Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Aloha, MINI: εκφραστές της γνήσιας χαράς της ζωής εδώ και 54 χρόνια

Μόναχο/ Χονολουλού. Επτά μοντέλα, έξι μεγάλα νησιά. Εξαιρετικά καθαροί κινητήρες, απειλητικά, ενεργά ηφαίστεια. Εκ πρώτης όψεως, η Βρετανική μάρκα αυτοκινήτων ΜΙΝΙ και τα Νησιά της Χαβάης στον Ειρηνικό δεν φαίνεται να έχουν τίποτα κοινό – όμως και τα δύο αποπνέουν μία ...
απολαυστική και παράξενη γοητεία. Το ΜΙΝΙ για την παγκόσμια κοινότητα οπαδών του είναι ό,τι η Χαβάη για την Αμερική: εκφράζουν τη γνήσια χαρά της ζωής. Και τυχαίνει να γιορτάζουν μία σημαντική επέτειο σχεδόν την ίδια χρονική στιγμή: στις 21 Αυγούστου 1959 η Χαβάη έγινε η 50ή πολιτεία των ΗΠΑ, ενώ το κλασικό Mini παρουσιάστηκε επίσημα για πρώτη φορά μετά από πέντε ημέρες, στις 26 Αυγούστου, 1959.

Η γέννηση του κλασικού Mini πριν από 54 χρόνια σηματοδότησε το ξεκίνημα ενός από τα πλέον επιτυχημένα κεφάλαια στην ιστορία της βιομηχανίας αυτοκινήτου. Το δημιούργημα του θρυλικού σχεδιαστή Alec Issigonis εξέπληξε τους πάντες με τη δημιουργική αξιοποίηση του εσωτερικού του, μεγιστοποιώντας το χώρο για επιβάτες και αποσκευές χωρίς να επηρεάζονται οι συμπαγείς αναλογίες του Mini. Το κλασικό Mini βασίστηκε σε καινοτόμες σχεδιαστικές αρχές που επηρέασαν τις επόμενες γενιές των μικρών αυτοκινήτων, υιοθετώντας εγκάρσια τοποθετημένο κινητήρα, εμπρόσθια κίνηση (FWD) και τροχούς στις τέσσερις γωνίες του αμαξώματος, στοιχεία που εντάσσονται στο DNA του ΜΙΝΙ έως σήμερα.

Τα σπορ χαρακτηριστικά του σύντομα άνοιξαν το δρόμο της επιτυχίας σε αγωνιστικά σιρκουί και πίστες ράλι σε όλο τον κόσμο και η αγωνιστική καριέρα του μικρού αυτοκινήτου στέφθηκε με τρεις νίκες στο Ράλι Μόντε Κάρλο. Η αναπάντεχη επιτυχία του σύντομα έκανε το γύρο του κόσμου, αφού τα μέσα που χρησιμοποιήθηκαν ήταν απλά και το όχημα ανεπιτήδευτο συγκριτικά με τους αντιπάλους του. Παράλληλα, ένα άλλο φαινομενικά απλό σπορ, που απαιτούσε ομοίως ιδιαίτερες ικανότητες άρχισε να συναρπάζει τον κόσμο, ξεκινώντας από τη Χαβάη: το surfing. Αναφορές για λάτρεις του υγρού στοιχείου που προσπαθούσαν να τιθασεύσουν τα κύματα πάνω σε ξύλινες σανίδες στις ακτές της Χαβάης χρονολογούνται από το 18ο αιώνα, αλλά αυτός ο οποίος έμελλε να προσδώσει διεθνή απήχηση το σπορ ήταν ο Duke Kahanamoku, ένας ντόπιος από τη Χονολουλού. Ο Duke Kahanamoku κέρδισε τρία χρυσά μετάλλια και δύο ασημένια στην κολύμβηση στους Ολυμπιακούς αγώνες του 1912 και του 1924. Παρά τους Ολυμπιακούς θριάμβους του, είναι περισσότερο γνωστός για τη συμβολή του στην αναζωογόνηση του surf.


Θεωρείται από τα ιδρυτικά μέλη των Waikiki boys που διδάσκουν surfing στους επισκέπτες στην πιο διάσημη παραλία των νησιών μέχρι σήμερα.

