Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Μετά το “Golden Steering Wheel”, το BMW i3 κατέκτησε και το “Green Steering Wheel” των “Auto Bild” και “Bild am Sonntag”

Μετά το “Golden Steering Wheel”, το BMW i3 κατέκτησε και το “Green Steering Wheel” των “Auto Bild” και “Bild am Sonntag”
Βιώσιμη επιτυχία για οδηγική απόλαυση με μηδενικούς ρύπους: τρία χρόνια αφότου αναδείχτηκε το “πιο φιλικό προς το περιβάλλον, νέο αυτοκίνητο”, το αμιγώς ηλεκτρικό premium μοντέλο απέσπασε ένα τίτλο στην κατηγορία “Alternative Drives”.
Αυτός είναι ο ορισμός της βιώσιμης επιτυχίας. Το BMW i3 κέρδισε το 2016 “Golden Steering Wheel”, και έγινε το πρώτο μοντέλο στο διαγωνισμό των “Auto Bild” και “Bild am Sonntag” που κατακτά μία δεύτερη διάκριση για την περιβαλλοντικά συμβατή φιλοσοφία του (επαναστατική αξιολόγηση κύκλου ζωής). Το BMW i3, το παγκοσμίως πρώτο premium αυτοκίνητο που έχει σχεδιαστεί εξ αρχής ως αμιγώς ηλεκτρικό, απέσπασε για πρώτη φορά το “Green Steering Wheel” ως το “πιο φιλικό προς το περιβάλλον, νέο αυτοκίνητο” το 2013, πριν καν λανσαριστεί στην αγορά. Εν τω μεταξύ, το BMW i3 (κατανάλωση μικτού κύκλου: 0,0 l/100 km, εκπομπές CO2 στο μικτό κύκλο: 0 g/km) επιβεβαιώνει συνεχώς τις ικανότητές του στο δρόμο. Με οδηγική απόλαυση που συνδυάζεται με μηδενικούς ρύπους και άκρως αποδοτική κατανάλωση ενέργειας, πρωτοποριακή σχεδίαση και ευφυή συνδεσιμότητα, εντυπωσίασε την ομάδα εμπειρογνωμόνων σε μία σειρά εντατικών, πρακτικών δοκιμών. Η ομάδα ανέδειξε το BMW i3 νικητή του 2016 “Golden Steering Wheel” στην κατηγορία “Alternative Drives”, και το βραβείο δόθηκε χθες σε εορταστικό γκαλά που πραγματοποιήθηκε στον εκδοτικό οίκο Axel Springer στο Βερολίνο.

Το “Golden Steering Wheel” απονέμεται από το 1976 και είναι από τις πιο περίοπτες διακρίσεις στο χώρο της Ευρωπαϊκής βιομηχανίας αυτοκινήτου. Διανύοντας ήδη την 41η χρονιά του, ο διαγωνισμός συγκέντρωσε αρχικά 36 σύγχρονα μοντέλα για τα οποία ψήφισαν οι αναγνώστες του περιοδικού στη Γερμανία και 20 ακόμα Ευρωπαϊκές χώρες. Το BMW i3 επικράτησε στην 1η θέση της κατηγορίας και στις 21 χώρες. Τα 21 αγαπημένα των αναγνωστών υποβλήθηκαν στη συνέχεια σε αυστηρές δοκιμές από μία ομάδα εμπειρογνωμόνων την οποία απαρτίζουν οδηγοί αγώνων, σχεδιαστές, τεχνικοί, ειδικοί ψηφιακής τεχνολογίας, αρχισυντάκτες και αναγνώστες. Βασισμένη στα αποτελέσματα διεξοδικών test drive και αναλυτικών συγκριτικών δοκιμών, η 57μελής διεθνής επιτροπή επέλεξε στη συνέχεια τους νικητές σε κάθε μία από τις έξι κατηγορίες. Η κατηγορία “Alternative Drives” περιλαμβάνεται για πρώτη φορά φέτος. Και εδώ, το BMW i3 αναδείχτηκε γενικός νικητής, λαμβάνοντας την υψηλότερη βαθμολογία από πέντε από τα επτά γκρουπ ειδικών.

Έχοντας κυκλοφορήσει στους δημόσιους δρόμους όλου του κόσμου επί τρία χρόνια, το BMW i3 επιβεβαιώνει ότι η αμιγής ηλεκτροκίνηση και κατ’ επέκταση η μετακίνηση μηδενικών ρύπων μπορεί να συνδυάζεται με τη διάσημη οδηγική απόλαυση BMW. Από τότε που λανσαρίστηκε το BMW i3 είναι το παγκοσμίως πιο επιτυχημένο ηλεκτρικό όχημα στην premium compact κατηγορία. Στη Νορβηγία για παράδειγμα, το BMW i3 είναι best-seller όλης της γκάμας BMW από το 2015. Στη Γερμανία, το μερίδιο αγοράς του για φέτος μέχρι στιγμής ανέρχεται στο 20,2%. Σε όλο τον κόσμο, σχεδόν το 85% των αγοραστών του BMW i3 είναι νέοι πελάτες στη μάρκα BMW.

