Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

1η Σ.Ο.Α.Α. Ανάβαση Ριτσώνας: ολλές αλλαγές σε σχέση με το πρόσφατο παρελθόν θα έχει η φετινή Ανάβαση Ριτσώνας (4-5 Ιουνίου)

Πολλές αλλαγές σε σχέση με το πρόσφατο παρελθόν θα έχει η φετινή Ανάβαση Ριτσώνας, η 1η Σ.Ο.Α.Α. Ανάβαση Ριτσώνας (4-5 Ιουνίου 2011) που θα αποτελέσει την πρώτη εμπλοκή του Συνδέσμου Οδηγού Αγώνων Αυτοκινήτου στα οργανωτικά ενός αγώνα. Σε συνέντευξη Τύπου που παραχωρήθηκε σε κεντρικό ξενοδοχείο, κίνηση που δείχνει επίσης τη σοβαρότητα της προσέγγισης του αγώνα και σε επίπεδο προβολής των προσπαθειών, ο πρόεδρος του Συνδέσμου, Γιώργος Κοσμόπουλος εξήγησε τόσο το υπόβαθρο της απόφασης να ασχοληθεί οργανωτικά ο Σ.Ο.Α.Α., από κοινού με την Αγωνιστική Λέσχη της Τρίπολης, όσο και τις λεπτομέρειες οι οποίες θα κάνουν τη διαφορά σε σχέση με τις υπόλοιπες εγχώριες διοργανώσεις.

Η 1η Σ.Ο.Α.Α. Ανάβαση Ριτσώνας θα είναι ο τέταρτος αγώνας του φετινού Πανελληνίου Πρωταθλήματος Αναβάσεων και αποτελεί σταθμό στη φετινή χρονιά τόσο σε ό,τι έχει να κάνει με τις...
συμμετοχές που θα προσελκύσει, όσο και σε ό,τι έχει να κάνει με το ενδιαφέρον που θα δείξουν οι θεατές σε μια δύσκολη εποχή. Πρώτο νέο χαρακτηριστικό είναι ο χώρος των πιτς που φέτος δεν θα είναι στη διαδρομή μέχρι την αφετηρία του αγώνα, αλλά στις εγκαταστάσεις της Σωληνουργίας Ελλάδας (αυτής που οι περισσότεροι γνωρίζουμε ως Μηχανική). Σε κλειστό χώρο λοιπόν, μέσα σε ένα τολ που έχει παραχωρήσει η εταιρεία στους οργανωτές θα γίνει ο τεχνικός έλεγχος καθώς και θα στεγαστούν υπηρεσίες του αγώνα, ενώ στον περιβάλλοντα χώρο τα αγωνιστικά αυτοκίνητα, οι μηχανικοί, οι οδηγοί και οι επισκέπτες θα έχουν σαφώς περισσότερο χώρο να κινηθούν με άνεση και να δημιουργήσουν μια όμορφη και τακτοποιημένη εικόνα service την οποία θα μπορούν να επισκέπτονται και οι θεατές.

Μέσα στις εγκαταστάσεις αυτές το Σάββατο το απόγευμα, μετά τις δοκιμές των οδηγών, οι οργανωτές έχουν σχεδιάσει μια γιορτή με μουσική, μπουφέ και άλλα, προκειμένου οι οδηγοί και όλοι οι παρευρισκόμενοι να αισθανθούν πως βρίσκονται σε γιορτινή ατμόσφαιρα. Στο ίδιο πλαίσιο και προκειμένου να αποφευχθούν διαδικαστικές ελλείψεις του παρελθόντος έχει προβλεφθεί η παρουσία δύο διαφορετικών ηχητικών συστημάτων. Το ένα θα χρησιμοποιηθεί για την ενημέρωση των θεατών στις στροφές γύρω από την εξέλιξη του αγώνα και το άλλο για την ενημέρωση των οδηγών στα πιτς προκειμένου να μην υπάρχουν άσκοπες καθυστερήσεις. Επιπλέον αυτών ο αγώνας θα μεταδίδεται και από τοπικό ραδιόφωνο, ενώ ήδη υπάρχει διαθέσιμο σε οποιονδήποτε ενδιαφερόμενο το διαφημιστικό σποτ της Ανάβασης για την προβολή του αγώνα.

Παράλληλα ο δρόμος προς την αφετηρία θα χρησιμοποιηθεί ως πάρκινγκ για τους θεατές και στη διαδρομή που θα κλείσει από τις 08:30 το πρωί της Κυριακής, δηλαδή μιάμιση ώρα πριν τον αγώνα, θα κινούνται μόνο τα αυτοκίνητα της οργάνωσης και δύο πούλμαν που θα μεταφέρουν θεατές στις στροφές της διαδρομής.

Στο κομμάτι της ασφάλειας όπως επεσήμανε ο κ. Κοσμόπουλος δεν έγινε η παραμικρή έκπτωση παρά το γεγονός πως η τοπική αυτοδιοίκηση δεν είχε τη δυνατότητα να κάνει όλες τις επισκευές του δρόμου που θα ήταν επιθυμητές. Παρόλα αυτά η υποστήριξη σε εξοπλισμό και τεχνογνωσία ήταν σημαντική από το Δήμο Χαλκιδέων, υπό την αιγίδα του οποίου γίνεται εξάλλου ο αγώνας. Έτσι κομμάτια που έχουν επισημανθεί ως επικίνδυνα για την παρουσία θεατών θα φροντίσουν οι διοργανωτές να μην είναι προσβάσιμα ή να είναι δύσκολα προσβάσιμα ώστε να μειωθεί σημαντικά οποιοσδήποτε κίνδυνος.

