Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

BMW LSO OPEN AIR CLASSICS: Η BMW και η Συμφωνική Ορχήστρα του Λονδίνου (LSO) ανακοίνωσαν μία σημαντική νέα συνεργασία



Η Συμφωνική Ορχήστρα του Λονδίνου (LSO) και η BMW ανακοίνωσαν μία νέα μακροπρόθεσμη συνεργασία, με την ονομασία BMW LSO OPEN AIR CLASSICS που θα προσφέρει μοναδικές μουσικές εκδηλώσεις σε υπαίθριους χώρους, οι οποίες θα είναι δωρεάν για το κοινό. Η πρώτη συναυλία αυτής της σειράς θα πραγματοποιηθεί στην Πλατεία Trafalgar υπό τη μουσική διεύθυνση του Valery Gergiev, το Σάββατο 12 Μαΐου στις 6.30 μμ. Γιγαντοοθόνες στις δύο πλευρές της σκηνής θα δώσουν άλλη διάσταση από τα μουσικά δρώμενα.

Το πρόγραμμα θα περιλαμβάνει έργα του Igor Stravinsky ανάμεσα στα οποία το πολύ δημοφιλές ...
‘Πουλί της Φωτιάς’ και η ‘Ιεροτελεστία της Άνοιξης’. 100 νεαροί μουσικοί από το LSO Discovery - το βραβευμένο πρόγραμμα της μουσικής εκπαιδευτικής κοινότητας της Ορχήστρας, θα συνεργαστούν με τους μουσικούς της LSO στην παράσταση το ‘Φως της Άνοιξης’ του Stravinsky σε μία ερμηνεία του Gareth Glyn. Ο παρουσιαστής Paul Rissman θα ξεναγήσει το κοινό στο ρεπερτόριο της συναυλίας.

Ο Valery Gergiev δηλώνει ενθουσιασμένος με το νέο project:
«Συγχαίρω την LSO και την BMW γι’ αυτή την πρωτοβουλία. Πιστεύω ότι είναι πολύ σημαντικό να φέρνουμε τη μουσική έξω από τις αίθουσες συναυλιών. Ελπίζω ότι αυτές οι μικρές παραστάσεις σε ένα όμορφο εξωτερικό σκηνικό θα βοηθήσει πολλούς νέους ανθρώπους να απολαύσουν την ξεχωριστή εμπειρία μιας θρυλικής ορχήστρας».

Ο Δήμαρχος του Λονδίνου, Boris Johnson, είπε τα εξής:
«Αυτή η εκπληκτική συνεργασία θα δώσει στους Λονδρέζους την ευκαιρία να γνωρίσουν τη μαγεία μιας live ορχήστρας δωρεάν ενώ παράλληλα θα φέρει μία διάσημη μουσική σκηνή της πόλης σε νέο κοινό.

Η συναυλία της LSO εντάσσεται στις υπαίθριες εκδηλώσεις που έχουν προγραμματιστεί εν όψει των Ολυμπιακών Αγώνων με στόχο τη δημιουργία μας πρωτόγνωρης καλοκαιρινής ατμόσφαιρας».

Ο Dr. Ian Robertson (HonDSc), Μέλος Διοικητικού Συμβουλίου της BMW AG σχολίασε:
«Είμαστε περήφανοι γι’ αυτή τη συνεργασία μεταξύ της Συμφωνικής Ορχήστρας του Λονδίνου και της BMW. Με μία τέτοια ορχήστρα ανυπομονούμε να ζήσουμε συναρπαστικές μουσικές στιγμές live. Ευχαριστούμε θερμά την πρωτοπόρο Διευθύνουσα Σύμβουλο της LSO Kathryn McDowell και το χαρισματικό maestro Valery Gergiev για τον ενθουσιασμό και την αφοσίωσή τους για την υλοποίηση της συνεργασίας. Η σειρά συναυλιών “BMW LSO Open Air Classics” στην Πλατεία Trafalgar είναι η πρώτη παρόμοιων συνεργασιών διεθνούς χαρακτήρα στο Μόναχο και το Βερολίνο. Στο πλαίσιο της διεθνούς πολιτισμικής ενασχόλησης του BMW Group, η συνεργασία αυτή είναι σημαντικό ορόσημο για το μέλλον της εταιρικής ιθαγένειας. Είναι η αρχή μιας μακροπρόθεσμης συνεργασίας μεταξύ LSO και BMW τα καλά της οποίας ευελπιστούμε να απολαύσουν οι Λονδρέζοι τα επόμενα χρόνια».


