Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

FIAT: ISO 14001 & World Class Manufacturing

Ο Όμιλος FIAT ανακοινώνει την περιβαλλοντική πιστοποίηση όλων των ευρωπαϊκών εργοστασίων κατά ISO 14001 και προχωρά στην εφαρμογή των προτύπων WCM σε 114 εργοστάσια παγκοσμίως. Στο πλαίσιο της μεγιστοποίησης των αποτελεσμάτων του Συστήματος Περιβαλλοντικής Διαχείρισης, ο Όμιλος FIAT προχώρησε, κατά τη διάρκεια του 2010, στην πιστοποίηση κατά ISO 14001 όλων των ...
ευρωπαϊκών εργοστασίων του. Παράλληλα, κατά τη διάρκεια του ίδιου χρόνου, 114 εργοστάσια του Ομίλου παγκοσμίως πιστοποιήθηκαν για τη λειτουργία τους σύμφωνα με τα πρότυπα World Class Manufacturing.

Η πιστοποίηση κατά ISO 14001, επιβεβαιώνει το γεγονός ότι ο Όμιλος για τρίτη συνεχόμενη χρονιά αποτελεί μια από τις πιο πράσινες αυτοκινητοβιομηχανίες στην Ευρώπη. Επιπρόσθετα, ήδη από το 2009, ο Όμιλος έχει προχωρήσει στην πιστοποίηση του 76% των εργοστασίων παγκοσμίως, με στόχο την πλήρη πιστοποίηση έως το τέλος του 2012. Στόχος του Ομίλου είναι να αναπτύξει ή και να βελτιώσει το Σύστημα Περιβαλλοντικής Διαχείρισης που εφαρμόζει εναρμονίζοντάς το με διεθνή πρότυπα, τα οποία διασφαλίζουν την εφαρμογή κοινών οργανωτικών λειτουργιών και την επίτευξη των στόχων που έχει θέσει ο Όμιλος. Η επίτευξη της πιστοποίησης κατά ISO 14001, προήλθε από τις ενέργειες που είχε ήδη ξεκινήσει ο Όμιλος το 2009, όταν εξέτασε όλα τα συστήματα περιβαλλοντικής διαχείρισης που εφάρμοζαν τα εργοστάσια του και έθεσε ένα κοινό πλαίσιο λειτουργίας σε κάθε τομέα. Η κίνηση αυτή αποτέλεσε ένα σημαντικό βήμα για την κατά ISO 14001 πιστοποίηση, η οποία αναμένεται να ολοκληρωθεί σε όλα τα εργοστάσια του Ομίλου μέχρι το τέλος του 2012.

Τα τελευταία χρόνια, ο Όμιλος FIAT εργάζεται προς την εναρμόνιση των λειτουργιών του με ένα από τα υψηλότερα βιομηχανικά πρότυπα παγκοσμίως, τα World Class Manufacturing (WCM). Το συγκεκριμένο πρότυπο είναι ένα ολοκληρωμένο μοντέλο οργάνωσης και λειτουργίας ενός εργοστασίου, το οποίο περιλαμβάνει τομείς από την περιβαλλοντική διαχείριση και ασφάλεια στην εργασία έως την συντήρηση και τις διαδικασίες. Τα πρότυπα WCM εφαρμόζονται σε όλα τα στάδια της παραγωγικής διαδικασίας και στόχο έχουν τη βελτιστοποίηση των αποτελεσμάτων, μέσω της συνεχούς ανάπτυξης της ποιότητας των διαδικασιών και των προϊόντων, του ελέγχου και της σταδιακής μείωσης του κόστους παραγωγής, της αμεσότητας στην οποία η μονάδα ανταποκρίνεται στις ανάγκες της αγοράς καθώς και τη συμμετοχή και το κίνητρο των εργαζομένων.

