Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Πραγματοποιήθηκε η πρώτη πτήση αόρατου μη επανδρωμένου αεροπλάνου

Ο κινεζικός στρατός πραγματοποίησε δοκιμή του πρώτου αόρατου μη επανδρωμένου μαχητικού αεροσκάφους του και το τεχνολογικό αυτό άλμα επιβεβαιώνει ότι το Πεκίνο καλύπτει τη διαφορά του από τις ΗΠΑ όσον αφορά τη στρατιωτική τεχνολογία, αναφέρεται σε ...
δημοσιεύματα του κινεζικού Τύπου.

Το μη επανδρωμένο αεροπλάνο πραγματοποίησε χθες, Πέμπτη, μια πτήση περίπου είκοσι λεπτών και στη συνέχεια προσγειώθηκε χωρίς φανερά προβλήματα στη νοτιοδυτική Κίνα, σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες τους οποίους επικαλούνται οι εφημερίδες.

Με τα φτερά του σε σχήμα δέλτα, το αεροσκάφος μοιάζει με το αμερικανικό στρατιωτικό μη επανδρωμένο αεροπλάνο Northorp Grumman X-47B και βαπτίσθηκε "Λιτζιάν" (Ακονισμένο Ξίφος). Θα μπορεί να πραγματοποιεί αποστολές παρακολούθησης και πλήγματα από μακριά.

Με τρόπο κλασικό για την Κίνα, οι αρχικές αναφορές σ' αυτή την πρώτη πτήση έγιναν μέσω φωτογραφιών και βίντεο που ανέβασαν "ερασιτέχνες" σε μπλογκ, καθώς μια τέτοια δημοσιοποίηση έχει οπωσδήποτε τουλάχιστον το σιωπηρό πράσινο φως των αρχών.

Στη συνέχεια την είδηση αναμετέδωσαν τα κύρια μέσα ενημέρωσης --πρακτορείο Νέα Κίνα, τηλεοπτικό δίκτυο CCTV, Λαϊκή Ημερησία-- επιμένοντας στο γεγονός ότι οι κινεζικές στρατιωτικές δυνατότητες πλησιάζουν εκείνες των μεγάλων δυτικών χωρών.

Το Πεκίνο είχε παρουσιάσει το πρώτο πρωτότυπο αόρατο καταδιωκτικό-βομβαρδιστικό στις αρχές του 2011, νωρίτερα απ' ό,τι περίμεναν οι ειδικοί, επιβεβαιώνοντας έτσι τον ταχύ εκσυγχρονισμό των ενόπλων δυνάμεών του. Η Κίνα, η οποία διαθέτει το μεγαλύτερο στρατό στον πλανήτη και πυρηνικό
οπλοστάσιο, έχει επίσης το δεύτερο μεγαλύτερο αμυντικό προϋπολογισμό στον κόσμο
μετά τις ΗΠΑ, πράγμα που προκαλεί φόβους στους γείτονές της και στην Ουάσινγκτον.
ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Αγορά μοτοσυκλέτας, σκούτερ ή παπιού με άτοκες δόσεις χωρίς δάνειο από τράπεζα

Αγορά μοτοσυκλέτας, σκούτερ ή παπιού με άτοκες δόσεις Θέλετε να προβείτε στην αγορά μοτοσυκλέτας, σκούτερ ή παπιού με 36 άτοκες δόσεις και χωρίς δάνειο από τράπεζα; Και όμως γίνεται...Δείτε πώς:

Online εφαρμογή εκτίμησης αξίας μεταχειρισμένων αυτοκινήτων

Η εφαρμογή AUTOSCAN είναι μια μηχανή προσεγγιστικής εκτίμησης αξίας μεταχειρισμένων αυτοκινήτων, βασιζόμενη στην επεξεργασία μεταβλητών παραγόντων που επηρεάζουν την εμπορική μεταπωλητική τους αξία σε ετήσια βάση. Το ανθρώπινο δυναμικό της δραστηριοποιείται στον χώρο του αυτοκινήτου καθημερινά, διατηρώντας βάσεις δεδομένων σχετικά με τα χαρακτηριστικά της εμπορικής αξίας των μεταχειρισμένων αυτοκινήτων της ελληνικής αγοράς καταγράφοντας την διαδικασία αγοραπωλησίας τους. Αντλεί πολύτιμες πληροφορίες από τεχνικές και εμπορικές παραμέτρους που συνεχώς μεταβάλουν την οικονομική...

Αυτοκίνητα-ευκαιρίες: Το τμήμα μεταχειρισμένων - κατασχεμένων αυτοκινήτων της Eurobank δίνει αυτοκίνητα με 600-800 ευρώ! Ελέγξτε αν αξίζουν με 45 ευρώ παίρνοντας 10σέλιδη τεχνική αναφορά!

Το τμήμα μεταχειρισμένων - κατασχεμένων αυτοκινήτων της Eurobank δίνει αυτοκίνητα με 600-800 ευρώ! Το αρμόδιο τμήμα μεταχειρισμένων - κατασχεμένων αυτοκινήτων της Eurobank δίνει προς πώληση νέα αυτοκίνητα-προσφορές με πολύ χαμηλές τιμές και πού ξέρεις με λϊγο καλό ψάξιμο - και αρκετή τύχη -  ίσως βρείς αυτό που σε ενδιαφέρει χωρίς να πονέσει ιδιαίτερα η τσέπη σου...