Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Συνεργασία της Volvo με τον Έκτορα Μποτρίνι

Η Volvo Car Hellas ανακοινώνει την έναρξη της συνεργασίας της με τον πολυβραβευμένο σεφ Έκτορα Μποτρίνι. Η σουηδική premium μάρκα και ο διάσημος σεφ ενώνουν τις δυνάμεις τους και με «όχημα» τα μοντέλα της Volvo, ξεκινούν ένα κοινό οδοιπορικό στον κόσμο της διακριτικής πολυτέλειας, της εκλεπτυσμένης δημιουργίας και της υψηλής γαστρονομίας.

Πώς προέκυψε όμως αυτή η πρωτοποριακή κίνηση από τη Volvo; Η Volvo Car Hellas, τα τελευταία τρία χρόνια, έχει εμπλακεί ενεργά με το γαστρονομικό γίγνεσθαι στην Ελλάδα. Η αρχή έγινε με τη χορηγία των Χρυσών Σκούφων, του πλέον έγκυρου θεσμού γαστρονομικών βραβείων στην Ελλάδα, με περισσότερα από 20 χρόνια ιστορίας. Στη συνέχεια, ήρθε να προστεθεί η υποστήριξη του Safka, του πρώτου εστιατορίου σκανδιναβικής κουζίνας στην Ελλάδα! Επόμενος κρίκος στην αλυσίδα της εμπλοκής της Volvo με τη γαστρονομία στην Ελλάδα, η συνεργασία με τον σεφ Έκτορα Μποτρίνι.

Τα τελευταία χρόνια, όχι μόνο διεθνώς αλλά και στη χώρα μας, η γαστρονομία έχει ...
ξεφύγει από το περιοριστικό πλαίσιο της εστίασης και έχει αναδειχθεί σε μία νέα τάση, στενά συνδεδεμένη με αυτό που αποκαλούμε ευ ζην. Μετά από ολόκληρες δεκαετίες που σε διεθνή κλίμακα είχε κυριαρχήσει το fast food, σε παραλληλία με μία έκρηξη στην παραγωγή και την υπερκατανάλωση, ο κόσμος πλέον έχει κάνει στροφή στην ποιότητα. Επαναπροσδιορίζει τις αξίες και ανακαλύπτει ξανά τη γεύση της γνησιότητας και των αγνών πρώτων υλών. Παράλληλα, η μαγειρική τέχνη αναβαθμίζεται, αποκτώντας την αίγλη που της αξίζει ενώ κινήματα όπως το slow food ή το 100 Mile Meal (ελλην. γεύμα των 100 μιλίων, όπου όλα τα συστατικά ενός γεύματος πρέπει να προέρχονται αυστηρά από την περιοχή που εκτείνεται έως και 100 μίλια από τον τόπο παρασκευής και κατανάλωσής του) αποκτούν όλο και περισσότερους οπαδούς. 


Μήπως όμως αντίστοιχη στροφή στην απτή ποιότητα, τη διακριτική πολυτέλεια και τον επαναπροσδιορισμό των αξιών, δεν παρατηρείται σήμερα και στο χώρο του αυτοκινήτου; Τρανό παράδειγμα η Volvo, που γνωρίζει μία πρωτόγνωρη άνθηση στην Ελλάδα την τελευταία τετραετία, με όλα τα νέα της μοντέλα να χαρακτηρίζονται από πολύ μοντέρνα αισθητική, που εκφράζει άψογα το γνήσιο σκανδιναβικό design. Παράλληλα, η μάρκα δεν παύει να παραμένει προσηλωμένη στις παραδοσιακές της αξίες, που σήμερα βρίσκονται πολύ ψηλά στη λίστα προτεραιοτήτων του κόσμου: κορυφαία ποιότητα υλικών και συναρμογής, διακριτική και όχι κραυγαλέα πολυτέλεια, τεχνολογικές καινοτομίες στην υπηρεσία του ανθρώπου, πραγματική αξία γι’ αυτό που πληρώνεις και φυσικά, αποδεδειγμένα τα υψηλότερα επίπεδα ασφάλειας στην αυτοκινητοβιομηχανία!

