Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Δοκιμές υπό καταιγίδα: η BMW Motorsport συνέχισε τις προετοιμασίες πριν την έναρξη της σεζόν

Δοκιμές υπό καταιγίδα: η BMW Motorsport συνέχισε τις προετοιμασίες πριν την έναρξη της σεζόν
Εστορίλ, Πορτογαλία. Οι οκτώ οδηγοί BMW συμμετείχαν ενεργά κατά τη διάρκεια της τριήμερης δοκιμής που πραγματοποιήθηκε στο “Circuito do Estoril” (PT) την περασμένη εβδομάδα (Τετάρτη – Παρασκευή). Με έμφαση στο σετάρισμα της BMW M4 DTM συνεχίστηκε η προετοιμασία εν όψει της νέας μορφής των αγώνων DTM τη φετινή σεζόν.

Οι καιρικές συνθήκες έπαιξαν σημαντικό ρόλο στο σιρκουί των 4,182 km: ο ισχυρός αέρας δημιούργησε εμπόδια στις δοκιμές, ιδίως την πρώτη ημέρα. Μεμονωμένες μπόρες επίσης επηρέασαν το πρόγραμμα των τεσσάρων ομάδων της BMW DTM την Πέμπτη. Παρόλα αυτά όμως, οι ομάδες κατάφεραν να συγκεντρώσουν πολύτιμα δεδομένα για τη νέα σεζόν.

Τον καλύτερο χρόνο από όλους τους οδηγούς της BMW σημείωσε την Παρασκευή ο António Félix da Costa (PT): ο οδηγός της BMW Team Schnitzer ολοκλήρωσε το γύρο του στη θρυλική Πορτογαλική πίστα σε χρόνο 1:32.852 λεπτών. Ταχύτερος οδηγός της γενικής κατάταξης στο Εστορίλ ήταν ο Nico Müller (CH) της Audi ο οποίος έγραψε χρόνο 1:32.443 λεπτών.

Η τελευταία δοκιμή πριν το ξεκίνημα του DTM στις 2/3 Μαΐου θα πραγματοποιηθεί στη Γερμανία, ενώ στις 14 – 16 Απριλίου οι οκτώ οδηγοί της BMW και οι αντίπαλοί τους θα τρέξουν στην πίστα Motorsport Arena Oschersleben” (DE).

Σχόλια των οδηγών DTM της BMW μετά τη δοκιμή του Εστορίλ:
Marco Wittmann: «Αν και είναι δύσκολο να έχεις αξιόπιστα αποτελέσματα σε τόσο διακυμαινόμενες συνθήκες, ολοκληρώσαμε ένα εκτενές πρόγραμμα από το οποίο αποκομίσαμε πολλά. Το νέο πρόγραμμα για τα αγωνιστικά Σαββατοκύριακα έπαιξε σημαντικό ρόλο. Δοκιμάστηκαν πολλά σε αυτό τον τομέα».

Maxime Martin: «Ο αέρας δυσκόλεψε πολύ τα πράγματα την πρώτη μέρα. Η Παρασκευή ήταν πιο ευχάριστη. Εν τούτοις είχαμε ένα παραγωγικό αποτέλεσμα. Μπορέσαμε να δοκιμάσουμε πολλά διαφορετικά πράγματα. Ήδη ανυπομονώ για τις επόμενες δοκιμές στο Oschersleben – και ασφαλώς για το ξεκίνημα της σεζόν το Μάιο».

Martin Tomczyk: «Ο αέρας μας δημιούργησε κάποια κωλύματα στην αρχή, απλά επειδή δεν είχαμε σταθερές συνθήκες. Αυτό δεν βοηθά όταν κάνεις δοκιμές. Ο αέρας έπεσε μεν κάπως την Πέμπτη, αλλά τότε άρχισε να βρέχει. Θα περίμενε κανείς διαφορετικές συνθήκες στην Πορτογαλία, αλλά όλα είναι στο πρόγραμμα. Έγιναν μερικά ακόμα βήματα προς τη σωστή κατεύθυνση. Από αυτή τη βάση, θα συνεχίσουμε στο Oschersleben».

Ant ó nio F é lix da Costa: «Πραγματικά το ευχαριστήθηκα στο σιρκουί της πατρίδας μου στο Εστορίλ. Είμαι περήφανος που το DTM επέλεξε αυτή την πίστα για τη δοκιμή. Δώσαμε απαντήσεις σε μερικά ανοιχτά θέματα κατά τη διάρκεια της Παρασκευής – και αυτό είναι πάντα καλό. Η συνεργασία με τη BMW Team Schnitzer προχωρά τέλεια. Όλοι στη νέα μου ομάδα με κάνουν να νιώθω πολύ ευπρόσδεκτος».

