Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

ΡΑΛΛΥ ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ 2013: Σύνοψη 1ης ημέρας...Πέτρες, σκόνη και κλαταρίσματα!


Αν κάποιοι είχαν απορία σχετικά με το τι σημαίνει Ακρόπολις, σήμερα κατάλαβαν! Ο σκληρότερος αγώνας του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Ράλλυ έδειξε από νωρίς τα δόντια του στους συμμετέχοντες.
Αμέσως μετά την Τελετή Εκκίνησης στο Ζάππειο, παρουσία του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, τα πληρώματα έφυγαν για τα βουνά της Κορινθίας, και συγκεκριμένα για τη «θηριώδη» ειδική διαδρομή Κινέτα-Πίσσια των 47,70 χιλιομέτρων. Με το «καλημέρα», το μεγάλο φαβορί του αγώνα, ο Γάλλος οδηγός της Volkswagen...
Motorsport, Sebastien Ogier, έμελλε να γίνει ο πρώτος που θα γνώριζε το σκληρό πρόσωπο του Ράλλυ Ακρόπολις. Αρχικά ένα κλατάρισμα του στοίχισε σε πολύτιμο χρόνο, ενώ στη συνέχεια ένα πρόβλημα στην πίεση καυσίμου του VW Polo R WRC τον οδήγησε σε εγκατάλειψη για την πρώτη ημέρα. Όμως, δεν ήταν μόνο αυτός που έχασε πολύτιμο έδαφος από την 1η κιόλας ειδική. Ο έτερος διεκδικητής του τίτλου, Mikko Hirvonen, αντιμετώπισε πρόβλημα με το σύστημα διεύθυνσης του Citroen DS3 WRC, με αποτέλεσμα να χάσει 6 λεπτά, και μαζί κάθε ελπίδα για τη νίκη. Σαν να μην έφταναν μόνο αυτοί, ακόμα ένας οδηγός που τέθηκε εκτός μάχης ήταν ο Mads Ostberg με το Ford Fiesta WRC, ο οποίος είδε τον τροχό του αυτοκινήτου του να χάνεται, χωρίς -περιέργως- περαιτέρω ζημιές, αλλά χάνοντας χρόνο της τάξης των 2 λεπτών.

Κάπως έτσι, άνθρωπος της ημέρας έμελλε να είναι ο Evgeny Novikov με το Ford Fiesta WRC της Qatar M-Sport. Ο νεαρός Ρώσος έκανε έναν εκπληκτικό χρόνο στην ειδική διαδρομή των 47 χλμ., ενώ, σε συνδυασμό με ακόμα έναν ταχύτερο χρόνο στη 2η, νυχτερινή ειδική διαδρομή, έχτισε μία σημαντική διαφορά από τον 2ο στην κατάταξη, Dani Sordo. Ο Ισπανός οδηγός της Citroen προσπάθησε να αποφύγει τα προβλήματα και να ολοκληρώσει την πρώτη, δύσκολη ημέρα, κάτι που κατάφερε περίφημα. Την πρώτη τριάδα συμπληρώνει ο Φινλανδός οδηγός της VW Motorsport, Jari-Matti Latvala, ο οποίος στη νυχτερινή ειδική ξεπέρασε τα όποια προβλήματα αντιμετώπισε με το χειρόφρενο στην 1η ε.δ. της ημέρας, και σταθεροποιήθηκε στην 3η θέση της γενικής κατάταξης.

Ανάμεσα στις σημαντικότερες εγκαταλείψεις της ημέρας συγκαταλέγεται αυτή του Έλληνα οδηγού Λάμπρου Αθανασούλα με το Mitsubishi Lancer EVO X της Ralliart Italy και του συνοδηγού του Νίκου Ζακχαίου, έπειτα από σπασμένο ψαλίδι στην 1η ειδική διαδρομή της ημέρας.

