Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Μήνας Οδικής Ασφάλειας στην Κρήτη - Δείτε τα αποτελέσματα

Με εξαιρετική επιτυχία ολοκληρώθηκαν την Τρίτη 19/11/2013 οι δράσεις βιωματικής επιμόρφωσης από πλευράς του Ινστιτούτου Οδικής Ασφάλειας (Ι.Ο.ΑΣ.) «Πάνος Μυλωνάς» και του Ελληνικού Επιμελητηριακού Συνδέσμου Μεταφορών (Ε.Ε.ΣΥ.Μ.) στην Κρήτη, σε στενή...
συνεργασία με τα Επιμελητήρια (Ηρακλείου, Λασιθίου, Ρεθύμνου, Χανίων) του νησιού.

Για 2 εβδομάδες η Κινητή Μονάδα Οδικής Ασφάλειας (Mobile NEST) που το Ινστιτούτο έχει στη διάθεσή του στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος AVENUE for Traffic Safety, κινήθηκε από τη μία άκρη της Κρήτης στην άλλη, με τους ανθρώπους του Ινστιτούτου να εκπαιδεύουν περισσότερους από 20.000 πολίτες κατά το διάστημα αυτό.

Οι πόλεις-σταθμοί όπου υλοποιήθηκαν βιωματικές εκπαιδεύσεις προς μαθητές Δημοτικού, Γυμνασίου, Λυκείου, στελέχη των Σωμάτων Ασφαλείας, εκπαιδευτές Σχολών Οδηγών, οικογένειες, ήταν:

· 8/11 – 10/11 Ηράκλειο

· 11/11 – 11/11 Λίμνη Αγίου Νικολάου

· 12/11 – 12/11 Ιεράπετρα

· 13/11 – 13/11 Σητεία

· 14/11 – 15/11 Ρέθυμνο

· 16/11 – 19/11 Χανιά


Παράλληλα με τη βιωματική εκπαίδευση υλοποιήθηκαν καμπάνιες ενημέρωσης και επιμορφωτικές Εσπερίδες, με τη συμμετοχή του Ι.Ο.ΑΣ. και συνεργαζομένων Οργανισμών.

Κατά την Παγκόσμια Ημέρα Μνήμης Θυμάτων από Τροχαία την 3η Κυριακή του Νοεμβρίου (17/11 για φέτος), στις σχετικές εκδηλώσεις στα Χανιά της Κρήτης βρέθηκε η Πρόεδρος του Ινστιτούτου κα Βασιλική Δανέλλη-Μυλωνά, η Διευθύντρια του Τομέα Μεταφορών του UNECE κα Eva Molnar και ο Πρόεδρος του Ελληνικού Επιμελητηριακού Συνδέσμου Μεταφορών κ. Μιχάλης Αδαμαντιάδης.

Στη διοργάνωση και την υλοποίηση των δράσεων, συμμετείχαν δεκάδες φορείς με το σύνολο των ανθρώπων από αυτούς να δηλώνουν ενθουσιασμένοι από την κινητοποίηση και το εξαίρετο έργο του Ι.Ο.ΑΣ. και των ανθρώπων του. Ιδιαίτερα σημαντική ήταν η υποστήριξη της Τροχαίας, καθώς οι μετακινήσεις της Κινητής Μονάδας Οδικής Ασφάλειας του Ι.Ο.ΑΣ. συνοδεύονταν από τα κατά τόπους Τμήματα Τροχαίας, μετά από σχετική εντολή του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας.

Το νησί της Κρήτης αντιμετωπίζει ιδιαίτερα σοβαρό πρόβλημα με τα τροχαία συμβάντα με κυριότερους παράγοντες να είναι αυτοί της ακατάλληλης ταχύτητας, της κατανάλωσης αλκοόλ πριν την οδήγηση και της επιθετικής συμπεριφοράς κατά την οδήγηση.

Τόσο όμως η ενθουσιώδης συμμετοχή δεκάδων χιλιάδων συμπολιτών μας από όλες τις ηλικιακές ομάδες, όσο και η μεγάλη κινητοποίηση τοπικών φορέων και οργανισμών, αναμένεται πως θα συμβάλλουν σημαντικά στη βελτίωση της οδικής ασφάλειας στην Κρήτη, για το ερχόμενο διάστημα. Αξίζει να σημειωθεί πως ολιστικές δράσεις όπως αυτή, με την αρωγή όλων σχεδόν των τοπικών φορέων, αποτελούν πρωτοβουλίες που μπορούν να έχουν σημαντικό αντίκτυπο στη γενικότερη βελτίωση της ασφάλειας όλων των συμπολιτών μας κατά τη διάρκεια των μετακινήσεών τους.



Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε το:

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Αγορά μοτοσυκλέτας, σκούτερ ή παπιού με άτοκες δόσεις χωρίς δάνειο από τράπεζα

Αγορά μοτοσυκλέτας, σκούτερ ή παπιού με άτοκες δόσεις Θέλετε να προβείτε στην αγορά μοτοσυκλέτας, σκούτερ ή παπιού με 36 άτοκες δόσεις και χωρίς δάνειο από τράπεζα; Και όμως γίνεται...Δείτε πώς:

Online εφαρμογή εκτίμησης αξίας μεταχειρισμένων αυτοκινήτων

Η εφαρμογή AUTOSCAN είναι μια μηχανή προσεγγιστικής εκτίμησης αξίας μεταχειρισμένων αυτοκινήτων, βασιζόμενη στην επεξεργασία μεταβλητών παραγόντων που επηρεάζουν την εμπορική μεταπωλητική τους αξία σε ετήσια βάση. Το ανθρώπινο δυναμικό της δραστηριοποιείται στον χώρο του αυτοκινήτου καθημερινά, διατηρώντας βάσεις δεδομένων σχετικά με τα χαρακτηριστικά της εμπορικής αξίας των μεταχειρισμένων αυτοκινήτων της ελληνικής αγοράς καταγράφοντας την διαδικασία αγοραπωλησίας τους. Αντλεί πολύτιμες πληροφορίες από τεχνικές και εμπορικές παραμέτρους που συνεχώς μεταβάλουν την οικονομική...

Αυτοκίνητα-ευκαιρίες: Το τμήμα μεταχειρισμένων - κατασχεμένων αυτοκινήτων της Eurobank δίνει αυτοκίνητα με 600-800 ευρώ! Ελέγξτε αν αξίζουν με 45 ευρώ παίρνοντας 10σέλιδη τεχνική αναφορά!

Το τμήμα μεταχειρισμένων - κατασχεμένων αυτοκινήτων της Eurobank δίνει αυτοκίνητα με 600-800 ευρώ! Το αρμόδιο τμήμα μεταχειρισμένων - κατασχεμένων αυτοκινήτων της Eurobank δίνει προς πώληση νέα αυτοκίνητα-προσφορές με πολύ χαμηλές τιμές και πού ξέρεις με λϊγο καλό ψάξιμο - και αρκετή τύχη -  ίσως βρείς αυτό που σε ενδιαφέρει χωρίς να πονέσει ιδιαίτερα η τσέπη σου...