Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Opel ecoFLEX: Στο Δρόμο της Πράσινης Μετακίνησης

  • Τεχνολογίες Start/Stop σε όλη την προϊοντική γκάμα
  • Συνεχείς βελτιώσεις στους κινητήρες εσωτερικής καύσης
  • Μία μεγάλη ποικιλία εναλλακτικών συστημάτων κίνησης οδηγούν στο e-mobility
Η Opel συμβολίζει την αποδοτική μετακίνηση χωρίς θυσίες στις επιδόσεις  – και μάλιστα σε προσιτή τιμή. Σε μία εποχή όπου η περιβαλλοντική συμβατότητα και η οικονομία αποτελούν κορυφαία προτεραιότητα, η πλούσια γκάμα μοντέλων ecoFLEX της Opel ικανοποιεί τις πιο ποικίλες ανάγκες των οδηγών – ανεξάρτητα αν αναζητούν ένα μικρό αυτοκίνητο ή μεσαίο wagon, ένα μικρό πολυμορφικό ή μεγαλύτερο επιβατικό.  

Όμως το ecoFLEX ...
δεν είναι απλά ένα λογότυπο: προσδιορίζει τη διττή τεχνολογική προσέγγιση της Opel στην παγκόσμια προσπάθεια για την προστασία του περιβάλλοντος.
  • Η πρώτη είναι η δέσμευση της μάρκας στη συνεχή βελτίωση του κινητήρα εσωτερικής καύσης, επιδιώκοντας τη μέγιστη απόδοση των κινητήριων συνόλων που λειτουργούν με βενζίνη, πετρέλαιο και εναλλακτικά καύσιμα όπως το υγραέριο (LPG) και το φυσικό αέριο (CNG). Περιλαμβάνει επίσης την ενσωμάτωση καινοτομιών που αυξάνουν την περιβαλλοντική συμβατότητα του οχήματος -  όπως ένας δείκτης ‘ανεβάσματος σχέσης κιβωτίου’ και η τεχνολογία Start/Stop.
  • Ξεκινώντας από την επόμενη χρονιά, η Opel θα στρέψει τον κόσμο του αυτοκινήτου σε εναλλακτικές λύσεις όπως γνήσια ηλεκτροκίνηση, Ε-REV και υδρογόνο.
Opel ecoFLEX: Start/Stop και άλλες τεχνολογίες για μείωση των εκπομπών CO2
Φέτος, η Opel ξεκίνησε να προσφέρει την τεχνολογία οικονομίας καυσίμου Start/Stop σε μοντέλα ecoFLEX. Τα πρώτα μοντέλα που ωφελούνται είναι τα  Agila 1.2 ecoFLEX (69 kW/94 hp) και Corsa 1.3 CDTI (55 kW/75 hp). Πολύ σύντομα θα ακολουθήσουν τα Astra και Meriva. Μέχρι το τέλος της επόμενης χρονιάς, όλες οι προϊοντικές σειρές της Opel θα διαθέτουν αυτή την οικολογική τεχνολογία.
Η αρχή που διέπει αυτή την τεχνολογία είναι απλή: Ένας κινητήρας που δεν λειτουργεί δεν μπορεί να καταναλώσει καύσιμο. Αντί να λειτουργεί στο ρελαντί όταν το αυτοκίνητο σταματά τα φανάρια κυκλοφορίας ή σε μία σιδηροδρομική διάβαση, ο κινητήρας απενεργοποιείται μόλις ο οδηγός επιλέξει νεκρά στο κιβώτιο και αφήσει το συμπλέκτη.  Όταν το φανάρι ανάψει πράσινο, ο οδηγός απλά πατά το πεντάλ του συμπλέκτη για να ενεργοποιηθεί ο κινητήρας, βάζει πρώτη σχέση και ξεκινά. Ασφαλώς, τα συστήματα κλιματισμού, διεύθυνσης και φρένων παραμένουν πλήρως λειτουργικά για να μπορούν οι επιβάτες να νιώθουν ασφάλεια και άνεση ακόμα κι όταν ο κινητήρας είναι προσωρινά κλειστός.
Περιορίζοντας το χρόνο λειτουργίας τους στο ρελαντί, οι κινητήρες εκπέμπουν λιγότερο διοξείδιο του άνθρακα και το σημαντικότερο παράγουν λιγότερο θόρυβο. Κατά συνέπεια, οι ιδιοκτήτες να απολαμβάνουν μεγάλη οικονομία σε συνθήκες πόλης: Στον αστικό κύκλο, το Corsa 1.3 CDTI 55 kW/75 hp με Start/Stop εκπέμπει 10,6% λιγότερο CO2 από την ίδια έκδοση χωρίς αυτό το σύστημα – ή  καταναλώνει 4,8 l/100 km, συγκριτικά με τα 5,3 l/100 km χωρίς Start/Stop. Στο μικτό κύκλο, το Corsa 1.3 CDTI με Start/Stop απαιτεί μόνο 4,0 l diesel / 100 km.
Καθαρές μετακινήσεις χωρίς συμβιβασμούς
Στην προσπάθειά της να μειώσει την κατανάλωση καυσίμου, η Opel δεν κάνει συμβιβασμούς στις επιδόσεις. Αποδεικνύοντας τη συνεχή ενασχόληση της Opel για τη βελτίωση της απόδοσης της οικογένειας ecoFLEX, η γκάμα έχει αλλάξει σημαντικά τους τελευταίους έξι μήνες.
Το νέο Meriva 1.3 CDTI ecoFLEX που παρουσιάζεται στο Mondial de l’Automobile, για παράδειγμα, συνδυάζει 21% περισσότερη ισχύ (70 kW/95 hp) με 11,2% χαμηλότερες εκπομπές (119 g/km CO2) από το προηγούμενο μοντέλο ecoFLEX.
Στη νέα σειρά Astra, υπάρχουν πετρελαιοκίνητες και βενζινοκίνητες εκδόσεις  ecoFLEX. Το Astra 1.3 CDTI ecoFLEX προσφέρει κατανάλωση μόλις 4,1 l και μειώνει τις εκπομπές CO2 στα 109 g/km. ΟΙ δύο βενζινοκίνητες εκδόσεις 1.4 ecoFLEX, με 64 kW/87 hp και 74 kW/100 hp, εκπέμπουν CO2 μόλις 129 g/km.
Στην οικογένεια Insignia, η τελευταίες εκδόσεις 2.0 CDTI ecoFLEX sedan προσφέρουν επίσης χαμηλότερα επίπεδα κατανάλωσης και εκπομπών CO2, μειωμένα στα 4,9 l/100 km και 129 g/km από 5,2 l/100 km και 136 g/km.

