Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

91.000 οδηγοί υπό την επήρεια αλκοόλης απο το 2012

91.000 οδηγοί υπό την επήρεια αλκοόλης απο το 2012
91.000 οδηγοί υπό την επήρεια αλκοόλης απο το 2012
Σχεδόν δύο άτομα την ημέρα είναι θύματα τροχαίων δυστυχημάτων στην Ελλάδα, σύμφωνα με τον Μη Κερδοσκοπικό Οργανισμό REACTION Youth for the Prevention ο οποίος παρουσίασε στην Αθήνα το πρόγραμμα οδικής ασφάλειας ΔΙΟΝΥΣΟΣ που έχει ως κύριο άξονα την Κινητή Μονάδα Φιλικού Ελέγχου Αλκοόλης.


Μέσα σε τρία χρόνια, 91000 οδηγοί εντοπίστηκαν στο ελληνικό οδικό δίκτυο υπό την επήρεια αλκοόλης.

Σε διάσκεψη Τύπου που πραγματοποιήθηκε χθες παρουσιάστηκε στην παρουσία του Αναπληρωτή Υπουργού Μεταφορών, Υποδομών & Δικτύων Παναγιώτη Σγουρίδη, του Διευθυντή Τροχαίας της Ελληνικής Αστυνομίας, Βουλευτών και άλλων επισήμων η Κινητή Μονάδα Φιλικού Ελέγχου Αλκοόλης.

Στην ομιλία του ο Πρόεδρος του REACTION και Αντιπρόεδρος του Πανευρωπαϊκού Φόρουμ Νέων για την Οδική Ασφάλεια, Μάριος Σταύρου τόνισε την αναγκαιότητα συντονισμένων δράσεων για την καταπολέμηση της οδήγησης υπό την επήρεια αλκοόλης μιας και το πρόβλημα είναι ιδιαίτερα μεγάλο. Η οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλης, είπε, αποτελεί ένα σημαντικό πρόβλημα οδικής ασφάλειας στην Ελλάδα αφού είναι μια σοβαρή αιτία πρόκλησης σοβαρών ή/και θανατηφόρων οδικών συγκρούσεων στο ευρύτερο οδικό δίκτυο.

Σημείωσε ότι από σχετικές έρευνες διαφαίνεται ότι η οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλης ανάμεσα στους νέους εντείνεται τα Σαββατοκύριακα και ιδιαίτερα τις πρώτες πρωινές ώρες όταν φεύγουν από τους χώρους διασκέδασης. Λαμβάνοντας υπόψη αυτά τα στοιχεία, η ομάδα οδικής ασφάλειας του REACTION σχεδίασε το πρόγραμμα οδικής ασφάλειας ΔΙΟΝΥΣΟΣ που έχει ως κύριο άξονα την Κινητή Μονάδα Φιλικού Ελέγχου Αλκοόλης.

Οπως είπε ο κ. Σταύρου, πέραν των 91000 ατόμων την τριετία 2012-2014 εντοπίστηκαν από την Ελληνική Αστυνομία να οδηγούν υπό την επήρεια αλκοόλης. Τώρα, είπε, είναι η ώρα, που όλοι οι κρατικοί και ιδιωτικοί φορείς πρέπει να συνεργαστούν για να λύσουν το πρόβλημα των οδικών συγκρούσεων.

“Είναι ανεπίτρεπτο το 2014 να έχουμε 801 νεκρούς στους ελληνικούς δρόμους, δηλαδή σχεδόν 2 νεκρούς κάθε μέρα.

Οι νέοι ηλικίας 0-35 ετών πληρώνουν ένα μεγάλο τίμημα μιας και πέραν του 33% του συνολικού αριθμού είναι νέοι κάτω των 35 ετών”, ανέφερε ο Πρόεδρος του REACTION.

Είπε επίσης ότι η συμπεριφορά των Ελλήνων και των Κύπριων οδηγών έχει αρκετά κοινά σημεία και σίγουρα πολλά προγράμματα που λειτουργούν στην Κύπρο, αλλά και αντίστροφα μπορούν να εφαρμοστούν κατέληξε ο Πρόεδρος του REACTION.