Η ανάδειξη της Χαβάης στην 50ή Πολιτεία των ΗΠΑ και η πρεμιέρα του κλασικού Mini συνέβησαν κατά τη διάρκεια μιας πραγματικά εκρηκτικής εξάπλωσης του surfing στη Χαβάη. Κατά τη διάρκεια της δεκαετίας του 1950 και του 1960 χάρη στην τηλεόραση, εικόνες τολμηρών surfer από την ‘κοινότητα Aloha’ της Χαβάης ξυπνούσαν το πάθος των beach boys από όλο τον κόσμο. Μέσα από το surfing γεννήθηκε ένα ολόκληρο lifestyle με κύρια χαρακτηριστικά το χαλαρό, αντισυμβατικό στυλ, την ασταμάτητη απόλαυση και τη μόνιμα χαρούμενη διάθεση. Μία ιστιοσανίδα στην οροφή ή στο χώρο αποσκευών του αυτοκινήτου έγινε σύμβολο ελευθερίας και χαράς της ζωής.

Η τρέχουσα γκάμα προϊόντων MINI περιλαμβάνει αξιόπιστα μοντέλα που υποστηρίζουν ένα τέτοιο lifestyle. Το MINI Countryman έχει ήδη προσελκύσει πολλούς οπαδούς στη Χαβάη από τότε που λανσαρίστηκε στην αγορά περίπου πριν από δύο χρόνια. Πέρα από τις στάνταρ ράγες οροφής, που διευκολύνουν την τοποθέτηση μιας σχάρας για ιστιοσανίδα, διαθέτει κάτι εξαιρετικά χρήσιμο και σύγχρονο: το σύστημα τετρακίνησης ALL4, ένα κοινό χαρακτηριστικό με το MINI Paceman που λανσαρίστηκε πρόσφατα. Χάρη στην ελεγχόμενη με ακρίβεια κατανομή ροπής και στους τέσσερις τροχούς, τα MINI Countryman και MINI Paceman παρέχουν αξιοσημείωτη ευστάθεια και έλεγχο όχι μόνο στην άμμο αλλά και σε τροπικές ορεινές περιοχές στο εσωτερικό των νησιών. Με την προηγμένη τεχνολογία των κινητήρων, μπορούν να ταξιδέψουν σε ανεξερεύνητες περιοχές όπου επιτρέπεται.

Αποτέλεσμα: η οδηγική απόλαυση και η γνήσια χαρά της ζωής συνυπάρχουν και πάλι, αφού τώρα καταρρίπτονται όλα τα εμπόδια στη διαδρομή για την τέλεια παραλία.




Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Αγορά μοτοσυκλέτας, σκούτερ ή παπιού με άτοκες δόσεις χωρίς δάνειο από τράπεζα

Αγορά μοτοσυκλέτας, σκούτερ ή παπιού με άτοκες δόσεις Θέλετε να προβείτε στην αγορά μοτοσυκλέτας, σκούτερ ή παπιού με 36 άτοκες δόσεις και χωρίς δάνειο από τράπεζα; Και όμως γίνεται...Δείτε πώς:

Online εφαρμογή εκτίμησης αξίας μεταχειρισμένων αυτοκινήτων

Η εφαρμογή AUTOSCAN είναι μια μηχανή προσεγγιστικής εκτίμησης αξίας μεταχειρισμένων αυτοκινήτων, βασιζόμενη στην επεξεργασία μεταβλητών παραγόντων που επηρεάζουν την εμπορική μεταπωλητική τους αξία σε ετήσια βάση. Το ανθρώπινο δυναμικό της δραστηριοποιείται στον χώρο του αυτοκινήτου καθημερινά, διατηρώντας βάσεις δεδομένων σχετικά με τα χαρακτηριστικά της εμπορικής αξίας των μεταχειρισμένων αυτοκινήτων της ελληνικής αγοράς καταγράφοντας την διαδικασία αγοραπωλησίας τους. Αντλεί πολύτιμες πληροφορίες από τεχνικές και εμπορικές παραμέτρους που συνεχώς μεταβάλουν την οικονομική...

Αυτοκίνητα-ευκαιρίες: Το τμήμα μεταχειρισμένων - κατασχεμένων αυτοκινήτων της Eurobank δίνει αυτοκίνητα με 600-800 ευρώ! Ελέγξτε αν αξίζουν με 45 ευρώ παίρνοντας 10σέλιδη τεχνική αναφορά!

Το τμήμα μεταχειρισμένων - κατασχεμένων αυτοκινήτων της Eurobank δίνει αυτοκίνητα με 600-800 ευρώ! Το αρμόδιο τμήμα μεταχειρισμένων - κατασχεμένων αυτοκινήτων της Eurobank δίνει προς πώληση νέα αυτοκίνητα-προσφορές με πολύ χαμηλές τιμές και πού ξέρεις με λϊγο καλό ψάξιμο - και αρκετή τύχη -  ίσως βρείς αυτό που σε ενδιαφέρει χωρίς να πονέσει ιδιαίτερα η τσέπη σου...