Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Νέο Vivaro, Movano και Insignia: Η Opel στη RETTmobil 2014




  • Insignia Country Tourer: Ασθενοφόρο και πυροσβεστικό όχημα από την OSV
  • Movano: με φορητή αντλία πυρόσβεσης & σε έκδοση για άτομα με ειδικές ανάγκες
  • Νέο Vivaro: Panel van με μπλε φωτεινή μπάρα, βάση για όχημα άμεσης δράσης
  • Φύλλα δεδομένων διάσωσης Opel: Online πρόσβαση σε ζωτικές πληροφορίες
Το Opel Insignia Country Tourer αποδεικνύει την ευελιξία του με δύο εκδόσεις οχημάτων άμεσης επέμβασης στη φετινή Έκθεση RETTmobil: ένα ασθενοφόρο και ένα διοικητικό πυροσβεστικό όχημα. Η Opel δίνει το παρών στην κορυφαία Ευρωπαϊκή Έκθεση με θέμα τη διάσωση και μετακίνηση στη Fulda από 14 – 16 Μαΐου. Το Insignia Country Tourer πλαισιώνεται από το νέο Vivaro, τροποποιημένο για πρώτη φορά, με μία μπλε φωτεινή μπάρα για χρήση σε έκτακτες ανάγκες.
Το Movano διατίθεται σαν όχημα μεταφοράς ατόμων με κινητικά προβλήματα και σε έκδοση με φορητή αντλία πυρόσβεσης για το πυροσβεστικό σώμα. Το ακούραστο επαγγελματικό εργαλείο της Opel διατίθεται τώρα με νέους, ισχυρούς αλλά οικονομικούς κινητήρες – μεταξύ των οποίων ο προηγμένος 2.3 BiTurboCDTI.

Τα οχήματα ειδικής χρήσης κατασκευάζονται σε συνεργασία με τη θυγατρική της εταιρίας Opel Special Vehicles GmbH (OSV) και πιστοποιημένους συνεργάτες μετατροπών. Ειδικοί της εταιρίας θα βρίσκονται στη διάθεση του κοινού και τις τρεις ημέρες της Έκθεσης, πρόθυμοι να απαντήσουν σε ερωτήσεις σχετικά με χρήση ειδικού εξοπλισμού και τις δυνατότητες εκ των υστέρων τοποθέτησης στο περίπτερο τη Opel αρ. 505, Hall 5.

Κατασκευής OSV: Το Insignia Country Tourer ως ασθενοφόρο και πυροσβεστικό όχημα

Η Opel Special Vehicles GmbH είναι υπεύθυνη για τη μετατροπή του Opel Insignia Country Tourer σε ευδιάκριτο ιατρικό όχημα επείγουσας ανάγκης. Το ασθενοφόρο είναι κατάλληλα βαμμένο, ενώ στις δύο πόρτες και το καπό αναγράφεται η λέξη "AMBULANCE". Δύο εμπρός φώτα LED που αναβοσβήνουν καθώς και δύο προειδοποιητικά φώτα πίσω και πορτοκαλί φλας στο πίσω τμήμα της οροφής επισημαίνουν την ιδιότητα του ευέλικτου station wagon ως ειδικού μοντέλου. Στο εσωτερικό, ο εξοπλισμός περιλαμβάνει ηλεκτρικό σύστημα 230-volt, μονάδα παράκαμψης ανάφλεξης, προ-εγκατάσταση αναλογικού και ψηφιακού ασυρμάτου καθώς και σύστημα καταχώρησης δεδομένων ατυχήματος. Διατίθενται διάφορες εκδόσεις του συστήματος προειδοποίησης οχήματος ειδικής προτεραιότητας.

Ωστόσο, το Insignia Country Tourer δεν είναι άριστα εξοπλισμένο μόνο για χρήση σαν ασθενοφόρο – αλλά πληροί και όλες τις προδιαγραφές ενός διοικητικού πυροσβεστικού οχήματος. Η εντυπωσιακή σχεδίαση και των δύο εκδόσεων Country Tourer είναι προϊόν της εξειδικευμένης εταιρίας design 112.

Εκδόσεις Κατασκευαστών Αμαξωμάτων: Νέα οχήματα ειδικής χρήσης Vivaro και Movano

Το νέο Opel Vivaro είναι κατάλληλο για ποικίλες εφαρμογές στον τομέα μεταφορών αλλά αποτελεί και την τέλεια βάση για οχήματα ειδικής χρήσης και άμεσης δράσης.

Το Opel Movano διακρίνεται με τα ίδια χαρακτηριστικά. Η εταιρία Oberaigner χάρισε στο ευέλικτο, ισχυρό van της Opel τετρακίνηση on-demand που ενεργοποιείται πιέζοντας ένα button στο cockpit.

