Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Σταδιακή ενεργειακή διαφοροποίηση του BMW Group: Για πρώτη φορά, πάνω από το 50% της ηλεκτρικής ενέργειας παγκοσμίως προέρχεται από ανανεώσιμες πηγές


Στον Ετήσιο Οικονομικό Απολογισμό του 2015, το BMW Group ανακοίνωσε ότι για πρώτη φορά στην ιστορία του το 51% της ηλεκτρικής του ενέργειας σε όλο τον κόσμο παρέχεται από ανανεώσιμες πηγές. Είναι ένα σημαντικό ορόσημο για την εταιρία η οποία στοχεύει προοδευτικά να αυξήσει το ποσοστό της ανανεώσιμης ενέργειας στο 100% τα προσεχή χρόνια.

Το BMW Group θα εφαρμόσει ένα σταδιακό πρόγραμμα προκειμένου όλη η ηλεκτρική ενέργεια που καταναλώνει η εταιρία να προέρχεται από ανανεώσιμες πηγές. Το πρώτο στάδιο είναι η αυξανόμενη βελτίωση της απόδοσης της κατανάλωσης ενέργειας στις εγκαταστάσεις της παγκοσμίως. Σαν ένα δεύτερο βήμα, συστήματα που παράγουν ηλεκτρική ενέργεια από ανανεώσιμες πηγές θα εγκατασταθούν σε συγκεκριμένες τοποθεσίες. Έπειτα, το BMW Group θα αγοράζει ηλεκτρική ενέργεια από ανανεώσιμες πηγές από εταιρίες ενέργειας που δραστηροποιούνται σε όλο τον κόσμο.

Η Ursula Mathar, Επικεφαλής Βιωσιμότητας και Περιβαλλοντικής Προστασίας στο BMW Group δήλωσε: «Έχουμε σαφή στόχο και συγκεκριμένο σχέδιο για τη μετάβαση σε ένα καθεστώς ανανεώσιμης ενέργειας. Ωστόσο, η οικονομική βιωσιμότητα είναι απαραίτητη για την υλοποίησή του. Μόνον υπό την προϋπόθεση ενός κατάλληλου πλαισίου, μπορούμε να εφαρμόσουμε σταδιακά τα σχέδιά μας στις αγορές όλου του κόσμου».

Περίπου το 51% της ηλεκτρικής ενέργειας που παρέχεται στο BMW Group παγκοσμίως ήδη προέρχεται από ανανεώσιμες πηγές. Στη Λειψία (Γερμανία), το BMW Group χρησιμοποιεί αιολική ενέργεια. Στα μέσα του 2013, τέσσερις ανεμογεννήτριες άρχισαν να λειτουργούν στις εγκαταστάσεις του εργοστασίου και το 100% της παραγόμενης ενέργειας χρησιμοποιείται στην κατασκευή των BMW i3 και BMW i8. Στο εργοστάσιο του Spartanburg στη Νότια Καρολίνα των ΗΠΑ, ένα σύστημα μεθανίου παρέχει περίπου το 50% της ενέργειας που απαιτείται για την παραγωγή. Στο εργοστάσιο του Rosslyn στη Ν. Αφρική, ο θεμέλιος λίθος για μία μονάδα συμπαραγωγής θερμότητας και ηλεκτρισμού που λειτουργεί με βιοαέριο τέθηκε στα τέλη του 2014. Το αέριο που χρησιμοποιείται προέρχεται από απόβλητα προϊόντα που δημιουργούνται σε φάρμες βοοειδών και πουλερικών. Η λειτουργία του συστήματος ήδη θα επιτρέψει στην εταιρία να καλύψει πάνω από το 25% των ενεργειακών απαιτήσεων του εργοστασίου για φέτος.

Το BMW Group υιοθετεί μία ολιστική προσέγγιση της βιωσιμότητας σε ολόκληρη την αλυσίδα αξιών. Επιπλέον της μείωσης των εκπομπών CO2, η περιβαλλοντική προστασία σε όλες τις δραστηριότητες του Group, η βιωσιμότητα στην αλυσίδα προμηθευτών, η μέριμνα για τους εργαζόμενους και η εταιρική κοινωνική ευθύνη αποτελούν αναπόσπαστα στοιχεία της στρατηγικής. Η εταιρία δημοσιεύει του κύριους δείκτες απόδοσης και τους στόχους της στην ετήσια Αναφορά Βιώσιμης Αξίας. Η Αναφορά Βιώσιμης Αξίας 2014 δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά την ίδια ημερομηνία με τον Ετήσιο Απολογισμό – 18 Μαρτίου 2015.

Λεπτομέρειες για τη Στρατηγική Βιωσιμότητας του BMW Group καθώς και για τους δείκτες απόδοσης και στόχους υπάρχουν στο: www.bmwgroup.com/svr.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Αγορά μοτοσυκλέτας, σκούτερ ή παπιού με άτοκες δόσεις χωρίς δάνειο από τράπεζα

Αγορά μοτοσυκλέτας, σκούτερ ή παπιού με άτοκες δόσεις Θέλετε να προβείτε στην αγορά μοτοσυκλέτας, σκούτερ ή παπιού με 36 άτοκες δόσεις και χωρίς δάνειο από τράπεζα; Και όμως γίνεται...Δείτε πώς:

Online εφαρμογή εκτίμησης αξίας μεταχειρισμένων αυτοκινήτων

Η εφαρμογή AUTOSCAN είναι μια μηχανή προσεγγιστικής εκτίμησης αξίας μεταχειρισμένων αυτοκινήτων, βασιζόμενη στην επεξεργασία μεταβλητών παραγόντων που επηρεάζουν την εμπορική μεταπωλητική τους αξία σε ετήσια βάση. Το ανθρώπινο δυναμικό της δραστηριοποιείται στον χώρο του αυτοκινήτου καθημερινά, διατηρώντας βάσεις δεδομένων σχετικά με τα χαρακτηριστικά της εμπορικής αξίας των μεταχειρισμένων αυτοκινήτων της ελληνικής αγοράς καταγράφοντας την διαδικασία αγοραπωλησίας τους. Αντλεί πολύτιμες πληροφορίες από τεχνικές και εμπορικές παραμέτρους που συνεχώς μεταβάλουν την οικονομική...

Αυτοκίνητα-ευκαιρίες: Το τμήμα μεταχειρισμένων - κατασχεμένων αυτοκινήτων της Eurobank δίνει αυτοκίνητα με 600-800 ευρώ! Ελέγξτε αν αξίζουν με 45 ευρώ παίρνοντας 10σέλιδη τεχνική αναφορά!

Το τμήμα μεταχειρισμένων - κατασχεμένων αυτοκινήτων της Eurobank δίνει αυτοκίνητα με 600-800 ευρώ! Το αρμόδιο τμήμα μεταχειρισμένων - κατασχεμένων αυτοκινήτων της Eurobank δίνει προς πώληση νέα αυτοκίνητα-προσφορές με πολύ χαμηλές τιμές και πού ξέρεις με λϊγο καλό ψάξιμο - και αρκετή τύχη -  ίσως βρείς αυτό που σε ενδιαφέρει χωρίς να πονέσει ιδιαίτερα η τσέπη σου...