Τα σημαντικότερα μοντέλα της γκάμας Opel
ecoFLEX  για το 2011
Μέγιστη ισχύς
(kW/hp)
Κατανάλωση μικτού κύκλου
(l/100 km)
Εκπομπές CO2
(g/km)
Corsa 1.3 CDTI ecoFLEX 70 / 95 3,7 98
Astra 1.3 CDTI ecoFLEX 70 / 95 4,1 109
Meriva 1.3 CDTI ecoFLEX 70 / 95 4,5 119
Insignia 2.0 CDTI ecoFLEX 118 / 160 4,9 129

Η Opel εξακολουθεί να βελτιώνει την απόδοση όλων των κινητήρων της εσωτερικής καύσης και των κιβωτίων. Ένα σημαντικό βήμα είναι το λεγόμενο right-sizing, όπου οι μεγαλύτεροι κινητήρες αντικαθίστανται από μικρότερες, υπερτροφοδοτούμενες μονάδες. Για παράδειγμα ένας νέος 1.4 Turbo (88 kW/120 hp) με ροπή 175 Nm έκανε το παγκόσμιο ντεμπούτο του φέτος στο νέο Meriva, αντικαθιστώντας τον 1.6 με 105 hp από την προηγούμενη γενιά, επιτυγχάνοντας μείωση 10% στις εκπομπές CO2 και την κατανάλωση, αλλά και 15% αύξηση στην ισχύ.
Η στρατηγική αυτή εφαρμόζεται παράλληλα με την επέκταση της χρήσης εναλλακτικών καυσίμων, όπως CNG και LPG και την υιοθέτηση τεχνολογιών όπως το Start/Stop. Η Opel προσφέρει μία από τις μεγαλύτερες σειρές οχημάτων CNG και LPG στην Ευρώπη.
Υπέρτατος στόχος: Κατάργηση της εξάρτησης από το πετρέλαιο
Η Opel εξακολουθεί να αγωνίζεται με στόχο τη μείωση της κατανάλωσης και των εκπομπών ρύπων. Η μάρκα έχει δεσμευτεί να διερευνήσει μία σειρά καινοτομιών που μπορεί να μειώσουν και τελικά να καταργήσουν την εξάρτηση από το πετρέλαιο, να ελαχιστοποιήσουν τις εκπομπές CO2 και να ενθαρρύνουν την ενεργειακή ποικιλομορφία.
Για το σκοπό αυτό η Opel έχει δημιουργήσει μία πράσινη στρατηγική που θα ενισχύσει την ανάπτυξη της.
Η στρατηγική αυτή περιλαμβάνει:
  • Μικρά ηλεκτρικά οχήματα μπαταρίας για όσους διανύουν μικρές αποστάσεις ή κινούνται εντός ορίων πόλεων σε όλο τον κόσμο.
  • Ηλεκτρικά οχήματα εκτεταμένης αυτονομίας για οικογένειες που θέλουν ένα αυτοκίνητο με το οποίο να ταξιδεύουν οποτεδήποτε, οπουδήποτε και χωρίς το άγχος της αυτονομίας. Η πρώτο ηλεκτρικό όχημα με δυνατότητα επέκτασης της αυτονομίας, το Opel Ampera, προγραμματίζεται να φτάσει στις εκθέσεις των διανομέων του χρόνου.
  • Μακροπρόθεσμα, ηλεκτρικά οχήματα κυψελών καυσίμου υδρογόνου για να διανύουν μεγαλύτερες αποστάσεις με μηδενικές εκπομπές ρύπων και χωρίς περιορισμό στο μέγεθος ή τη λειτουργία του αυτοκινήτου. Πρωτοπόρος στην τεχνολογία κυψελών καυσίμου στην Ευρώπη, η Opel δοκιμάζει στο δρόμο την τέταρτη γενιά του HydroGen4 στο Βερολίνο μαζί με 11 επιχειρηματικούς εταίρους.
Η Opel έχει παράδοση στα οικολογικά επιτεύγματα
Το 1985 η Opel ήταν η πρώτη Γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία που συμπεριέλαβε μία έκδοση με καταλυτικό μετατροπέα σε όλες τις σειρές μοντέλων της και τέσσερα χρόνια αργότερα έγινε η πρώτη κατασκευάστρια στην Ευρώπη που προσέφερε όλα βενζινοκίνητα μοντέλα της με τριοδικό καταλύτη στάνταρ.
Δύο ορόσημα ακολούθησαν και συγκεκριμένα το παγκόσμιο ρεκόρ cD το 1988 με το Calibra (0.26), και το πρώτο αυτοκίνητο ‘τριών λίτρων’ (κατανάλωση 3λίτρα/100χλμ) στον κόσμο, Corsa Eco3, το 1995. Πέντε χρόνια αργότερα λανσαρίστηκε το Astra Eco 4, το πρώτο αυτοκίνητο παραγωγής τεσσάρων λίτρων  στη μικρομεσαία κατηγορία. Το 2001η  Opel λανσάρισε το πρώτο αυτοκίνητο φυσικού αερίου (με βελτιστοποιημένη καύση για φυσικό αέριο), το Zafira CNG, με κινητήρα που σχεδιάστηκε αποκλειστικά για χρήση φυσικού αερίου. Ο πρώτος Euro 4 diesel έκανε το ντεμπούτο του το 2004 στο Astra.
[OPEL]