Η δράση συνεχίζεται αύριο, στις ειδικές διαδρομές της Πελοποννήσου, με τέσσερις επαναλαμβανόμενες ε.δ. (Κλένια-Μυκήνες, Γυμνό, Κεφαλάρι, Ζήρεια) και συνολικά 150 αγωνιστικά χιλιόμετρα, τα μισά εκ των οποίων (1ο πέρασμα) προσμετρούν και στο Ελληνικό Πρωτάθλημα Ράλλυ.

FLASH SERVICE B - JWRC 
Ημερομηνία: 31 Μαΐου
Ημέρα: 1η Flash No: 5γ
Service: B



100 PARN Sander - JARVEOJA Ken
«Κανένα πρόβλημα με το αυτοκίνητο. Η ειδική ήταν λίγο πιο σκληρή από την προηγούμενη. Ήμουν όμως πιο σίγουρος για τον εαυτό μου και πήγα ταχύτερα. Μπορώ να πάω ακόμα πιο γρήγορα αύριο».

102 TIDEMAND Pontus - FLOENE Ola
«Το αυτοκίνητο ήταν καλό τώρα. Είχαμε κλατάρισμα στην 1η ειδική και σταματήσαμε να το αλλάξουμε. Δε θα κάνουμε αλλαγές στο αυτοκίνητο».

103 KOCI Martin - STARY Petr
Εγκατέλειψε στην SS2 από σπασμένη ανάρτηση.

104 AMBERG Andreas - LUKKA Mikko
«Κανένα πρόβλημα με το αυτοκίνητο, μόνο ένα κλατάρισμα. Το δεύτερο για σήμερα, είμαι ευχαριστημένος από την ταχύτητα μου».

105 SUAREZ MIRANDA Jose Antonio - CARRERA ESTEVEZ Candido
«Είχα πολλή αυτοπεποίθηση και πήγα πολύ γρήγορα. Όλα είναι καλά με το αυτοκίνητο».

106 BOSTANCI Murat - VATANSEVER Onur
«Η αίσθησή μου είναι πολύ καλύτερη. Το αυτοκίνητο είναι εντάξει. Η νυχτερινή οδήγηση είναι διασκεδαστική, το ευχαριστήθηκα».

107 BURRI Michael - MOREAU Gabin
«Στο 5ο χλμ. της 1η ειδικής είχα κλατάρισμα ελαστικού. Η νυχτερινή ειδική ήταν τέλεια εμπειρία».

108 NIEMINEN Niko - KORHONEN Mikael
«Είχα προβλήματα με το σύστημα διεύθυνσης και δεν έχω πρόσφυση πίσω».

109 AASEN Marius - ENGAN Marlene
«1,6 χλμ. Πριν από το τέλος πέσαμε σε σκόνη και δε βλέπαμε τίποτα. Εκτός από αυτό, όλα καλά».

110 LEMES MACIAS Yerey - PENATE LOPEZ Rogelio
Εγκατέλειψε στην SS2 από σπασμένη ανάρτηση.


FLASH SERVICE B - ΕΛΛΗΝΕΣ
Ημερομηνία: 31 Μαΐου
Ημέρα: 1η Flash No: 5δ
Service: B



87 HALKIAS Themis - MAHAERAS Leonidas
«Στην πρώτη ε.δ. είχαμε λάστιχο στο 8ο χλμ. και μετά κινηθήκαμε σιγά, διότι είχαμε φοβηθεί μήπως είχε σπάσει κάτι στο αυτοκίνητο. Η νυχτερινή ε.δ μου άρεσε πολύ και είχε πολύ κόσμο. Είχα να τρέξω βράδυ από το 1997. Αύριο είναι μία άλλη μέρα, και θα προσπαθούμε να επιβιώσουμε».

