Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

A120 το όνομα του μελλοντικού Alpine?

Το θρυλικό γαλλικό σπορ αυτοκίνητο Renault Alpine A110, επίσης γνωστό ως «Berlinetta» θα έχει απόγονο τον Μάρτιο του 2016. Σύμφωνα με πληροφορίες το όνομα του θα είναι…Alpine A120.

Ήταν το 1962 που η πρώτη Alpine Renault (A110), αναπτύχθηκε από τον Jean REDELE. Στη συνέχεια ήρθε η Α310, και τέλος η Alpine A610 των οποίων η παραγωγή στο εργοστάσιο Dieppe ολοκληρώθηκε το 1995.

20 χρόνια αργότερα, οι λάτρεις της μάρκας...
(συμπεριλαμβανομένου και εμάς) θα πρέπει να είναι ευχαριστημένοι. Η μάρκα της Alpine ξαναγεννιέται από τις στάχτες της, χωρίς τη βοήθεια της Caterham.

Μένει να δούμε αν θα είναι άξιος διάδοχος της «Berlinetta», η A120 θα είναι ένα 2-θέσιο κουπέ, με τον κινητήρα πίσω ο οποίος θα είναι ένας 1.8 turbo 300 ίππων, με το συνολικό βάρος του μοντέλου να μην ξεπερνά τα 990 κιλά.

4.10m μακρύ και χαμηλό, το μελλοντικό A120 θα κυκλοφορήσει τον Μάρτιο του 2016 με τιμή €45.000.

Ο κινητήρας τώρα θα είναι 300 ίππων όπως είπαμε, και είναι ο ίδιος που φοράει το νέο Clio RS από την Nissan. Μια πιο ισχυρή έκδοση θα είναι διαθέσιμη μετά από το λανσάρισμα του νέου μοντέλου με 380 ίππους.

Το κιβώτιο ταχυτήτων αναπτύχθηκε από την εταιρεία Getrag, η γερμανική εταιρεία ειδική στα κιβώτια ταχυτήτων έχει αναπτύξει ένα διπλού συμπλέκτη κιβώτιο επτά σχέσεων.

Πίσω από το σχεδιασμό του είναι ο επικεφαλής σχεδιασμού της Renault, Laurens Van Den Acker.

Το Alpine Renault A120 θα παράγεται στο εργοστάσιο Dieppe σε Seine-Maritime, με παραγωγή 5.000 οχήματα ανά έτος.

Για το σκοπό αυτό, το εργοστάσιο έχει βελτιωθεί και έχει διευρυνθεί στα 4500 τ.μ.. Ένας μύθος ξαναγεννιέται, δεν θα μπορούσαμε να μην χαιρόμαστε.
Πηγή: renaultnews.gr



Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Αγορά μοτοσυκλέτας, σκούτερ ή παπιού με άτοκες δόσεις χωρίς δάνειο από τράπεζα

Αγορά μοτοσυκλέτας, σκούτερ ή παπιού με άτοκες δόσεις Θέλετε να προβείτε στην αγορά μοτοσυκλέτας, σκούτερ ή παπιού με 36 άτοκες δόσεις και χωρίς δάνειο από τράπεζα; Και όμως γίνεται...Δείτε πώς:

Online εφαρμογή εκτίμησης αξίας μεταχειρισμένων αυτοκινήτων

Η εφαρμογή AUTOSCAN είναι μια μηχανή προσεγγιστικής εκτίμησης αξίας μεταχειρισμένων αυτοκινήτων, βασιζόμενη στην επεξεργασία μεταβλητών παραγόντων που επηρεάζουν την εμπορική μεταπωλητική τους αξία σε ετήσια βάση. Το ανθρώπινο δυναμικό της δραστηριοποιείται στον χώρο του αυτοκινήτου καθημερινά, διατηρώντας βάσεις δεδομένων σχετικά με τα χαρακτηριστικά της εμπορικής αξίας των μεταχειρισμένων αυτοκινήτων της ελληνικής αγοράς καταγράφοντας την διαδικασία αγοραπωλησίας τους. Αντλεί πολύτιμες πληροφορίες από τεχνικές και εμπορικές παραμέτρους που συνεχώς μεταβάλουν την οικονομική...

Αυτοκίνητα-ευκαιρίες: Το τμήμα μεταχειρισμένων - κατασχεμένων αυτοκινήτων της Eurobank δίνει αυτοκίνητα με 600-800 ευρώ! Ελέγξτε αν αξίζουν με 45 ευρώ παίρνοντας 10σέλιδη τεχνική αναφορά!

Το τμήμα μεταχειρισμένων - κατασχεμένων αυτοκινήτων της Eurobank δίνει αυτοκίνητα με 600-800 ευρώ! Το αρμόδιο τμήμα μεταχειρισμένων - κατασχεμένων αυτοκινήτων της Eurobank δίνει προς πώληση νέα αυτοκίνητα-προσφορές με πολύ χαμηλές τιμές και πού ξέρεις με λϊγο καλό ψάξιμο - και αρκετή τύχη -  ίσως βρείς αυτό που σε ενδιαφέρει χωρίς να πονέσει ιδιαίτερα η τσέπη σου...