Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Νέο Opel Meriva: Κορυφαία Πρόταση για ‘Νέους στην Καρδιά’



  • Σχεδιασμένο για ‘νέους στην καρδιά’ και για νεαρές οικογένειες με παιδιά
  • Το μοναδικό μοντέλο παραγωγής με σφραγίδα AGR για την εργονομική φιλοσοφία του
  • Πρακτικό σύστημα FlexDoors για άνετη πρόσβαση
  • Νέα γενιά IntelliLink, οικονομικός, αθόρυβος diesel, αυτόματο κιβώτιο χαμηλών τριβών
Το νέο Meriva – αναβαθμισμένο, αποδοτικότερο, ελκυστικότερο και πιο άνετο από ποτέ – είναι όμορφο μέσα κι έξω και γοητεύει άτομα όλων των ηλικιών. Τον Απρίλιο, το πολυτάλαντο πολυμορφικό της Opel αναδείχτηκε πάλι Νο1 στην κατηγορία του (MPV B-Segment) στη Γερμανία, αφήνοντας πίσω τους κυριότερους ανταγωνιστές του. Σημαντικό κριτήριο επιτυχίας: η εξελιγμένη έκδοση του πρωταθλητή ευελιξίας είναι ‘φιλική με την πλάτη’ όπως ακριβώς το...
προηγούμενο μοντέλο. Αυτός είναι σημαντικός παράγοντας για ένα όχημα, σχεδιασμένο αφενός για πελάτες που, αν και μέσης ηλικίας, παραμένουν ‘Νέοι στην Καρδιά’, αφετέρου για νεαρές οικογένειες με παιδιά. Η Γερμανική Καμπάνια για Πιο Υγιή Πλάτη. (“Aktion Gesunder Rücken e.V.”) απένειμε τη διάσημη σφραγίδα ποιότητας AGR στο Meriva, που έγινε το πρώτο και μοναδικό όχημα παραγωγής στον κόσμο με πιστοποίηση του είδους για τη συνολική εργονομική φιλοσοφία του.

‘Νέοι στην Καρδιά’ – Ένα απαιτητικό target group που αυξάνεται συνεχώς

Είναι δραστήριοι, ευέλικτοι και γνωρίζουν τι θέλουν. Στοιχείο της δημογραφικής αλλαγής είναι η συνεχής αύξηση των λεγόμενων ‘Νέων στην Καρδιά’. Μερικοί από αυτούς πραγματοποιούν το επαγγελματικό τους όνειρο καθώς μεγαλώνουν και αναζητούν μία δεύτερη καριέρα σαν ελεύθεροι επαγγελματίες. Άλλοι επενδύουν όλο και περισσότερο μέρος του εισοδήματός τους σε δραστηριότητες ελεύθερου χρόνου όπως διακοπές και ταξίδια. Επομένως, κάθε μέλος αυτού του target group ενδιαφέρεται όλο και περισσότερο για την προσωπική μετακίνηση. Από τους περίπου 54 εκατομμύρια κατόχους άδειας οδήγησης επιβατικού αυτοκινήτου στη Γερμανία, υπολογίζεται ότι τα δέκα εκατομμύρια είναι άνω των 65 ετών, σύμφωνα με επίσημα στατιστικά στοιχεία και το Γερμανικό Συμβούλιο Οδικής Ασφάλειας.

Τους πρώτους επτά μήνες του 2013, η μέση ηλικία των αγοραστών νέων αυτοκινήτων ήταν 52,4 ετών, ενώ το 1995 αυτός ο μέσος όρος ήταν 46,1 ετών. Ο ένας στους τρεις πελάτες ήταν άνω των 60, σύμφωνα με τους ερευνητές του Κέντρου Έρευνας Αυτοκινήτου CAR από το Πανεπιστήμιο του Duisburg-Essen. Επιστήμονες προβλέπουν αύξηση στην ηλικία του μέσου αγοραστή στα 55 το 2020.

Η ηλικία των αγοραστών ουδεμία σχέση έχει με τα συνήθη κλισέ που χαρακτηρίζουν ηλικιωμένους συνταξιούχους και τις συνήθειές τους στο τιμόνι. Αναλύσεις του μάρκετινγκ και έρευνες στο χώρο της βιομηχανίας αυτοκινήτου έδειξαν ότι η γενιά 60+ αναζητά όλο και περισσότερο ένα αυτοκίνητο με συναισθηματική απήχηση που να προσφέρει τα υψηλότερα δυνατά επίπεδα άνεσης, σαφή διάταξη καμπίνας, ασφάλεια, καλαισθησία και εργονομία. Αυτά είναι στοιχεία που χαρακτηρίζουν το Opel Meriva, το οποίο τώρα είναι ακόμα πιο άνετο χάρη στο νέο, αθόρυβο diesel και το ευφυές σύστημα infotainment IntelliLink.

