Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Η BMW 130i στην 1η θέση του Auto Bild



Η BMW 130i κατέλαβε την 1η θέση στο τεστ μακροχρόνιας αξιοπιστίας που πραγματοποίησε το Auto Bild, ένα από τα μεγαλύτερα γερμανικά περιοδικά αυτοκινήτου. Διανύοντας 100.000 χιλιόμετρα χωρίς το παραμικρό πρόβλημα, το σπορ μικρομεσαίο μοντέλο της BMW όχι μόνο πέτυχε το καλύτερο αποτέλεσμα για το 2009, αλλά αναδείχτηκε και γενικός νικητής μεταξύ όλων των αυτοκινήτων που έχουν δοκιμαστεί σ’ αυτή την απόσταση. Οι επαγγελματίες δοκιμαστές έδωσαν στην BMW 130i την υψηλότερη βαθμολογία τους 1+ (που ισοδυναμεί με AAA) και αναγνώρισαν το σπορ μοντέλο της BMW ως το «Πιο Αξιόπιστο Αυτοκίνητο Όλων των Εποχών σε Μακροχρόνια Χρήση που έχει Δοκιμαστεί Ποτέ από το Auto Bild».

Εκτός του ότι οι δοκιμαστές τόνισαν την υψηλή αξιοπιστία του αυτοκινήτου, επιπλέον σχολίασαν διθυραμβικά την οδηγική του απόλαυση που προσφέρει, εκθειάζοντας κατ’ επανάληψη τον ισχυρό, εύστροφο και πολύ αποδοτικό straight-six κινητήρα.

Αυτό το άψογο αποτέλεσμα της BMW 130i είναι το καλύτερο που σημειώθηκε στις πολυάριθμες δοκιμές μακροχρόνιας αξιοπιστίας τις οποίες πραγματοποίησε το Auto Bild το 2009. Το πεντάθυρο σπορ μοντέλο ολοκλήρωσε ένα μαραθώνιο 100.000 χλμ. σε περίπου 1 ½ χρόνο, κάνοντας μικρά και μεγάλα ταξίδια στον αυτοκινητόδρομο. Το αυτοκίνητο έφερε εις πέρας αυτή την απαιτητική πρόκληση χωρίς το παραμικρό συμβάν, ενώ τόσο η κατανάλωση λαδιού όσο και η φθορά στα τακάκια των φρένων παρέμεινε σε πολύ χαμηλά επίπεδα, σε όλο το διάστημα της δοκιμής.

Στην τελική τους έκθεση οι δοκιμαστές αναγνώρισαν επίσης το υψηλό επίπεδο ποιότητας που διαπίστωσαν στην BMW 130i μετά το τεστ αντοχής της και τελικά αποφάνθηκαν ότι αυτό το «αυτοκίνητο μηδενικών βλαβών» δεν παρουσίασε ούτε το παραμικρό σημάδι φυσιολογικής φθοράς.
Όλα τα μοντέλα της BMW Σειράς 1 συνδυάζουν υποδειγματική αξιοπιστία με ανώτερη ποιότητα και συναρπαστική οδηγική απόλαυση. Η BMW 130i διακρίνεται για τον σπορ χαρακτήρα και τις επιδόσεις της. Ο straight-six κινητήρας 3.0-λίτρων με πλήρως μεταβλητή διαχείριση βαλβίδων VALVETRONIC παράγει μέγιστη ισχύ 258 ίππων. Επιταχύνοντας από στάση στα 100 km/h σε 6,1 δεύτερα, το πεντάθυρο μικρομεσαίο μοντέλο, χάρη σε μία πληθώρα τεχνολογιών της φιλοσοφίας BMW EfficientDynamics, καταναλώνει κατά μέσο όρο μόλις 8,5 lit./100 km στον Ευρωπαϊκό κύκλο δοκιμών.

