Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Infotainment για το Νέο Opel Insignia με touchpad, φωνητικό έλεγχο, χειριστήρια στο τιμόνι

  • Νέα γενιά infotainment με touchpad, φωνητικό έλεγχο, χειριστήρια στο τιμόνι
  • Απλοποιημένη λειτουργία με πλείστες δυνατότητες εξατομίκευσης
  • Σύστημα Infotainment με έγχρωμη οθόνη αφής 8 ιντσών στην κεντρική κονσόλα
Το νέο Opel Insignia και το Insignia Country Tourer – με νέο cockpit και την τελευταία γενιά infotainment – κάνουν την παγκόσμια πρεμιέρα τους στο 65ο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης (12 – 22 Σεπτεμβρίου, 2013). Κατά την αναβάθμιση του cockpit και του συστήματος infotainment, η έμφαση δόθηκε σε τρεις τομείς: σαφής, απλή και ‘διαισθητική’ λειτουργία, εξατομίκευση της προσφοράς infotainment και ασφαλώς μέγιστη άνεση και ασφάλεια...
για τον οδηγό και τους επιβάτες, μεταξύ άλλων και λόγω της ελάχιστης διάσπασης της προσοχής από την οδική κυκλοφορία.

«Με τη νέα γενιά του συστήματος infotainment και υπερσύχρονη λειτουργία touchpad, προσφέρουμε δυνατότητες ψυχαγωγίας μέσα στο αυτοκίνητο απαράμιλλες για την κατηγορία» δήλωσε ο CEO της Opel, Dr. Karl-Thomas Neumann. «Μία μεγάλη οθόνη, λίγα μπουτόν και καινοτόμες λύσεις συνδεσιμότητας συμβάλλουν στη γνήσια οδηγική απόλαυση που προσφέρει το νέο Insignia.»


Εργονομικός σχεδιασμός κεντρικής κονσόλας

Η κεντρική κονσόλα έχει νέα εμφάνιση και αίσθηση με ποικίλες τεχνολογίες και λειτουργίες αιχμής. Το πάνελ ελέγχου έχει απλοποιηθεί πλήρως, ενώ η λειτουργία του συστήματος infotainment και κλιματισμού (AC) είναι γρήγορη και διαισθητική.

Η νέα γενιά infotainment ανήκει στη σειρά IntelliLink που λανσαρίστηκε στο Opel ADAM στην αρχή της χρονιάς. Χάρη στη φιλική προς το χρήστη τεχνολογία του IntelliLink, λειτουργίες του smartphone ενσωματώνονται άριστα στο αυτοκίνητο. Στο Insignia, ο οδηγός έχει στη διάθεσή του τέσσερις διαφορετικές επιλογές για τον έλεγχο του συστήματος. Το νέο σύστημα Navi 900 Europa Touch ελέγχεται μέσω έγχρωμης οθόνης 8 ιντσών με λειτουργία αφής. Από την αρχική οθόνη, ο οδηγός μπορεί να έχει πρόσβαση σε όλες τις βασικές λειτουργίες και σε υπο-μενού όπως ραδιοφωνικούς σταθμούς, τίτλους τραγουδιών, σύνδεση smartphone ή τρισδιάστατο (3D) χάρτη πλοήγησης μέσω της οθόνης αφής, ενός μπουτόν στο τιμόνι, φωνητικού ελέγχου ή του νέου touchpad.

Το σύστημα έχει μοναδικές δυνατότητες εξατομίκευσης – μπορούν να αποθηκευτούν μέχρι 60 προσωπικά ‘αγαπημένα’. Και ενώ τα πρώτα συστήματα infotainment επέτρεπαν μόνο την επιλογή ραδιοφωνικών σταθμών, ο οδηγός και ο συνοδηγός του Insignia μπορούν τώρα να επιλέγουν τα προσωπικά τους ‘αγαπημένα’ στην πλοήγηση, το τηλέφωνο και την ψυχαγωγία. Επομένως, για παράδειγμα, ο πιο δημοφιλής ραδιοφωνικός σταθμός βρίσκεται ακριβώς δίπλα στους σημαντικότερους τηλεφωνικούς αριθμούς στην οθόνη, ή την αποθηκευμένη επαγγελματική διεύθυνση στον κατάλογο πλοήγησης.