Στόχος του προγράμματος η ενημέρωση και αποτροπή των οδηγών να οδηγήσουν υπό την επήρεια αλκοόλης. Η Κινητή Μονάδα θα κινείται στο ευρύτερο δίκτυο της Ελλάδας και θα διενεργεί φιλικούς ελέγχους αλκοόλης. Θα βρίσκεται έξω από νυκτερινά κέντρα, bar, μπυραρίες όπου σε συνεργασία με τη διεύθυνση του νυκτερινού κέντρου θα διενεργεί φιλικούς ελέγχους στους θαμώνες που θα εξέρχονται του νυκτερινού κέντρου.

Εάν κάποιος είναι υπό την επήρεια αλκοόλης, θα γίνει προσπάθεια να μην οδηγήσει αλλά να πάει στο σπίτι του με κάποιο άλλο τρόπο. Από την εφαρμογή του στην Κύπρο, η εμπειρία δείχνει ότι το 80% των θαμώνων θα κάνει τον έλεγχο μιας και είναι δωρεάν, είναι φιλικό δεν έχει πρόστιμο και ταυτόχρονα θα ξέρει την κατάσταση του πριν οδηγήσει την οικογένεια ή τους φίλους του.

Παράλληλα, το πρόγραμμα θα υλοποιείται σε συνεργασία με Δημοτικές Αρχές σε Δημοτικούς Χώρους Στάθμευσης τις νυκτερινές ώρες. Σε συνεργασία με διοργανωτές φεστιβάλ, εκδηλώσεων, φοιτητικών πάρτυ κτλ. η Κινητή Μονάδα θα βρίσκεται και στους χώρους αυτούς για διεξαγωγή φιλικών ελέγχων.

Πηγή: ΚΥΠΕ


Το Autocarnet.gr σας εύχεται από καρδιάς Χρόνια Πολλά, Καλά Χριστούγεννα και ο Νέος Χρόνος που θα ανατείλει να αποτελέσε...
Δημοσιεύτηκε από Autocarnet στις Σάββατο, 19 Δεκεμβρίου 2015

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Αγορά μοτοσυκλέτας, σκούτερ ή παπιού με άτοκες δόσεις χωρίς δάνειο από τράπεζα

Αγορά μοτοσυκλέτας, σκούτερ ή παπιού με άτοκες δόσεις Θέλετε να προβείτε στην αγορά μοτοσυκλέτας, σκούτερ ή παπιού με 36 άτοκες δόσεις και χωρίς δάνειο από τράπεζα; Και όμως γίνεται...Δείτε πώς:

Online εφαρμογή εκτίμησης αξίας μεταχειρισμένων αυτοκινήτων

Η εφαρμογή AUTOSCAN είναι μια μηχανή προσεγγιστικής εκτίμησης αξίας μεταχειρισμένων αυτοκινήτων, βασιζόμενη στην επεξεργασία μεταβλητών παραγόντων που επηρεάζουν την εμπορική μεταπωλητική τους αξία σε ετήσια βάση. Το ανθρώπινο δυναμικό της δραστηριοποιείται στον χώρο του αυτοκινήτου καθημερινά, διατηρώντας βάσεις δεδομένων σχετικά με τα χαρακτηριστικά της εμπορικής αξίας των μεταχειρισμένων αυτοκινήτων της ελληνικής αγοράς καταγράφοντας την διαδικασία αγοραπωλησίας τους. Αντλεί πολύτιμες πληροφορίες από τεχνικές και εμπορικές παραμέτρους που συνεχώς μεταβάλουν την οικονομική...

Αυτοκίνητα-ευκαιρίες: Το τμήμα μεταχειρισμένων - κατασχεμένων αυτοκινήτων της Eurobank δίνει αυτοκίνητα με 600-800 ευρώ! Ελέγξτε αν αξίζουν με 45 ευρώ παίρνοντας 10σέλιδη τεχνική αναφορά!

Το τμήμα μεταχειρισμένων - κατασχεμένων αυτοκινήτων της Eurobank δίνει αυτοκίνητα με 600-800 ευρώ! Το αρμόδιο τμήμα μεταχειρισμένων - κατασχεμένων αυτοκινήτων της Eurobank δίνει προς πώληση νέα αυτοκίνητα-προσφορές με πολύ χαμηλές τιμές και πού ξέρεις με λϊγο καλό ψάξιμο - και αρκετή τύχη -  ίσως βρείς αυτό που σε ενδιαφέρει χωρίς να πονέσει ιδιαίτερα η τσέπη σου...