Βάλε πολύ εύκολα και γρήγορα κερδοφόρες διαφημίσεις στο Blog ή site που έχεις....πατώντας εδώ!!!

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Αγορά μοτοσυκλέτας, σκούτερ ή παπιού με άτοκες δόσεις χωρίς δάνειο από τράπεζα

Αγορά μοτοσυκλέτας, σκούτερ ή παπιού με άτοκες δόσεις Θέλετε να προβείτε στην αγορά μοτοσυκλέτας, σκούτερ ή παπιού με 36 άτοκες δόσεις και χωρίς δάνειο από τράπεζα; Και όμως γίνεται...Δείτε πώς:

Online εφαρμογή εκτίμησης αξίας μεταχειρισμένων αυτοκινήτων

Η εφαρμογή AUTOSCAN είναι μια μηχανή προσεγγιστικής εκτίμησης αξίας μεταχειρισμένων αυτοκινήτων, βασιζόμενη στην επεξεργασία μεταβλητών παραγόντων που επηρεάζουν την εμπορική μεταπωλητική τους αξία σε ετήσια βάση. Το ανθρώπινο δυναμικό της δραστηριοποιείται στον χώρο του αυτοκινήτου καθημερινά, διατηρώντας βάσεις δεδομένων σχετικά με τα χαρακτηριστικά της εμπορικής αξίας των μεταχειρισμένων αυτοκινήτων της ελληνικής αγοράς καταγράφοντας την διαδικασία αγοραπωλησίας τους. Αντλεί πολύτιμες πληροφορίες από τεχνικές και εμπορικές παραμέτρους που συνεχώς μεταβάλουν την οικονομική...

Αυτοκίνητα-ευκαιρίες: Το τμήμα μεταχειρισμένων - κατασχεμένων αυτοκινήτων της Eurobank δίνει αυτοκίνητα με 600-800 ευρώ! Ελέγξτε αν αξίζουν με 45 ευρώ παίρνοντας 10σέλιδη τεχνική αναφορά!

Το τμήμα μεταχειρισμένων - κατασχεμένων αυτοκινήτων της Eurobank δίνει αυτοκίνητα με 600-800 ευρώ! Το αρμόδιο τμήμα μεταχειρισμένων - κατασχεμένων αυτοκινήτων της Eurobank δίνει προς πώληση νέα αυτοκίνητα-προσφορές με πολύ χαμηλές τιμές και πού ξέρεις με λϊγο καλό ψάξιμο - και αρκετή τύχη -  ίσως βρείς αυτό που σε ενδιαφέρει χωρίς να πονέσει ιδιαίτερα η τσέπη σου...