Για ποιο λόγο όμως η αυτή η συνεργασία, ειδικά με τον Έκτορα Μποτρίνι; Την απάντηση δίνει ο κ. Αλέξανδρος Κωστήρογλου, διευθυντής marketing στη Volvo Car Hellas: «Γνωρίζουμε ότι μεγάλο μέρος των πελατών που επιλέγουν τα μοντέλα της Volvo, έχουν τη γαστρονομία ψηλά στη λίστα με τα ενδιαφέροντά τους! Επιζητώντας να προσθέσουμε το επόμενο κομμάτι στο πάζλ της εμπλοκής μας στη γαστρονομική σκηνή της Ελλάδας, αναζητήσαμε τον κατάλληλο συνεργάτη. Στην πορεία διαπιστώσαμε ότι με τον Έκτορα Μποτρίνι μας συνδέουν πολλά κοινά στοιχεία. Η Volvo διακρίνεται για κάποιες αξίες, που στο πέρασμα του χρόνου θεωρούνται αναπόσπαστο συστατικό του DNA της μάρκας: η ποιότητα, όπως αυτή γίνεται αισθητή από τα κορυφαία υλικά και την προσήλωση στη λεπτομέρεια, η καινοτομία, όπως αυτή προκύπτει από τις πρωτοποριακές εφευρέσεις και τη διαρκή έρευνα και εξέλιξη, ειδικά στον τομέα της ασφάλειας και, τέλος, το εμπνευσμένο design, όχι σαν στοιχείο πολυτέλειας, αλλά ως τρόπος ζωής, όπως το αντιλαμβάνονται στη Σουηδία. Αυτές τις αξίες - κατ’ αναλογία φυσικά - μπορεί να τις διακρίνει κάποιος και στην κουζίνα του Έκτορα Μποτρίνι. Ενός σεφ που δεν σταματά στιγμή να ψάχνει διαρκώς τις καλύτερες πρώτες ύλες, να καινοτομεί, πειραματιζόμενος με νέες τεχνικές και να αναζητά νέους δρόμους έκφρασης και δημιουργίας».

Σε σχετική δήλωσή του ο κ. Γιάννης Πετούλης, διευθύνων σύμβουλος της Volvo Car Hellas τόνισε: «Με μεγάλη μας χαρά ξεκινάμε αυτήν τη συνεργασία, με τον πλέον καταξιωμένο σεφ στην Ελλάδα, που πέρυσι είχε βραβευθεί ως ο κορυφαίος της χρονιάς! Η Volvo είναι η πιο μοντέρνα premium μάρκα σήμερα και τέτοιου είδους συνεργασίες είναι στα πλαίσια αυτής της δυναμικής! Απευθυνόμαστε σε ένα κοινό με υψηλή αισθητική, που ενδιαφέρεται για τη γαστρονομία. Θεωρούμε ότι η συνεργασία με τον Έκτορα Μποτρίνι θα είναι επωφελής και για τις δύο πλευρές.»

Από τη μεριά του, ο γνωστός σεφ δεν έκρυψε τη χαρά του για τη συνεργασία του με τη Volvo και δήλωσε σχετικά: «Η Volvo είναι ένα από τα brands που πάντα με γοήτευαν! Αξιόπιστα, πρωτοποριακά, ασφαλή αυτοκίνητα με τον αέρα της πολυτέλειας, από τη μακρινή Σουηδία, με αυτό το τόσο χαρακτηριστικό design. Και να που σήμερα, στην «έκρηξη» της γαστρονομίας και ιδιαίτερα της σκανδιναβικής κουζίνας διεθνώς, οι δρόμοι μας συναντιούνται! Πραγματικά ανυπομονώ να ξεκινήσουμε αυτό τα ταξείδι στον κόσμο της γεύσης και της απόλαυσης, να οδηγήσουμε μαζί σε νέους δρόμους!»

Η συνεργασία της Volvo Car Hellas με τον Έκτορα Μποτρίνι θα είναι πολυεπίπεδη. Οι δύο πλευρές καταστρώνουν ένα ολοκληρωμένο πλάνο ενεργειών και επικοινωνίας, με στόχο να «αγγίξουν» με ένα διαφορετικό τρόπο το κοινό τόσο του αυτοκινήτου όσο και της γαστρονομίας ή της διασκέδασης γενικότερα. Ένα από τα κύρια πεδία δραστηριότητας θα είναι τα Ηλεκτρονικά Μέσα και ιδιαίτερα τα δημοφιλή δίκτυα κοινωνικής δικτύωσης (Facebook, YouTube, Twitter κλπ).

