Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Φθηνότερες μετακινήσεις με τη FIAT με την τοποθέτηση κινητήρων με εναλλακτικά καύσιμα σε νέα μοντέλα της


Η εταιρία δίνει ώθηση στην ελληνική αγορά αυτοκινήτου παρέχοντας κινητήρες με εναλλακτικά καύσιμα σε νέα μοντέλα της.

Με μια μοναδική καινοτομία στο χώρο του αυτοκινήτου, ο Όμιλος αυτοκινήτων της FIAT έχοντας μακρά εμπειρία στους κινητήρες στη χρήση εναλλακτικών καυσίμων, απαντά στην ανάγκη των καταναλωτών για φθηνότερες μετακινήσεις διαθέτοντας στην αγορά δύο από τα κορυφαία μοντέλα της μάρκας, που εφοδιάζονται με διπλό σύστημα τροφοδοσίας καυσίμου (bi-fuel) δηλαδή εκτός από βενζίνη λειτουργούν και με υγραέριο (LPG).

Συγκεκριμένα, τα μοντέλα Panda και Punto Evo διατίθενται στην ελληνική αγορά με τη νέα σειρά κινητήρων διπλού...
καυσίμου, οι οποίοι εξασφαλίζουν πιο «καθαρό» καύσιμο σε τιμές πιο χαμηλές από τις αντίστοιχες των παραδοσιακών μορφών ενέργειας. Οι διαθέσιμοι κινητήρες για το Panda είναι ο 1.2 λίτρων 69 ίππων και για το Punto Evo ο 1,4 λίτρων 77 ίππων. Και οι δύο κινητήρες καλύπτουν τις προδιαγραφές Euro5.

Ένα σημαντικό πλεονέκτημα των υγραεριοκίνητων Fiat, εκτός από τη μεγαλύτερη οικονομία που εξασφαλίζουν εξαιτίας της σημαντικά χαμηλότερης τιμής του υγραερίου σε σχέση με τη βενζίνη, και τη μείωση των εκπομπών ρύπων (όλων των ρύπων και όχι μόνο του CO2) που προσφέρουν σε σχέση με την καύση βενζίνης, είναι και η αυξημένη αυτονομία λόγω της ύπαρξης δύο ρεζερβουάρ καυσίμου (βενζίνη – υγραέριο). Με τον τρόπο αυτό εξασφαλίζεται ότι ο οδηγός έχει τη δυνατότητα επιλογής ανάλογα με τις ανάγκες του και το δίκτυο τροφοδότησης που υπάρχει σε κάθε περιοχή της χώρας στην οποία βρίσκεται.

Η φιάλη υγραερίου είναι τοποθετημένη στο χώρο της ρεζέρβας και έχει χωρητικότητα 31 λίτρα για το Panda και 38 λίτρα για το Punto Evo. Η αλλαγή του καυσίμου γίνεται μέσω ενός διακόπτη που τοποθετείται κοντά στη θέση του οδηγού, ώστε να είναι εύκολη η ενεργοποίησή του ακόμα και εν κινήσει.

Οι νέοι κινητήρες αποτελούν προϊόν συνεργασίας της Fiat Powertrain Technologies (FPT) και της εταιρείας Landi Renzo και τοποθετούνται απευθείας στο εργοστάσιο παραγωγής. Κάθε κινητήρας έχει τροποποιηθεί ειδικά για να μπορεί να φιλοξενήσει την χρήση υγραερίου, ενώ η αξιοπιστία αυτών των κινητήρων εξασφαλίζεται από ένα πρόγραμμα δοκιμών σε περισσότερα από 400.000 χιλιόμετρα συνεχούς λειτουργίας. Από τις αρχές του 2000 έχουν πουληθεί πανευρωπαϊκά περίπου 400.000 μονάδες (επιβατικά και επαγγελματικά μοντέλα) ενώ η εφαρμογή με υγραέριο είχε προηγηθεί στα μοντέλα Fiat.