Η Kathryn McDowell, Διευθύνουσα Σύμβουλος της LSO, δήλωσε:
«Η LSO είναι ενθουσιασμένη που βρήκε ένα τόσο αυθεντικό και δημιουργικό εταίρο στο πρόσωπο της BMW, επιδιώκοντας να διευρύνει τους μουσικούς ορίζοντες ενός ευρύτερου κοινού! Ελπίζουμε η υπαίθρια συναυλία να προσελκύσει λάτρεις της κλασικής μουσικής και αλλά και ένα νέο κοινό στο συγκεκριμένο μουσικό είδος. Η Πλατεία Trafalgar είναι σύμβολο για το Λονδίνο και το ιδανικό μέρος για να ξεκινήσει μία τέτοια πρωτοβουλία.

Συμφωνική Ορχήστρα Λονδίνου ( LSO )
Εκτός από το Κέντρο Τεχνών & Θεάματος του Barbican στο οποίο φιλοξενείται στο Λονδίνο, η LSO εμφανίζεται επίσης στο Lincoln Center της Νέας Υόρκης, στο Salle Pleyel του Παρισιού και στο Aix-en-Provence Festival. Η LSO περιοδεύει σε όλη την Ευρώπη και την Ιαπωνία και πρόσφατα επισκέφθηκε την Ινδία, Κίνα και Μέση Ανατολή.

Η LSO ξεχωρίζει από άλλες διεθνείς ορχήστρες λόγω της αφοσίωσής της στη μουσική εκπαίδευση που υπερβαίνει τα 60.000 άτομα το χρόνο. Το βραβευμένο πρόγραμμα LSO Discovery λειτουργεί σε τοπικό, εθνικό και διεθνές επίπεδο με ενεργά κοινοτικά projects τόσο στο Λονδίνο όσο και στη Βρετανία και στο εξωτερικό.

Η LSO Live είναι η εταιρία παραγωγής της Ορχήστρας και έχει κυκλοφορήσει πάνω από 80 ηχογραφήσεις με πολλούς κορυφαίους αρχιμουσικούς ανάμεσα στους οποίους οι Valery Gergiev, Sir Colin Davis, Bernard Haitink, Mariss Jansons και André Previn.

Η LSO ήταν η πρώτη συμφωνική ορχήστρα που ηχογράφησε soundtrack κινηματογραφικής ταινίας με τη σύνθεση του Sir Arthur Bliss για το Things to Come in 1935. Από τότε έχει γίνει διάσημη σε όλο τον κόσμο για τη μουσική επένδυση σημαντικών κινηματογραφικών ταινιών όπως Henry V (William Walton, 1944), και Star Wars (John Williams, 1977). Ανάμεσα στις πιο πρόσφατες ταινίες με τις οποίες έχει συνδέσει το όνομά της είναι ‘ο Λόγος του Βασιλιά’, ‘Harry Potter & the Deathly Hallows’, ‘The Ides of March, ‘Thor’, ‘Twilight- New Moon’, Coco Before Chanel ’ και πολλά άλλα.

Valery Gergiev : Μουσικός Διευθυντής της LSO
Ο Valery Gergiev είναι μία από τις συναρπαστικές και χαρισματικές προσωπικότητες στο χώρο της μουσικής και οι παραστάσεις του πάντα αφήνουν εποχή. Μουσικός Διευθυντής της Συμφωνικής Ορχήστρας του Λονδίνου από τον Ιανουάριο του 2007, εμφανίζεται τακτικά με την LSO στο Barbican, στο Proms και στο Edinburgh Festival, ενώ συμμετέχει σε περιοδείες σε Ευρώπη, Β. Αμερική και Ασία. Διευθύνοντας με υποδειγματικό τρόπο το Mariinsky Theatre από το 1988 έχει φέρει τη συμφωνική ορχήστρα Mariinsky σε 45 χώρες χαρίζοντάς της διεθνή αίγλη. Το Mariinsky Theatre βρίσκεται ήδη στη 227η σεζόν του. Ανάμεσα στα πολυάριθμα βραβεία του Valery Gergiev είναι Order of the Rising Sun (Ιαπωνία), ένα Grammy, Dmitri Shostakovich Award, Golden Mask Award, People’s Artist of Russia Award, World Economic Forum’s Crystal Award, Sweden’s Polar Music Prize, Netherlands’ Knight of the Order of the Dutch Lion, Valencia’s Silver Medal, Herbert von Karajan prize και French Order of the Legion of Honour.