Σχετικά με την απόφαση να εμπλακεί ο Σύνδεσμος Οδηγών ως οργανωτής ο κ. Κοσμόπουλος εξήγησε πως ήταν μια ιδέα του προέδρου της Ομοσπονδίας Μηχανοκίνητου Αθλητισμού Ελλάδος, Μανώλη Χαλιβελάκη, η οποία πήρε σάρκα και οστά χάρη στην εμπιστοσύνη χωρίς δεύτερη σκέψη που έδειξε το Διοικητικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας και η Εθνική Επιτροπή Αγώνων Αυτοκινήτου. Παρών στην συνέντευξη Τύπου ήταν και ο Σταμάτης Κατσίμης από το προεδρείο του Σ.Ο.Α.Α. ο οποίος τόνισε πως έχει γίνει σκληρή δουλειά από όλους τους ανθρώπους του Συνδέσμου που θέλουν να δημιουργήσουν έναν όμορφο και λαμπερό αγώνα και γιατί όχι ένα θεσμό που θα αποτελεί τη γιορτή των οδηγών σε ετήσια βάση.

Από πλευράς Ο.Μ.Α.Ε. ο Αντιπρόεδρος της ΕΘ.ΕΠ.Α. Επαμεινώνδας Φατούρος εξήγησε πως η απόφαση για την ανάληψη ττης διοργάνωσης του αγώνα από το Σ.Ο.Α.Α. ήταν πέραν όλων των υπολοίπων και μια καλή ευκαιρία για τους οδηγούς να ζήσουν εκ των έσω μια διοργάνωση και να καταλάβουν αν όλα αυτά για τα οποία αγωνίζονται σε συνδικαλιστικό επίπεδο και ζητούν από τους διοργανωτές, είναι εφικτά, εύκολα ή δύσκολα τελικά να πραγματοποιηθούν. Σημαντικό στοιχείο τέλος το οποίο ανέφερε ο Γιώργος Κοσμόπουλος είναι πως μετά τον αγώνα, στον απολογισμό της προσπάθειας από τον Σύνδεσμο, θα υπάρξει και ένας άτυπος ισολογισμός προκειμένου να φανεί κατά πόσο μπορεί μια διοργάνωση αυτού του επιπέδου να είναι βιώσιμη ή όχι.

Η 1η Σ.Ο.Α.Α. Ανάβαση Ριτσώνας θα διεξαχθεί το Σαββατοκύριακο 4-5 Ιουνίου στη γνωστή διαδρομή. Οι αιτήσεις συμμετοχής λήγουν την Παρασκευή 27 Μαΐου. Στο συννημένο αρχείο μπορείτε να βρείτε την αίτηση συμμετοχής.

Συνημμένα

  •   Αίτηση συμμετοχής

[ΟΜΑΕ-ΕΠΑ

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Αγορά μοτοσυκλέτας, σκούτερ ή παπιού με άτοκες δόσεις χωρίς δάνειο από τράπεζα

Αγορά μοτοσυκλέτας, σκούτερ ή παπιού με άτοκες δόσεις Θέλετε να προβείτε στην αγορά μοτοσυκλέτας, σκούτερ ή παπιού με 36 άτοκες δόσεις και χωρίς δάνειο από τράπεζα; Και όμως γίνεται...Δείτε πώς:

Online εφαρμογή εκτίμησης αξίας μεταχειρισμένων αυτοκινήτων

Η εφαρμογή AUTOSCAN είναι μια μηχανή προσεγγιστικής εκτίμησης αξίας μεταχειρισμένων αυτοκινήτων, βασιζόμενη στην επεξεργασία μεταβλητών παραγόντων που επηρεάζουν την εμπορική μεταπωλητική τους αξία σε ετήσια βάση. Το ανθρώπινο δυναμικό της δραστηριοποιείται στον χώρο του αυτοκινήτου καθημερινά, διατηρώντας βάσεις δεδομένων σχετικά με τα χαρακτηριστικά της εμπορικής αξίας των μεταχειρισμένων αυτοκινήτων της ελληνικής αγοράς καταγράφοντας την διαδικασία αγοραπωλησίας τους. Αντλεί πολύτιμες πληροφορίες από τεχνικές και εμπορικές παραμέτρους που συνεχώς μεταβάλουν την οικονομική...

Αυτοκίνητα-ευκαιρίες: Το τμήμα μεταχειρισμένων - κατασχεμένων αυτοκινήτων της Eurobank δίνει αυτοκίνητα με 600-800 ευρώ! Ελέγξτε αν αξίζουν με 45 ευρώ παίρνοντας 10σέλιδη τεχνική αναφορά!

Το τμήμα μεταχειρισμένων - κατασχεμένων αυτοκινήτων της Eurobank δίνει αυτοκίνητα με 600-800 ευρώ! Το αρμόδιο τμήμα μεταχειρισμένων - κατασχεμένων αυτοκινήτων της Eurobank δίνει προς πώληση νέα αυτοκίνητα-προσφορές με πολύ χαμηλές τιμές και πού ξέρεις με λϊγο καλό ψάξιμο - και αρκετή τύχη -  ίσως βρείς αυτό που σε ενδιαφέρει χωρίς να πονέσει ιδιαίτερα η τσέπη σου...