Το συγκεκριμένο πρότυπο ακολουθεί 10 τεχνικά και 10 διοικητικά επίπεδα. Μια ομάδα εξωτερικού ελέγχου αξιολογεί το βαθμό στον οποίο οι εγκαταστάσεις έχουν εφαρμόσει και έχουν επιτύχει τα πρότυπα, παράγοντας μια βαθμολογία η οποία καθορίζει το επίπεδο πιστοποίησης: χάλκινο, ασημένιο, χρυσό και παγκόσμιας ποιότητας. Στο τέλος του 2009, 114 εργοστάσια του Ομίλου συμμετείχαν στο πρόγραμμα World Class Manufacturing (WCM), από τα οποία 17 είχαν επιτύχει χάλκινο επίπεδο πιστοποίησης και 6 έλαβαν την ασημένια πιστοποίηση. Όλες οι δραστηριότητες είναι προσανατολισμένες προς τους ακόλουθους στόχους: μηδέν ατυχήματα, μηδέν απόβλητα, μηδέν βλάβες και μηδέν αποθέματα, οι οποίοι μεταφράζονται σε δημιουργία αξίας για την επιχείρηση και σε ικανοποίηση πελατών. Η επιτυχία του προτύπου WCM είναι βασισμένη στη συμμετοχή των εργαζομένων, οι οποίοι συμμετέχουν σε συγκεκριμένα εκπαιδευτικά προγράμματα.

Τα πρότυπα World Class Manufacturing (WCM) αντικαθιστούν τις παραδοσιακές υποβολές εκθέσεων με τη μέθοδο της επέκταση δαπανών, η οποία χρησιμεύει ως ο κατευθυντήριος οδηγός για ολόκληρο το σύστημα. Ο οδηγός επιτρέπει τον προγραμματισμό και την παραχώρηση προτεραιότητας διορθωτικών ενεργειών και διευκολύνει την τελική υποβολή έκθεσης αποτελεσμάτων. Όσον αφορά σε περιβαλλοντικά και σε θέματα ασφάλειας, τα πρότυπα WCM αναπτύσσουν την έννοια της πρόληψης κινδύνων. Σε περίπτωση ατυχήματος, η WCM απαιτεί μια αυστηρή ανάλυση των αιτιών και της εφαρμογής των πιο κατάλληλων διαδικασιών για να αποφευχθεί η επανεμφάνιση.

Τα φιλικά προς το περιβάλλον αποτελέσματα του Ομίλου FIAT προκύπτουν από τη χάραξη και εφαρμογή μιας μακροπρόθεσμης οικολογικής στρατηγικής, η οποία εστιάζει στη βελτίωση των περιβαλλοντικών αποτελεσμάτων της παραγωγικής διαδικασίας και την ανάπτυξη οικολογικών προϊόντων. Η περιβαλλοντική στρατηγική βασίζεται σε τρεις πυλώνες: το σχεδιασμό και την παραγωγή νέων κινητήρων και μοντέλων τα οποία χρησιμοποιούν εναλλακτικές μορφές καυσίμου, όπως Φυσικό Αέριο, Υγραέριο και Diesel, την εφαρμογή τεχνολογικών καινοτομιών που έχουν ως στόχο τη μείωση της κατανάλωσης και των εκπομπών ρύπων, αλλά και την ευαισθητοποίηση των οδηγών με στόχο την ενθάρρυνση μιας πιο υπεύθυνης και οικολογικής χρήσης των αυτοκινήτων.

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τον όμιλο FIAT
Η Fiat SpA ιδρύθηκε στο Τορίνο της Ιταλίας στις 11 Ιουλίου του 1899 από μια ομάδα τοπικών επιχειρηματιών, ανάμεσα στους οποίους ήταν και ο Giovanni Agnelli. Σε λιγότερο από 10 χρόνια από την ίδρυση της, η Fiat SpA έγινε η μεγαλύτερη αυτοκινητοβιομηχανία της Ιταλίας. Αν και η κύρια ασχολία της εταιρείας αφορούσε στην κατασκευή αυτοκινήτων, οι δραστηριότητές της διευρύνθηκαν σε άλλους τομείς των μεταφορών, που περιλαμβάνουν την αεροπλοΐα, τα τρένα, τα επαγγελματικά οχήματα, τα λεωφορεία, τα αγροτικά μηχανήματα και τις ναυτικές μηχανές. Η προϊοντική αυτή διαφοροποίηση έπαιξε σημαντικό ρόλο στην επιτυχία της στρατηγικής της εταιρείας για παγκοσμιοποίηση και εδραίωσε τη Fiat ως έναν από τους ισχυρότερους βιομηχανικούς ομίλους. Σήμερα, ο όμιλος Fiat είναι ένας από τους μεγαλύτερους βιομηχανικούς ομίλους σε παγκόσμιο επίπεδο, με περισσότερους από 190.000 υπαλλήλους σε 190 χώρες. Διαθέτει 188 εργοστάσια και 117 κέντρα έρευνας και εξέλιξης. O όμιλος Fiat ενεργοποιείται στο χώρο του αυτοκινήτου με τις μάρκες Fiat, Alfa Romeo, Lancia και Abarth καθώς κι επαγγελματικά οχήματα με τα διακριτικά της Fiat (Fiat Professional). Ο όμιλος Fiat ελέγχει επίσης τη Ferrari και τη Maserati.

