Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Το νέο Actros, η «ναυαρχίδα» των φορτηγών της Mercedes

Το νέο Actros, η «ναυαρχίδα» των φορτηγών της Mercedes

Στις 5 Σεπτεμβρίου πραγματοποιήθηκε η Παγκόσμια πρεμιέρα του νέου Mercedes Actros στο Βερολίνο. Εν όψει της Διεθνούς Έκθεσης Επαγγελματικών Οχημάτων (ΙΑΑ) στο Ανόβερο της Γερμανίας, από 20 έως 27 Σεπτεμβρίου 2018, η Mercedes παρουσίασε την «ναυαρχίδα» στο διεθνή τύπο σε μια εντυπωσιακή «Νύχτα Πρεμιέρας».


Το νέο Actros είναι ένα φορτηγό με επαναστατικές καινοτομίες από το εργοστάσιο, οι οποίες αποδίδουν άμεσα. Το όχημα – κατά τον κατασκευαστή- αναβαθμίζει την αποδοτικότητα για τους επιχειρηματίες και την άνεση για τους οδηγούς σε πρωτοφανή επίπεδα, ενώ η κατανάλωση καυσίμου έχει μειωθεί σημαντικά.

Αυτόματη οδήγηση
Για την υποστήριξη των οδηγών καθώς και την περαιτέρω ενίσχυση της ασφάλειας και της άνεσης, η Mercedes με το Actros εισαγάγει την ημι-αυτόματη οδήγηση σε σειρά παραγωγής. Το νέο Active Drive Assist μπορεί να επιβραδύνει, να επιταχύνει και να διευθύνει το όχημα. Το σύστημα προσφέρει ημι-αυτόματη οδήγηση σε όλο το εύρος ταχυτήτων οδήγησης άνευ εξαιρέσεως.
Έως και 5% μείωση κατανάλωσης
Η κατανάλωση καυσίμου του Actros μειώθηκε για ακόμη μία φορά σε σύγκριση με τα προηγούμενα μοντέλα και επιτυγχάνει εξοικονόμηση έως και τρία τοις εκατό σε αυτοκινητόδρομους και πέντε τοις εκατό σε επαρχιακούς δρόμους. Χάρη στο MirrorCam και τους νέους πλευρικούς εκτροπείς αέρα στην καμπίνα, έχουν επιτευχθεί αεροδυναμικές βελτιώσεις. Το Predictive Powertrain Control (PPC), ένα έξυπνο σύστημα cruise control, λειτουργεί ακόμη αποδοτικότερα από πριν και μπορεί πλέον να χρησιμοποιείται και σε επαρχιακά δρομολόγια, χάρη στα πρόσθετα δεδομένα χαρτών. Επίσης, έχουν αναπτυχθεί νέες σχέσεις μετάδοσης πίσω άξονα για εξοικονόμηση καυσίμου.

Οι κύριοι καθρέφτες και οι ευρυγώνιοι καθρέφτες αντικαταστάθηκαν στο νέο Actros με το MirrorCam ως μέρος του βασικού εξοπλισμού. Το MirrorCam αντιπροσωπεύει μια τεράστια βελτίωση στα θέματα αεροδυναμικής, ασφάλειας και οδικής συμπεριφοράς. Αυτό το σύστημα παρέχει σημαντικά βελτιωμένη περιμετρική ορατότητα και αποτελείται από δύο κάμερες τοποθετημένες στο εξωτερικό του οχήματος και δύο οθόνες 15 ιντσών στις κολώνες A μέσα στην καμπίνα.

Το Active Brake Assist 5 υποστηρίζει τον οδηγό σε περίπτωση πιθανής οπίσθιας σύγκρουσης ή σύγκρουσης με πεζό που διέρχεται μπροστά από το όχημα, πλησιάζει προς το μέρος του ή στέκεται στην ίδια λωρίδα. Εάν χρειαστεί, διενεργεί πλήρη πέδηση μέχρι το όχημα να ακινητοποιηθεί αυτόματα. Το Active Brake Assist 5 λειτουργεί πλέον με ένα συνδυασμό ραντάρ και συστήματος καμερών. Το γεγονός αυτό επιτρέπει στο σύστημα να ελέγχει ακόμη καλύτερα το χώρο μπροστά από το όχημα και να αντιδρά στους ανθρώπους ακόμη πιο αποτελεσματικά.

Συνδεσιμότητα και διαισθητική λειτουργία
Το νέο Actros με το πλήρως βελτιωμένο Multimedia Cockpit προσφέρει στον οδηγό μοναδικά επίπεδα ευκολίας χειρισμού και άνεσης ενδείξεων. Δύο διαδραστικές οθόνες στο βασικό εξοπλισμό χρησιμεύουν ως κεντρική πηγή πληροφοριών στο ψηφιακό κόκπιτ οδηγού του μέλλοντος. Σε αυτές προβάλλονται τα συστήματα υποβοήθησης, καθώς και όλες οι βασικές πληροφορίες που αφορούν τον οδηγό. Η συνδεσιμότητα αποτελεί πλέον πραγματικότητα στο Actros, μια που τα smartphone μπορούν να συνδέονται μέσω του Apple CarPlay ή του Android Auto.

