Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

ΟΔΙΚΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑ: Βράβευση μαθητών πανελλήνιου διαγωνισμού με θέμα «Παιδιά και Οδηγοί προσέχουμε μαζί»

Με αφορμή την παγκόσμια ημέρα έναρξης του σχεδίου δράσης για την οδική ασφάλεια 2011-2020, σύμφωνα με απόφαση της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ, το Υπουργείο Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων, στο πλαίσιο της ευρύτερης πολιτικής για την οδική ασφάλεια στη χώρα μας, προκήρυξε, σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, πανελλήνιο διαγωνισμό ζωγραφικής για παιδιά 4ης, 5ης και 6ης δημοτικού με θέμα «Παιδιά και Οδηγοί προσέχουμε μαζί».

Σε ειδική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε πρόσφατα στο αμφιθέατρο του Υπουργείου, βραβεύτηκαν οι μικροί μαθητές:


1ο βραβείο: Ζήκου Μ., 12θέσιο Δημοτικό Σχολείο Ν.Χηλής Αλεξανδρούπολη
2ο βραβείο: Αποστόλου Μ., 10ο Δημοτικό Σχολείο Χαλκίδας
3ο βραβείο: Πάτης Ν., Πελεκίδης Γ. και Ποτοσίδης Τ., 4ο Δημοτικό Σχολείο Βέροιας, ομαδικό, τάξη Δ2.
Με την συμβολή των ΕΛΤΑ το πρώτο βραβείο θα τυπωθεί σε γραμματόσημο.
Στην έναρξη της εκδήλωσης ο Υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Δημήτρης Ρέππας, τόνισε ότι «έχουμε λιγότερα θύματα τροχαίων ατυχημάτων μέσα στο 2010 σε σχέση με το 2009 και τα μηνύματα είναι ακόμη πιο θετικά για το 2011. Αυτό όμως δεν μας ικανοποιεί», είπε. «Ένας νεκρός, είναι νεκρός. Ένας τραυματίας, είναι τραυματίας. Άρα λοιπόν η προσπάθειά μας συνεχίζεται και θέλω σε αυτή την προσπάθεια κι εσάς, γιατί εσείς μπορείτε να επηρεάσετε περισσότερο από τον αστυνομικό, περισσότερο από το Υπουργείο, περισσότερο και από το νόμο, τους γονείς σας οδηγούς.

Αν, ακόμη και να σας το προτείνουν, δεν δέχεστε να καθήσετε στο μπροστινό κάθισμα του αυτοκινήτου, όταν είστε στο αυτοκίνητο χρησιμοποιείτε πάντα τη ζώνη ασφαλείας, όταν κάνετε ποδήλατο φοράτε πάντα το κράνος και χρησιμοποιείτε τον ποδηλατόδρομο, ή όπου δεν υπάρχει κινείστε με πολύ μεγάλη προσοχή στο πεζοδρόμιο, αν εσείς λέτε στον πατέρα σας, στη μητέρα σας να προσέχει το ΣΤΟΠ που εσείς βλέπετε, ή να μην περνάει ποτέ με κόκκινο ή πορτοκαλί, εσείς μπορείτε να επηρεάσετε πολύ περισσότερο από οποιονδήποτε άλλο, την οδηγική συμπεριφορά τη δική μας».

Ο Υπουργός παρατήρησε και παρότρυνε τα παιδιά: «Εμείς έχουμε πολλά να κάνουμε που δυστυχώς δεν τα έχουμε πετύχει ως τώρα, εσείς όμως από τη δική σας πλευρά, να μείνετε το ίδιο ευαίσθητοι καθώς θα περνούν τα χρόνια, να μείνετε το ίδιο ρομαντικοί ακόμη και αν η ηλικία σας ή οι καθημερινές ανάγκες της ζωής δεν σας το επιτρέπουν, ώστε ο κόσμος να γίνει καλύτερος. Και ο κόσμος θα γίνει καλύτερος, αν εσείς τώρα με τέτοιες δράσεις δείξετε ότι μπορούμε να έχουμε για την Ελλάδα μια πολιτική για την Οδική Ασφάλεια και μπορούμε να έχουμε αύριο στην ηγεσία, στην κορυφή της κοινωνίας μας, αν εσείς ως ώριμοι πολίτες, οδηγήσετε αυτή την χώρα όχι μόνο με οδική αλλά και με κοινωνική ασφάλεια».