Σε συνδυασμό με τη χρήση υλικών και τεχνικών παραγωγής που σέβονται το περιβάλλον, τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του μοντέλου συνιστούν μία ‘ολιστική’ φιλοσοφία βιωσιμότητας που καταξιώθηκε με το “Green Steering Wheel” από νωρίς, μαζί με πολυάριθμες ακόμα διακρίσεις, και το μοντέλο παραμένει μοναδικό στο χώρο του αυτοκινήτου μέχρι σήμερα. Όταν πρωτοκυκλοφόρησε στην αγορά, το BMW i3 ήταν το πρώτο όχημα με αξιολόγηση κύκλου ζωής πιστοποιημένη από τον TÜV που είναι τουλάχιστον κατά ένα τρίτο καλύτερη από τον αντίστοιχο των αυτοκινήτων με συμβατικά συστήματα κίνησης και μεθόδους παραγωγής.

Η εμπειρία που αποκτήθηκε κατά τη δημιουργία των μοντέλων BMW i χρησιμοποιείται τώρα για μεταφορά τεχνολογιών στις βασικές μάρκες του BMW Group. Επιπλέον της χρήσης CFRP στη δομή του αμαξώματος της νέας BMW Σειράς 7, αυτό φαίνεται κυρίως στην ενσωμάτωση της τεχνολογίας eDrive στα μοντέλα BMW iPerformance με plug-in hybrid συστήματα. Μετά τα μοντέλα BMW iPerformance της BMW Σειράς 2 Active Tourer, BMW Σειράς 3 Sedan, BMW X5, BMW Σειράς 7 και BMW X1 xDrive25Le iPerformance που εξελίχθηκε αποκλειστικά για την Κινεζική αγορά, η νέα BMW Σειρά 5 Sedan με plug-in hybrid σύστημα κίνησης θα λανσαριστεί την άνοιξη του 2017. Το πρώτο plug-in hybrid μοντέλο της μάρκας MINI θα ακολουθήσει το 2017.

Η συνεχής πρόοδος στην τεχνολογία eDrive αυξάνει την απήχηση του BMW i3. Το BMW i3 (94 Ah) με εκτεταμένη χωρητικότητα μπαταρίας (κατανάλωση μικτού κύκλου: 0,0 l/100 km, κατανάλωση ενέργειας στο μικτό κύκλο: 12,6 kWh/100 km, εκπομπές CO2 στο μικτό κύκλο: 0 g/km) πετυχαίνει αυτονομία 200 km σε καθημερινές συνθήκες και αυτονομία έως 300 km στον στάνταρ κύκλο. Οι τιμές αυτές είναι καλύτερες από του BMW i3 (60 Ah) – που διατίθεται ακόμα – πάνω από 50%.

Για περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με τις επίσημες τιμές κατανάλωσης, ειδικές τιμές εκπομπών CO2 και κατανάλωση ηλεκτρικής ισχύος των νέων επιβατικών αυτοκινήτων παρακαλούμε ανατρέξτε στο σχετικό εγχειρίδιο " Guideline for fuel consumption, CO2 emissions and electric power consumption of new passenger cars ", που διατίθεται σε όλο το δίκτυο εμπόρων από τη Deutschen Automobil Treuhand GmbH (DAT), Hellmuth-Hirth-Str. 1, 73760 Ostfildern-Scharnhausen και στη http://www.dat.de/angebote/verlagsprodukte/leitfaden-kraftstoffverbrauch.html. ManualCO2 (PDF - 2.7 MB.


Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Αγορά μοτοσυκλέτας, σκούτερ ή παπιού με άτοκες δόσεις χωρίς δάνειο από τράπεζα

Αγορά μοτοσυκλέτας, σκούτερ ή παπιού με άτοκες δόσεις Θέλετε να προβείτε στην αγορά μοτοσυκλέτας, σκούτερ ή παπιού με 36 άτοκες δόσεις και χωρίς δάνειο από τράπεζα; Και όμως γίνεται...Δείτε πώς:

Online εφαρμογή εκτίμησης αξίας μεταχειρισμένων αυτοκινήτων

Η εφαρμογή AUTOSCAN είναι μια μηχανή προσεγγιστικής εκτίμησης αξίας μεταχειρισμένων αυτοκινήτων, βασιζόμενη στην επεξεργασία μεταβλητών παραγόντων που επηρεάζουν την εμπορική μεταπωλητική τους αξία σε ετήσια βάση. Το ανθρώπινο δυναμικό της δραστηριοποιείται στον χώρο του αυτοκινήτου καθημερινά, διατηρώντας βάσεις δεδομένων σχετικά με τα χαρακτηριστικά της εμπορικής αξίας των μεταχειρισμένων αυτοκινήτων της ελληνικής αγοράς καταγράφοντας την διαδικασία αγοραπωλησίας τους. Αντλεί πολύτιμες πληροφορίες από τεχνικές και εμπορικές παραμέτρους που συνεχώς μεταβάλουν την οικονομική...

Αυτοκίνητα-ευκαιρίες: Το τμήμα μεταχειρισμένων - κατασχεμένων αυτοκινήτων της Eurobank δίνει αυτοκίνητα με 600-800 ευρώ! Ελέγξτε αν αξίζουν με 45 ευρώ παίρνοντας 10σέλιδη τεχνική αναφορά!

Το τμήμα μεταχειρισμένων - κατασχεμένων αυτοκινήτων της Eurobank δίνει αυτοκίνητα με 600-800 ευρώ! Το αρμόδιο τμήμα μεταχειρισμένων - κατασχεμένων αυτοκινήτων της Eurobank δίνει προς πώληση νέα αυτοκίνητα-προσφορές με πολύ χαμηλές τιμές και πού ξέρεις με λϊγο καλό ψάξιμο - και αρκετή τύχη -  ίσως βρείς αυτό που σε ενδιαφέρει χωρίς να πονέσει ιδιαίτερα η τσέπη σου...