Οι εφαρμογές βοηθούν τον οδηγό να εκπληρώνει τις μεταφορικές εργασίες του. Το Truck Data Centre συνδέει μόνιμα το φορτηγό με το cloud και αποτελεί τη βάση για όλες τις λύσεις συνδεσιμότητας. Η παρακολούθηση του φορτηγού σε πραγματικό χρόνο μέσω του Fleetboard και του Mercedes-Benz Uptime δημιουργεί προστιθέμενη αξία για τον επιχειρηματία. Ο οδηγός απολαμβάνει, επίσης, μεγαλύτερη ευκολία χειρισμού χάρη στο νέο κλειδί με τηλεχειριστήριο που διατίθεται στο βασικό εξοπλισμό.

Σχεδίαση
Το εσωτερικό του Actros σχεδιάστηκε συστηματικά με έμφαση στον οδηγό και με γνώμονα την αρχή «από μέσα προς τα έξω». Το αποτέλεσμα είναι ένας μοντέρνος εσωτερικός χώρος φορτηγού εξοπλισμένος με το νέο Multimedia Cockpit, το οποίο εισαγάγει το Actros στην ψηφιακή εποχή. Η λειτουργία αφής, οι ευρείες οθόνες, καθώς και οι λεπτομέρειες των επιφανειών, τα στοιχεία διάκοσμου και οι ελάχιστοι αναλογικοί διακόπτες που απέμειναν, συνιστούν τα χαρακτηριστικά ενός μοντέρνου, υψηλής ποιότητας εσωτερικού. Στο εξωτερικό, η κατάργηση των συμβατικών εξωτερικών καθρεφτών προσδίδει ακόμη πιο ομοιόμορφη εμφάνιση και αρμονικές αναλογίες στο Actros. Η δυναμική σχεδίαση του MirrorCam και οι χαρακτηριστικοί μπροστινοί προβολείς με τεχνολογία LED δημιουργούν μια πρωτοποριακή εμφάνιση στο νέο Mercedes-Benz Actros.

Το νέο Actros θα είναι διαθέσιμο για παραγγελία με την έναρξη της έκθεσης Επαγγελματικών Οχημάτων IAA 2018. Τα πρώτα οχήματα θα παραδοθούν σε πελάτες την επόμενη άνοιξη. Ο προαιρετικός εξοπλισμός για τη διαμόρφωση του νέου Actros είναι πλούσιος και κάθε πελάτης θα μπορεί να παραγγείλει το Actros που ανταποκρίνεται επακριβώς στις προσωπικές του απαιτήσεις.

πηγή: Newsbeast.gr






Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Αγορά μοτοσυκλέτας, σκούτερ ή παπιού με άτοκες δόσεις χωρίς δάνειο από τράπεζα

Αγορά μοτοσυκλέτας, σκούτερ ή παπιού με άτοκες δόσεις Θέλετε να προβείτε στην αγορά μοτοσυκλέτας, σκούτερ ή παπιού με 36 άτοκες δόσεις και χωρίς δάνειο από τράπεζα; Και όμως γίνεται...Δείτε πώς:

Online εφαρμογή εκτίμησης αξίας μεταχειρισμένων αυτοκινήτων

Η εφαρμογή AUTOSCAN είναι μια μηχανή προσεγγιστικής εκτίμησης αξίας μεταχειρισμένων αυτοκινήτων, βασιζόμενη στην επεξεργασία μεταβλητών παραγόντων που επηρεάζουν την εμπορική μεταπωλητική τους αξία σε ετήσια βάση. Το ανθρώπινο δυναμικό της δραστηριοποιείται στον χώρο του αυτοκινήτου καθημερινά, διατηρώντας βάσεις δεδομένων σχετικά με τα χαρακτηριστικά της εμπορικής αξίας των μεταχειρισμένων αυτοκινήτων της ελληνικής αγοράς καταγράφοντας την διαδικασία αγοραπωλησίας τους. Αντλεί πολύτιμες πληροφορίες από τεχνικές και εμπορικές παραμέτρους που συνεχώς μεταβάλουν την οικονομική...

Αυτοκίνητα-ευκαιρίες: Το τμήμα μεταχειρισμένων - κατασχεμένων αυτοκινήτων της Eurobank δίνει αυτοκίνητα με 600-800 ευρώ! Ελέγξτε αν αξίζουν με 45 ευρώ παίρνοντας 10σέλιδη τεχνική αναφορά!

Το τμήμα μεταχειρισμένων - κατασχεμένων αυτοκινήτων της Eurobank δίνει αυτοκίνητα με 600-800 ευρώ! Το αρμόδιο τμήμα μεταχειρισμένων - κατασχεμένων αυτοκινήτων της Eurobank δίνει προς πώληση νέα αυτοκίνητα-προσφορές με πολύ χαμηλές τιμές και πού ξέρεις με λϊγο καλό ψάξιμο - και αρκετή τύχη -  ίσως βρείς αυτό που σε ενδιαφέρει χωρίς να πονέσει ιδιαίτερα η τσέπη σου...