Στο χαιρετισμό του ο Yφυπουργός Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων Σπύρος Βούγιας τόνισε ότι στόχος του Yπουργείου είναι να αναπτυχθεί η παιδεία και η κουλτούρα κυκλοφοριακής αγωγής από τις πρώτες τάξεις του δημοτικού, ώστε ακόμα και τα ίδια τα παιδιά να «εκπαιδεύουν» τους γονείς τους, τονίζοντας σχετικά:

«Στόχος της πολιτικής μας είναι να ευαισθητοποιήσουμε τα παιδιά και τους νέους μας σε θέματα ασφαλούς μετακίνησης (είτε ως πεζοί, είτε ως οδηγοί), αλλά και αλληλοσεβασμό με τους άλλους χρήστες της οδού, να συνειδητοποιήσουν τις επιπτώσεις των παραμέτρων που αυξάνουν την πιθανότητα πρόκλησης ατυχήματος (π.χ. οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ, χρήση κινητού, υπερβολική ταχύτητα, παραβίαση προτεραιότητας κ.λπ.), τις παραμέτρους που μειώνουν την προστασία του χρηστή (π.χ. οδήγηση χωρίς κράνος ή ζώνη ασφαλείας, μη χρήση παιδικού καθίσματος) και να τους ενεργοποιήσουμε ώστε να συμμετέχουν δυναμικά στη διαμόρφωση μίας νέας συμπεριφοράς στο δρόμο, να δημιουργήσουν ένα νέο και ασφαλές μέλλον. Το Υπουργείο μας, στη συνεχή του προσπάθεια για την εκπαίδευση των παιδιών, έχει κατασκευάσει 101 πάρκα κυκλοφοριακής αγωγής τα οποία λειτουργούν από τους αντίστοιχους δήμους, στα οποία τα παιδιά εκπαιδεύονται στα σήματα του Κ.Ο.Κ. και στους κανόνες ασφαλούς μετακίνησης».

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, επίσημοι, μαθητές και προσκεκλημένοι επισκέφθηκαν την έκθεση ζωγραφικής παιδιών με θέμα την οδική ασφάλεια, ενώ παρακολούθησαν την θεατρική παράσταση από τα παιδιά του δημοτικού σχολείου «Χέλμειο», με τίτλο «Κίνδυνος και Ασφάλεια».

Μετά τις βραβεύσεις ακολούθησε διαδραστικό παιχνίδι στο αίθριο του Υπουργείου με σκοπό την εκπαίδευση για σωστή συμπεριφορά στο δρόμο, ενημέρωση για τα σήματα του Κ.Ο.Κ., και άλλες εκπαιδευτικές δραστηριότητες με τη συμβολή των εκπαιδευτικών.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Αγορά μοτοσυκλέτας, σκούτερ ή παπιού με άτοκες δόσεις χωρίς δάνειο από τράπεζα

Αγορά μοτοσυκλέτας, σκούτερ ή παπιού με άτοκες δόσεις Θέλετε να προβείτε στην αγορά μοτοσυκλέτας, σκούτερ ή παπιού με 36 άτοκες δόσεις και χωρίς δάνειο από τράπεζα; Και όμως γίνεται...Δείτε πώς:

Online εφαρμογή εκτίμησης αξίας μεταχειρισμένων αυτοκινήτων

Η εφαρμογή AUTOSCAN είναι μια μηχανή προσεγγιστικής εκτίμησης αξίας μεταχειρισμένων αυτοκινήτων, βασιζόμενη στην επεξεργασία μεταβλητών παραγόντων που επηρεάζουν την εμπορική μεταπωλητική τους αξία σε ετήσια βάση. Το ανθρώπινο δυναμικό της δραστηριοποιείται στον χώρο του αυτοκινήτου καθημερινά, διατηρώντας βάσεις δεδομένων σχετικά με τα χαρακτηριστικά της εμπορικής αξίας των μεταχειρισμένων αυτοκινήτων της ελληνικής αγοράς καταγράφοντας την διαδικασία αγοραπωλησίας τους. Αντλεί πολύτιμες πληροφορίες από τεχνικές και εμπορικές παραμέτρους που συνεχώς μεταβάλουν την οικονομική...

Αυτοκίνητα-ευκαιρίες: Το τμήμα μεταχειρισμένων - κατασχεμένων αυτοκινήτων της Eurobank δίνει αυτοκίνητα με 600-800 ευρώ! Ελέγξτε αν αξίζουν με 45 ευρώ παίρνοντας 10σέλιδη τεχνική αναφορά!

Το τμήμα μεταχειρισμένων - κατασχεμένων αυτοκινήτων της Eurobank δίνει αυτοκίνητα με 600-800 ευρώ! Το αρμόδιο τμήμα μεταχειρισμένων - κατασχεμένων αυτοκινήτων της Eurobank δίνει προς πώληση νέα αυτοκίνητα-προσφορές με πολύ χαμηλές τιμές και πού ξέρεις με λϊγο καλό ψάξιμο - και αρκετή τύχη -  ίσως βρείς αυτό που σε ενδιαφέρει χωρίς να πονέσει ιδιαίτερα η τσέπη σου...