Τα μοντέλα Panda και Punto Evo διατίθενται μέσω του επίσημου δικτύου της Fiat Hellas και καλύπτονται από την επίσημη εργοστασιακή εγγύηση (24 μήνες) που ισχύει για όλα τα αυτοκίνητά της. Η εγγύηση αυτή καλύπτει και το εργοστασιακό σύστημα υγραερίου.

H FΙΑΤ SpA συνεχίζει να αποδεικνύει έμπρακτα τη δέσμευσή της στην προσπάθεια προστασίας του πλανήτη από ρυπογόνες ανθρώπινες δραστηριότητες αντιμετωπίζοντας με ιδιαίτερη ευαισθησία και δυναμικές λύσεις την ανάγκη προσαρμογής της αυτοκίνησης. Η συνεχής έρευνα της FIAT SpA σε θέματα προστασίας του περιβάλλοντος δεν περιορίζεται απλώς στην προσπάθεια μείωσης της εκπομπής ρύπων από τα αυτοκίνητα, αλλά επιδιώκει αυτή η μείωση να γίνεται και με τεχνολογίες και μεθόδους που είναι πάνω από όλα οικονομικά προσιτές για όλους τους οδηγούς. Για τέταρτη συνεχή χρονιά, η Fiat Automobiles πέτυχε τα χαμηλότερα επίπεδα εκπομπών CO2 για τα οχήματα που πουλήθηκαν στην Ευρώπη το 2010, με μέση μέτρηση 123,1 g/km (4,7 g/km κάτω από το μέσο όρο του 2009).

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Αγορά μοτοσυκλέτας, σκούτερ ή παπιού με άτοκες δόσεις χωρίς δάνειο από τράπεζα

Αγορά μοτοσυκλέτας, σκούτερ ή παπιού με άτοκες δόσεις Θέλετε να προβείτε στην αγορά μοτοσυκλέτας, σκούτερ ή παπιού με 36 άτοκες δόσεις και χωρίς δάνειο από τράπεζα; Και όμως γίνεται...Δείτε πώς:

Online εφαρμογή εκτίμησης αξίας μεταχειρισμένων αυτοκινήτων

Η εφαρμογή AUTOSCAN είναι μια μηχανή προσεγγιστικής εκτίμησης αξίας μεταχειρισμένων αυτοκινήτων, βασιζόμενη στην επεξεργασία μεταβλητών παραγόντων που επηρεάζουν την εμπορική μεταπωλητική τους αξία σε ετήσια βάση. Το ανθρώπινο δυναμικό της δραστηριοποιείται στον χώρο του αυτοκινήτου καθημερινά, διατηρώντας βάσεις δεδομένων σχετικά με τα χαρακτηριστικά της εμπορικής αξίας των μεταχειρισμένων αυτοκινήτων της ελληνικής αγοράς καταγράφοντας την διαδικασία αγοραπωλησίας τους. Αντλεί πολύτιμες πληροφορίες από τεχνικές και εμπορικές παραμέτρους που συνεχώς μεταβάλουν την οικονομική...

Αυτοκίνητα-ευκαιρίες: Το τμήμα μεταχειρισμένων - κατασχεμένων αυτοκινήτων της Eurobank δίνει αυτοκίνητα με 600-800 ευρώ! Ελέγξτε αν αξίζουν με 45 ευρώ παίρνοντας 10σέλιδη τεχνική αναφορά!

Το τμήμα μεταχειρισμένων - κατασχεμένων αυτοκινήτων της Eurobank δίνει αυτοκίνητα με 600-800 ευρώ! Το αρμόδιο τμήμα μεταχειρισμένων - κατασχεμένων αυτοκινήτων της Eurobank δίνει προς πώληση νέα αυτοκίνητα-προσφορές με πολύ χαμηλές τιμές και πού ξέρεις με λϊγο καλό ψάξιμο - και αρκετή τύχη -  ίσως βρείς αυτό που σε ενδιαφέρει χωρίς να πονέσει ιδιαίτερα η τσέπη σου...