Και φυσικά, ο Έκτορας Μποτρίνι δεν θα μπορούσε παρά να απολαμβάνει ήδη την οδηγική απόλαυση, τη διακριτική πολυτέλεια και την ασφάλεια που προσφέρουν τα αυτοκίνητα της Volvo. Ο γνωστός σεφ δηλώνει ενθουσιασμένος με την οδήγηση του νέου Volvo XC60 D4, που του παραχώρησε η Volvo Car Hellas με την ευκαιρία της συνεργασίας τους.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ
Ο Ιταλοκερκυραίος (όπως αυτοσυστήνεται) Έκτορας Μποτρίνι έχει σπουδάσει διοίκηση επιχειρήσεων στη Σχολή Τουριστικών Επαγγελμάτων της Ελβετίας. Μιλάει πέντε γλώσσες ενώ η επαγγελματική του πορεία ξεκίνησε το 1986. Έχει εργαστεί στο εξωτερικό σε πολλά «τριάστερα» εστιατόρια (βραβευμένα με τρία αστέρια Michelin), ενώ από το 1999 είναι σεφ στο εστιατόριο Etrusco της Κέρκυρας, το οποίο το 2013 αναδείχθηκε το κορυφαίο εστιατόριο στην Ελλάδα, αποσπώντας – για πολλοστή φορά – Χρυσό Σκούφο. Την ίδια χρονιά ο Έκτορας Μποτρίνι αναδείχθηκε κορυφαίος σεφ στην Ελλάδα. Εκτός του Etrusco, ο Έκτορας Μποτρίνι έχει και το εστιατόριο Botrini’s στην Αθήνα (Χαλάνδρι) ενώ πρόσφατα εγκαινίασε ένα ακόμα Botrini’s, στη Ρόδο. Στα εστιατόριά του, το μενού περιλαμβάνει εκτός των άλλων και μοριακή γαστρονομία, αποτέλεσμα τόσο της εκπαίδευσης όσο και της πρακτικής εξάσκησής του στην Ισπανία, δίπλα στον βραβευμένο με τρία αστέρια Michelin σεφ –και φίλο του– Μαρτίν Μπερασατέγκι (Martin Berasategui).

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Αγορά μοτοσυκλέτας, σκούτερ ή παπιού με άτοκες δόσεις χωρίς δάνειο από τράπεζα

Αγορά μοτοσυκλέτας, σκούτερ ή παπιού με άτοκες δόσεις Θέλετε να προβείτε στην αγορά μοτοσυκλέτας, σκούτερ ή παπιού με 36 άτοκες δόσεις και χωρίς δάνειο από τράπεζα; Και όμως γίνεται...Δείτε πώς:

Online εφαρμογή εκτίμησης αξίας μεταχειρισμένων αυτοκινήτων

Η εφαρμογή AUTOSCAN είναι μια μηχανή προσεγγιστικής εκτίμησης αξίας μεταχειρισμένων αυτοκινήτων, βασιζόμενη στην επεξεργασία μεταβλητών παραγόντων που επηρεάζουν την εμπορική μεταπωλητική τους αξία σε ετήσια βάση. Το ανθρώπινο δυναμικό της δραστηριοποιείται στον χώρο του αυτοκινήτου καθημερινά, διατηρώντας βάσεις δεδομένων σχετικά με τα χαρακτηριστικά της εμπορικής αξίας των μεταχειρισμένων αυτοκινήτων της ελληνικής αγοράς καταγράφοντας την διαδικασία αγοραπωλησίας τους. Αντλεί πολύτιμες πληροφορίες από τεχνικές και εμπορικές παραμέτρους που συνεχώς μεταβάλουν την οικονομική...

Αυτοκίνητα-ευκαιρίες: Το τμήμα μεταχειρισμένων - κατασχεμένων αυτοκινήτων της Eurobank δίνει αυτοκίνητα με 600-800 ευρώ! Ελέγξτε αν αξίζουν με 45 ευρώ παίρνοντας 10σέλιδη τεχνική αναφορά!

Το τμήμα μεταχειρισμένων - κατασχεμένων αυτοκινήτων της Eurobank δίνει αυτοκίνητα με 600-800 ευρώ! Το αρμόδιο τμήμα μεταχειρισμένων - κατασχεμένων αυτοκινήτων της Eurobank δίνει προς πώληση νέα αυτοκίνητα-προσφορές με πολύ χαμηλές τιμές και πού ξέρεις με λϊγο καλό ψάξιμο - και αρκετή τύχη -  ίσως βρείς αυτό που σε ενδιαφέρει χωρίς να πονέσει ιδιαίτερα η τσέπη σου...