Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Τέρμα στις κρίσεις αλλεργίας επιχειρεί να βάλει η Volvo

Τέρμα στις κρίσεις αλλεργίας επιχειρεί να βάλει η Volvo, η οποία εξέλιξε ειδικά φίλτρα, αλλά και ένα εξειδικευμένο σύστημα αερισμού του σαλονιού των αυτοκινήτων. Καθώς έρευνες καταδεικνύουν ότι το 35-40% του δυτικού κόσμου υποφέρει από κάποιες υπερευαισθησίες ή κάποια αλλεργία, η εταιρεία εξέλιξε ειδικά φίλτρα τα οποία μπορούν είτε να αποκλείσουν τα σωματίδια από την είσοδο στο εσωτερικό ή και να ουδετεροποιήσουν τα αέρια.

«Τα φίλτρα που εφαρμόζουμε στα αυτοκίνητα για να καθαρίζουμε το εσωτερικό του αυτοκινήτου αφαιρούν και τα σωματίδια που προκαλούν αλλεργίες. Μια βόλτα με το αυτοκίνητο καθιστά την αναπνοή ευκολότερη για πολλά ευαίσθητα άτομα, ειδικά όταν το πρόβλημα καθίσταται έντονο», δήλωσε ο Andreas Anderssen Διευθυντής του τμήματος βελτιστοποίησης των σαλονιών στην Volvo.

Τα φίλτρα αυτά έχουν δύο λειτουργίες. Το πρώτο μπλοκάρει τα...
σωματίδια και η άλλη διαθέτει φίλτρο εμποτισμένο με ενεργό άνθρακα, που εξουδετερώνει όλα τα αέρια. Ο αέρας στο σαλόνι παρακολουθείται από ένα σύστημα ποιότητας αέρα, που μετρά την παρουσία αερίων στον αέρα που εισέρχεται στην καμπίνα. Πολύ πριν τα επίπεδα των αερίων ανέβουν η εγκοπή εισροής αέρα κλείνει αυτόματα. Έτσι ο αέρας στο εσωτερικό της καμπίνας είναι καθαρότερος από το εξωτερικό. Ένας παράγοντας που συνεισφέρει στην καθαρή ατμόσφαιρα στο σαλόνι ενός Volvo είναι το αυτόματο σύστημα αερισμού, το οποίο αφαιρεί τον αέρα που βρίσκεται στο εσωτερικό του αυτοκινήτου όταν ο οδηγός το ξεκλειδώσει.

Το σύστημα αυτό τοποθετείται στα Volvo S80, XC60, V70, XC70 και S60, ενώ βαθμηδόν θα τοποθετηθεί σε όλα τα μοντέλα του εργοστασίου. Παράλληλα η Volvo είναι η μοναδική εταιρεία που χρησιμοποιεί υφάσματα τα οποία πληρούν τις αυστηρές προδιαγραφές της Oko-Tex, ενός διεθνούς συστήματος αξιολόγησης υφασμάτων, ενώ το δερμάτινο σαλόνι δεν χρησιμοποιεί καθόλου χρώμιο.
Δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι διάφορα μοντέλα της εταιρείας κατέκτησαν υψηλές αξιολογήσεις από τον αμερικανικό ανεξάρτητο οργανισμό Healthy Car, που βασίζει τα αποτελέσματά του σε έρευνες και μελέτες για την ύπαρξη βλαβερών ουσιών σε αυτοκίνητα.

Εξάλλου, η Volvo εξελίσσει φίλτρα τα οποία μπορεί να μπλοκάρουν ακόμη και τα μικρότερα σωματίδια από το να εισέλθουν στο εσωτερικό του αυτοκινήτου. Όπως δηλώνει ο κ. Anderssen, τα μικρά σωματίδια είναι τα πιο επικίνδυνα, καθώς μπορεί να μην προκαλέσουν άμεσα συμπτώματα αλλά μπορεί να έχουν αρνητικές συνέπειες στην υγεία μακροπρόθεσμα.
πηγή


Δείτε το νέο site αγγελιών από το autocarnet σε συνεργασία με το sosivio.gr!

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Αγορά μοτοσυκλέτας, σκούτερ ή παπιού με άτοκες δόσεις χωρίς δάνειο από τράπεζα

Αγορά μοτοσυκλέτας, σκούτερ ή παπιού με άτοκες δόσεις Θέλετε να προβείτε στην αγορά μοτοσυκλέτας, σκούτερ ή παπιού με 36 άτοκες δόσεις και χωρίς δάνειο από τράπεζα; Και όμως γίνεται...Δείτε πώς:

Online εφαρμογή εκτίμησης αξίας μεταχειρισμένων αυτοκινήτων

Η εφαρμογή AUTOSCAN είναι μια μηχανή προσεγγιστικής εκτίμησης αξίας μεταχειρισμένων αυτοκινήτων, βασιζόμενη στην επεξεργασία μεταβλητών παραγόντων που επηρεάζουν την εμπορική μεταπωλητική τους αξία σε ετήσια βάση. Το ανθρώπινο δυναμικό της δραστηριοποιείται στον χώρο του αυτοκινήτου καθημερινά, διατηρώντας βάσεις δεδομένων σχετικά με τα χαρακτηριστικά της εμπορικής αξίας των μεταχειρισμένων αυτοκινήτων της ελληνικής αγοράς καταγράφοντας την διαδικασία αγοραπωλησίας τους. Αντλεί πολύτιμες πληροφορίες από τεχνικές και εμπορικές παραμέτρους που συνεχώς μεταβάλουν την οικονομική...

Αυτοκίνητα-ευκαιρίες: Το τμήμα μεταχειρισμένων - κατασχεμένων αυτοκινήτων της Eurobank δίνει αυτοκίνητα με 600-800 ευρώ! Ελέγξτε αν αξίζουν με 45 ευρώ παίρνοντας 10σέλιδη τεχνική αναφορά!

Το τμήμα μεταχειρισμένων - κατασχεμένων αυτοκινήτων της Eurobank δίνει αυτοκίνητα με 600-800 ευρώ! Το αρμόδιο τμήμα μεταχειρισμένων - κατασχεμένων αυτοκινήτων της Eurobank δίνει προς πώληση νέα αυτοκίνητα-προσφορές με πολύ χαμηλές τιμές και πού ξέρεις με λϊγο καλό ψάξιμο - και αρκετή τύχη -  ίσως βρείς αυτό που σε ενδιαφέρει χωρίς να πονέσει ιδιαίτερα η τσέπη σου...