Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Καταγγελίες για ρύπους άνω των ορίων σε Mercedes

Καταγγελίες για ρύπους άνω των ορίων σε Mercedes
Καταγγελίες για ρύπους άνω των ορίων σε Mercedes
Κατά της αυτοκινητοβιομηχανίας Daimler στρέφεται η γερμανική περιβαλλοντική ομάδα DUH λέγοντας ότι σύμφωνα με αποτελέσματα δοκιμών οι εκπομπές οξειδίου του αζώτου σε ένα από τα μοντέλα ντίζελ της Mercedes ξεπερνούν κατά πολύ τα νόμιμα ευρωπαϊκά όρια.


Η Daimler χαρακτήρισε τα αποτελέσματα για ένα όχημα C-Class 200 CDI της Mercedes «αμφισβητήσιμα», υποστηρίζοντας ότι το μοντέλο χρησιμοποιεί τεχνολογία που πληροί τα πρότυπα της ΕΕ και απείλησε να στραφεί στη δικαιοσύνη εάν «ψευδείς ισχυρισμοί» πλήξουν τη φήμη της.

Επικαλούμενη δοκιμές που πραγματοποιήθηκαν από το Πανεπιστήμιο Εφαρμοσμένων Επιστημών στη Βέρνη της Ελβετίας, η DUH ανακοίνωσε σε συνέντευξη Τύπου ότι το αυτοκίνητο, μοντέλο του 2011, εξέπεμπε οξείδιο του αζώτου (NOx) σε ποσότητες υπερδιπλάσιες των νόμιμων ορίων όταν πέρασε από έλεγχο με ζεστή μηχανή στο πλαίσιο ενός νέου κύκλου ευρωπαϊκών δοκιμών.

Η αυτοκινητοβιομηχανία αμφισβήτησε τους ισχυρισμούς της DUH. «Τα αποτελέσματα των δοκιμών είναι αμφισβητήσιμα, καθώς οι συνθήκες των δοκιμών δεν είναι ξεκάθαρες. Δεν γνωρίζουμε το συγκεκριμένο αυτοκίνητο, τη θερμοκρασία την ώρα των δοκιμών, το βάρος φορτίου», δήλωσε εκπρόσωπος της Daimler.

Η Daimler ανέφερε σε σημερινή ανακοίνωσή της ότι το όχημα που πέρασε από έλεγχο στην Ελβετία χρησιμοποιεί τεχνολογία που πιστοποιήθηκε το 2007 και πληροί τα ευρωπαϊκά πρότυπα Euro-5. Η εταιρία αναγνώρισε ότι τα αποτελέσματα δοκιμών σε κανονικές συνθήκες οδήγησης συχνά διαφέρουν από αυτά σε συνθήκες εργαστηρίου.
Πηγή: Newsbeast.gr

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Αγορά μοτοσυκλέτας, σκούτερ ή παπιού με άτοκες δόσεις χωρίς δάνειο από τράπεζα

Αγορά μοτοσυκλέτας, σκούτερ ή παπιού με άτοκες δόσεις Θέλετε να προβείτε στην αγορά μοτοσυκλέτας, σκούτερ ή παπιού με 36 άτοκες δόσεις και χωρίς δάνειο από τράπεζα; Και όμως γίνεται...Δείτε πώς:

Online εφαρμογή εκτίμησης αξίας μεταχειρισμένων αυτοκινήτων

Η εφαρμογή AUTOSCAN είναι μια μηχανή προσεγγιστικής εκτίμησης αξίας μεταχειρισμένων αυτοκινήτων, βασιζόμενη στην επεξεργασία μεταβλητών παραγόντων που επηρεάζουν την εμπορική μεταπωλητική τους αξία σε ετήσια βάση. Το ανθρώπινο δυναμικό της δραστηριοποιείται στον χώρο του αυτοκινήτου καθημερινά, διατηρώντας βάσεις δεδομένων σχετικά με τα χαρακτηριστικά της εμπορικής αξίας των μεταχειρισμένων αυτοκινήτων της ελληνικής αγοράς καταγράφοντας την διαδικασία αγοραπωλησίας τους. Αντλεί πολύτιμες πληροφορίες από τεχνικές και εμπορικές παραμέτρους που συνεχώς μεταβάλουν την οικονομική...

Αυτοκίνητα-ευκαιρίες: Το τμήμα μεταχειρισμένων - κατασχεμένων αυτοκινήτων της Eurobank δίνει αυτοκίνητα με 600-800 ευρώ! Ελέγξτε αν αξίζουν με 45 ευρώ παίρνοντας 10σέλιδη τεχνική αναφορά!

Το τμήμα μεταχειρισμένων - κατασχεμένων αυτοκινήτων της Eurobank δίνει αυτοκίνητα με 600-800 ευρώ! Το αρμόδιο τμήμα μεταχειρισμένων - κατασχεμένων αυτοκινήτων της Eurobank δίνει προς πώληση νέα αυτοκίνητα-προσφορές με πολύ χαμηλές τιμές και πού ξέρεις με λϊγο καλό ψάξιμο - και αρκετή τύχη -  ίσως βρείς αυτό που σε ενδιαφέρει χωρίς να πονέσει ιδιαίτερα η τσέπη σου...