Έτσι το Movano προσφέρει εξαιρετικές επιδόσεις ακόμα και με μεγάλο ωφέλιμο φορτίο και προορίζεται για χρήση από υπηρεσίες διάσωσης. Ένα Movano μετασκευασμένο σε όχημα με φορητή αντλία πυρόσβεσης από την BTG BrandschutztechnikGörlitz GmbH θα εκτίθεται επίσης στο περίπτερο της Opel στη RETTmobil. Το διπλοκάμπινο έχει δεύτερη σειρά καθισμάτων για τέσσερις ακόμα επιβάτες, ενώ ο χώρος φόρτωσης φιλοξενεί εξοπλισμό για ειδική χρήση και καταστάσεις έκτακτης ανάγκης. Επίσης διαθέτει εξωτερικούς καθρέπτες με επεκτεινόμενους βραχίονες, σκαλοπάτια στο πίσω τμήμα, μία ισχυρή κόρνα καθώς και ειδικά εμπρός και πίσω φλας.

Το MovanoTrabus L3 που μετατράπηκε σε όχημα μεταφοράς επιβατών με κινητικά προβλήματα από την εταιρία Ambulanz Mobile είναι ένα ακόμα από τα εκθέματα της Fulda. Ο εξοπλισμός του περιλαμβάνει ανυψωτικό, σκαλοπάτια και ατομικά καθίσματα. Με σύστημα ραγών καθισμάτων ειδικά σχεδιασμένο για μεταφορά αναπηρικών καροτσιών, το Movano προσφέρει άφθονο χώρο για μέχρι έξι μεγάλα καρότσια.

Φύλλα δεδομένων διάσωσης Opel: άμεση πρόσβαση σε ζωτικές πληροφορίες

Σε περίπτωση ατυχήματος, εκτός από την ταχύτητα άφιξης των ομάδων διάσωσης στον τόπο του συμβάντος, εξίσου σημαντική είναι και η άμεση πρόσβαση σε τεχνικές πληροφορίες του εμπλεκόμενου αυτοκινήτου. Αυτό γίνεται πολύ απλά μέσω μπουτόν: χρησιμοποιώντας ένα κανονικό Smartphone, οι πληροφορίες μπορούν να συλλέγονται από περίπου 2.200 φύλλα στοιχείων διάσωσης που διατίθενται στο Διαδίκτυο σε 25 γλώσσες για 87 μοντέλα Opel από το Model Year 1991 στον ιστότοπο www.opel-rescuecard.com. Περισσότερες πληροφορίες - για παράδειγμα - σχετικά με ηλεκτρικά ή υδρογονοκίνητα οχήματα ή πάνω στο θέμα ‘Βοήθεια σε ατύχημα και ανάκτηση οχημάτων υψηλής τάσης’ διατίθενται στο διαδικτυακό τόπο της Opel www.ifz-berlin.de.






Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Αγορά μοτοσυκλέτας, σκούτερ ή παπιού με άτοκες δόσεις χωρίς δάνειο από τράπεζα

Αγορά μοτοσυκλέτας, σκούτερ ή παπιού με άτοκες δόσεις Θέλετε να προβείτε στην αγορά μοτοσυκλέτας, σκούτερ ή παπιού με 36 άτοκες δόσεις και χωρίς δάνειο από τράπεζα; Και όμως γίνεται...Δείτε πώς:

Online εφαρμογή εκτίμησης αξίας μεταχειρισμένων αυτοκινήτων

Η εφαρμογή AUTOSCAN είναι μια μηχανή προσεγγιστικής εκτίμησης αξίας μεταχειρισμένων αυτοκινήτων, βασιζόμενη στην επεξεργασία μεταβλητών παραγόντων που επηρεάζουν την εμπορική μεταπωλητική τους αξία σε ετήσια βάση. Το ανθρώπινο δυναμικό της δραστηριοποιείται στον χώρο του αυτοκινήτου καθημερινά, διατηρώντας βάσεις δεδομένων σχετικά με τα χαρακτηριστικά της εμπορικής αξίας των μεταχειρισμένων αυτοκινήτων της ελληνικής αγοράς καταγράφοντας την διαδικασία αγοραπωλησίας τους. Αντλεί πολύτιμες πληροφορίες από τεχνικές και εμπορικές παραμέτρους που συνεχώς μεταβάλουν την οικονομική...

Αυτοκίνητα-ευκαιρίες: Το τμήμα μεταχειρισμένων - κατασχεμένων αυτοκινήτων της Eurobank δίνει αυτοκίνητα με 600-800 ευρώ! Ελέγξτε αν αξίζουν με 45 ευρώ παίρνοντας 10σέλιδη τεχνική αναφορά!

Το τμήμα μεταχειρισμένων - κατασχεμένων αυτοκινήτων της Eurobank δίνει αυτοκίνητα με 600-800 ευρώ! Το αρμόδιο τμήμα μεταχειρισμένων - κατασχεμένων αυτοκινήτων της Eurobank δίνει προς πώληση νέα αυτοκίνητα-προσφορές με πολύ χαμηλές τιμές και πού ξέρεις με λϊγο καλό ψάξιμο - και αρκετή τύχη -  ίσως βρείς αυτό που σε ενδιαφέρει χωρίς να πονέσει ιδιαίτερα η τσέπη σου...