Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Αυτοκίνητο σε ακινησία και νοθευμένη βενζίνη. Τι μπορεί να σας συμβεί...

Αυτοκίνητο σε ακινησία και νοθευμένη βενζίνη. Τι μπορεί να σας συμβεί...
Αυτή η αντλία βενζίνης βγήκε από το ντεπόζιτο ενός αυτοκινήτου που βρισκόταν σε ακινησία για περίπου 1 χρόνο.


Όπως βλέπετε, τα μεταλλικά της μέρη έχουν σκουριάσει.

Έχοντας ως δεδομένο ότι η βενζίνη δεν σκουριάζει, τότε μπορούμε να συμπεράνουμε ότι το καύσιμο που υπήρχε στο ντεπόζιτο όλο αυτό το διάστημα της ακινησίας, ήταν νοθευμένο, κατά πάσα πιθανότητα με αιθανόλη (φθηνό βιολογικό καύσιμο που περιέχει και νερό).

Η "μόδα" της νοθείας των καυσίμων με αιθανόλη ξεκίνησε στις αρχές τις δεκαετίας που διανύουμε. Η αλήθεια είναι ότι ένας κινητήρας μπορεί να κάψει χωρίς πρόβλημα αιθανόλη μέχρι και σε ποσοστό μίξης 10%, ωστόσο αν αυτή η ποσότητα αυξηθεί, μπορεί να προκαλέσει καταστροφικές συνέπειες για τον κινητήρα

Πως θα καταλάβεις ότι το καύσιμο είναι νοθευμένο με αιθανόλη;

1) Ο κινητήρας θα λειτουργεί ακανόνιστα και θα κάνει διακοπές ("σκορτσαρίσματα").
2) Η κατανάλωση θα αυξηθεί θεαματικά (έως και 30%)

Πως θα προφυλαχτείς;

Αν σκοπεύεις να αφήσεις το αυτοκίνητο σε ακινησία, αρχικά θα πρέπει να φροντίσεις ώστε το ντεπόζιτο να είναι γεμάτο από βενζίνη.

Για να αποφύγεις τη σκουριά στην τρόμπα βενζίνης, καλό θα ήταν να προσθέσεις στο ντεπόζιτο και σταθεροποιητή καυσίμου που θα βρεις στο εμπόριο. Ο σταθεροποιητής καυσίμου θα αποτρέψει την οξείδωση και τη διάβρωση της νοθευμένης βενζίνης και ως εκ τούτου, θα σε απαλλάξει από τέτοιου είδους κοστοβόρες επισκευές.


Πηγή: Από το blog της Spotmechanic που εξειδικεύεται στον έλεγχο μεταχειρισμένων αυτοκινήτων








Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Αγορά μοτοσυκλέτας, σκούτερ ή παπιού με άτοκες δόσεις χωρίς δάνειο από τράπεζα

Αγορά μοτοσυκλέτας, σκούτερ ή παπιού με άτοκες δόσεις Θέλετε να προβείτε στην αγορά μοτοσυκλέτας, σκούτερ ή παπιού με 36 άτοκες δόσεις και χωρίς δάνειο από τράπεζα; Και όμως γίνεται...Δείτε πώς:

Online εφαρμογή εκτίμησης αξίας μεταχειρισμένων αυτοκινήτων

Η εφαρμογή AUTOSCAN είναι μια μηχανή προσεγγιστικής εκτίμησης αξίας μεταχειρισμένων αυτοκινήτων, βασιζόμενη στην επεξεργασία μεταβλητών παραγόντων που επηρεάζουν την εμπορική μεταπωλητική τους αξία σε ετήσια βάση. Το ανθρώπινο δυναμικό της δραστηριοποιείται στον χώρο του αυτοκινήτου καθημερινά, διατηρώντας βάσεις δεδομένων σχετικά με τα χαρακτηριστικά της εμπορικής αξίας των μεταχειρισμένων αυτοκινήτων της ελληνικής αγοράς καταγράφοντας την διαδικασία αγοραπωλησίας τους. Αντλεί πολύτιμες πληροφορίες από τεχνικές και εμπορικές παραμέτρους που συνεχώς μεταβάλουν την οικονομική...

Αυτοκίνητα-ευκαιρίες: Το τμήμα μεταχειρισμένων - κατασχεμένων αυτοκινήτων της Eurobank δίνει αυτοκίνητα με 600-800 ευρώ! Ελέγξτε αν αξίζουν με 45 ευρώ παίρνοντας 10σέλιδη τεχνική αναφορά!

Το τμήμα μεταχειρισμένων - κατασχεμένων αυτοκινήτων της Eurobank δίνει αυτοκίνητα με 600-800 ευρώ! Το αρμόδιο τμήμα μεταχειρισμένων - κατασχεμένων αυτοκινήτων της Eurobank δίνει προς πώληση νέα αυτοκίνητα-προσφορές με πολύ χαμηλές τιμές και πού ξέρεις με λϊγο καλό ψάξιμο - και αρκετή τύχη -  ίσως βρείς αυτό που σε ενδιαφέρει χωρίς να πονέσει ιδιαίτερα η τσέπη σου...