Καινοτόμο σύστημα FlexDoors διευκολύνει την πρόσβαση

Πρωταρχικό στοιχείο της βραβευμένης εργονομικής φιλοσοφίας του Meriva είναι το επαναστατικό, πατενταρισμένο σύστημα FlexDoors. Ενώ η συνηθισμένη γωνία ανοίγματος θυρών είναι 68 μοίρες, το αντίστοιχο άνοιγμα των 84 μοιρών του Meriva μπροστά και πίσω παρέχει εύκολη πρόσβαση σε όλους τους επιβάτες. Για ευκολότερη είσοδο και έξοδο ανεξαρτήτως διαστάσεων του χώρου στάθμευσης, υπάρχουν τέσσερα διαφορετικά στάδια ανοίγματος. Ένα ακόμα πλεονέκτημα του αποκλειστικού συστήματος FlexDoors είναι ότι οι επιβάτες δεν χρειάζεται να αναδιπλωθούν για να μπουν ή να βγουν από το αυτοκίνητο, ακόμα και σε στενούς χώρους, με αποτέλεσμα να μην καταπονούν την πλάτη τους. Πρακτικές, στιβαρές λαβές δεξιά και αριστερά της κολόνας Β διευκολύνουν τη μετακίνηση των επιβατών. Η υπερυψωμένη θέση οδηγού και συνοδηγού επιτρέπει καλύτερη σφαιρική ορατότητα.

Εργονομία και ευελιξία – έτσι λειτουργούν σήμερα οι φιλοσοφίες εσωτερικού

Με το σύστημα FlexSpace (στάνταρ) το εσωτερικό του Meriva μεταμορφώνεται γρήγορα και εύκολα από πενταθέσιο σε διθέσιο. Δεν απαιτείται κουραστική αφαίρεση των καθισμάτων. Τα στάνταρ εμπρός καθίσματα του Meriva προσφέρουν κορυφαίο εύρος ρυθμίσεων – 240 mm εμπρός / πίσω και 65 mm ως προς το ύψος, ώστε ανεξαρτήτως σωματότυπου, οδηγός και συνοδηγός να μπορούν να ρυθμίζουν την ιδανική θέση τους. Προαιρετικά, διατίθενται πλήρως ρυθμιζόμενα εργονομικά καθίσματα πιστοποιημένα από το AGR και με πρόσθετη ρύθμιση κλίσης, οσφυϊκή στήριξη, προέκταση εμπρός τμήματος έδρας, και προσκέφαλα ρυθμιζόμενα προς τέσσερις κατευθύνσεις. Για μεγαλύτερη άνεση τις κρύες ημέρες και για πιο ψυχρά κλίματα, το νέο Meriva προσφέρει θέρμανση καθισμάτων πολλαπλών σταδίων, ενώ είναι το μοναδικό στην κατηγορία του με θερμαινόμενο τιμόνι. Επομένως ο οδηγός δεν χρειάζεται να φορά γάντια, κάτι που αυξάνει την ασφάλεια.

Τα επίπεδα άνεσης βελτιώνονται με ένα προ-εγκατεστημένο Park Assist που διευκολύνει το παρκάρισμα χάρη στους αισθητήρες που βρίσκονται μπροστά και πίσω ή μόνο μπροστά. Στο νέο Meriva, μία προαιρετική κάμερα οπισθοπορείας προβάλλει πιθανά εμπόδια στην οθόνη των 7 ιντσών του συστήματος infotainment IntelliLink.

Ο προαιρετικός φωτισμός στροφών και διασταυρώσεων με φώτα ημέρας LED που προσαρμόζονται στις οδικές συνθήκες και κάνουν το στρίψιμο ασφαλέστερο βελτιώνει την ορατότητα για τον οδηγό αλλά και τους άλλους χρήστες των δρόμων.

Για αυξημένες απαιτήσεις μεταφοράς φορτίου, διατίθεται μέγιστη χωρητικότητα 1.500 L με επίπεδη επιφάνεια φόρτωσης. Επιπλέον, το Meriva προσφέρει το ευφυές και ‘φιλικό με την πλάτη’ σύστημα μεταφοράς ποδηλάτου FlexFix, πιστοποιημένο από το AGR. Το καινοτόμο σύστημα μεταφοράς ποδηλάτου FlexFix της Opel μπορεί να μεταφέρει δύο ποδήλατα βάρους μέχρι 40 kg. Το FlexFix είναι ενσωματωμένο στον πίσω προφυλακτήρα του Meriva και λειτουργεί συρταρωτά.

