Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Η Opel Ηγείται Δοκιμών Επικοινωνίας Οχημάτων: Έχει τη συνολική ευθύνη σε δοκιμές κάλυψης 1,6 εκατομμυρίων χλμ.

Τα αποτελέσματα μιας από τις μεγαλύτερες δοκιμές σε πραγματικές συνθήκες με σκοπό την αύξηση της οδικής ασφάλειας και απόδοσης μέσω επικοινωνίας οχημάτων (Car-to-X) παρουσιάστηκαν στη Φρανκφούρτη. Στα πλαίσια του simTD project (Safe Intelligent Mobility – Field TestGermany), η Opel συνεργάστηκε με τους 17 εταίρους του κονσόρτσιουμ για τη δοκιμή της λειτουργικότητας, καθημερινής χρηστικότητας και απόδοσης της επικοινωνίας Car-to-X για πρώτη φορά σε...
πραγματικές συνθήκες. Τα οχήματα της δοκιμής ήταν ηλεκτρονικά συνδεδεμένα μεταξύ τους και με την υποδομή για ανταλλαγή πληροφοριών όπως καιρικές και οδικές συνθήκες μεταξύ των οχημάτων, αλλά και μεταξύ οχημάτων και κυκλοφοριακής υποδομής/ περιβάλλοντος.

Περιγράφοντας τα αποτελέσματα του project, ο Dr. Burkhard Milke, Opel Director Electric/Electronic Engineering, δήλωσε: «Στη δοκιμή σε πραγματικές συνθήκες που έγινε υπό τη διεύθυνση της Opel σε συνεργασία με τους εταίρους μας, καταφέραμε να αποδείξουμε ότι η κυκλοφορία μπορεί να διευκολυνθεί από τις λειτουργίες του simTD. Η κυκλοφοριακή ασφάλεια και απόδοση αυξήθηκαν. Μετά από ολοκληρωμένη έρευνα με 300 και πλέον οδηγούς δοκιμών, επιβεβαιώθηκε η προστιθέμενη αξία της τεχνολογίας Car-to-X για ασφαλή, ξεκούραστη και αποδοτική οδήγηση. Γι’ αυτό, αναμένεται η ευρεία αποδοχή της από την αγορά».

Από το 2009, πραγματοποιείται έρευνα σχετικά με τις συνθήκες που είναι απαραίτητες για μία βιώσιμη αύξηση της απόδοσης και κυκλοφοριακής ασφάλειας στα πλαίσια του “Safe and Intelligent Mobility – Field Test Germany” (simTD) project. Ο στόλος δοκιμών των κατασκευαστών που λανσαρίστηκε το 2012 περιείχε 120 οχήματα και τρεις μοτοσικλέτες, όλα εξοπλισμένα με ίδια τεχνολογία simTD για δυνατότητα επιστημονικής αντιπαραβολής. Με περισσότερα από 120.000 χλμ. δοκιμών ανά εβδομάδα, καλύφθηκαν πάνω από 1.650.000 χλμ. σε περισσότερες από 41.000 δοκιμές οδήγησης σε πραγματικές συνθήκες. Επιπλέον, πραγματοποιήθηκαν οδηγικές και κυκλοφοριακές εικονικές δοκιμές και έγινε σύγκριση με αποτελέσματα από την καθημερινότητα.


Προειδοποίηση καιρού: Παράδειγμα άριστης δικτύωσης και επικοινωνίας

Μεταξύ των πολλών λειτουργιών κατά τη διάρκεια του project που δοκίμασε η Opel ήταν μία προειδοποίηση καιρού. «Οι προειδοποιήσεις καιρού και τα δελτία οδικών συνθηκών είναι ενδεικτικά της σχέσης μεταξύ της επικοινωνίας Car-to-X και του HMI (Human Machine Interface),» σχολιάζει ο Dr Milke. «Αυτά είναι πρώτα στη λίστα επιθυμιών των οδηγών για μελλοντικά συστήματα επικοινωνίας. Με τη νέα γενιά συστημάτων infotainment που τώρα προσφέρονται με το Opel ADAM και θα παρουσιαστούν στο IAA με το νέο Insignia, έχει τεθεί το τεχνολογικό υπόβαθρο για καλύτερη συνδεσιμότητα εν κινήσει με την επικοινωνία Car-to-X. Ωστόσο η συνεπής καθιέρωση μιας αντίστοιχης οδικής και κυκλοφοριακής υποδομής θα είναι αποφασιστική για την εμπορική εξέλιξη αυτής της τεχνολογίας. Η Opel θα συνεχίζει να παίζει σημαντικό ρόλο σ’ αυτό».