Η Πολιτισμική Δέσμευση της BMW
Επί 40 και πλέον χρόνια τώρα, το BMW Group, λανσάρει ή συμμετέχει σε πάνω από 100 πολιτισμικά προγράμματα σε όλο τον κόσμο. Η εταιρία επικεντρώνεται κυρίως στη σύγχρονη και μοντέρνα τέχνη καθώς και στην κλασική μουσική, τη τζαζ, την αρχιτεκτονική και τη σχεδίαση.

Το 1972, ο Gerhard Richter δημιούργησε τρεις πίνακες μεγάλης κλίμακας ειδικά για το φουαγιέ των κεντρικών γραφείων του BMW στο Μόναχο. Από τότε, καλλιτέχνες όπως οι Andy Warhol, Roy Lichtenstein, Olafur Eliasson, Jeff Koons, Zubin Metha, Daniel Barenboim και Anna Netrebko έχουν συνεργαστεί με την BMW.

Επιπλέον, η εταιρία έχει αναθέσει σε διάσημους αρχιτέκτονες όπως οι Karl Schwanzer, Zaha Hadid, και ο Coop Himmelblau, το σχεδιασμό σημαντικών εταιρικών κτιρίων. Το 2011, το BMW Guggenheim Lab, μία παγκόσμια πρωτοβουλία του Ιδρύματος Solomon R. Guggenheim, του Μουσείου Guggenheim και του BMW Group γιόρτασε την παγκόσμια πρεμιέρα της στη Νέα Υόρκη. Το BMW Group υποστηρίζει την απόλυτη δημιουργική ελευθερία σε όλες τις πολιτισμικές του δραστηριότητες, θεωρώντας την απαραίτητη για πρωτοποριακά καλλιτεχνικά έργα και σημαντικές καινοτομίες σε μία επιτυχημένη επιχείρηση.

Περισσότερες πληροφορίες: www.bmwgroup.com/culture και www.bmwgroup.com/culture/overview


Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Αγορά μοτοσυκλέτας, σκούτερ ή παπιού με άτοκες δόσεις χωρίς δάνειο από τράπεζα

Αγορά μοτοσυκλέτας, σκούτερ ή παπιού με άτοκες δόσεις Θέλετε να προβείτε στην αγορά μοτοσυκλέτας, σκούτερ ή παπιού με 36 άτοκες δόσεις και χωρίς δάνειο από τράπεζα; Και όμως γίνεται...Δείτε πώς:

Online εφαρμογή εκτίμησης αξίας μεταχειρισμένων αυτοκινήτων

Η εφαρμογή AUTOSCAN είναι μια μηχανή προσεγγιστικής εκτίμησης αξίας μεταχειρισμένων αυτοκινήτων, βασιζόμενη στην επεξεργασία μεταβλητών παραγόντων που επηρεάζουν την εμπορική μεταπωλητική τους αξία σε ετήσια βάση. Το ανθρώπινο δυναμικό της δραστηριοποιείται στον χώρο του αυτοκινήτου καθημερινά, διατηρώντας βάσεις δεδομένων σχετικά με τα χαρακτηριστικά της εμπορικής αξίας των μεταχειρισμένων αυτοκινήτων της ελληνικής αγοράς καταγράφοντας την διαδικασία αγοραπωλησίας τους. Αντλεί πολύτιμες πληροφορίες από τεχνικές και εμπορικές παραμέτρους που συνεχώς μεταβάλουν την οικονομική...

Αυτοκίνητα-ευκαιρίες: Το τμήμα μεταχειρισμένων - κατασχεμένων αυτοκινήτων της Eurobank δίνει αυτοκίνητα με 600-800 ευρώ! Ελέγξτε αν αξίζουν με 45 ευρώ παίρνοντας 10σέλιδη τεχνική αναφορά!

Το τμήμα μεταχειρισμένων - κατασχεμένων αυτοκινήτων της Eurobank δίνει αυτοκίνητα με 600-800 ευρώ! Το αρμόδιο τμήμα μεταχειρισμένων - κατασχεμένων αυτοκινήτων της Eurobank δίνει προς πώληση νέα αυτοκίνητα-προσφορές με πολύ χαμηλές τιμές και πού ξέρεις με λϊγο καλό ψάξιμο - και αρκετή τύχη -  ίσως βρείς αυτό που σε ενδιαφέρει χωρίς να πονέσει ιδιαίτερα η τσέπη σου...