Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Ύποπτες για αυξημένους ρύπους Daimler και BMW: Υποψίες για επανάληψη του σκανδάλου της Volkswagen

Ύποπτες για αυξημένους ρύπους Daimler και BMW
Ύποπτες για αυξημένους ρύπους Daimler και BMW: Υποψίες για επανάληψη του σκανδάλου της Volkswagen
Υπό πίεση φαίνεται να βρίσκονται οι γερμανοί κατασκευαστές αυτοκινήτων. Σε δύο δικηγορικές επιστολές που δημοσιοποιήθηκαν σήμερα, η Daimler και η BMW...
απειλούν τη γερμανική περιβαλλοντική οργάνωση Deutsche Umwelthilfe (DUH) με νομικές κυρώσεις σε περίπτωση που η οργάνωση τους επιρρίψει παραποίηση στις τιμές των ρύπων που εκπέμπονται από οχήματά των δύο εταιρειών.

Η κίνηση των δύο αυτοκινητοβιομηχανιών, όπως αναφέρει η Deutsche Welle, έρχεται ως αντίδραση στη δημοσιοποίηση ενός τεστ μέτρησης καυσαερίων και εκπομπών στο πετρελαιοκίνητο μοντέλο Mercedes C 200 CDI, το οποίο διενήργησε η ελβετική Ανώτατη Σχολή της Βέρνης κατά παραγγελία της οργάνωσης DUH. Σύμφωνα με εκπρόσωπο της οργάνωσης, το τεστ κατέδειξε σε πρώτη φάση ότι το αναγραφόμενο όριο εκπομπής των 149 μικρογραμμαρίων οξειδίου του αζώτου ανά χιλιόμετρο τηρήθηκε. Δεν συνέβη όμως το ίδιο και στους δύο επόμενους κύκλους ελέγχων που έγιναν με ζεστό τον κινητήρα του ίδιου αυτοκινήτου, με τις τιμές των εκπομπών του να διπλασιάζονται. Σε περαιτέρω αναλύσεις που έγιναν στη συνέχεια, σύμφωνα με εκπρόσωπο της DUH, οι τιμές των εκπομπών ήταν υπερδιπλάσιες του αναγραφόμενου ορίου.

H DUH επιρρίπτει ολιγωρία στις αρμόδιες αρχές
Παρόμοιες δοκιμές διενήργησε και το «frontal21», τηλεοπτικό μαγκαζίνο του δεύτερου προγράμματος της γερμανικής δημόσιας τηλεόρασης ZDF, στο μοντέλο της BMW 320d και στο επίσης πετρελαιοκίνητο VW-Passat 2.0 TDI Blue Motion. Σύμφωνα με τους συντελεστές της εκπομπής του ZDF, τα οχήματα που ελέγχθηκαν εξέπεμψαν σε κανονικές συνθήκες οδήγησης πολλαπλάσιες ποσότητες οδειξίου του αζώτου συγκριτικά με τις εργαστηριακές τιμές των εκπομπών.

Η γερμανική περιβαλλοντική οργάνωση DUH χαρακτήρισε απαράδεκτη την «ισχυρή αύξηση» στις τιμές των εκπομπών οξειδίου του αζώτου κατά την κίνηση στον δρόμο, επισημαίνοντας ότι σύμφωνα με νέα στοιχεία της ΕΕ, κάθε χρόνο περισσότεροι από 10.000 άνθρωποι πεθαίνουν στη Γερμανία εξαιτίας των επιπτώσεων που έχει στην υγεία τους ο συγκεκριμένος τύπος ρύπων. Η γερμανική περιβαλλοντική οργάνωση κάλεσε τις αρμόδιες αρχές στη χώρα να αναλάβουν δράση, επιρρίπτοντάς τους ότι έχουν επιδείξει μέχρι σήμερα ολιγωρία στο συγκεκριμένο πεδίο.

Πηγή: Newsbeast.gr



Το Autocarnet.gr σας εύχεται από καρδιάς Χρόνια Πολλά, Καλά Χριστούγεννα και ο Νέος Χρόνος που θα ανατείλει να αποτελέσε...
Δημοσιεύτηκε από Autocarnet στις Σάββατο, 19 Δεκεμβρίου 2015

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Αγορά μοτοσυκλέτας, σκούτερ ή παπιού με άτοκες δόσεις χωρίς δάνειο από τράπεζα

Αγορά μοτοσυκλέτας, σκούτερ ή παπιού με άτοκες δόσεις Θέλετε να προβείτε στην αγορά μοτοσυκλέτας, σκούτερ ή παπιού με 36 άτοκες δόσεις και χωρίς δάνειο από τράπεζα; Και όμως γίνεται...Δείτε πώς:

Online εφαρμογή εκτίμησης αξίας μεταχειρισμένων αυτοκινήτων

Η εφαρμογή AUTOSCAN είναι μια μηχανή προσεγγιστικής εκτίμησης αξίας μεταχειρισμένων αυτοκινήτων, βασιζόμενη στην επεξεργασία μεταβλητών παραγόντων που επηρεάζουν την εμπορική μεταπωλητική τους αξία σε ετήσια βάση. Το ανθρώπινο δυναμικό της δραστηριοποιείται στον χώρο του αυτοκινήτου καθημερινά, διατηρώντας βάσεις δεδομένων σχετικά με τα χαρακτηριστικά της εμπορικής αξίας των μεταχειρισμένων αυτοκινήτων της ελληνικής αγοράς καταγράφοντας την διαδικασία αγοραπωλησίας τους. Αντλεί πολύτιμες πληροφορίες από τεχνικές και εμπορικές παραμέτρους που συνεχώς μεταβάλουν την οικονομική...

Αυτοκίνητα-ευκαιρίες: Το τμήμα μεταχειρισμένων - κατασχεμένων αυτοκινήτων της Eurobank δίνει αυτοκίνητα με 600-800 ευρώ! Ελέγξτε αν αξίζουν με 45 ευρώ παίρνοντας 10σέλιδη τεχνική αναφορά!

Το τμήμα μεταχειρισμένων - κατασχεμένων αυτοκινήτων της Eurobank δίνει αυτοκίνητα με 600-800 ευρώ! Το αρμόδιο τμήμα μεταχειρισμένων - κατασχεμένων αυτοκινήτων της Eurobank δίνει προς πώληση νέα αυτοκίνητα-προσφορές με πολύ χαμηλές τιμές και πού ξέρεις με λϊγο καλό ψάξιμο - και αρκετή τύχη -  ίσως βρείς αυτό που σε ενδιαφέρει χωρίς να πονέσει ιδιαίτερα η τσέπη σου...