Infotainment με touchpad: Όλα ξεκινούν με ένα άγγιγμα

Το touchpad είναι ενσωματωμένο εργονομικά στην κεντρική κονσόλα και προσφέρει ένα νέο τρόπο γρήγορης και διαισθητικής πρόσβασης στο σύστημα infotainment. Η επιφάνεια αφής αναγνωρίζει τη γραφή και αντιδρά άμεσα στις κινήσεις των δακτύλων, με ελαφρύ κραδασμό για να δώσει αισθητό, απτικό feedback κάνοντας πανεύκολη τη λειτουργία της νέας γενιάς infotainment, χωρίς να διασπάται η προσοχή από το δρόμο.

Ο κέρσορας μετακινείται με κίνηση ενός δακτύλου και στη συνέχεια με ελαφρά πίεση στο touchpad ανοίγει η επιθυμητή επιλογή του μενού. Με κίνηση δύο δακτύλων ο οδηγός μπορεί για παράδειγμα να αλλάξει την πηγή ήχου, ενώ μία κίνηση τριών δακτύλων πάνω από την επιφάνεια του touchpad ανοίγει τη λίστα με τα ‘αγαπημένα’. Ο χάρτης του συστήματος πλοήγησης έχει λειτουργία ζουμ που ελέγχεται όπως σε ένα smartphone. Ακόμα και ξεχωριστά γράμματα – για παράδειγμα κατά την αναζήτηση ενός τίτλου τραγουδιού στη βάση δεδομένων ή μιας πόλης στο σύστημα πλοήγησης – μπορεί να εισαχθούν με την άκρη του δακτύλου σας στο touchpad. Εισάγοντας μόνο το πρώτο γράμμα, μία λίστα αποθηκευμένων διευθύνσεων εμφανίζεται στο σύστημα πλοήγησης. Το γεγονός ότι το touchpad αντιδρά σε διαφορετικές εντολές και κινήσεις των δακτύλων που παραπέμπουν σε smartphone το καθιστά μοναδικό, καθώς διατίθεται μόνο στο Opel Insignia με αυτή τη μορφή.

Όμως η ευφυΐα του συστήματος infotainment και πλοήγησης δεν σταματά εδώ. Εάν οι οδηγοί αναζητούν ένα δρόμο στην πόλη που βρίσκονται, το μόνο που απαιτείται είναι να εισάγουν το όνομα του δρόμου. Αν ο δρόμος βρίσκεται σε άλλη πόλη, τότε πρέπει να εισάγουν το όνομα της πόλης αμέσως μετά το δρόμο. Η εισαγωγή μιας χώρας είναι απαραίτητη μόνον όταν ο προορισμός είναι σε άλλη χώρα από αυτή που βρίσκεται ο οδηγός. Η εισαγωγή ονομάτων γίνεται χωρίς αναμονή αναγνώρισης ή κόμμα, παρά μόνο με κενά μεταξύ των δεδομένων – ό,τι πιο εύκολο και γρήγορο. Οδικός χάρτης για περισσότερες από 30 Ευρωπαϊκές χώρες μπορεί να εμφανίζεται σε 2D ή 3D μορφή.

Ο συγχρονισμός του συστήματος infotainment και ενός smartphone είναι εξίσου εύκολος. Οι οδηγοί πρέπει μόνο να συνδέσουν το κινητό τους τηλέφωνο στο σύστημα infotainment και πολλά από τα περιεχόμενα του smartphone εμφανίζονται στην έγχρωμη οθόνη αφής στην κεντρική κονσόλα. Αυτά δεν περιορίζονται σε λίστες τηλεφώνων και τραγουδιών. Ταινίες αποθηκευμένες στο smartophone μπορούν να προβληθούν στην οθόνη 8 ιντσών του Insignia – ασφαλώς μόνον όταν το αυτοκίνητο είναι σταματημένο.

Οι οδηγοί του Insignia μπορούν να ελέγχουν το σύστημα infotainment νέας γενιάς με νέας σχεδίασης και σαφή χειριστήρια στο τιμόνι καθώς και φωνητικές εντολές πέραν των μπουτόν, της οθόνης αφής και του touchpad στην κεντρική κονσόλα. Η προηγμένη λειτουργία φωνητικής αναγνώρισης μπορεί να ενεργοποιηθεί πιέζοντας απλά ένα μπουτόν στα χειριστήρια του τιμονιού. Στη συνέχεια, μέσω φωνητικού ελέγχου, μπορεί να γίνεται εισαγωγή διευθύνσεων στο σύστημα πλοήγησης, αναπαραγωγή αποθηκευμένων τραγουδιών ή τηλεφωνική κλήση σε φίλους μέσω του smartphone. Και όλα αυτά, χωρίς ο οδηγός να παίρνει τα χέρια από το τιμόνι ή να διασπάται η προσοχή του από το δρόμο.