89 ZOUNIS Ioannis - DEMERTZIS Spyros
«Στην πρώτη ε.δ. πήγαμε φυλαγμένα και προβληματιστήκαμε για την κατάσταση του δρόμου. Το κομμάτι του Λουτρακίου απορώ πώς θα είναι την Κυριακή. Η νυχτερινή ειδική ήταν πολύ ωραία, άξιζε τον κόπο. Αύριο θα το διασκεδάσουμε και ταυτόχρονα θα προφυλάξουμε το αυτοκίνητο. Ο δρόμος είχε καθαρίσει από τις δοκιμές».

90 KLOUVATOS George - VLAHOGENIS Andreas
«Το αυτοκίνητο έχει πρόβλημα, ρετάρει, λειτουργούν οι τρεις κύλινδροι».

93 KALTSOUNIS Haris - PERIDIS Andreas
«Όλα καλά. Η πρώτη ε.δ. ήταν σκληρή - είχε πολλές πέτρες. Την είχαν κάνει πολλές φορές, την Κυριακή θα είναι τραγική. Η νυχτερινή ήταν ωραία ειδική και, επειδή φύσαγε, δεν είχε σκόνη».

94 "RO-NI" - INTZOGLOU Nikos
«Δύσκολες οι ειδικές, ήταν σκαμμένες. Στη νυχτερινή εγκατέλειψαν πολλά πληρώματα. Αύριο θα παλέψουμε, θα είναι καλύτερα από σήμερα. Το χώμα είναι πιο σκληρό ,και δε θα είναι τόσο σκαμμένες».


Περισσότερα στο http://www.acropolisrally.gr 





Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Αγορά μοτοσυκλέτας, σκούτερ ή παπιού με άτοκες δόσεις χωρίς δάνειο από τράπεζα

Αγορά μοτοσυκλέτας, σκούτερ ή παπιού με άτοκες δόσεις Θέλετε να προβείτε στην αγορά μοτοσυκλέτας, σκούτερ ή παπιού με 36 άτοκες δόσεις και χωρίς δάνειο από τράπεζα; Και όμως γίνεται...Δείτε πώς:

Online εφαρμογή εκτίμησης αξίας μεταχειρισμένων αυτοκινήτων

Η εφαρμογή AUTOSCAN είναι μια μηχανή προσεγγιστικής εκτίμησης αξίας μεταχειρισμένων αυτοκινήτων, βασιζόμενη στην επεξεργασία μεταβλητών παραγόντων που επηρεάζουν την εμπορική μεταπωλητική τους αξία σε ετήσια βάση. Το ανθρώπινο δυναμικό της δραστηριοποιείται στον χώρο του αυτοκινήτου καθημερινά, διατηρώντας βάσεις δεδομένων σχετικά με τα χαρακτηριστικά της εμπορικής αξίας των μεταχειρισμένων αυτοκινήτων της ελληνικής αγοράς καταγράφοντας την διαδικασία αγοραπωλησίας τους. Αντλεί πολύτιμες πληροφορίες από τεχνικές και εμπορικές παραμέτρους που συνεχώς μεταβάλουν την οικονομική...

Αυτοκίνητα-ευκαιρίες: Το τμήμα μεταχειρισμένων - κατασχεμένων αυτοκινήτων της Eurobank δίνει αυτοκίνητα με 600-800 ευρώ! Ελέγξτε αν αξίζουν με 45 ευρώ παίρνοντας 10σέλιδη τεχνική αναφορά!

Το τμήμα μεταχειρισμένων - κατασχεμένων αυτοκινήτων της Eurobank δίνει αυτοκίνητα με 600-800 ευρώ! Το αρμόδιο τμήμα μεταχειρισμένων - κατασχεμένων αυτοκινήτων της Eurobank δίνει προς πώληση νέα αυτοκίνητα-προσφορές με πολύ χαμηλές τιμές και πού ξέρεις με λϊγο καλό ψάξιμο - και αρκετή τύχη -  ίσως βρείς αυτό που σε ενδιαφέρει χωρίς να πονέσει ιδιαίτερα η τσέπη σου...