Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟΥ ΟΔΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ "ΠΑΝΟΣ ΜΥΛΩΝΑΣ" ΣΤΗ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΤΟΥ Ο.Η.Ε., 27-29 Απριλίου 2011

Συμμετοχή του Ι.Ο.ΑΣ. «Πάνος Μυλωνάς» στη διοργάνωση του ΟΗΕ για την έναρξη της δεκαετίας δράσεων για την Οδικής Ασφάλειας 2011-2020.

Το Ι.Ο.ΑΣ. «Πάνος Μυλωνάς» προσκλήθηκε και συμμετείχε στη διοργάνωση της UNECE για τη δεκαετία δράσεων για την Οδική Ασφάλεια προκειμένου να παρουσιάσει την πρωτοβουλία του Ινστιτούτου “Scouting and Global Road Safety”, μια πρωτοβουλία που υπό την αιγίδα του Ο.Η.Ε. θα ενταχθεί στη δράση της δεκαετίας για την Οδική Ασφάλεια (UNDecade) του οποίου η επίσημη έναρξη θα γίνει παγκόσμια την 11η Μαΐου 2011. Το πρόγραμμα που ξεκινάει με πρωτοβουλία του Ι.Ο.ΑΣ. «Πάνος Μυλωνάς» και του Σ.Ε.Π.(Σώμα Ελλήνων Προσκόπων) σε συνεργασία με το Σώμα Προσκόπων της Ιρλανδίας και του Οργανισμού Οδικής Ασφάλειας της Ιρλανδίας (RSA) έχει ήδη ενημερώσει και επεκταθεί σε άλλες χώρες με σκοπό τη διάδοση του σε όλες τις χώρες του κόσμου. Η επίσημη έναρξη του εν λόγω προγράμματος και η παρουσίαση των επί μέρους δράσεων του θα γίνουν στη Σουηδία παρουσία συμμετεχόντων από 160 χώρες και με τη συμμετοχή 45.000 προσκόπων που θα συμμετέχουν στο Παγκόσμιο Προσκοπικό Χωριό με δράσεις που θα διαρκέσουν για 12 μέρες.

Στη διοργάνωση του ΟΗΕ, που πραγματοποιήθηκε στο Βελιγράδι 27 με 29 Απριλίου, συμμετείχαν εκπρόσωποι...
Κυβερνήσεων και Υπουργοί Μεταφορών και Επικοινωνιών, Εσωτερικών και Παιδείας καθώς και Μ.Κ.Ο. και ειδικοί του χώρου της Οδικής Ασφάλειας, από χώρες όπως η Αρμενία, η Γεωργία, η Αυστρία, το Αζερμπαϊτζάν, η Λευκορωσία, το Βέλγιο, Βοσνία και Ερζεγοβίνη, Κροατία, Δανία, Γεωργία, Ιταλία, Μαυροβούνιο, Νιγηρία, Πολωνία, Ρουμανία, Ρωσία, Σερβία, Σουηδία, Τουρκία και Ηνωμένες Πολιτείες.

Ο Πρέσβης, Λεωνίδας Χρυσανθόπουλος, Γενικός Γραμματέας του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας Εύξεινου Πόντου μίλησε κατά την έναρξη του συνεδρίου.

Από την Ελλάδα πέραν του Ινστιτούτου, που εκπροσωπήθηκε από την Πρόεδρο του Δ.Σ. Βασιλική Δανέλλη – Μυλωνά, την πρόοδο σε θέματα Οδικής Ασφάλειας παρουσίασε ο Υφυπουργός Μεταφορών Επικοινωνιών και Δικτύων, κύριος Σπύρος Βούγιας ενώ από τον Πρόεδρο της ΟΦΑΕ κ. Α. Κενανίδη παρουσιάστηκαν οι στόχοι και οι πρωτοβουλίες της Ομοσπονδίας.