Η Fiat Group Automobiles Hellas ιδρύθηκε το 1989 ως θυγατρική της Fiat Group Automobiles SpA. Στην Ελλάδα η Fiat Group Automobiles Hellas εκπροσωπεί τις ιταλικές αυτοκινητοβιομηχανίες: Fiat, Alfa Romeo, Lancia και Abarth, αλλά και τη Fiat Professional. Επιπλέον, δραστηριοποιείται στο χώρο της μακροχρόνιας εκμίσθωσης αυτοκινήτων για τα επιβατικά και των χρηματοδοτήσεων καινούριων ή μεταχειρισμένων αυτοκινήτων, επιβατικών και επαγγελματικών μέσω των FGA Capital και FGA Bank.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Αγορά μοτοσυκλέτας, σκούτερ ή παπιού με άτοκες δόσεις χωρίς δάνειο από τράπεζα

Αγορά μοτοσυκλέτας, σκούτερ ή παπιού με άτοκες δόσεις Θέλετε να προβείτε στην αγορά μοτοσυκλέτας, σκούτερ ή παπιού με 36 άτοκες δόσεις και χωρίς δάνειο από τράπεζα; Και όμως γίνεται...Δείτε πώς:

Online εφαρμογή εκτίμησης αξίας μεταχειρισμένων αυτοκινήτων

Η εφαρμογή AUTOSCAN είναι μια μηχανή προσεγγιστικής εκτίμησης αξίας μεταχειρισμένων αυτοκινήτων, βασιζόμενη στην επεξεργασία μεταβλητών παραγόντων που επηρεάζουν την εμπορική μεταπωλητική τους αξία σε ετήσια βάση. Το ανθρώπινο δυναμικό της δραστηριοποιείται στον χώρο του αυτοκινήτου καθημερινά, διατηρώντας βάσεις δεδομένων σχετικά με τα χαρακτηριστικά της εμπορικής αξίας των μεταχειρισμένων αυτοκινήτων της ελληνικής αγοράς καταγράφοντας την διαδικασία αγοραπωλησίας τους. Αντλεί πολύτιμες πληροφορίες από τεχνικές και εμπορικές παραμέτρους που συνεχώς μεταβάλουν την οικονομική...

Αυτοκίνητα-ευκαιρίες: Το τμήμα μεταχειρισμένων - κατασχεμένων αυτοκινήτων της Eurobank δίνει αυτοκίνητα με 600-800 ευρώ! Ελέγξτε αν αξίζουν με 45 ευρώ παίρνοντας 10σέλιδη τεχνική αναφορά!

Το τμήμα μεταχειρισμένων - κατασχεμένων αυτοκινήτων της Eurobank δίνει αυτοκίνητα με 600-800 ευρώ! Το αρμόδιο τμήμα μεταχειρισμένων - κατασχεμένων αυτοκινήτων της Eurobank δίνει προς πώληση νέα αυτοκίνητα-προσφορές με πολύ χαμηλές τιμές και πού ξέρεις με λϊγο καλό ψάξιμο - και αρκετή τύχη -  ίσως βρείς αυτό που σε ενδιαφέρει χωρίς να πονέσει ιδιαίτερα η τσέπη σου...