Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Οι έμποροι πετρελαιοειδών υποστηρίζουν πως το λαθρεμπόριο καυσίμων είναι πρακτικά ελάχιστο. Υπόνοιες ότι δεν βλέπουν με καλό μάτι τα ψηφιακά συστήματα ελέγχου εισροών - εκροών

Πολύ χαμηλότερες είναι οι απώλειες εσόδων στα δημόσια ταμεία τις οποίες υπολογίζουν στα 100 με 200 εκατ. ευρώ σύμφωνα με τις εταιρείες εμπορίας πετρελαιοειδών από το λαθρεμπόριο υγρών καυσίμων, παρά τις εκτιμήσεις της ...
κυβέρνησης, καθώς και άλλων παραγόντων της αγοράς περί απωλειών της τάξης του 1,5 δισ. ευρώ. Την νέα διάσταση στο θέμα έκανε γνωστή ο Σύνδεσμος Εταιρειών Εμπορίας Πετρελαιοειδών Ελλάδας παραδίδοντας μάλιστα και σχετική μελέτη στον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Δημήτρη Μάρδα.

Το σημαντικότερο όλων, σύμφωνα με πληροφορίες, είναι πως τα στελέχη του Συνδέσμου Εταιρειών Επεξεργασίας Πετρελαιοειδών Ελλάδος [ ΣΕΕΠΕ ] διαπίστωσαν προβλήματα στην απόφαση του κ. Μάρδα να προχωρήσει άμεσα στη λήψη των αναγκαίων μέτρων για την πάταξη του λαθρεμπορίου. Φυσικά, και ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, αναφέρουν οι ίδιες πηγές, έχει τα δικά του μέσα, προκειμένου να υπολογίσει κι αυτός με τη σειρά του το πραγματικό μέγεθος του λαθρεμπορίου.

Στα πρώτα μέτρα του αναπληρωτή υπουργού είναι η αυτονόητη έκδοση των υπουργικών αποφάσεων που εκκρεμούν εδώ και χρόνια για την τοποθέτηση των συστημάτων εισροών-εκροών σε όλη την αγορά πετρελαιοειδών, των συστημάτων GPS κ.λπ.

Σύμφωνα με στοιχεία που έδωσαν στο υπουργείο Οικονομικών οι εκπρόσωποι των εταιρειών εμπορίας πετρελαιοειδών, πέρυσι η κατανάλωση ντίζελ κίνησης ήταν 2,98 εκατομμύρια χιλιόλιτρα, του πετρελαίου θέρμανσης 1,15 εκατομμύρια χιλιόλιτρα και του ναυτιλιακού πετρελαίου στα 600.000 χιλιόλιτρα. Ακόμη και όλες οι ποσότητες του ναυτιλιακού να διατίθενται παράνομα, τότε η απώλεια εσόδων θα ήταν της τάξης των 300 με 350 εκατ. ευρώ.

Για να γίνει πιο κατανοητό η φοροδιαφυγή ενός δισεκατομμυρίου ευρώ θα σήμαινε ότι θα έπρεπε να μπουν λαθραία στη χώρα μας 1,9 εκατομμύρια χιλιόλιτρα ναυτιλιακού καυσίμου. Και λόγω του υψηλού θείου που περιέχει το συγκεκριμένο προϊόν, η Αθήνα θα είχε σκεπαστεί από ένα τεράστιο νέφος.

Συμπερασματικά ο ΣΕΕΠΕ καταλήγει πως «η εκτίμηση για τα διαφυγόντα έσοδα εξαιτίας του λαθρεμπορίου για το 2014, κυμαίνεται από 100 εκατομμύρια ευρώ στο πιο συντηρητικό σενάριο, έως 200 εκατομμύρια ευρώ στο πιο ακραίο σενάριο, το οποίο όμως εκτιμάται ως μάλλον απίθανο. Το λογικό σενάριο οδηγεί σε ένα συμπέρασμα ότι, τη χρονιά που πέρασε, τα διαφυγόντα κέρδη για το κράτος από το λαθρεμπόριο ήταν της τάξεως των 150 εκατομμυρίων ευρώ».

Επιπλέον ο Σύνδεσμος επισημαίνει ότι «η άμεση εφαρμογή των μέτρων ελέγχου και καταπολέμησης του λαθρεμπορίου, θα φέρει σημαντικά έσοδα στο κράτος, αλλά θα συμβάλει και στην καταπολέμηση της διαφθοράς και θα ενισχύσει την αίσθηση περί δικαίου. Παράλληλα όμως, η εξυγίανση της αγοράς καυσίμων θα αποτελέσει δέλεαρ για επενδύσεις και ανάπτυξη, η οποία δεν μπορεί να εκτιμηθεί προϋπολογιστικά».

πηγή: Ημερησία

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Αγορά μοτοσυκλέτας, σκούτερ ή παπιού με άτοκες δόσεις χωρίς δάνειο από τράπεζα

Αγορά μοτοσυκλέτας, σκούτερ ή παπιού με άτοκες δόσεις Θέλετε να προβείτε στην αγορά μοτοσυκλέτας, σκούτερ ή παπιού με 36 άτοκες δόσεις και χωρίς δάνειο από τράπεζα; Και όμως γίνεται...Δείτε πώς:

Online εφαρμογή εκτίμησης αξίας μεταχειρισμένων αυτοκινήτων

Η εφαρμογή AUTOSCAN είναι μια μηχανή προσεγγιστικής εκτίμησης αξίας μεταχειρισμένων αυτοκινήτων, βασιζόμενη στην επεξεργασία μεταβλητών παραγόντων που επηρεάζουν την εμπορική μεταπωλητική τους αξία σε ετήσια βάση. Το ανθρώπινο δυναμικό της δραστηριοποιείται στον χώρο του αυτοκινήτου καθημερινά, διατηρώντας βάσεις δεδομένων σχετικά με τα χαρακτηριστικά της εμπορικής αξίας των μεταχειρισμένων αυτοκινήτων της ελληνικής αγοράς καταγράφοντας την διαδικασία αγοραπωλησίας τους. Αντλεί πολύτιμες πληροφορίες από τεχνικές και εμπορικές παραμέτρους που συνεχώς μεταβάλουν την οικονομική...

Αυτοκίνητα-ευκαιρίες: Το τμήμα μεταχειρισμένων - κατασχεμένων αυτοκινήτων της Eurobank δίνει αυτοκίνητα με 600-800 ευρώ! Ελέγξτε αν αξίζουν με 45 ευρώ παίρνοντας 10σέλιδη τεχνική αναφορά!

Το τμήμα μεταχειρισμένων - κατασχεμένων αυτοκινήτων της Eurobank δίνει αυτοκίνητα με 600-800 ευρώ! Το αρμόδιο τμήμα μεταχειρισμένων - κατασχεμένων αυτοκινήτων της Eurobank δίνει προς πώληση νέα αυτοκίνητα-προσφορές με πολύ χαμηλές τιμές και πού ξέρεις με λϊγο καλό ψάξιμο - και αρκετή τύχη -  ίσως βρείς αυτό που σε ενδιαφέρει χωρίς να πονέσει ιδιαίτερα η τσέπη σου...