Augusto Farfus: «Πραγματικά δεν ήταν εύκολο με αυτό τον αέρα, αλλά οι συνθήκες ήταν ίδιες για όλους. Δεν είχα περάσει πολύ χρόνο στο τιμόνι του DTM αυτοκινήτου μου, γι’ αυτό η δοκιμή ήταν άκρως απολαυστική. Σημειώσαμε πρόοδο, αλλά έχουμε ακόμα μπροστά μας πολλή δουλειά πριν την έναρξη της σεζόν. Το συμπέρασμα μετά το Εστορίλ είναι σίγουρα θετικό: ολοκληρώσαμε τη λίστα με τις προγραμματισμένες δοκιμές».

Tom Blomqvist: «Η ισορροπία του αυτοκινήτου μας εξακολουθούσε να υστερεί την Παρασκευή το βράδυ, αλλά καταφέραμε να τη βελτιώσουμε κατά τη διάρκεια της ημέρας. Ήταν μία νέα πίστα για μένα, αλλά σύντομα βρήκα ρυθμό. Γενικά, με βοήθησε η αναμονή πριν οδηγήσω στη λιακάδα την επόμενη μέρα της δοκιμής. Ωστόσο, ο αέρας επανήλθε το απόγευμα».

Bruno Spengler: «Οι συνθήκες προφανώς δεν ήταν άριστες, αλλά συνολικά, ήταν πολύ θετικές ημέρες για εμάς. Σε αυτή τη φάση, οι χρόνοι γύρου δεν ήταν κρίσιμοι. Δεν κερδίζεις βαθμούς πριν το Hockenheim. Τώρα το μυστικό είναι να ολοκληρώσεις το πρόγραμμα και να μάθεις όσο το δυνατόν περισσότερα και τα καταφέραμε, παρά τις δύσκολες συνθήκες του Εστορίλ».

Timo Glock: «Ήταν η πρώτη μου φορά εδώ στο Εστορίλ και μου αρέσει αυτό το σιρκουί. Είναι σίγουρα ξεχωριστό. Δυσκολευτήκαμε στην αρχή την Παρασκευή, αλλά στη συνέχεια βελτιωνόμαστε σταθερά. Έχουμε κάνει ένα ακόμα βήμα που μας φέρνει πιο κοντά στο ξεκίνημα της σεζόν».

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Αγορά μοτοσυκλέτας, σκούτερ ή παπιού με άτοκες δόσεις χωρίς δάνειο από τράπεζα

Αγορά μοτοσυκλέτας, σκούτερ ή παπιού με άτοκες δόσεις Θέλετε να προβείτε στην αγορά μοτοσυκλέτας, σκούτερ ή παπιού με 36 άτοκες δόσεις και χωρίς δάνειο από τράπεζα; Και όμως γίνεται...Δείτε πώς:

Online εφαρμογή εκτίμησης αξίας μεταχειρισμένων αυτοκινήτων

Η εφαρμογή AUTOSCAN είναι μια μηχανή προσεγγιστικής εκτίμησης αξίας μεταχειρισμένων αυτοκινήτων, βασιζόμενη στην επεξεργασία μεταβλητών παραγόντων που επηρεάζουν την εμπορική μεταπωλητική τους αξία σε ετήσια βάση. Το ανθρώπινο δυναμικό της δραστηριοποιείται στον χώρο του αυτοκινήτου καθημερινά, διατηρώντας βάσεις δεδομένων σχετικά με τα χαρακτηριστικά της εμπορικής αξίας των μεταχειρισμένων αυτοκινήτων της ελληνικής αγοράς καταγράφοντας την διαδικασία αγοραπωλησίας τους. Αντλεί πολύτιμες πληροφορίες από τεχνικές και εμπορικές παραμέτρους που συνεχώς μεταβάλουν την οικονομική...

Αυτοκίνητα-ευκαιρίες: Το τμήμα μεταχειρισμένων - κατασχεμένων αυτοκινήτων της Eurobank δίνει αυτοκίνητα με 600-800 ευρώ! Ελέγξτε αν αξίζουν με 45 ευρώ παίρνοντας 10σέλιδη τεχνική αναφορά!

Το τμήμα μεταχειρισμένων - κατασχεμένων αυτοκινήτων της Eurobank δίνει αυτοκίνητα με 600-800 ευρώ! Το αρμόδιο τμήμα μεταχειρισμένων - κατασχεμένων αυτοκινήτων της Eurobank δίνει προς πώληση νέα αυτοκίνητα-προσφορές με πολύ χαμηλές τιμές και πού ξέρεις με λϊγο καλό ψάξιμο - και αρκετή τύχη -  ίσως βρείς αυτό που σε ενδιαφέρει χωρίς να πονέσει ιδιαίτερα η τσέπη σου...