Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Υποψηφιότητα για το German Future Prize 2016. Μία ομάδα από τη BMW και την Osram προτάθηκε για το περίοπτο βραβείο τεχνολογίας και καινοτομίας που απονέμει ο Γερμανός Πρόεδρος

Υποψηφιότητα για το German Future Prize 2016. Μία ομάδα από τη BMW και την Osram προτάθηκε για το περίοπτο βραβείο τεχνολογίας και καινοτομίας που απονέμει ο Γερμανός Πρόεδρος
Η ομάδα συνεργασίας BMW και Osram προτάθηκε ως υποψήφια για το German Future Prize με το project ‘Τεχνολογία φώτων λέιζερ για το αυτοκίνητο – με ασφάλεια και προνοητικότητα στο μέλλον’. Το βραβείο τιμά τις εξαιρετικές καινοτομίες στους τομείς της τεχνολογίας, της μηχανολογίας και της φυσικής ιστορίας.

Η ομάδα συνεργασίας BMW και Osram προτάθηκε ως υποψήφια για το German Future Prize με το project ‘Τεχνολογία φώτων λέιζερ για το αυτοκίνητο – με ασφάλεια και προνοητικότητα στο μέλλον’. Το βραβείο τιμά τις εξαιρετικές καινοτομίες στους τομείς της τεχνολογίας, της μηχανολογίας και της φυσικής ιστορίας. Σε συνεργασία, οι δύο εταιρίες εξέλιξαν μία πηγή φωτός και μία τεχνολογία λέιζερ μεγάλης σκάλας φώτων για το αυτοκίνητο, που ήδη χρησιμοποιείται στο BMW i8 (από το 2014) και τη BMW Σειρά 7 (από το 2015). «Εκτός από την αυστηρή διαχείριση του Project, η προθυμία για την υλοποίηση και η συνεχής ενίσχυση της σχέσης πελάτη-προμηθευτή για τη δημιουργία μιας μακροχρόνιας και ευέλικτης συνεργασίας έπαιξε σημαντικό ρόλο», εξηγεί ο Christian Amann, υπεύθυνος Συστημάτων Φώτων της BMW. Ο Carsten Setzer, επικεφαλής τμήματος Φώτων Αυτοκινήτων στην Osram και εκπρόσωπος της ομάδας του project, πρόσθεσε: «Είμαστε πολύ ευχαριστημένοι που προταθήκαμε ως υποψήφιοι για μία τέτοια διάκριση που βραβεύει τους καλύτερους. Και οι δύο ομάδες μας από νωρίς αναγνώρισαν τις προοπτικές καινοτομίας και καταφέραμε να πραγματοποιήσουμε το κοινό όραμα μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα».

Πιο ζωηρό φως αυξάνει την οδική ασφάλεια.

Σε συνδυασμό με άλλες λειτουργίες υποστήριξης οδηγού και μία εμβέλεια φωτισμού 600 m, η τεχνολογία φώτων λέιζερ βελτιώνει σημαντικά το πεδίο ορατότητας οδηγού τη νύχτα, αυξάνοντας την οδική ασφάλεια. Ταυτόχρονα, η BMW και η Osram έχουν εξελίξει ένα ολοκληρωμένο σύστημα ασφάλειας που αποτρέπει την εκπομπή μπλε φωτός λέιζερ σε περίπτωση βλάβης, ατυχήματος ή κακού χειρισμού. Αυτό είναι κάτι που εγγυώνται αρκετοί μηχανισμοί ασφάλειας.

Πολλά υποσχόμενες προοπτικές .

Η βιωσιμότητα και επιτυχία της τεχνολογίας λέιζερ σε συνθήκες κυκλοφορίας απαιτεί ένα υψηλό βαθμό αξιοποίησης. Επομένως, οι τρέχουσες εξελίξεις των BMW και Osram στον τομέα τεχνολογίας φωτισμού για αυτοκίνητα στοχεύουν στη μείωση του κόστους και στην απλοποίηση της δομής. Παράλληλα και οι δύο εταιρίες προσπαθούν να πετύχουν τη χρυσή τομή μεταξύ ασφάλειας, άνεσης, ενεργειακής απόδοσης και σχεδίασης. Για το σκοπό αυτό, η Osram έχει ήδη εξελίξει περαιτέρω γενιές της τεχνολογίας λέιζερ που σύντομα θα εγκατασταθούν και σε άλλα μοντέλα οχημάτων. Η BMW σχεδιάζει να ανανεώσει αρκετές σειρές οχημάτων προσεχώς με φώτα λέιζερ.

