Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

MINI και Republic of Fritz Hansen παρουσιάζουν μία νέα εκδοχή της θρυλικής Drop Chair

Με το αστικό, ενθουσιώδες και λειτουργικό πνεύμα τους η μάρκα ΜΙΝΙ και η Δανέζικη εταιρία επίπλων Republic of Fritz Hansen έχουν γράψει ιστορία στο χώρο του ντιζάιν. Πέντε χρόνια μετά το πρώτο τους κοινό εγχείρημα – το πρωτότυπο τρέιλερ “MINI Airstream by Fritz Hansen” – παρουσιάστηκε το προϊόν της δεύτερης συνεργασίας τους στη Κοπεγχάγη κατά τη διάρκεια έκθεσης προηγμένου ντιζάιν. Η Classic Drop Chair έρχεται ξανά στο προσκήνιο...
με μία σύγχρονη, εμβληματική εμφάνιση ΜΙΝΙ. Το πολυτελές κάθισμα σχεδιάστηκε για το διάσημο SAS Royal Hotel στην Κοπεγχάγη το 1958, μία χρονιά πριν το κλασικό MINI φέρει την επανάσταση στον κόσμο του αυτοκινήτου. Σήμερα θεωρείται ένα από τα έπιπλα που άφησαν εποχή με τη σχεδίασή τους.
«Παράλληλα με τα αυστηρά σχεδιαστικά μας πρότυπα, τα υφάσματα τα οποία χρησιμοποιούνται στο ΜΙΝΙ οφείλουν να πληρούν ποικίλες απαιτήσεις», σχολιάζει η Annette Baumeister, Υπεύθυνη Χρωμάτων & Ταπετσαριών του τμήματος MINI Design. «Τα υλικά πρέπει να είναι διαχρονικά, άνετα και λειτουργικά. Η μεταφορά αυτής της τεχνογνωσίας σε ένα κλασικό έπιπλο ήταν μία συναρπαστική πρόκληση».

Τα καλύτερα δ ύο κόσμων: Drop Chairs της Fritz Hansen με την υπογραφή MINI .
Ένας συνδυασμός ανεξάρτητων κομματιών ενσαρκώνει το μίγμα κλασικής σχεδιαστικής γλώσσας και φουτουριστικών σχεδιαστικών στοιχείων αποτυπωμένο στις γραμμές των Classic Drop Chair και Modern Drop Chair που φέρουν τη σφραγίδα ΜΙΝΙ. Τα μαξιλάρια με τα ραμμένα ένθετα χαρίζουν και στις δύο καρέκλες φυσιογνωμία καθίσματος αυτοκινήτου, ενώ οι αντίθετες ραφές και οι χρωματιστές μπορντούρες – στοιχείο ταυτότητας ΜΙΝΙ – παραπέμπουν στη σχεδιαστική γλώσσα της μάρκας. Η Classic Drop Chair αποτελείται από πολυτελές δέρμα nappa με μπορντούρα που παραπέμπει στα καθίσματα κλασικού ΜΙΝΙ. Τα πόδια σε Pepper White αντιγράφουν μία από τις πιο δημοφιλείς εξωτερικές αποχρώσεις της σημερινής οικογένειας ΜΙΝΙ επί αρκετές γενιές. Η Modern Drop Chair συνδυάζει ύφασμα με μπλε δέρμα nubuk, ενώ κυριαρχεί μία προηγμένη ραφή σε σχήμα διαμαντιού που είδαμε για πρώτη φορά στο MINI Clubman Concept στο φετινό Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης.

Τετραετής συνεργασία μεταξύ MINI και έκθεσης blickfang .
Το 2010, το MINI έγινε premium εταίρος της έκθεσης προηγμένου ντιζάιν blickfang, που πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά στη Στουτγάρδη το 1992 και τώρα διεξάγεται κάθε χρόνο σε έξι πόλεις. Ανάλογα με την τοποθεσία, 150 μέχρι 220 σχεδιαστές από το χώρο του επίπλου, της μόδας και του κοσμήματος παρουσιάζουν τις τελευταίες συλλογές τους. Βασισμένη σε μία μοναδική συνταγή σχεδιαστικής μαεστρίας, πηγής έμπνευσης και shopping therapy, η έκθεση blickfang έχει εξελιχθεί όλα αυτά τα χρόνια σε σημαντικό κέντρο της διεθνούς σχεδιαστικής σκηνής.








Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Αγορά μοτοσυκλέτας, σκούτερ ή παπιού με άτοκες δόσεις χωρίς δάνειο από τράπεζα

Αγορά μοτοσυκλέτας, σκούτερ ή παπιού με άτοκες δόσεις Θέλετε να προβείτε στην αγορά μοτοσυκλέτας, σκούτερ ή παπιού με 36 άτοκες δόσεις και χωρίς δάνειο από τράπεζα; Και όμως γίνεται...Δείτε πώς:

Online εφαρμογή εκτίμησης αξίας μεταχειρισμένων αυτοκινήτων

Η εφαρμογή AUTOSCAN είναι μια μηχανή προσεγγιστικής εκτίμησης αξίας μεταχειρισμένων αυτοκινήτων, βασιζόμενη στην επεξεργασία μεταβλητών παραγόντων που επηρεάζουν την εμπορική μεταπωλητική τους αξία σε ετήσια βάση. Το ανθρώπινο δυναμικό της δραστηριοποιείται στον χώρο του αυτοκινήτου καθημερινά, διατηρώντας βάσεις δεδομένων σχετικά με τα χαρακτηριστικά της εμπορικής αξίας των μεταχειρισμένων αυτοκινήτων της ελληνικής αγοράς καταγράφοντας την διαδικασία αγοραπωλησίας τους. Αντλεί πολύτιμες πληροφορίες από τεχνικές και εμπορικές παραμέτρους που συνεχώς μεταβάλουν την οικονομική...

Αυτοκίνητα-ευκαιρίες: Το τμήμα μεταχειρισμένων - κατασχεμένων αυτοκινήτων της Eurobank δίνει αυτοκίνητα με 600-800 ευρώ! Ελέγξτε αν αξίζουν με 45 ευρώ παίρνοντας 10σέλιδη τεχνική αναφορά!

Το τμήμα μεταχειρισμένων - κατασχεμένων αυτοκινήτων της Eurobank δίνει αυτοκίνητα με 600-800 ευρώ! Το αρμόδιο τμήμα μεταχειρισμένων - κατασχεμένων αυτοκινήτων της Eurobank δίνει προς πώληση νέα αυτοκίνητα-προσφορές με πολύ χαμηλές τιμές και πού ξέρεις με λϊγο καλό ψάξιμο - και αρκετή τύχη -  ίσως βρείς αυτό που σε ενδιαφέρει χωρίς να πονέσει ιδιαίτερα η τσέπη σου...