τώρα με την οικογένεια Astra. Θα ακολουθήσουν περισσότερα Opel, που θα ενσαρκώνουν το σλόγκαν ‘more car for a highly attractive price’, που υποδηλώνει την άριστη σχέση αξίας/τιμής.

Πολιτισμένος diesel: νέος 1.6 CDTI με 3,9l/100km και 104g/km CO2

Το Opel Astra αποδείχτηκε το πιο αξιόπιστο Γερμανικό συμπαγές αυτοκίνητο σύμφωνα με το κορυφαίο Γερμανικό περιοδικό auto motor und sport (Τεύχος 12/2013) και διατίθεται με μία ευρεία γκάμα κινητήρων βενζίνης, LPG και diesel. Στο νέο Model Year, αξιοσημείωτος είναι ο νέος κινητήρας 1.6 CDTI για το 5θ Astra, το sedan και το Sports Tourer. Αυτός ο εξαιρετικά αθόρυβος και αποδοτικός diesel της Opel ήδη πληροί τις προδιαγραφές εκπομπών ρύπων Euro 6. Η ισχύς 100 KW/136 hp και η μέγιστη ροπή των 320 Nm εντυπωσιάζουν – επτά τοις εκατό περισσότερο από τον προηγούμενο κινητήρα των 1.700 κυβ. εκ. Επίσης καταναλώνει λιγότερο καύσιμο, εκπέμπει λιγότερο διοξείδιο του άνθρακα, όντας μάλιστα πιο αθόρυβος από τον προκάτοχό του. Το Astra επιταχύνει από 0 – 100 km/h σε 10,3 δευτερόλεπτα, με πέμπτη σχέση και από 80 - 120 km/h σε 9,2 δευτ. Η τελική ταχύτητα είναι 200 km/h. Το Astra 1.6 CDTI συνδυάζει υψηλές επιδόσεις, εντυπωσιακή ροπή και κορυφαία απόδοση λόγω χαμηλής κατανάλωσης καυσίμου. Στο μικτό κύκλο, το Astra 16 CDTI χρειάζεται 3,9 lit / 100 km, ενώ οι εκπομπές CO2 δεν υπερβαίνουν τα 104 g / km - ισχυρά επιχειρήματα στον τομέα της περιβαλλοντικής συμβατότητας και του κόστους ιδιοκτησίας.

Επιπλέον, ο νέος 1.6 CDTI έχει το χαμηλότερο επίπεδο θορύβων και κραδασμών στην κατηγορία, χάρη σε μία αποδοτική διαδικασία καύσης με πολλαπλό ψεκασμό, στη βελτιστοποιημένη σχεδίαση των εξαρτημάτων του και τη χρήση ακουστικών καλυμμάτων. Το συνολικό αποτέλεσμα είναι άκρως απολαυστικό τόσο για τον οδηγό όσο και τους επιβάτες. Ο νέος 1.6 CDTI της Opel θα μπορεί να ονομαστεί o… ‘αθόρυβος’ diesel!

Πέρα από τον κινητήρα, και στον τομέα Infotainment, το Opel Astra ακολουθεί 100% τις επιταγές της εποχής του. Το υπερσύγχρονο σύστημα IntelliLink ενσωματώνει λειτουργίες smartphone στο αυτοκίνητο και εντυπωσιάζει με μία έγχρωμη οθόνη υψηλής ανάλυσης επτά ιντσών, ευανάγνωστη και εύχρηστη. Νέο χαρακτηριστικό του συστήματος Infotainment CD 600 IntelliLink, είναι η δυνατότητα τηλεφωνικών κλήσεων μέσω Bluetooth και το audio streaming. Το σύστημα περιλαμβάνει επίσης σύνδεση USB.