Αξίζει να σημειωθεί εδώ η πρωτοβουλία της Σερβίας σχετικά με τα έσοδα από τα πρόστιμα από παραβάσεις των οδηγών των οποίων το 70% διατίθεται στην Τροχαία για θέματα Οδικής Ασφάλειας και ειδικότερα στην εκπαίδευση των αστυνομικών της Τροχαίας καθώς και την προμήθεια σύγχρονου εξοπλισμού για την ενίσχυση της Οδικής Ασφάλειας. Το υπόλοιπο 30% διατίθεται στους Δήμους για έργα που αφορούν στην Οδική Ασφάλεια και την πρόληψη των τροχαίων και συγκεκριμένα στη βελτίωση της ασφάλειας των επικίνδυνων σημείων και συντήρηση και σήμανση του Οδικού Δικτύου. Αξιοσημείωτο επίσης είναι το έργο αλλά και η ενίσχυση των αμοιβών του προσωπικού της Τροχαίας σε χώρες με όχι ιδιαίτερη οικονομική ευρωστία όπως η Γεωργία που όμως όπως παρουσίασαν δίνουν προτεραιότητα στα ζητήματα Οδικής Ασφάλειας.
Τέλος, εντυπωσιακή είναι η πρόοδος γενικότερα των χωρών της Μαύρης Θάλασσας βάσει των αποτελεσμάτων που παρουσίασαν στο θέμα της Οδικής Ασφάλειας και της πρόληψης τροχαίων δυστυχημάτων.


Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Αγορά μοτοσυκλέτας, σκούτερ ή παπιού με άτοκες δόσεις χωρίς δάνειο από τράπεζα

Αγορά μοτοσυκλέτας, σκούτερ ή παπιού με άτοκες δόσεις Θέλετε να προβείτε στην αγορά μοτοσυκλέτας, σκούτερ ή παπιού με 36 άτοκες δόσεις και χωρίς δάνειο από τράπεζα; Και όμως γίνεται...Δείτε πώς:

Online εφαρμογή εκτίμησης αξίας μεταχειρισμένων αυτοκινήτων

Η εφαρμογή AUTOSCAN είναι μια μηχανή προσεγγιστικής εκτίμησης αξίας μεταχειρισμένων αυτοκινήτων, βασιζόμενη στην επεξεργασία μεταβλητών παραγόντων που επηρεάζουν την εμπορική μεταπωλητική τους αξία σε ετήσια βάση. Το ανθρώπινο δυναμικό της δραστηριοποιείται στον χώρο του αυτοκινήτου καθημερινά, διατηρώντας βάσεις δεδομένων σχετικά με τα χαρακτηριστικά της εμπορικής αξίας των μεταχειρισμένων αυτοκινήτων της ελληνικής αγοράς καταγράφοντας την διαδικασία αγοραπωλησίας τους. Αντλεί πολύτιμες πληροφορίες από τεχνικές και εμπορικές παραμέτρους που συνεχώς μεταβάλουν την οικονομική...

Αυτοκίνητα-ευκαιρίες: Το τμήμα μεταχειρισμένων - κατασχεμένων αυτοκινήτων της Eurobank δίνει αυτοκίνητα με 600-800 ευρώ! Ελέγξτε αν αξίζουν με 45 ευρώ παίρνοντας 10σέλιδη τεχνική αναφορά!

Το τμήμα μεταχειρισμένων - κατασχεμένων αυτοκινήτων της Eurobank δίνει αυτοκίνητα με 600-800 ευρώ! Το αρμόδιο τμήμα μεταχειρισμένων - κατασχεμένων αυτοκινήτων της Eurobank δίνει προς πώληση νέα αυτοκίνητα-προσφορές με πολύ χαμηλές τιμές και πού ξέρεις με λϊγο καλό ψάξιμο - και αρκετή τύχη -  ίσως βρείς αυτό που σε ενδιαφέρει χωρίς να πονέσει ιδιαίτερα η τσέπη σου...