Οι οδικοί μετεωρολογικοί σταθμοί που βρίσκονται στην περιοχή της δοκιμής και ήδη παρέχουν λεπτομερείς πληροφορίες – για χρήση από μηχανήματα οδικών έργων παραδείγματος χάριν – επικοινωνούν με τους υπάρχοντες αισθητήρες των οχημάτων όπως ο αισθητήρας βροχής προκειμένου να εκδώσουν προειδοποιήσεις για αντίξοες καιρικές συνθήκες. Κρίσιμοι παράγοντες είναι το σημείο δρόσου, η θερμοκρασία της επιφάνειας του δρόμου, η ομίχλη και η βροχή. Οι προειδοποιήσεις που προκύπτουν προβάλλονται στα οχήματα. Η Διεπαφή Ανθρώπου Μηχανής - HMI (Human-Machine-Interface) που χρησιμοποιείται από όλους τους εταίρους της δοκιμής είναι προϊόν του DFKI, του Γερμανικού Κέντρου Έρευνας για Τεχνητή Νοημοσύνη.

Πληροφορίες για το Project online: http://www.simTD.de

Το simTD είναι ένα συνεργατικό project που ξεκίνησε με την πρωτοβουλία κορυφαίων Γερμανικών αυτοκινητοβιομηχανιών και των προμηθευτών τους, εταιριών επικοινωνίας και ινστιτούτων έρευνας. Οι εταίροι του project είναι: Adam Opel AG, AUDI AG, BMW AG - BMW Forschung und Technik GmbH, Daimler AG (project lead), Ford Forschungszentrum Aachen GmbH, Volkswagen AG, Robert Bosch GmbH, Continental Teves AG & Co. oHG, Deutsche Telekom AG, Fraunhofer-Gesellschaft zur Förderung der angewandten Forschung e.V., Deutsches Forschungszentrum für Künstliche Intelligenz GmbH (DFKI), Technische Universität Berlin, Technische Universität München, Hochschule für Technik und Wirtschaft des Saarlandes, Universität Würzburg, Hessen Mobil - Straßen- und Verkehrsmanagement, Stadt Frankfurt am Main. Την προώθηση και υποστήριξη του project έχουν αναλάβει τα Γερμανικά Ομοσπονδιακά Υπουργεία Οικονομίας & Τεχνολογίας (BMWi), Παιδείας & Έρευνας (BMBF), Μεταφορών, Δημοσίων Έργων & Αστικής Ανάπτυξης (BMVBS), και το ομοσπονδιακό κρατίδιο της Έσσης, ο Γερμανικός Σύνδεσμος της Βιομηχανίας Αυτοκινήτου και το Κονσόρτσιουμ Επικοινωνίας Car 2 Car.
[GM MEDIA]

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Αγορά μοτοσυκλέτας, σκούτερ ή παπιού με άτοκες δόσεις χωρίς δάνειο από τράπεζα

Αγορά μοτοσυκλέτας, σκούτερ ή παπιού με άτοκες δόσεις Θέλετε να προβείτε στην αγορά μοτοσυκλέτας, σκούτερ ή παπιού με 36 άτοκες δόσεις και χωρίς δάνειο από τράπεζα; Και όμως γίνεται...Δείτε πώς:

Online εφαρμογή εκτίμησης αξίας μεταχειρισμένων αυτοκινήτων

Η εφαρμογή AUTOSCAN είναι μια μηχανή προσεγγιστικής εκτίμησης αξίας μεταχειρισμένων αυτοκινήτων, βασιζόμενη στην επεξεργασία μεταβλητών παραγόντων που επηρεάζουν την εμπορική μεταπωλητική τους αξία σε ετήσια βάση. Το ανθρώπινο δυναμικό της δραστηριοποιείται στον χώρο του αυτοκινήτου καθημερινά, διατηρώντας βάσεις δεδομένων σχετικά με τα χαρακτηριστικά της εμπορικής αξίας των μεταχειρισμένων αυτοκινήτων της ελληνικής αγοράς καταγράφοντας την διαδικασία αγοραπωλησίας τους. Αντλεί πολύτιμες πληροφορίες από τεχνικές και εμπορικές παραμέτρους που συνεχώς μεταβάλουν την οικονομική...

Αυτοκίνητα-ευκαιρίες: Το τμήμα μεταχειρισμένων - κατασχεμένων αυτοκινήτων της Eurobank δίνει αυτοκίνητα με 600-800 ευρώ! Ελέγξτε αν αξίζουν με 45 ευρώ παίρνοντας 10σέλιδη τεχνική αναφορά!

Το τμήμα μεταχειρισμένων - κατασχεμένων αυτοκινήτων της Eurobank δίνει αυτοκίνητα με 600-800 ευρώ! Το αρμόδιο τμήμα μεταχειρισμένων - κατασχεμένων αυτοκινήτων της Eurobank δίνει προς πώληση νέα αυτοκίνητα-προσφορές με πολύ χαμηλές τιμές και πού ξέρεις με λϊγο καλό ψάξιμο - και αρκετή τύχη -  ίσως βρείς αυτό που σε ενδιαφέρει χωρίς να πονέσει ιδιαίτερα η τσέπη σου...