Το πολύ γρήγορο και ακριβές σύστημα πλοήγησης προσφέρεται στάνταρ με το Navi 650 IntelliLinkand Navi 950 IntelliLink. Η κορυφαία έκδοση Navi 950 IntelliLink καλύπτει ολόκληρη την Ευρώπη με τους χάρτες της, ενώ οι προορισμοί εισάγονται άνετα μέσω φωνητικού ελέγχου. Επιπλέον, το ραδιόφωνο αναγνωρίζει αυτόματα μουσικούς τίτλους, άλμπουμ και ερμηνευτές μέσω φορητών συσκευών που μπορούν να συνδεθούν στη θύρα USB ή Aux-In . Τέλος, οδηγός και επιβάτες μπορούν να προβάλλουν φωτογραφίες στην έγχρωμη οθόνη, ενώ διατίθεται και λειτουργία ανάγνωσης των εισερχόμενων μηνυμάτων κειμένου (SMS).

Η Opel εκτός από επαναστατικές τεχνολογίες προφέρει και πολυάριθμα χαρακτηριστικά ασφάλειας και άνεσης στο Astra, ενώ παράλληλα συγκεντρώνει κάποια από αυτά σε προαιρετικά πακέτα εξοπλισμού με σημαντικά πλεονεκτήματα κόστους για τους πελάτες. Το νέο προαιρετικό Active-pack περιλαμβάνει ειδικό εξοπλισμό όπως φώτα ημέρας με υψηλής ενεργειακής απόδοσης λαμπτήρες LED, σύστημα CD 600 IntelliLink με έγχρωμη οθόνη, θύρες Aux-In & USB, εξοπλισμό hands-free μέσω διεπαφής Bluetooth, καθώς και Ένθετα Διακοσμητικά σε Piano Black στο cockpit. Στα παραπάνω προστίθενται καθίσματα comfort από ύφασμα & δέρμα, αναπαυτικά για την πλάτη και άνετα στο ταξίδι που αποπνέουν μία αίσθηση φινέτσας και σπορ στυλ.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Αγορά μοτοσυκλέτας, σκούτερ ή παπιού με άτοκες δόσεις χωρίς δάνειο από τράπεζα

Αγορά μοτοσυκλέτας, σκούτερ ή παπιού με άτοκες δόσεις Θέλετε να προβείτε στην αγορά μοτοσυκλέτας, σκούτερ ή παπιού με 36 άτοκες δόσεις και χωρίς δάνειο από τράπεζα; Και όμως γίνεται...Δείτε πώς:

Online εφαρμογή εκτίμησης αξίας μεταχειρισμένων αυτοκινήτων

Η εφαρμογή AUTOSCAN είναι μια μηχανή προσεγγιστικής εκτίμησης αξίας μεταχειρισμένων αυτοκινήτων, βασιζόμενη στην επεξεργασία μεταβλητών παραγόντων που επηρεάζουν την εμπορική μεταπωλητική τους αξία σε ετήσια βάση. Το ανθρώπινο δυναμικό της δραστηριοποιείται στον χώρο του αυτοκινήτου καθημερινά, διατηρώντας βάσεις δεδομένων σχετικά με τα χαρακτηριστικά της εμπορικής αξίας των μεταχειρισμένων αυτοκινήτων της ελληνικής αγοράς καταγράφοντας την διαδικασία αγοραπωλησίας τους. Αντλεί πολύτιμες πληροφορίες από τεχνικές και εμπορικές παραμέτρους που συνεχώς μεταβάλουν την οικονομική...

Αυτοκίνητα-ευκαιρίες: Το τμήμα μεταχειρισμένων - κατασχεμένων αυτοκινήτων της Eurobank δίνει αυτοκίνητα με 600-800 ευρώ! Ελέγξτε αν αξίζουν με 45 ευρώ παίρνοντας 10σέλιδη τεχνική αναφορά!

Το τμήμα μεταχειρισμένων - κατασχεμένων αυτοκινήτων της Eurobank δίνει αυτοκίνητα με 600-800 ευρώ! Το αρμόδιο τμήμα μεταχειρισμένων - κατασχεμένων αυτοκινήτων της Eurobank δίνει προς πώληση νέα αυτοκίνητα-προσφορές με πολύ χαμηλές τιμές και πού ξέρεις με λϊγο καλό ψάξιμο - και αρκετή τύχη -  ίσως βρείς αυτό που σε ενδιαφέρει χωρίς να πονέσει ιδιαίτερα η τσέπη σου...