Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Αλλάζει "εποχή" η Fiat - Το νέο λογότυπο μετά την απορρόφηση της Chrysler



Tο Διοικητικό Συμβούλιο της Fiat ενέκρινε τον σχηματισμό της Fiat Chrysler Automobiles ως μια πλήρως ολοκληρωμένη παγκόσμια αυτοκινητοβιομηχανία, μετά την εξαγορά της Cryshler από τη Fiat, η οποία ολοκληρώθηκε πριν λίγες ημέρες.

Ταυτόχρονα παρουσιάστηκε και το λογότυπο της νέας εταιρείας.

Το Διοικητικό Συμβούλιο αποφάσισε να ιδρύσει την ...
Fiat Chrysler Automobiles N.V., στην Ολλανδία, ως μητρική εταιρεία του Ομίλου. Οι κοινές ονομαστικές μετοχές της FCA θα εισαχθούν στη Νέα Υόρκη και το Μιλάνο.

Σύμφωνα με την πρόταση που εγκρίθηκε από το Διοικητικό Συμβούλιο της Fiat, οι μέτοχοι της Fiat για κάθε μετοχή της Fiat, που κατέχουν, θα λάβουν μία κοινή ονομαστική μετοχή της FCA και οι κοινές ονομαστικές μετοχές της FCA θα εισαχθούν στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης (NYSE) και με μια επιπρόσθετη εισαγωγή στο Χρηματιστήριο Mercato Telematico Azionario (MTA) του Μιλάνου.

Η FCA αναμένεται να είναι για φορολογικούς σκοπούς κάτοικος Ηνωμένου Βασιλείου, αλλά αυτό δεν αναμένεται να επηρεάσει τους φόρους που είναι πληρωτέοι από τις εταιρείες του Ομίλου στις δικαιοδοσίες στις οποίες ασκούνται οι δραστηριότητές τους.

Η FCA προκειμένου να ενισχύσει την ανάπτυξη και την εξακολούθηση της συμμετοχής ενός βασικού πυρήνα μακροχρόνιων μετόχων, θα εγκρίνει τη διάρθρωση δικαιωμάτων ψήφου εμπιστοσύνης, σύμφωνα με τα οποία οι μέτοχοι της Fiat, που είναι παρόντες ή εκπροσωπήθηκαν δια πληρεξουσίου στη συνέλευση των μετόχων της Fiat, οι οποίοι κλήθηκαν να ψηφίσουν επί της προτάσεως και οι οποίοι συνέχισαν να κρατούν τις μετοχές τους μέχρι το κλείσιμο, ανεξαρτήτως πώς ψήφισαν, έχουν δικαίωμα να λάβουν ειδικές μετοχές με δικαίωμα ψήφου ίσου αριθμού με τις νέο-εκδοθείσες κοινές ονομαστικές μετοχές της FCA, που λαμβάνουν. Οι ειδικές μετοχές με δικαίωμα ψήφου θα υπόκεινται σε ειδικούς όρους και προϋποθέσεις.

Μετά το κλείσιμο, οι μέτοχοι οι οποίοι κρατούν τις κοινές τους μετοχές της FCA για τουλάχιστον τρία χρόνια θα είχαν επίσης το δικαίωμα να συμμετάσχουν στη διάρθρωση δικαιωμάτων ψήφου εμπιστοσύνης.

Οι μέτοχοι της FCA θα έχουν το δικαίωμα για ψήφο εμπιστοσύνης μέχρι να μεταφέρουν τις κοινές τους μετοχές. Αυτή η δομή σκοπεύει να διευκολύνει μια στέρεα βάση μετόχων και να επιβραβεύσει τη μακροχρόνια κτήση μετοχών, επιτρέποντας ταυτόχρονα στον Όμιλο ενισχυμένη ευελιξία για να επιδιώξει στρατηγικές ευκαιρίες.

H προτεινόμενη συναλλαγή υπόκειται στην συναίνεση και τη τελική τεκμηρίωση από το Διοικητικό Συμβούλιο της Fiat και τους μετόχους.

Η συναλλαγή θα υπόκειται επίσης σε περιορισμένες συνθήκες κλεισίματος, περιλαμβάνοντας την εισαγωγή στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης και με ανώτατο όριο 500 εκατομμύρια ευρώ για την άσκηση δικαιωμάτων υπαναχώρησης σύμφωνα με το Ιταλικό δίκαιο από τους μετόχους της Fiat και με τα αντίθετα δικαιώματα από τους πιστωτές της Fiat. Η εισαγωγή στο Χρηματιστήριο MTA του Μιλάνου αναμένεται να συμβεί εφόσον έχει ξεκινήσει η διαπραγμάτευση στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης.

Η συναλλαγή αναμένεται να ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του έτους.

Ο Όμιλος θα παρουσιάσει ένα μακροπρόθεσμο επιχειρηματικό πλάνο στην οικονομική κοινότητα στις αρχές του Μαΐου 2014.
Πηγή: emea.gr

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Αγορά μοτοσυκλέτας, σκούτερ ή παπιού με άτοκες δόσεις χωρίς δάνειο από τράπεζα

Αγορά μοτοσυκλέτας, σκούτερ ή παπιού με άτοκες δόσεις Θέλετε να προβείτε στην αγορά μοτοσυκλέτας, σκούτερ ή παπιού με 36 άτοκες δόσεις και χωρίς δάνειο από τράπεζα; Και όμως γίνεται...Δείτε πώς:

Online εφαρμογή εκτίμησης αξίας μεταχειρισμένων αυτοκινήτων

Η εφαρμογή AUTOSCAN είναι μια μηχανή προσεγγιστικής εκτίμησης αξίας μεταχειρισμένων αυτοκινήτων, βασιζόμενη στην επεξεργασία μεταβλητών παραγόντων που επηρεάζουν την εμπορική μεταπωλητική τους αξία σε ετήσια βάση. Το ανθρώπινο δυναμικό της δραστηριοποιείται στον χώρο του αυτοκινήτου καθημερινά, διατηρώντας βάσεις δεδομένων σχετικά με τα χαρακτηριστικά της εμπορικής αξίας των μεταχειρισμένων αυτοκινήτων της ελληνικής αγοράς καταγράφοντας την διαδικασία αγοραπωλησίας τους. Αντλεί πολύτιμες πληροφορίες από τεχνικές και εμπορικές παραμέτρους που συνεχώς μεταβάλουν την οικονομική...

Αυτοκίνητα-ευκαιρίες: Το τμήμα μεταχειρισμένων - κατασχεμένων αυτοκινήτων της Eurobank δίνει αυτοκίνητα με 600-800 ευρώ! Ελέγξτε αν αξίζουν με 45 ευρώ παίρνοντας 10σέλιδη τεχνική αναφορά!

Το τμήμα μεταχειρισμένων - κατασχεμένων αυτοκινήτων της Eurobank δίνει αυτοκίνητα με 600-800 ευρώ! Το αρμόδιο τμήμα μεταχειρισμένων - κατασχεμένων αυτοκινήτων της Eurobank δίνει προς πώληση νέα αυτοκίνητα-προσφορές με πολύ χαμηλές τιμές και πού ξέρεις με λϊγο καλό ψάξιμο - και αρκετή τύχη -  ίσως βρείς αυτό που σε ενδιαφέρει χωρίς να πονέσει ιδιαίτερα η τσέπη σου...