Τεχνογνωσία και εμπιστοσύνη, η βάση για κορυφαίες καινοτομίες.

Η BMW είναι κορυφαία κατασκευάστρια εταιρεία premium αυτοκινήτων, η Osram κορυφαίος προμηθευτής συστημάτων φώτων αυτοκινήτων. Και οι δύο εταιρίες συνειδητοποίησαν ότι η συνεργασία στην εξέλιξη της τεχνολογίας φώτων αυτοκινήτων και ο συνδυασμός των τεχνογνωσιών τους οδηγούν σε εξαιρετικά αποτελέσματα ταχύτερα και με μεγαλύτερη ακρίβεια.

Διαγωνισμός μεταξύ εξαιρετικών τεχνολογιών .

Κάθε χρόνο, το German Future Prize τιμά τις εξαιρετικές καινοτομίες σε έναν εθνικό διαγωνισμό αξιολόγησης – για 20ή φορά το 2016. Στόχος του βραβείου είναι να προσελκύσει την προσοχή του κοινού στις δυνατότητες καινοτομίας που υπάρχουν στη Γερμανία και να αναδείξει τη σχέση μεταξύ τεχνικής καινοτομίας και δημιουργίας θέσεων εργασίας.

Στις 30 Νοεμβρίου, ο Πρόεδρος της Γερμανίας Joachim Gauck θα βραβεύσει μία από τις υποψήφιες ομάδες με το German Future Prize 2016.


Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Αγορά μοτοσυκλέτας, σκούτερ ή παπιού με άτοκες δόσεις χωρίς δάνειο από τράπεζα

Αγορά μοτοσυκλέτας, σκούτερ ή παπιού με άτοκες δόσεις Θέλετε να προβείτε στην αγορά μοτοσυκλέτας, σκούτερ ή παπιού με 36 άτοκες δόσεις και χωρίς δάνειο από τράπεζα; Και όμως γίνεται...Δείτε πώς:

Online εφαρμογή εκτίμησης αξίας μεταχειρισμένων αυτοκινήτων

Η εφαρμογή AUTOSCAN είναι μια μηχανή προσεγγιστικής εκτίμησης αξίας μεταχειρισμένων αυτοκινήτων, βασιζόμενη στην επεξεργασία μεταβλητών παραγόντων που επηρεάζουν την εμπορική μεταπωλητική τους αξία σε ετήσια βάση. Το ανθρώπινο δυναμικό της δραστηριοποιείται στον χώρο του αυτοκινήτου καθημερινά, διατηρώντας βάσεις δεδομένων σχετικά με τα χαρακτηριστικά της εμπορικής αξίας των μεταχειρισμένων αυτοκινήτων της ελληνικής αγοράς καταγράφοντας την διαδικασία αγοραπωλησίας τους. Αντλεί πολύτιμες πληροφορίες από τεχνικές και εμπορικές παραμέτρους που συνεχώς μεταβάλουν την οικονομική...

Αυτοκίνητα-ευκαιρίες: Το τμήμα μεταχειρισμένων - κατασχεμένων αυτοκινήτων της Eurobank δίνει αυτοκίνητα με 600-800 ευρώ! Ελέγξτε αν αξίζουν με 45 ευρώ παίρνοντας 10σέλιδη τεχνική αναφορά!

Το τμήμα μεταχειρισμένων - κατασχεμένων αυτοκινήτων της Eurobank δίνει αυτοκίνητα με 600-800 ευρώ! Το αρμόδιο τμήμα μεταχειρισμένων - κατασχεμένων αυτοκινήτων της Eurobank δίνει προς πώληση νέα αυτοκίνητα-προσφορές με πολύ χαμηλές τιμές και πού ξέρεις με λϊγο καλό ψάξιμο - και αρκετή τύχη -  ίσως βρείς αυτό που σε ενδιαφέρει χωρίς να πονέσει ιδιαίτερα η τσέπη σου...