Ένα ακόμα μοναδικό στοιχείο στη μικρομεσαία κατηγορία είναι η πίσω κίνηση BMW, που μαζί με την προηγμένη τεχνολογία ανάρτησης, το ακριβές σύστημα διεύθυνσης, τα ισχυρά και υψηλής απόκρισης φρένα, και το DSC Dynamic Stability Control με άριστη απόκριση, βοήθησαν στο να αναδειχτεί η BMW 130i όχι μόνο ως πιο αξιόπιστο, αλλά και σε ένα από τα πιο δημοφιλή αυτοκίνητα του στόλου των οχημάτων της δοκιμής, που οδήγησαν οι συντάκτες του Auto Bild.

Μία ακόμα BMW που βρίσκεται σήμερα στην παραγωγή έφτασε στην κορυφή της κατάταξης του Auto Bild το 2008: η BMW 320i Touring κάλυψε ολόκληρη την απόσταση των 100.000 χωρίς την παραμικρή σοβαρή βλάβη ή απρογραμμάτιστη επίσκεψη στο συνεργείο. Έχοντας καταγράψει μόλις 3 επουσιώδεις βλάβες σε όλη τη διάρκεια της δοκιμής, η BMW 320i Touring βαθμολογήθηκε επίσης με άριστα από τους συντάκτες (“1”) και αυτή τη στιγμή κατέχει την 5η θέση στη συνολική λίστα αυτοκινήτων που έχουν δοκιμαστεί για την αξιοπιστία τους από το Auto Bild.
πηγη

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Αγορά μοτοσυκλέτας, σκούτερ ή παπιού με άτοκες δόσεις χωρίς δάνειο από τράπεζα

Αγορά μοτοσυκλέτας, σκούτερ ή παπιού με άτοκες δόσεις Θέλετε να προβείτε στην αγορά μοτοσυκλέτας, σκούτερ ή παπιού με 36 άτοκες δόσεις και χωρίς δάνειο από τράπεζα; Και όμως γίνεται...Δείτε πώς:

Online εφαρμογή εκτίμησης αξίας μεταχειρισμένων αυτοκινήτων

Η εφαρμογή AUTOSCAN είναι μια μηχανή προσεγγιστικής εκτίμησης αξίας μεταχειρισμένων αυτοκινήτων, βασιζόμενη στην επεξεργασία μεταβλητών παραγόντων που επηρεάζουν την εμπορική μεταπωλητική τους αξία σε ετήσια βάση. Το ανθρώπινο δυναμικό της δραστηριοποιείται στον χώρο του αυτοκινήτου καθημερινά, διατηρώντας βάσεις δεδομένων σχετικά με τα χαρακτηριστικά της εμπορικής αξίας των μεταχειρισμένων αυτοκινήτων της ελληνικής αγοράς καταγράφοντας την διαδικασία αγοραπωλησίας τους. Αντλεί πολύτιμες πληροφορίες από τεχνικές και εμπορικές παραμέτρους που συνεχώς μεταβάλουν την οικονομική...

Αυτοκίνητα-ευκαιρίες: Το τμήμα μεταχειρισμένων - κατασχεμένων αυτοκινήτων της Eurobank δίνει αυτοκίνητα με 600-800 ευρώ! Ελέγξτε αν αξίζουν με 45 ευρώ παίρνοντας 10σέλιδη τεχνική αναφορά!

Το τμήμα μεταχειρισμένων - κατασχεμένων αυτοκινήτων της Eurobank δίνει αυτοκίνητα με 600-800 ευρώ! Το αρμόδιο τμήμα μεταχειρισμένων - κατασχεμένων αυτοκινήτων της Eurobank δίνει προς πώληση νέα αυτοκίνητα-προσφορές με πολύ χαμηλές τιμές και πού ξέρεις με λϊγο καλό ψάξιμο - και αρκετή τύχη -  ίσως βρείς αυτό που σε ενδιαφέρει χωρίς να πονέσει ιδιαίτερα η τσέπη σου...