Ταμπλό οργάνων με κεντρική έγχρωμη οθόνη

Το νέας σχεδίασης ταμπλό οργάνων με έγχρωμη οθόνη υψηλής ανάλυσης έως και 8 ιντσών συμβάλλει επίσης στη βέλτιστη απεικόνιση πληροφοριών για τον οδηγό. Επιπλέον των κλασικών ενδείξεων όπως ταχύτητα, στροφές και στάθμη ρεζερβουάρ καυσίμου, άλλες λεπτομέρειες που έχει ορίσει ο οδηγός ως προς την πλοήγηση, τη χρήση smartphone και τις επιλογές ηχοσυστήματος απεικονίζονται απευθείας στο πεδίο ορατότητας του.

Όπως στην οθόνη του συστήματος infotainment στην κεντρική κονσόλα, οι σημαντικότερες λειτουργίες μπορούν να απεικονίζονται και εδώ στην αρχική οθόνη (έναρξη) και στη συνέχεια με την επιλογή των υπομενού. Για το σκοπό αυτό, χρησιμοποιούνται τα μπουτόν στη δεξιά πλευρά του τιμονιού. Τα μπουτόν της αριστερής πλευράς προορίζονται για τον έλεγχο λειτουργιών ασφάλειας όπως cruise control ή του περιοριστή ταχύτητας. Επομένως, πέρα από το προσαρμοζόμενο σύστημα infotainment πολλαπλών λειτουργιών, οι οδηγοί του Insignia έχουν στη διάθεσή τους και μία έγχρωμη οθόνη κεντρικά τοποθετημένη στο ταμπλό, που μπορεί να προσαρμόζεται σε ατομικές ανάγκες και προτιμήσεις.

Η αντίστοιχη εμπειρία ήχου προσφέρεται από το προηγμένο Bose Sound System. Μέχρι εννέα ηχεία (δύο subwoofer, τέσσερα ευρυζωνικά ηχεία, tweeter κλπ) και ένας ψηφιακός επεξεργαστής ήχου διασφαλίζουν εκπληκτική ποιότητα ήχου για τους επιβάτες του Insignia.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Αγορά μοτοσυκλέτας, σκούτερ ή παπιού με άτοκες δόσεις χωρίς δάνειο από τράπεζα

Αγορά μοτοσυκλέτας, σκούτερ ή παπιού με άτοκες δόσεις Θέλετε να προβείτε στην αγορά μοτοσυκλέτας, σκούτερ ή παπιού με 36 άτοκες δόσεις και χωρίς δάνειο από τράπεζα; Και όμως γίνεται...Δείτε πώς:

Online εφαρμογή εκτίμησης αξίας μεταχειρισμένων αυτοκινήτων

Η εφαρμογή AUTOSCAN είναι μια μηχανή προσεγγιστικής εκτίμησης αξίας μεταχειρισμένων αυτοκινήτων, βασιζόμενη στην επεξεργασία μεταβλητών παραγόντων που επηρεάζουν την εμπορική μεταπωλητική τους αξία σε ετήσια βάση. Το ανθρώπινο δυναμικό της δραστηριοποιείται στον χώρο του αυτοκινήτου καθημερινά, διατηρώντας βάσεις δεδομένων σχετικά με τα χαρακτηριστικά της εμπορικής αξίας των μεταχειρισμένων αυτοκινήτων της ελληνικής αγοράς καταγράφοντας την διαδικασία αγοραπωλησίας τους. Αντλεί πολύτιμες πληροφορίες από τεχνικές και εμπορικές παραμέτρους που συνεχώς μεταβάλουν την οικονομική...

Αυτοκίνητα-ευκαιρίες: Το τμήμα μεταχειρισμένων - κατασχεμένων αυτοκινήτων της Eurobank δίνει αυτοκίνητα με 600-800 ευρώ! Ελέγξτε αν αξίζουν με 45 ευρώ παίρνοντας 10σέλιδη τεχνική αναφορά!

Το τμήμα μεταχειρισμένων - κατασχεμένων αυτοκινήτων της Eurobank δίνει αυτοκίνητα με 600-800 ευρώ! Το αρμόδιο τμήμα μεταχειρισμένων - κατασχεμένων αυτοκινήτων της Eurobank δίνει προς πώληση νέα αυτοκίνητα-προσφορές με πολύ χαμηλές τιμές και πού ξέρεις με λϊγο καλό ψάξιμο - και αρκετή τύχη -  ίσως βρείς αυτό που σε ενδιαφέρει χωρίς να πονέσει ιδιαίτερα η τσέπη σου...