Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Νέα γκάμα κινητήρων Euro 6 με τον προηγμένο, αποδοτικό 1.6 CDTI για το Opel Meriva

Το νέο Meriva διατίθεται με μία νέα γκάμα κινητήρων βενζίνης, LPG και diesel που ήδη πληρούν τις μελλοντικές, αυστηρότερες προδιαγραφές Euro 6 – οι οποίες θα ισχύσουν από το Σεπτέμβριο του 2015.

Στη νέα γκάμα ξεχωρίζει η νέα γενιά του 1.6 CDTI diesel που έκανε ντεμπούτο στο Zafira Tourer και διακρίνεται για την πολύ χαμηλή κατανάλωση, την περιβαλλοντική...
συμβατότητα και την εξαιρετικά ομαλή λειτουργία του χωρίς θορύβους και κραδασμούς. Αυτός ο diesel είναι απλά ο πιο αθόρυβος στην κατηγορία του. Μία προηγμένη αλουμινένια μονάδα άμεσου ψεκασμού Common-Rail, θα αντικαταστήσει τις εκδόσεις 1.3 CDTI και 1.7 CDTI που χρησιμοποιούνται στο Meriva.

Η πρώτη έκδοση του 1.6 CDTI που θα διατίθεται με το νέο Meriva αποδίδει 100kW/136hp και καταναλώνει μόλις 4,4l/100km με 116g/km CO2 – βελτίωση απόδοσης 10% συγκριτικά με τον προηγούμενο 1.7 CDTI 96 kW/130 hp (με 4,9l/100km και 129g CO2/km). Αυτό οφείλεται, μεταξύ άλλων, στο γεγονός ότι η νέα γενιά του κινητήρα 1.6 CDTI έχει τις χαμηλότερες τριβές στην κατηγορία στην κλίμακα 1.500 - 2.500 rpm χάρη στην εφαρμογή ειδικών μέτρων. Επιπλέον, ο νέος 1.6 CDTI αποδίδει μέγιστη ροπή 320 Nm (+ 7% έναντι του προηγούμενου 1.7 CDTI) στις 2.000 rpm.

Περισσότερες εκδόσεις του κινητήρα θα λανσαριστούν στο άμεσο μέλλον, και θα περιλαμβάνουν δύο σύνολα με ισχύ 81 kW/110 hp. Ένα από αυτά θα ξεχωρίσει, με κατανάλωση μόλις 3,8 lit/100km και εκπομπές CO2 99 g/km, κάνοντας το Meriva το πρώτο πολυμορφικό βενζίνης ή diesel με εκπομπές ρύπων κάτω από 100g.


Τα συστήματα μετάδοσης του νέου Meriva έχουν αναβαθμιστεί χάρη στην επένδυση της Opel ύψους 50 εκατομμυρίων ευρώ στη βελτιστοποίηση των πεντατάχυτων και εξατάχυτων κιβωτίων. Πολυάριθμες αλλαγές τα εξαρτήματά τους και τους μηχανισμούς αλλαγών σχέσεων, καθώς και στην ενσωμάτωσή τους στο όχημα βελτιώνουν ουσιαστικά την ομαλή και ακριβή λειτουργία τους. Οι νέες μηχανικές μονάδες χαμηλών τριβών προσφέρουν ένα νέο επίπεδο άνεσης στην αλλαγή σχέσεων σε συνδυασμό με όλους τους κινητήρες βενζίνης, LPG και diesel. Επιπλέον, ένα εξατάχυτο κιβώτιο χαμηλών τριβών διατίθεται τώρα με τις εκδόσεις 88 kW/120 hp και 103 kW/140 hp του 1.4 Turbo. Αυτός ο συνδυασμός αυτόματου κιβωτίου και βενζινοκινητήρα ικανοποιεί τις προσδοκίες πολλών πελατών του Meriva.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Αγορά μοτοσυκλέτας, σκούτερ ή παπιού με άτοκες δόσεις χωρίς δάνειο από τράπεζα

Αγορά μοτοσυκλέτας, σκούτερ ή παπιού με άτοκες δόσεις Θέλετε να προβείτε στην αγορά μοτοσυκλέτας, σκούτερ ή παπιού με 36 άτοκες δόσεις και χωρίς δάνειο από τράπεζα; Και όμως γίνεται...Δείτε πώς:

Online εφαρμογή εκτίμησης αξίας μεταχειρισμένων αυτοκινήτων

Η εφαρμογή AUTOSCAN είναι μια μηχανή προσεγγιστικής εκτίμησης αξίας μεταχειρισμένων αυτοκινήτων, βασιζόμενη στην επεξεργασία μεταβλητών παραγόντων που επηρεάζουν την εμπορική μεταπωλητική τους αξία σε ετήσια βάση. Το ανθρώπινο δυναμικό της δραστηριοποιείται στον χώρο του αυτοκινήτου καθημερινά, διατηρώντας βάσεις δεδομένων σχετικά με τα χαρακτηριστικά της εμπορικής αξίας των μεταχειρισμένων αυτοκινήτων της ελληνικής αγοράς καταγράφοντας την διαδικασία αγοραπωλησίας τους. Αντλεί πολύτιμες πληροφορίες από τεχνικές και εμπορικές παραμέτρους που συνεχώς μεταβάλουν την οικονομική...

Αυτοκίνητα-ευκαιρίες: Το τμήμα μεταχειρισμένων - κατασχεμένων αυτοκινήτων της Eurobank δίνει αυτοκίνητα με 600-800 ευρώ! Ελέγξτε αν αξίζουν με 45 ευρώ παίρνοντας 10σέλιδη τεχνική αναφορά!

Το τμήμα μεταχειρισμένων - κατασχεμένων αυτοκινήτων της Eurobank δίνει αυτοκίνητα με 600-800 ευρώ! Το αρμόδιο τμήμα μεταχειρισμένων - κατασχεμένων αυτοκινήτων της Eurobank δίνει προς πώληση νέα αυτοκίνητα-προσφορές με πολύ χαμηλές τιμές και πού ξέρεις με λϊγο καλό ψάξιμο - και αρκετή τύχη -  ίσως βρείς αυτό που σε ενδιαφέρει χωρίς να πονέσει ιδιαίτερα η τσέπη σου...