Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Η κομπίνα με τα γυρισμένα χιλιόμετρα στα μεταχειρισμένα. Τι πρέπει να ξέρετε για να μην την πατήσετε

Η κομπίνα με τα γυρισμένα χιλιόμετρα στα μεταχειρισμένα. Τι πρέπει να ξέρετε για να μην την πατήσετε
Η κομπίνα με τα γυρισμένα χιλιόμετρα στα μεταχειρισμένα. Τι πρέπει να ξέρετε για να μην την πατήσετε

Σάλο προκαλούν οι αποκαλύψεις ότι η αγορά έχει γεμίσει με μεταχειρισμένα που εισάγονται από το εξωτερικό και αυτοκίνητα που προέρχονται από εταιρείες ενοικιάσεων και leasing. Μάλιστα το κοντέρ γράφει 50.000 - 60.000 χιλιόμετρα, αλλά στην πραγματικότητα έχουν 150-200.000 χιλιόμετρα.


Σύμφωνα με το autotriti, το γύρισμα των χιλιομέτρων γίνεται (με ένα laptop), ηλεκτρονικά και μάλιστα δεν είναι ανιχνεύσιμο.

Τι πρέπει να ξέρετε για να μην την πατήσετε:

-Τον προηγούμενο ιδιοκτήτη. Αν το αυτοκίνητο είναι στο όνομα κάποιου εμπόρου, ζητείστε οπωσδήποτε την προηγούμενη άδεια. Έτσι θα δείτε αν το αυτοκίνητο ήρθε από το εξωτερικό ή από κάποια εταιρεία ενοικιάσεων ή leasing

-Ελέγξτε το βιβλίο service του αυτοκινήτου

Έτσι θα δείτε πόσα χλμ. Είχε το αυτοκίνητο πριν 3 χρόνια, πριν 2 χρόνια κ.οκ. και αν είναι σωστά συντηρημένο

-Να είσαστε πολύ προσεκτικοί με το βιβλίο service. Βεβαιωθείτε ότι είναι γνήσιο. Αν είναι πολύ καινούριο και οι εγγραφές είναι ομοιόμορφες κλπ., το πράγμα «βρωμάει». Για ακόμα μεγαλύτερη σιγουριά, αρκετές μάρκες έχουν κεντρικό ηλεκτρονικό αρχείο, με τα χιλιόμετρα και τα service όλων των αυτοκινήτων τους.

-Ελέγξτε το αυτοκίνητο σε δικό σας μηχανικό.

Σάλος και στην Κύπρο
Σε βάρος ανυποψίαστων καταναλωτών φαίνεται να πλουτίζουν επιτήδειοι πωλητές μεταχειρισμένων αυτοκινήτων, και στην Κύπρο.
Η απάτη, όπως αναφέρει η εφημερίδα Φιλελεύθερος, αφορά κυρίως μεταχειρισμένα αυτοκίνητα με πρώτη εγγραφή στην Κύπρο, εισαγόμενα οχήματα, καθώς και οχήματα μακροχρόνιας μίσθωσης και ενοικίασης.
Το Τμήμα Οδικών Μεταφορών, το οποίο δέχεται βροχή καταγγελιών έχει ετοιμάσει ήδη προσχέδιο νομοσχεδίου για ποινικοποίηση της εν λόγω απάτης.
Το Τμήμα Οδικών Μεταφορών, μέσω της χρήσης μηχανογραφικού συστήματος και της πρόσβασης στις βάσεις δεδομένων της Αγγλίας και της Ιαπωνίας, απ' όπου εισάγονται οχήματα, έχει προχωρήσει στη λήψη μέτρων για περιορισμό του φαινομένου.

Πηγή: Newsbeast.gr






Το Autocarnet.gr σας εύχεται από καρδιάς Χρόνια Πολλά, Καλά Χριστούγεννα και ο Νέος Χρόνος που θα ανατείλει να αποτελέσε...
Δημοσιεύτηκε από Autocarnet στις Σάββατο, 19 Δεκεμβρίου 2015

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Αγορά μοτοσυκλέτας, σκούτερ ή παπιού με άτοκες δόσεις χωρίς δάνειο από τράπεζα

Αγορά μοτοσυκλέτας, σκούτερ ή παπιού με άτοκες δόσεις Θέλετε να προβείτε στην αγορά μοτοσυκλέτας, σκούτερ ή παπιού με 36 άτοκες δόσεις και χωρίς δάνειο από τράπεζα; Και όμως γίνεται...Δείτε πώς:

Online εφαρμογή εκτίμησης αξίας μεταχειρισμένων αυτοκινήτων

Η εφαρμογή AUTOSCAN είναι μια μηχανή προσεγγιστικής εκτίμησης αξίας μεταχειρισμένων αυτοκινήτων, βασιζόμενη στην επεξεργασία μεταβλητών παραγόντων που επηρεάζουν την εμπορική μεταπωλητική τους αξία σε ετήσια βάση. Το ανθρώπινο δυναμικό της δραστηριοποιείται στον χώρο του αυτοκινήτου καθημερινά, διατηρώντας βάσεις δεδομένων σχετικά με τα χαρακτηριστικά της εμπορικής αξίας των μεταχειρισμένων αυτοκινήτων της ελληνικής αγοράς καταγράφοντας την διαδικασία αγοραπωλησίας τους. Αντλεί πολύτιμες πληροφορίες από τεχνικές και εμπορικές παραμέτρους που συνεχώς μεταβάλουν την οικονομική...

Αυτοκίνητα-ευκαιρίες: Το τμήμα μεταχειρισμένων - κατασχεμένων αυτοκινήτων της Eurobank δίνει αυτοκίνητα με 600-800 ευρώ! Ελέγξτε αν αξίζουν με 45 ευρώ παίρνοντας 10σέλιδη τεχνική αναφορά!

Το τμήμα μεταχειρισμένων - κατασχεμένων αυτοκινήτων της Eurobank δίνει αυτοκίνητα με 600-800 ευρώ! Το αρμόδιο τμήμα μεταχειρισμένων - κατασχεμένων αυτοκινήτων της Eurobank δίνει προς πώληση νέα αυτοκίνητα-προσφορές με πολύ χαμηλές τιμές και πού ξέρεις με λϊγο καλό ψάξιμο - και αρκετή τύχη -  ίσως βρείς αυτό που σε ενδιαφέρει χωρίς να πονέσει ιδιαίτερα η τσέπη σου...