Νέα γενιά infotainment IntelliLink

Το νέο Meriva διαθέτει σύστημα infotainment IntelliLink νέας γενιάς που επιτρέπει την εύκολη ενσωμάτωση smartphone στο όχημα. Η μεγάλη, υψηλής ανάλυσης έγχρωμη οθόνη επτά ιντσών χρησιμοποιεί νέα διεπαφή με γραφικά IntelliLink προσφέροντας πιο ευανάγνωστες ενδείξεις, ταχύτερη λειτουργία και καλύτερη ροή πληροφοριών. Το σύστημα περιλαμβάνει hands-free συνδεσιμότητα τηλεφώνου μέσω Bluetooth, audio streaming και πρόσθετη συνδεσιμότητα μέσω USB. Τα προαιρετικά συστήματα Navi 650 και Navi 950 IntelliLink ενσωματώνουν ταχείες και ακριβείς λειτουργίες πλοήγησης. Οι προορισμοί εισάγονται εύκολα μέσω φωνητικών εντολών, χρησιμοποιώντας μία μόνο φράση (αίτηση πλοήγησης, απαγγελία διεύθυνσης με μία φράση), ενώ τα χέρια του οδηγού παραμένουν στο τιμόνι.

Best-seller της Opel με ευρεία γκάμα κινητήρων

Το νέο Meriva διατίθενται με μία νέα γκάμα βενζινοκινητήρων, LPG και κινητήρων diesel. Αξιοσημείωτη είναι η νέα γενιά του 1.6 CDTI diesel που εντυπωσιάζει με τη χαμηλή κατανάλωση και την περιβαλλοντική της συμβατότητα καθώς και με την εξαιρετικά αθόρυβη και ομαλή λειτουργία. Με εκπομπές CO2 μόνον 99 g / km, το Meriva δε ξεπερνά το όριο των 100 g και προσφέρει τον καλύτερο συνδυασμό άνεσης και απόδοσης.

Το νέο μηχανικό κιβώτιο χαμηλών τριβών προσφέρει μεγαλύτερη άνεση στις αλλαγές ταχυτήτων σε συνδυασμό με όλους τους κινητήρες βενζίνης, LPG και diesel. Επιπλέον, ένα εξατάχυτο κιβώτιο χαμηλών τριβών βελτιώνει περαιτέρω τα επίπεδα άνεσης και διατίθεται με τις εκδόσεις 88 kW/120 hp και 103 kW/140 hp του βενζινοκινητήρα 1.4 Turbo καθώς και με τον Turbo diesel 81 kW/110 hp.


Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Αγορά μοτοσυκλέτας, σκούτερ ή παπιού με άτοκες δόσεις χωρίς δάνειο από τράπεζα

Αγορά μοτοσυκλέτας, σκούτερ ή παπιού με άτοκες δόσεις Θέλετε να προβείτε στην αγορά μοτοσυκλέτας, σκούτερ ή παπιού με 36 άτοκες δόσεις και χωρίς δάνειο από τράπεζα; Και όμως γίνεται...Δείτε πώς:

Online εφαρμογή εκτίμησης αξίας μεταχειρισμένων αυτοκινήτων

Η εφαρμογή AUTOSCAN είναι μια μηχανή προσεγγιστικής εκτίμησης αξίας μεταχειρισμένων αυτοκινήτων, βασιζόμενη στην επεξεργασία μεταβλητών παραγόντων που επηρεάζουν την εμπορική μεταπωλητική τους αξία σε ετήσια βάση. Το ανθρώπινο δυναμικό της δραστηριοποιείται στον χώρο του αυτοκινήτου καθημερινά, διατηρώντας βάσεις δεδομένων σχετικά με τα χαρακτηριστικά της εμπορικής αξίας των μεταχειρισμένων αυτοκινήτων της ελληνικής αγοράς καταγράφοντας την διαδικασία αγοραπωλησίας τους. Αντλεί πολύτιμες πληροφορίες από τεχνικές και εμπορικές παραμέτρους που συνεχώς μεταβάλουν την οικονομική...

Αυτοκίνητα-ευκαιρίες: Το τμήμα μεταχειρισμένων - κατασχεμένων αυτοκινήτων της Eurobank δίνει αυτοκίνητα με 600-800 ευρώ! Ελέγξτε αν αξίζουν με 45 ευρώ παίρνοντας 10σέλιδη τεχνική αναφορά!

Το τμήμα μεταχειρισμένων - κατασχεμένων αυτοκινήτων της Eurobank δίνει αυτοκίνητα με 600-800 ευρώ! Το αρμόδιο τμήμα μεταχειρισμένων - κατασχεμένων αυτοκινήτων της Eurobank δίνει προς πώληση νέα αυτοκίνητα-προσφορές με πολύ χαμηλές τιμές και πού ξέρεις με λϊγο καλό ψάξιμο - και αρκετή τύχη -  ίσως βρείς αυτό που σε ενδιαφέρει χωρίς να πονέσει ιδιαίτερα η τσέπη σου...