Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Ξαναβγαίνουν στους αυτοκινητόδρομους τα… ΙΧ

Σημάδια σταθεροποίησης της κίνησης στους οδικούς άξονες, αλλά και μικρή αύξηση των διελεύσεων σε ορισμένα τμήματα του οδικού δικτύου διαπιστώνουν στο υπουργείο Υποδομών και στην «Ομάδα Δράσης» της Κομισιόν που παρακολουθεί την εξέλιξη των εργασιών με βάση τις αναμορφωμένες συμβάσεις παραχώρησης.

Τα στοιχεία των κατασκευαστικών ομίλων δείχνουν πως καθώς προχωρούν τα έργα στους οδικούς άξονες (και κλείνουν οι ανοικτές πληγές των εργοταξίων) οι διελεύσεις θα ενισχύονται, υπό την προϋπόθεση πως θα συνεχιστεί η βελτίωση του οικονομικού κλίματος.

Από τις ανακοινώσεις και παρουσιάσεις των τεχνικών εταιρειών προκύπτει πως ο ρυθμός υποχώρησης των διελεύσεων περιορίστηκε το 2013 και υπάρχουν σαφείς ενδείξεις σταθεροποίησης στο πρώτο εξάμηνο του 2014 (βλ. πίνακα).

Μπορεί στην Αττική Οδό να υπάρξουν περιορισμένα οφέλη από την ολοκλήρωση των έργων στους οδικούς άξονες, αλλά στη Ζεύξη Ρίου – Αντιρρίου αναμένουν σημαντική αύξηση των διελεύσεων. Το 2009 ο μέσος αριθμός ημερήσιων διελεύσεων από τη γέφυρα έφτανε τα 14.000 οχήματα και το 2013 περιορίστηκε στα 8.625 (9.281 το 2012). Σύμφωνα με τις προβλέψεις της διοίκησης, η ολοκλήρωση των έργων στην Ολυμπία Οδό και στην Ιόνια Οδό θα οδηγήσει σε αύξηση των διελεύσεων κατά τουλάχιστον 5%.

Στην Αττική Οδό συνεχίστηκε η μείωση των διελεύσεων και στο πρώτο τρίμηνο του 2014. Ο μέσος αριθμός ημερήσιων διελεύσεων το 2013 ήταν 200.561 έναντι 215.691 το 2012 όταν στις λαμπρές ημέρες του οδικού άξονα προσέγγιζαν τις 300.000.

Η σημαντική αύξηση των διελεύσεων που καταγράφεται στον άξονα Κόρινθος – Τρίπολη – Καλαμάτα τον οποία κατασκευάζει και διαχειρίζεται η κοινοπραξία «Μωρέας» συνδέεται κυρίως με την προσθήκη σταθμών διοδίων σε νέα τμήματα. Νέα μικρή πτώση κατέγραψαν πέρυσι οι ημερήσιες διελεύσεις στον άξονα Μαλιακός – Κλειδί και στην Ολυμπία Οδό, με τα στοιχεία του πρώτου τριμήνου να δείχνουν σταθεροποίηση της κυκλοφορίας σε ορισμένα τμήματα.

Οι διελεύσεις στους οδικούς άξονες




Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Αγορά μοτοσυκλέτας, σκούτερ ή παπιού με άτοκες δόσεις χωρίς δάνειο από τράπεζα

Αγορά μοτοσυκλέτας, σκούτερ ή παπιού με άτοκες δόσεις Θέλετε να προβείτε στην αγορά μοτοσυκλέτας, σκούτερ ή παπιού με 36 άτοκες δόσεις και χωρίς δάνειο από τράπεζα; Και όμως γίνεται...Δείτε πώς:

Online εφαρμογή εκτίμησης αξίας μεταχειρισμένων αυτοκινήτων

Η εφαρμογή AUTOSCAN είναι μια μηχανή προσεγγιστικής εκτίμησης αξίας μεταχειρισμένων αυτοκινήτων, βασιζόμενη στην επεξεργασία μεταβλητών παραγόντων που επηρεάζουν την εμπορική μεταπωλητική τους αξία σε ετήσια βάση. Το ανθρώπινο δυναμικό της δραστηριοποιείται στον χώρο του αυτοκινήτου καθημερινά, διατηρώντας βάσεις δεδομένων σχετικά με τα χαρακτηριστικά της εμπορικής αξίας των μεταχειρισμένων αυτοκινήτων της ελληνικής αγοράς καταγράφοντας την διαδικασία αγοραπωλησίας τους. Αντλεί πολύτιμες πληροφορίες από τεχνικές και εμπορικές παραμέτρους που συνεχώς μεταβάλουν την οικονομική...

Αυτοκίνητα-ευκαιρίες: Το τμήμα μεταχειρισμένων - κατασχεμένων αυτοκινήτων της Eurobank δίνει αυτοκίνητα με 600-800 ευρώ! Ελέγξτε αν αξίζουν με 45 ευρώ παίρνοντας 10σέλιδη τεχνική αναφορά!

Το τμήμα μεταχειρισμένων - κατασχεμένων αυτοκινήτων της Eurobank δίνει αυτοκίνητα με 600-800 ευρώ! Το αρμόδιο τμήμα μεταχειρισμένων - κατασχεμένων αυτοκινήτων της Eurobank δίνει προς πώληση νέα αυτοκίνητα-προσφορές με πολύ χαμηλές τιμές και πού ξέρεις με λϊγο καλό ψάξιμο - και αρκετή τύχη -  ίσως βρείς αυτό που σε ενδιαφέρει χωρίς να πονέσει ιδιαίτερα η τσέπη σου...